Şimdi Ara

En Güçlü Süperkahraman Hangisi (420. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15.558
Cevap
40
Favori
460.011
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 418419420421422
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bazı yerlerde goku vs odin konuları var.O kadar güçlü mü yahu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Broly, doğu ve güney evrenleri büyük yıkıma uğratırken her bir evrende sayısı belirsiz galaksiyi de tamamen yok ediyor ya da yerle bir ediyor. Sıranın kendi evrenine geldiğini anlayan Kuzey Kaio da Goku'dan yardım istiyor.

Broly, bütün bir Galaksiyi yok edecek güce sahiptir. Lakin adam zevkine takıldığından yok etmeye de bilir. Broly'i öldürmenin tek yolu ise onu Güneş gibi enerji fazlalığının olduğu yıldıza atmaktır. Aslında burası da saçmalık. Hem koskoca bir galaksiyi yok edebilecek kadar gücün olacak hem de küçücük bir Güneş'in içine düşüp öleceksin. Ölebilir ama daha Güneş'e düşmeden Güneş'i yok edebilir isterse.

İşte japon animelerin de bu yönünü hiç sevmiyorum. Çok tutarsız, mantıksız ve birbiriyle çelişen konular ve kahramanlar çiziyorlar. Misal bu mantıksızlığı veya çelişkiyi bir Superman'de, Spiderman'de, Batman'de filan göremezsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratbanK -- 26 Kasım 2013; 21:08:32 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: MuratbanK

Broly, doğu ve güney evrenleri büyük yıkıma uğratırken her bir evrende sayısı belirsiz galaksiyi de tamamen yok ediyor ya da yerle bir ediyor. Sıranın kendi evrenine geldiğini anlayan Kuzey Kaio da Goku'dan yardım istiyor.

Broly, bütün bir Galaksiyi yok edecek güce sahiptir. Lakin adam zevkine takıldığından yok etmeye de bilir. Broly'i öldürmenin tek yolu ise onu Güneş gibi enerji fazlalığının olduğu yıldıza atmaktır. Aslında burası da saçmalık. Hem koskoca bir galaksiyi yok edebilecek kadar gücün olacak hem de küçücük bir Güneş'in içine düşüp öleceksin. Ölebilir ama daha Güneş'e düşmeden Güneş'i yok edebilir isterse.

İşte japon animelerin de bu yönünü hiç sevmiyorum. Çok tutarsız, mantıksız ve birbiriyle çelişen konular ve kahramanlar çiziyorlar. Misal bu mantıksızlığı veya çelişkiyi bir Superman'de, Spiderman'de, Batman'de filan göremezsiniz.

Katiliyorum. Arkadas nedir bu tutarsizlik

Sag olun bilgi icin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -_-_- -- 26 Kasım 2013; 21:11:09 >

• Kuririn orjinali olsa da yer yer Krillin, Kulilin filan diye de geçer.

Edit: Kendisi #18 adlı androidin insan olmasını ejderha Shenlong'dan dilemiş ve onunla evlenmiştir. Sonrasında da Maron adlı moron bir kızları olmuştur. DBZ'nin Frieza Saga'sından itibaren güç bazında tamamen arka plana atıldığından öyle boş beleş görüntülenmiştir ara ara.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MuratbanK -- 26 Kasım 2013; 21:14:30 >
  • Sen benim soruya cevap vermedin
  • Superman vs Goku bana biraz Hulk vs Wolverine'i andırdı bazı açılardan.

Wolverine'in zerre şansı yoktur aslında, bir kar tanesi kadar bile şansı yoktur. Ama işte iyi bir dövüş çıkartır, direnir falan.

Gerçekte olacak ise Hulk kallavi bir yumrukla Wolverine'in beynini o adamantium kafatasının içinde rahatlıkla pestile çevirir, Wolverine uzun süre baygın kalır, belki günlerce, Hulk da basar gider.

Mantıken olması gereken budur aslında tabii çr de bu şekilde verilmez.

Concussion diye bir şey var biliyorsunuz, Hulk'un yumruğunun yaratacağı darbe etkisi, ortaya çıkartacağı kinetik enerji ve basınç ile W'in beyni kafatasının duvarlarına çarparak dağılır kendi içinde. Wolverine'de sanıldığı gibi bu tarz ölümcül darbelerden bir saniyede falan iyileşemez normalde.

Tahmini bir Wolverine Hulk karşılaşmasının bedensel olarak Wolverine üzerinde TEK bir hamle ile bırakacağı etkiyi şu sahneden görebilirsiniz aslında, yani doğru düzgün yazılsa...

