Değer verdiğin kadar değer görmezsin...Düşündüğün kadar düşünülmezsin...BURCU ATASÖZÜ
bombaymış bu
bomba olur tabi, kimin arkadaşi
tamam gaza gelme güzel dedik
Şenlik dağıldı bir acı yel kaldı bahçede yalnız O mahur beste çalar Müjgan'la ben ağlaşırız Gitti dostlar şölen bitti ne eski heyecan ne hız Yalnız kederli yalnızlığımızda sıralı sırasız
Attila İlhan
seni bulmakdan önce aramak isterim seni sevmekten önce anlamak isterim
Özdemir Asaf
Ya zamanından çok erken gelirim Dünyaya geldiğim gibi Ya zamanından çok geç Seni bu yaşta sevdiğim gibi
Mutluluğa hep geç kalırım
Aziz Nesin
cıkma incir ağcına toplama hamını mamını düşersen görürsün ...
Yağmuru seviyorum diyorsun, yağmur yağınca şemsiyeni açıyorsun... Güneşi seviyorum diyorsun, güneş açınca gölgeye kaçıyorsun... Rüzgarı seviyorum diyorsun, rüzgar çıkınca pencereni kapatıyorsun... İşte,bunun için korkuyorum; Beni de sevdiğini söylüyorsun...
bildigim tek $ey hicbir$ey bilmedigimdir. (claude bernard)
Laleli-Aksaray
Yine akşam, yine gurbet, yine başımda efkar Ve yine içimde şarkılı sesin. Gözlerimde çizgi çizgi duraklar Duraklarda hayal- meyal senmisin?
Senmisin yanyana gezemediğim? İnce sitemini sezemediğim Sırrını bir türlü çözemediğim İçimdeki çetin sual senmisin?
Bu nasıl yürekten söylenmiş makam? Dinlediğim bütün türkülerde gam Laleli-Aksaray arasında her akşam Dinlediğim tatlı masal senmisin?
Ne derse aldırma şimdi artık el Gel bir akşam yine türkülerle gel! .. İstanbul seninle çok daha güzel İstanbul'dan güzel hayal senmisin?
Biliyorum seni türküler yaktı, Türkülü gözlerin ıslak ıslaktı. Şimdi beni sokak sokak her akşam vakti Dolaştıran 'Dişi kartal' senmisin?
Yine akşam, yine gurbet, yine başımda efkar Ve yine içimde şarkılı sesin. Gözlerimde çizgi çizgi duraklar Duraklarda hayal meyal senmisin?
Yavuz Bülent Bakiler
herkes sadece anladigi seyler hakkinda konussaydi sessizlik dayanilmaz olurdu
fısıltıyla söylenenler, yüksek sesle söylenenlerden daha uzağa ulaşırlar
insanların yaptığı sahte paralar kadar, paraların yaptığı sahte insanlar da vardır (sydney harrison)
para insanları değiştirmez sadece maskelerini düşürür
Hayat ZOrlaştıkça Ölüm Güzelleşiyor!
quote:
Orjinalden alıntı: pandemeny
quote:
Orjinalden alıntı: Aguney
Bu kente yalnızlık çöktüğü zaman Uykusunda bir kuş ölür ecelsiz Alıp da başını gitmek istersin Karanlık sokaklar kör, sağır, dilsiz
* Ey sevda kuşanıp yollara düşen Bilesin bu yollar dağlar dolanır Yare ulaşmadan düşersen eğer Yarına sesinin yankısı kalır
* Gecenin içinde gün aralanır Yar sevdası ile yürek bilenir Sızılı bir ırmak uğurlar seni Su olup akarsın kır çiçeklenir
Grup Yorum-Uğurlama
severim bu şarkiyi...
bende
Kadım yaptırdı ayak yolun.. Müzahreh kalmasın tende Dedi Nabi tarihin. S.ç..ym Hayratına Bende...
ben imzamı değiştirip koymustum... Yanlış anlaşılmasın diye.. Aslı şöyle ve bu bolume uygun diye düşünüyorum Not: Irkcı değilim bunu ben soylemedim...
Kürde Fırsat verme Ya Rabb Dehre SUltan olmasın... Sıksın ayağını çarık , asla iflah olmasın Vur sopayı al ekmeği,Karnı bile doymasın O çeşmeden köpek içsin , Kürde nasip olmasın
Yavuz Sultan Selim HAN
Bir kitapdan alıntıdır... Beşiktaşdaki barbaros heykelinde , barbaros eliyle eteğini tutar durumdadır... Heykelin arkasında yahya kemalin şu şiiri vardır... Deniz Ufkunda bu top sesleri nerden geliyor? Barbaros belki donanmayla seferden geliyor adalardan mı tunustanmı cezayirdenmi? Yeni doğmuş ayı gördükleri yerden geliyor.. Bu mübarek gemiler hangi seferden geliyor?
Neyzen Tevfik beşiktaşda oturdugu günlerde şu karşılığı yazıyor...
Edebi bilgin Hayrettin Kaptan Beş asır önceden biliyor gibi... Ikına sıkına yazdığın şiire Barbaros kıçını siliyor gibi...