Şimdi Ara

En başarılı ve sistemi en çok yoran antivirüs programları belirlendi: Sonuç şaşırtabilir

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
30
Cevap
0
Favori
1.223
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • En başarılı ve sistemi en çok yoran antivirüs programları belirlendi: Sonuç şaşırtabilir
    Windows, MacOS ve Android işletim sistemleri için antivirüs ve güvenlik paketi yazılımlarını çeşitli kriterlere göre değerlendiren ve derecelendiren bağımsız bir kuruluş olan AV-TEST tarafından yapılan yeni bir çalışmada 18 antivirüs yazılımı teste tabii tutuldu. En başarılı yazılımın belirlendiği testte sistemi en çok yaran antivirüs yazılımı ise şaşırttı.



    Sistemi en çok Microsoft Defender yoruyor



    Windows işletim sisteminin bir parçası olarak geldiği için pek çok kişi varsayılan antivirüs yazılımı olarak Microsoft Defender'ı tercih ediyor. Ancak birkaç farklı güvenlik paketi üzerinde yapılan yeni bir değerlendirmeye göre, Microsoft'un ürünü diğer antivirüs programları ile karşılaştırıldığında daha fazla sistem kaynağı kullanıyor.



    En başarılı ve sistemi en çok yoran antivirüs programları belirlendi: Sonuç şaşırtabilir
    İnceleme kapsamında programlar 1,5 milyon dosyaya karıştırılmış yaklaşık 12.000 kötü amaçlı yazılım örneğine karşı test edildi. Teste tabi tutulan 18 güvenlik paketi ise şunlar: AhnLab, Avast, AVG, Avira, Bitdefender, ESET, F-Secure, G DATA, K7 Computing, Kaspersky, Malwarebytes, McAfee, Microsoft Defender, Microworld, Norton, PC Matic, Protected.net ve Trend Micro. AV-TEST, programları üç test kategorisinin her biri için toplam 6 puan üzerinden değerlendirdi: Koruma, performans ve kullanılabilirlik.



    Ayrıca Bkz.Windows Defender (Microsoft Defender) kapatma nasıl yapılır?



    Kullananlar için iyi haber, Microsoft Defender'ın koruma ve kullanılabilirlik kategorilerinde 6'lık mükemmel puanlar aldı ancak performansta aldığı 5 puan onu listenin 15. sırasına geriletti. Bu arada AV-TEST’in belirttiği gibi, bu listedekilerin hepsi oldukça başarılı sonuçlar elde etti. AV-TEST, Microsoft Defender'ın diğerlerine nazaran çok daha yüksek sistem tüketimi yaptığı için böyle bir puan kırdığını belirtiyor.



    "Hepsi çok başarılı"



    En başarılı ve sistemi en çok yoran antivirüs programları belirlendi: Sonuç şaşırtabilir
    Diğer taraftan, 18 paketten 14'ü 17.5 veya daha yüksek puan alarak En İyi Ürün derecelendirmesine layık görüldü. Microsoft Defender, ESET, Microworld ve PC Matic, 17 puan aldı. Altı ürün ise 18 tam puan almayı başardı: Avast, Avira, Bitdefender, G DATA, Kaspersky ve Trend Micro.



    Kötü amaçlı yazılım tespitinde ise genel olarak tüm programlar yüksek başarı sergiledi. Windows 10 kapsamında yapılan testte değerlendirilen 18 güvenlik çözümünden 12'si tüm saldırganları yüzde 100 tespit edebildi. Tam başarı gösteremeyenler Malwarebytes, ESET, F-Secure, K7 Computing, Microworld ve Protected.net oldu. AhnLab, Avast, AVG, Avira, Bitdefender, G DATA, Kaspersky, McAfee, Microsoft Defender, Norton, PC Matic ve Trend Micro ise tam puan aldı.




    Kaynak:https://www.techspot.com/news/98634-examination-18-antivirus-programs-shows-microsoft-defender-has.html







  • Kaspersky dışındakileri bırakın satın almayı yüklemeye bile değmez

  • Antivirüs kullanan mı kaldı

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • 15 yıldır kullanmıyorum.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yıllardır Defender kullanıyorum. Bu programlar malware'den bile korumuyor çoğu zaman o yüzden Malwarebytes kullanıyordum.

    Eğer biri seni özel olarak hedef alıp, virüs gönderiyorsa o zaman zaten GG. Bunlar bir şey yapamaz.

  • sniper23 kullanıcısına yanıt
    bana özel davranan herkesin bende yeri var ama kıytırık bi siteden bişey kapmayı kendime yediremem.

  • Avira candır.. hiç yarı yolda bırakmaz güvenilirdir..

  • Antivirüs kullandırmak için korkutmaları tıpkı aşı olmazsan ölürsün saçmalıkları gibi, birazcık Pc geçmişi olan hiç kimse kolay kolay antivirüs kullanmaz.