Bu sahnedeki arkadaşın çevikliği dayanıklılığı ve gücü Wolverine seviyesindedir aşağı yukarı, sadece kemiklerin kırılmadığını hayal edin, ve daha hızlı iyileşeceğini düşünün o kadar, onun dışında o darbeden Wolverine'in bir saniye de kalkması mümkün değildir, öyle bir güç dayanıklılık dengesizliği vardır aralarında çünkü.

Ayrıca bana sorarsanız sinemada şimdiye kadar yapılmış en karizmatik Hulk da budur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi urazs -- 26 Kasım 2013; 21:16:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: urazs

Superman vs Goku bana biraz Hulk vs Wolverine'i andırdı bazı açılardan.

Wolverine'in zerre şansı yoktur aslında, bir kar tanesi kadar bile şansı yoktur. Ama işte iyi bir dövüş çıkartır, direnir falan.

Gerçekte olacak ise Hulk kallavi bir yumrukla Wolverine'in beynini o adamantium kafatasının içinde rahatlıkla pestile çevirir, Wolverine uzun süre baygın kalır, belki günlerce, Hulk da basar gider.

Mantıken olması gereken budur aslında tabii çr de bu şekilde verilmez.

Concussion diye bir şey var biliyorsunuz, Hulk'un yumruğunun yaratacağı darbe etkisi, ortaya çıkartacağı kinetik enerji ve basınç ile W'in beyni kafatasının duvarlarına çarparak dağılır kendi içinde. Wolverine'de sanıldığı gibi bu tarz ölümcül darbelerden bir saniyede falan iyileşemez normalde.

Tahmini bir Wolverine Hulk karşılaşmasının bedensel olarak Wolverine üzerinde TEK bir hamle ile bırakacağı etkiyi şu sahneden görebilirsiniz aslında, yani doğru düzgün yazılsa...

Bu sahnedeki arkadaşın çevikliği dayanıklılığı ve gücü Wolverine seviyesindedir aşağı yukarı, sadece kemiklerin kırılmadığını hayal edin, ve daha hızlı iyileşeceğini düşünün o kadar, onun dışında o darbeden Wolverine'in bir saniye de kalkması mümkün değildir, öyle bir güç dayanıklılık dengesizliği vardır aralarında çünkü.

Ayrıca bana sorarsanız sinemada şimdiye kadar yapılmış en karizmatik Hulk da budur.

Goku = Doomsday yanlış mıyım anlatılanlara göre

Senin canın neye sıkkın? Yukarıda yine mention attım taktığın yok

• Dostum o kadar yazdım bak diğer arkadaş da belirtti kaşıma kafanı, tabii ki değil, Odin nerden çıktı, hem çr ye hem anime ye hakim olan kişiler değildir muhtemelen sadece Gokuyu biliyorlardır o kişiler.
  • Dostum yaz yaz gözümden kaçmış, durmadan bişeyler yazıyorum, neye cevap vermediği mi bile bilmiyorum an itibarı ile zaten.

Bu arada benim bi spor yapmam lazım iyice geç oldu, atlamayayım şimdi, sonra birşeyler yeyip gelirim yine, sen bir daha mention yap neyi sorduysan, görmedim, gördüysem de fark etmedim, fark ettiysem de unutmuşum arada, kafa durdu dün geceden beri yaz yaz.
  • en güçlüsünü bilmem ama en karizmatiği ve bence en sevileni batman
  • quote:

Orijinalden alıntı: urazs

Dostum yaz yaz gözümden kaçmış, durmadan bişeyler yazıyorum, neye cevap vermediği mi bile bilmiyorum an itibarı ile zaten.

Bu arada benim bi spor yapmam lazım iyice geç oldu, atlamayayım şimdi, sonra birşeyler yeyip gelirim yine, sen bir daha mention yap neyi sorduysan, görmedim, gördüysem de fark etmedim, fark ettiysem de unutmuşum arada, kafa durdu dün geceden beri yaz yaz.

Gelince haberdar et

• quote:

Orijinalden alıntı: Unchangeable

Galactus mu o da ne

Kahkaha attım buna inandın sende devamı nerde devamı? Galactus yere düşürmüş ee? Galactus kalkınca Ghost Rider'in dünyadan sağ çıkacağını mı sanıyorsun

• Aynen katılıyorum.

Tutmayın beni yine o ss'i atıcam!

