Yaktı nice canlar o nezaketle tebessüm Şirin dahi kasdetmesi cana gülerektir
Bed-asla necabet mi verir hiç üniforma Zerduz palan ursan eşşek yine eşşektir
Bed-maye olan anlaşılır meclis-i meyde İşret güher-i ademi temyize mihenktir
Nush ile yola gelmeyeni etmeli tekdir Tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir
Nadanlar eder sohbet-i nadanla telezzüz Divanelerin hemdemi divane gerektir
Afv ile mübeşşir midir eshab-ı meratib Kanun-i ceza acize mi has demektir
Milyonla çalan mesned-i izzete serefraz Birkaç kuruşu mürtekibin cay-i kürektir
...
Ziya Paşa
Oğlum, Bu Temenni Neye Benzer, Bana Bak:
Oğlum, bu temenni neye benzer, bana bak: Eşeklerin canı yükten yanar, aman derler, Nedir bu çektiğimiz derd, çifte çifte semer! Biriyle uğraşırken gelip çatar öbürü; Gelir ki taş gibi hain, hem eskisinden iri. Semerci usta geberseydi... değmeyin keyfe! Evet, gebermelidir inkisar edin herife. Zavallı usta göçer bir gün akibet, ancak, Makamı öyle uzun boylu nerede boş kalacak? Çırak mı, kalfa mı, kim varsa yaslanır köşeye; Takım biçer durur artık gelen giden eşeğe. Adam meğer acemiymiş, semerse hayli hüner; Sırayla baytarı boylar zavallı merkepler. Bütün o beller, omuzlar çürür çürür oyulur; Sonunda her birinin sırtı yemyeşil et olur. 'Giden semerciyi, derler, bulur muyuz şimdi? Ya böyle kalfa değil, basbayağı muallimdi. Nasıl da kadrini vaktıyla bilemedik, tuhaf iş: Semer değilmiş o rahmetlininki devletmiş!' Nasihatım sana:'herzeyle iştigali bırak! Adamlığın yolu neredeyse, bul da girmeye bak! Adam mısın: ebediyyen cihanda hürsün gez; Yular takıp seni bir kimsecik sürükleyemez. Adam değil misin, oğlum, gönüllüsün semere Küfür savurma boyun kestiğin semercilere.
Mehmet Akif Ersoy
GARİP KİŞİ
Bu akşam ilk olarak ağladım, Bekar odamın penceresinde Hangi ev, bark? Hangi çoluk, çocuk? Ne geçti elime bu hayatın Meyhanesinde, kerhanesinde Yattığım her gece böyle soğuk Saadet bu ömrün neresinde?
Cahit Sıtkı TARANCI
Şimdilik bu kadar yeter
Kitabe-i Seng-i Mezar Orhan Veli Kanık
I
Hiçbir şeyden çekmedi dünyada Nasırdan çektiği kadar Hatta çirkin yaratıldığından bile O kadar müteessir değildi; Kundurası vurmadığı zamanlarda Anmazdı ama Allah'ın adını, Günahkar da sayılmazdı. Yazık oldu Süleyman Efendi'ye
II
Mesele falan değildi öyle, "To be or not to be" kendisi için; Bir akşam uyudu; Uyanmayıverdi. Aldılar, götürdüler. Yıkandı, namazı kılındı, gömüldü. Duyarlarsa öldüğünü alacaklılar Haklarını helal ederler elbet. Alacağına gelince... Alacağı yoktu zaten rahmetlinin.
III
Tüfeğini depoya koydular, Esvabını başkasına verdiler. Artık ne torbasında ekmek kırıntısı, Ne matarasında dudaklarının izi; Öyle bir rüzgar ki, Kendi gitti, İsmi bile kalmadı yadigar. Yalnız şu beyit kaldı Kahve ocağında, el yazısıyla: "Ölüm Allah'ın emri, Ayrılık olmasaydı."
Otuz Beş Yaş
Yaş otuz beş! Yolun yarısı eder.
Dante gibi ortasındayız ömrün.
Delikanlı çağımızdaki cevher,
Yalvarmak, yakarmak nafile bugün,
Gözünün yaşına bakmadan gider.
Şakaklarıma kar mı yağdı ne?
Benim mi Allah'ım bu çizgili yüz?
Ya gözler altındaki mor halkalar?
Neden böyle düşman görünüyorsunuz;
Yıllar yılı dost bildiğim aynalar?
Zamanla nasıl değişiyor insan!
Hangi resmime baksam ben değilim:
Nerde o günler, o şevk, o heyecan?
Bu güler yüzlü adam ben değilim
Yalandır kaygısız olduğum yalan.
Hayal meyal şeylerden ilk aşkımız;
Hatırası bile yabancı gelir.
Hayata beraber başladığımız
Dostlarla da yollar ayrıldı bir bir;
Gittikçe artıyor yalnızlığımız
Gökyüzünün başka rengi de varmış!
Geç farkettim taşın sert olduğunu.
