Arkadaşlar En beğendiğiniz dörtlüklerinizi buraya yazin, kisa şiir tarzinda olsun öyle satirlarca olmasin...
Sözlerde Harbi söz olsun ona göre
iSTiKLAL MARŞI
Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak; Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak. O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak; O benimdir, o benim milletimindir ancak.
Çatma, kurban olayım, çehreni ey nazlı hilal! Kahraman ırkıma bir gül! Ne bu şiddet, bu celal? Sana olmaz dökülen kanlarımız sonra helal... Hakkıdır, hakk'a tapan, milletimin istiklal!
Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım. Hangi çılgın bana zincir vuracakmış? Şaşarım! Kükremiş sel gibiyim, bendimi çiğner, aşarım. Yırtarım dağları, enginlere sığmam, taşarım.
Garbın afakını sarmışsa çelik zırhlı duvar, Benim iman dolu göğsüm gibi serhaddim var. Ulusun, korkma! Nasıl böyle bir imanı boğar, 'Medeniyet!' dediğin tek dişi kalmış canavar?
Arkadaş! Yurduma alçakları uğratma, sakın. Siper et gövdeni, dursun bu hayasızca akın. Doğacaktır sana va'dettiği günler hakk'ın... Kim bilir, belki yarın, belki yarından da yakın.
Bastığın yerleri 'toprak!' diyerek geçme, tanı: Düşün altında binlerce kefensiz yatanı. Sen şehit oğlusun, incitme, yazıktır, atanı: Verme, dünyaları alsan da, bu cennet vatanı.
Kim bu cennet vatanın uğruna olmaz ki feda? Şuheda fışkıracak toprağı sıksan, şuheda! Canı, cananı, bütün varımı alsın da hüda, Etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda.
Ruhumun senden, ilahi, şudur ancak emeli: Değmesin mabedimin göğsüne namahrem eli. Bu ezanlar-ki şahadetleri dinin temeli, Ebedi yurdumun üstünde benim inlemeli.
O zaman vecd ile bin secde eder -varsa- taşım, Her cerihamdan, ilahi, boşanıp kanlı yaşım, Fışkırır ruh-i mücerred gibi yerden na'şım; O zaman yükselerek arşa değer belki başım.
Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilal! Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helal. Ebediyen sana yok, ırkıma yok izmihlal: Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet; Hakkıdır, hakk'a tapan, milletimin istiklal!
Mehmet Akif Ersoy
......::::: Herbiri birbirinden güzel .. Ayıramadım..
aslıyı çok sevdi kerem dağları deldi kerem aslı vermedi bi kerem ben böyle aşkı s.kerem
imzada var bi dörtlük bitane yazsaydın bari konuyu başlatan olarak
quote:
Orjinalden alıntı: ZoRBa
aslıyı çok sevdi kerem dağları deldi kerem aslı vermedi bi kerem ben böyle aşkı s.kerem
Harbi çok özlü bi söz hemen ezberliyorum
quote:
Orjinalden alıntı: ahocom
yazmaya firsat varmadan millet yazmiş bile yaw yetişemedim hemen yaziyorum kizma
Ne hasta beklerdi sabahı Ne genç ölüyü mezar Ne de şeytan bir günahı Seni beklediğim kadar
geleceğim bekle dedi ben beklemedim oda gelmedi ölüm gibi bir şeydi ama kimse ölmedi
Askimizi bukadar basit görüp karalama Gecmisteki anilarimizi böyle yaralama Düşünmeliydim belkide her askim sonu olacagini Sana verdigim degeri birgün anlamiyacagini Hernekadar seni cok sevsemde sevgilim Dilerim görmem bir zaman kahrolacagini.. Gerekliyse illede senin icin bu Veda, Oldu Askim sana ELVEDA...
Hani yapamazdik seni bensiz, bense sensiz Sonsuz a$kimiz bitti simdi nedensiz Yalanmi söylüyordun bana 'seni seviyorum,askim,herseyim kocam olacaksin derken' Neden bitirdin paylasacak cok seyimiz varken Doyamadan sana bukadar erken Ama dedimya... Gerekliyse illede senin icin bu Veda, Oldu Askim sana ELVEDA...
Dizlerim üstünde yaşamaktansa ayaklarım üstünde ölmeyi tercih ederim.
Dünyanın en güç işi birşeyin nasıl yapılacağını bilirken, başka birinin nasıl yapamadığını ses çıkarmadan seyretmektir
Vurulup tertemiz alnından, uzanmış yatıyor Bir hilal uğruna ya Rab, ne güneşler batıyor.
Akıllı adam düşündüklerinin hepsini söylemez, fakat söylediklerinin hepsini düşünür.
quote:
Orjinalden alıntı: pandemeny
quote:
Orjinalden alıntı: ahocom
yazmaya firsat varmadan millet yazmiş bile yaw yetişemedim hemen yaziyorum kizma
Ne hasta beklerdi sabahı Ne genç ölüyü mezar Ne de şeytan bir günahı Seni beklediğim kadar
Bumudur ASK dedikleri sey, bumudur SEVGI... ALLAH’ina kadar sevmek böyle mi?! Ölümüne sevip, sonra ardina bakmadan gitmek, sevdigini yari yolda biraip, terk etmek, ortalikta ADAM diye gecinmek, söyleyin bana askin kanunumudur?! Buysa ask, buysa sevgi.. Ben sevmeyi bilmiyorum! Benim sevgim yalnissa.. Hicbir dogruyu saymiyorum
...dedim ya bu bir şiir olacaktı olmadı biraz sen biraz ben ama senle ben olmadı
Düşündüğünüz, Söylemek istediğiniz, Söylediğinizi sandığınız, Söylediğiniz, Karşınızdakinin duymak istediği, Duyduğu, Anlamak istediği, Anladığını sandığı, Anladığı.. arasında farklar vardır Dolayısıyla insanların birbirini yanlış anlaması için en az 9 ihtimal var