• quote:

Orijinalden alıntı: The Silver Surfer

quote:

Galactus mu o da ne

Kahkaha attım buna inandın sende devamı nerde devamı? Galactus yere düşürmüş ee? Galactus kalkınca Ghost Rider'in dünyadan sağ çıkacağını mı sanıyorsun

Orda Galactus un yaptigi kotulukler icin (!) ruhunu aliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: mahmutzahitcelik

quote:

quote:

Galactus mu o da ne

He knows everything, and we poor us ignore it all. He knows everything there is to know about abilities

There' s always a price. And he is gonna pay for it!(Ghost Rider)

• quote:

quote:

quote:

quote:

Galactus mu o da ne

He knows everything, and we poor us ignore it all. He knows everything there is to know about abilities

Sonuc

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -_-_- -- 26 Kasım 2013; 22:02:35 >

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Galactus mu o da ne

Sonuc

Sonuç: Ghost Rider ne olursa olsun Galactusu yenemez Gücü bi kenara yapabildikleri sınırlıdır karakterin. Galactusu incitebilirsiniz ama yenemezsiniz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Galactus mu o da ne

Sonuc

Sonuç: Ghost Rider ne olursa olsun Galactusu yenemez Gücü bi kenara yapabildikleri sınırlıdır karakterin. Galactusu incitebilirsiniz ama yenemezsiniz.

Tabikide oylede o cizgi filmdeki ahne sacmaliktan ote degil Yazarlarin bir cikis noktasi bulamayip sacma sapan yaptigi bir sahne olmus

• quote:

Orijinalden alıntı: tnuviel37

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tnuviel37

şimdi ben şuna dikkat çekmek istiyorum ki goku nun ileri formları var diyorsun da superman in de var. gerçekten de hulk mevzusuna gidiyor durum. goku giderek güçlenirken superman armut toplamayacak herhalde. ben de animeleri çok severim gokuyu bir yere kadar izlemiş olsam da az çok bilgim var. ssj 1-2-3-4 diye arttıkça kontrolünü de yitiriyor dengesizleşiyor diye biliyorum. yani kesinlikle superman karşısında şansı yok. benim en sevdiğim karakter de ichigo mesela ve seri devam ediyor. şimdi de acayip bir oranda power up aldı ve henüz gücünü görmedik beklemedeyiz ama superman le falan karşılaştırmam bile. aslında ruhlar dünyasında olması ve bedeninden ayrı olması sebebi ile superman dokunamaz diyebilirim mesela ve buradan hareketle ichigo superman i yer derim istersem ama demiyorum

hulkta olduğu gibi ilk karşılaşmada güç farkından dolayı anında bayıltır superman gokuyu ve gokunun kaçmaya bile fırsatı olmaz bu kadar net.

Tabiki de var. Yok demedim zaten. Sadece normal Superman in Gogeta yi yenmesi cok zor. Dediginiz gibi dengesizlesiyor olabilir daha once buna benzer bir cumle kullandim. Animesinde Galaxy i yok eden adami yeniyor, yani Superman i yenme ihtimali yok mu?

Olse bile geri donup guclenen bir karakter Goku En azindan oyle okumustum anime bolumunde.

Bahsettiginiz karakterin ozelliklerini anlatir misiniz? Merak ettim

bu anlatacağım manga en büyük 3 amngadan biri olan bleach dir. diğer ikisi naruto ve one piece. ichigo 15 yaşında (şimdi 17 oldu sanırım) turuncu saçlı bir lise öğrencisi. kendini bildi bileli ruhları görebiliyor. bir gün rukia adlı bir shinigami ile karşılaşır ve olaylar başlar. kardeşleri kötü bir ruh (hollow) tarafından saldırıya uğrayınca (rukia da yaralı olduğundan başedemez) rukianın direktifi ile onun güçlerini kendine alır ve bedeninden ayrılarak shinigami ye dönüşür. artık etrafta bir tehdit oluştuğunda özel bir cisim sayesinde bedeninden ayrılıp shinigami güçleri ile kötülükle savaşır.

belli başlı şeyleri açıklayayım. isteyen okusun göz zevkiniz bozulmasın diye spoilera aldım.

bildiğimiz dünyada ölen iyi insanların ruhu soul society denilen yere gider ve burası bir nevi cennettir diyebiliriz. (henüz bir cennet ortamı anlatılmadığından dolayı böyle kabul ediyoruz.) burası değişik kısımlardan oluşur. oraya giden ruhlar eğer yeterli reiatsu ya yani ruh gücüne sahipse seireitei denilen ve soul society nin ortasında duvarla çevrili olan bölgeye getirilir ve shinigami olma yolunda eğitilir.