Su insanı boğar, ateş yakarmış!
Her doğan günün bir dert olduğunu,
İnsan bu yaşa gelince anlarmış.
Ayva sarı nar kırmızı sonbahar!
Her yıl biraz daha benimsediğim.
Ne dönüp duruyor havada kuşlar?
Nerden çıktı bu cenaze? Ölen kim?
Bu kaçıncı bahçe gördüm tarumar.
N'eylesin ölüm herkesin başında.
Uyudun uyanamadın olacak
Kim bilir nerde, nasıl, kaç yaşında?
Bir namazlık saltanatın olacak.
Taht misali o musalla tasında.
Cahit Sıtkı Tarancı
quote:
Orjinalden alıntı: zargana
ellerinize sağlık beyler .. özelliklede pandemeny ve Kür-Şad
seninde dostum, ve diger ilgilenen arakdaslarinda.. begendigim siirlerim sözlerim, kendi yazdiklarim devam edecek..
quote:
Orjinalden alıntı: Game Over
quote:
Orjinalden alıntı: iRoNMaSTeR
quote:
Orjinalden alıntı: pandemeny
quote:
Orjinalden alıntı: ahocom
imzada var bi dörtlük bitane yazsaydın bari konuyu başlatan olarak
yazmaya firsat varmadan millet yazmiş bile yaw yetişemedim hemen yaziyorum kizma
Ne hasta beklerdi sabahı Ne genç ölüyü mezar Ne de şeytan bir günahı Seni beklediğim kadar
ben sana neydem he soyle neydem şimdi yaw direk aklıma gelen tek dortluk off off he kiza yazsam tek bir kız için aklıma geliyor neden offf
abi adam bu şiir için topik açtı bende şiirin diğer kıtasını yolladım ona sonra oda buraya yazdı böle bi hikaye işte...
dostum ben bu şiiri nezamandir biliyorum, zaten diger şiirlerimi de okursan anlicaksindir.. şiir okumayi yazmayi, güzel sözleri anlayip, kavramayi ve paylasmayi sevdigim icin boyle bir topic actim.. en azindan bazi basliklarda bosbos seyler yazmaktansa oyle seyler paylasmak daha mantikli geldi bana.. sanirim kötüde olmadi..
Aglama birtanem yaziktir sana bu aska aglamak ban yakisir olmadi sansimiz kaderden yana kaderle bogusmak bana yakisir
Akmasin gözunden temiz gözyasin olmasin yuzunde mahsum bakisin olmasin gögsünde o sabir tasin hasretle beklemek sana yakisir
ÇARESİZ KALDIĞINIZDA BİLİNKİ ÇARE SİZSİNİZ.
Geçip gitmiş günler, gelin Rakı içip sarhoş olun Islıkla bir şeyler çalın Geberiyorum, kederden.. İlerdeki güzel günler Beni görmeyecek onlar Bari selam yollasınlar Geberiyorum, kederden Başladığım bugünkü gün Yarıda kalabilirsen Geceye varmadan yahut Çok büyük olabilirsin
Nazim Hikmet
bi ...ok bilmezsin Sürekli yersin GEbeRdE rUHun DinLenSin
KAHRAMANLIK
Ne varsa çöplüğe at, belli başlı zamanlık; Ölümü öldürmekte olanca kahramanlık.
Üstad Necip Fazıl Kısakürek
GEÇER AKÇA
Hasis sarraf, kendine bir başka kese diktir! Mezarda geçer akça neyse, onu biriktir.
TEBESSÜM
Bu dünyada renk, nakış, lezzet, ne varsa küsüm; Gözümde son marifet, Azrail'e tebessüm...
HÜNER
O demde ki, perdeler kalkar, perdeler iner, Azrail'e HOŞGELDİN diyebilmekte hüner...
KAPI
Kapı kapı bu yolun son kapısı ölümse; Her kapıda ağlayıp o kapıda gülümse!
GÜZEL ŞEY
Ölüm güzel şey; budur perde ardından haber... Hiç güzel olmasaydı ölür müydü Peygamber?...
Sanma şahım ...herkesi sen ..........sadıkane ........yar olur Herkesi sen ......dost mu sandın......belki ol ..........ağyar olur Sadıkane...........belki ol ................alemde bir..... dildar olur Yar olur............ ağyar olur............ dirdar olur..... serdar olur.
üsten altada doğru da okuyun...........
Unutma! Hepimiz Ölümle Nişanlıyız!
buda yeni
GEREK YOKTU OKADAR TRİPE, POZA --- HİÇ ŞAŞIRMADIM GEÇİRİNCE ZARAGOZA
çOK GülDüm Buna YaaAA
her söylediği yalan her anlattığı palavra herşeyi bilir bildiği bi... ok yok salında yalaka yalaka sana bir çift sözüm var hiçbirşey kaçmaz benden arkamda gözüm var
KURBAN
deli deliye sormuş aşk nedir diye deli deliye gülmüş ben neden delirdim diye