    Antivirüs denilen şey MD5 ve SHA1 kodundan önceden bildirilmiş olan dosyaları tespit etmektir bütün numarası budur. Yepyeni bir virüsü kendi kendine tespit edemezler.

    Yabancı usb diskler dışında risk yok, virüs yemek için çok acemi olmak gerekiyor. Tıkla zengin ol v.s gibi şeylere atlayanlar her şeyi yer onlar ümitsiz vaka zaten.

    Tarayıcı üstünden javascript ile bulaşabilecek bir şeyle karşılaşma ihtimali çok zayıf olsada var, ancak kabak gibi yalan bir siteden virüslü dosya indirmekle aynı şey değil tabi ki.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SerdarS. -- 11 Mayıs 2023; 11:53:09 >
  • Çok üzücü ve talihsiz yorumlar var.
    Antivirüs öleli uzun zaman oldu, internet Security kullanmak gerekir.
    Antivirüsler söylediği gibi sadece tanımlı dosyaları tanımızlar. Sezgisel olarak da hareket ederler. Atak yapan yazılımların yaptığı işlemlere göre de engellenirler.
    Yıllardır kurumsal antivirüs ve client tarafında büyük networkler çalıştırıyorum. İnternet Security mutlaka kullanılmalıdır.
    Listede bulunan ürünlerin, markaların bir çoğunu işlevsiz buluyorum. Bir IT uzmanı olarak genellikle Symantec Norton İnternet Sec. veya Sophos önerebilirim.

  • Şaşırttı

  • bütün programları ve oyunları satın alarak kullanıyorsan sorun yok ama crack kullanırsan virüs/trojan kaçınılmaz

  • 2005 yılından bu yana eset nod32 antivirus kulanıyorum ve onun hakkına herşey okudum çok memnunum yarı yolda da bırakmadı eyvallah yapanların ellerine ve zekasına sağlık çok iyi antivirus avira da güzel ama sistemi çok fazla yavaşlatıyor zorluyor ağırlaştırıyor eset'en şaşmayın arkadaşlar bilgisayar açıldığında direk çıkıyor ve harika virşey sezdiğinde bildiriyor ve otomatik siliyor dünya çapına bir numara eset gibi hafif ve hızlı temiz çok fazla koruyucu yoktur ??

  • Adam sadece sha kodlarına bakarak tarama yapıyor demiş kardeşim bu kaçıncı seviye bir cahillik, bütün antivirüsler veritabanında bulunan eski virüslere göre tarama yapmazlar. Sezgisel analiz denen bir şey var. Senin dediğin gibi yeni virüsler tespit edlimese 2 satırlık basit bir kodla millet pc'ni evinden alır ruhun duymaz.

  • habdullah kullanıcısına yanıt

    Katılıyorum En başarılı ve sistemi en çok yoran antivirüs programları belirlendi: Sonuç şaşırtabilir  Antivirüsler 10-15 yıl önce bitti. Şu makinelere cd ve usb bellek ile yüklemelerin yapıldığı dönemler. Şimdi kurumsal şirketlerin IT departmanları intranet ve vpn üzerinde internet security kullanıyor.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • SerdarS. kullanıcısına yanıt

    Yoruma imzamı atarım. Yazılımı şifreler crypt et zaten bypass edip antivirüsü asıyorsun. JavaScript ise o hala yapılabiliyor mu bilmiyorum, zaten onu yapabilen antivirüslerden de 1 ay kaçar. Hatta kaçmaya da gerek yok zaten o script ile bir günde milyonlara bulaştırırsın. Yine JavaScript olayı çok kolay değil 0 day açık gerek


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

    Evet gerçek zamanlı tarama yapıyorlar doğru ama yine de kriptografiden anlayan için aşması çocuk oyuncağı hemde hepsini.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Krone K kullanıcısına yanıt

    Almanya'da hastanenin biri ransom yiyince yalvarıyordu. hackerlar insaflıymış, hastaların hayatına etki ettiklerini anlayınca fidye isteden 3. günde sistemi geri vermişler.

  • av test değilde av comparatives daha güvenilir. yıllardır takip ederim. yasal olarak bir çok antivirus firması ücretsiz promosyon yapıyor 3 aylık 6 aylık 1 yıllık yasal olarak deneme sürümü veriyorlar. Buradan ulaşabilirsiniz :https://malwaretips.com/forums/giveaways-promotions-and-contests.75/
    Microsoft defender seven birisinin m.a.p.s sistemini aktif ederek ve hardened özelliklerini açarak kullanmasını tavsiye ederim. Ama avira free yada avast free gibi yazılımlar da oldukça yeterli. Güvenlik duvarı olarak yine ücretsiz olarak comodo firewall yada zonealarm free firewall kurup kullanabilirsiniz.





  • Şaşırtmadı

  • Comodo neden yok listede

  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.