seireitei 13 takımın koruması altındadır ve 1. takım kaptanı ayrıca başkaptandır. ayrıca daha üstte 0. takım ve onların korumasında ruh kralı bulunur. 13 takımda kaptan olmak için çok sağlam reiatsu ya sahip olmak gerekir ve ayrıca shinigamiler tarafından zanpakutou denilen silahın 2. salınımı olan bankai e ulaşmış olmak gerekir. (tek istisna 11. takım kaptanı zaraki kenpachi dir ve bankaisi olmadan bile hayvani reiatsusu ile çok güçlüdür) kaptanarın yardımcılığını teğmenler ve asistanlar yapar.

zanpakutou lar ilk görünüm itibariyle katanaya benzer. shinigami adaylarına eğitimleri tamamlanınca verilir ve shinigamiler zamanla kalpleriyle zanpakutou ları şekillendirirler. (ruh güçlerini aktararak) bu şekillenme tamamlandığında zanpakutou ile konuşarak (sonuçta onlarda bir kişilik kazanır) ilk salınım shikai ye ulaşılır. bu formda zanpakutou nun şeklinde değişiklik olur ve değişik güçler açığa çıkar. ateş, buz, yıldırım gibi olabileceği gibi daha farklı güçler de çıkabilir. (iyileştirme, ilizyon, zehir, akla gelebilecek birçok şey) ancak çok güçlü reiatsu ya sahip olanlar 2. salınım olan bankai ye ulaşabilir ve bunda ustalaşmak da 100 yıllar alabilir. bu formda büyük bir güç ortaya çıkar ve zanpakutou büyük değişim geçirir ve genel olarak boyutu da oldukça artar. (az sayıdaki istisna dışında)

13 takım farklılıklar gösterir. örneğin 4. takım iyileştiricilerden oluşur ve savaşlarda ön saflarda görünmezler genelde. 11. takım saf gücü önemser ve bodoslama saldırmalarıyla bilinirler. ayrıca bilişim, istihbarat gibi özel konulara bakan takımlar da vardır. tek silahları da zanpakutou değildir. bunun yanında kidou denilen tekniklerle (bir çeşit büyüdür) de etkili olurlar. tabi herkes ustalaşamaz bu konuda. 11. takım ise hiç bu konuya girmez.

kötü insanlar ise cehenneme gider. cehennem pek karşımıza çıkmaz. ölen insanların ruhları bazen soul society e gidemez ve dünyada kalır. bir şeye bağlanırlar ve devam edemezler. bu durum devam ettikçe zamanla göğüs bölgelerinde ki zincir (bedenle ruhu birleştiren ve ölünce kopan zincir) erir ve zamanında shinigami tarafından zanpakutounun kabzasıyla dokunularak soul society e gönderilmez ise kötü ruh olan hollow lara dönüşürler. hollowlar ruhlarla beslenir ve zaman zaman güçlü reiatsuya sahip insanlara da saldırırlar. shinigamiler de burada devreye girer ve hollow ları zanpakutou ile keserek arındırır ve soul society e gönderir.

hollow lar hueco mundo denilen bir bölgede yaşarlar ve bazen de dünyaya geçerler. hollowlar birbirlerini avlarlar ve zamanla evrilerek menos lara dönüşürler. menoslar devasa büyüklüktedirler ve çok güçlüdürler. normal shinigamiler onlarla başa çıkamaz. ayrıca hollowların daha tehlikeli formları da vardır.

bir de insanların arasında quincy denilen yüksek reiatsuya sahip kişiler vardır. bunlar quincy haçı yardımı ile etraflarındaki reishi (ruh parçacıkları) leri kullanarak bir yay oluşturur ve attıkları oklarla hollowları varoluştan tamamen silerler. quincy lik kan yoluyla geçer.

buradan sonrası animeyi izlememiş ya da mangayı okumamış olanlar için okkalı bir şekilde spoiler içerir. gücünü açıklamak için gerekiyor.

işte ichigo bir süre rukia nın gücünü kullanır ama sonra bir yenilgi sonrası urahara (eski bilişim departmanının başı olan eski 10. takım kaptanı ve sürgün) tarafından tehlikeli bir test ile kendi shinigami güçleri uyandırılır. bu şekilde soul society e gider bir kaç kaptanı yener ki sonra bankai ye de ulaşır. bu esnada da manganın en büyük düşmanı aizen kendini belli eder. bir çok savaş olur ichigo her seferinde daha güçlenerek düşmanlarını alt eder.

hatta aizenin hougyoku (urahara tarafından keşfedilip yaratılan küre şeklinde çok güçlü bir cisim) ile birleşmesi ve 13 takım kaptan ve teğmenlerinin çoğunu birleşme başlamadan alt etmesi ardından birleşme esnasında başkaptanı hazırladığı bir saldırı ile etkisiz hale getirmesi ve sonrasında 3 çok güçlü ve taktiksel becerili kaptanı da hakladıktan sonra ichigo tarafından zanpakutou nun 3. salınımı ile yenilmesi ve hapsedilmesi ile ruh kralına doğru ilerleyişi durdurulmuştur. artık ölümsüz bir duruma gelmiştir.

manganın son arc ında ichigo hakkında yeni bilgilerde edindik. aizen savaşında babasının da shinigami olduğunu öğrenmiştik ki daha sonra babasının soul society nin 4 büyük klanından birinin mensubu olduğunu ve kaptan olduğunu öğrendik. annesinin de saf soydan gelen bir quincy olduğunu ve aizenin daha kendini belli etmeden önce yaptığı bir deney ürünü olan güçlü bir hollowun saldırısı sonrası hollowlaşmaya başlayan masakiyi (ichigonun annesi) kurtarmak için uraharanın bir büyü ile ruhlarını bağlamasıyla güçlerini yitiren isshin (ichigonun babası) evlenir ve ichigo doğduğunda babsının shinigami gücü annesinin quincy gücü ve annesine saldıran yapay hollowun gücünü alır.

son arc da bunca zaman olağanüstü güçler gösteren ichigo nun aslında içindeki quincy gücünün baskı altına alamadığı ufak bir gücü gösterdiğini öğrendik. şimdi ise tüm güçlerinin bilincine vardı ve yeni zanpakutousu ile tam güç yola çıktı. eskiden hep iki kaptan gücünde olduğu söylenirdi (en güçlü kaptanlar tarafından) ki o sadece gerçek gücünün çok ufak bir kısmı idi.

gerçek gücüne ulaşmadan önceki güçlerini şöyle özetleyeyim. reiatsusunu kontrol edemediği için zanpakutousu hep shikai formunda bulunuyordu. boyu kadar kabzasız geniş ağızlı bir kılıç olarak. bankai formunda ise normal boyda bir katana görünümünde oluyor ama kıyafeti değişiyor. bankaiye geçince aşırı hızlanıyor. refleks, saldırı savunma hızı acaip artıyor. bu hızıyla başedebilen çok kişi görebildik. ayrıca getsuga denilen yoğun bir güç yalluyor kılıcını savurarak. ayrıca hollow maskesi çıkardığı an kendini çok geri tutmadan tam güç ve çılgın taktiklerle saldırıyor ve yara aldığında çabucak iyileşebiliyor. bu maskeyi uzun süre tutmayı öğrenmişti.

ulquiorra (espada formunda çok güçlü bir hollow) ile dövüşünde göğsünü delen bir saldırı ile yerde kalır ama arkadaşlarının yardıma ihtiyacı olduğunu hissederek hollow tarafı kontrolü ele alır ve çok farklı bir biçime bürünerek tamamen kontrolsüzce ulquiorra yı haklar ve yok eder. zar zor arkadaşı durdurur ve kendisine getirir. bu gücü sadece urada gördük ve tam sınırını bilmiyoruz. yenilenme hızı çok fazla saf gücü de öyle. boynuzlarından çıkan ışınlar ise önüne çıkan herşeyi yok edebilecek kadar güçlü. işte videosu:

aizen ile son dövüşündeki 3. salınımı ise tek kullanımlık ve sonrasında güçlerini kaybeder diye sunuldu bize. ama hem güçlerini geri kazandı yardımla hem de bu gücün asıl gücünün az bir kısmı olduğu çıktı. bu salınımı yapmadan önce herkesi alteden aizeni suratından tutup boş bir bölgeye taşıdı ki aizen inanamadı. azienin saldırılarını kılıcı ile karşıladığında kılıcının gücü etraflarındaki dağları yok etti. fiziksel olarak aşmıştı. ayrıca salınımı yapınca aizeni yıktı ve bu sırada tuzak hazırlayan urahara (aizenin ölmeyeceğini bildiğinden plan hazırlamıştı ki aizen ile birlikte manganın en zeki iki isminden biridir.) aizeni yüksek seviye bir kidou ile tutsak etti.
    bunun videosu da bu:

Sag olun Ayrintili bir yazi olmus. Cevap vermem biraz gec oldu, kusura bakmayin

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Galactus mu o da ne

Sonuc

Tabikide oylede o cizgi filmdeki ahne sacmaliktan ote degil Yazarlarin bir cikis noktasi bulamayip sacma sapan yaptigi bir sahne olmus

Araştırdım ve zaten Joke olarak geçiyor. Silver Surfer yeniyor GR'yi allah aşkına Galactus mu yenemesin? Ee neler yaptın bakalım anlat. Özlettin

• 
Sayfa: önceki 418419420421422
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.