Şimdi Ara

Emule Yedekleme ve Güncelleme

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
2.404
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar Emule yeni sürüme güncellerken eski krediler nasıl korunur ?
    Ben yeni sürümü yükledim ama eşeğin gözleri kapalı oldu.Tekrar eskiye döndüm.
    Bu konuda yardım ederseniz çok sevinirim.
    Teşekkürler.

• Config dosyasında client.met dosyası var. Onu yeni yüklediğin Emule'nin kurulu olduğu dizindeki Config dosyasına kopyalacaksın. Böylece kredilerin gitmemiş olacak.

client.met
    krediler burada tutuluyor.
  • Başka neleri yedeklemek iyi olur?

Mesela,
    preferences.ini
    language bilmemne
    ...

Kaç defa ziyan ettim kredilerimi.

.oO°Oo.
  • Yok onlara gerek yok.

client.met'i yedeklesen yeterli. Benim kredi dosyam şu anda mailimde duruyor. Haftada bi yenilerim eskisiyle, çünki hergun kredi yükseliyor. Birde 1024 olduk uploadı 20 verdim süper oldu. 15 - 20 gün boyunca 20 ile vereyim sonra 15 - 14 lere düşürürüm.

256'da sömürdük birazda onlar bizi sömürsün 20 den fazla vermek istiyorum ama DL hızm düşüyor bu seferde.
  • config dosyasını oldugu gibi yedeklersen iyi olur daha sonra programın dil secenegine kadar her seyi ile geri yuklersin.sadece kredini yedeklememis olursun boylece
  • Peki bazen emule bozuluyor. O zaman config klasörünü geri yüklersek bozuk kısımları da geri yüklemiş olmaz mıyız?

.oO°Oo.
  • FincanMod Update:
    Beklenmedik sorunlarla karsilasmamak icin her zamanki gibi tamamen sifirdan kurulmasini öneririm.
    sifirdan kurulus:

* Yeni Fincani indirdikten sonra dizinleri Winrar ile yeni bir klasöre çıkarın,
    * Yeni klasörde "emule. exe" çalıştırın,
    * ilk çalıstırma sihirbazi "Genel" ayarlarda takma Adi girin.
    "Releaser Group" üyeleri veya üye olmak isteyenlerler; Arkadaslar için özel takma adınızı da doğru bildirin.
    * Sihirbazi tamamladiktan sonra yeni bağlanti sihirbazi cikacaktır
    * Burda dikkat edilecek en önemli ayar "Bağlanti Türü"!
    ISP-provider bağlantı hızı ne ise buraya aynen girin, diğer ayarları FincanMod otomatikmen bu ayarlara göre sınırlayacaktır
    * Bu Sihirbazi da uyguladıktan sonra Fincanı kapat
    * Kimlik numaramız ve Kredilerimizi kaybetmemek icin eski eMule-Client "/config" klasörden den kopyalanacak dosyalar:
    preferences.dat (kimlik numarasi iceren dosya)
    cryptkey.dat (kimlik numarasi koruma anahtari)
    clients.met (tüm kullanicilarin gönderim ve indirim kayitlari)
    * Eski kullandigimiz client Fincan-v6.x yada resmi eMule ise, paylaşılan dosyalari tekrardan hesaplamaması için "/config" klasörden bu dosyalari da kopyalayın:
    known.met
    known2.met
    known2_64.met
    shareddir.dat
    * Eski kullandığımız client Fincan-v5.x veya baska bir Mod ise kopyalanacak tek dosya shareddir.dat
    Diğer dosyaları Fincan-v6.1 sonra tekrardan hesaplayacaktır.
    Dikkat; ne kadar dosya paylaşımda ise ona göre zaman alıcı ve CPU zorlayıcı işlemdir!
    * Simdi Fincani tekrardan çalıştırın ve hesaplama işlemi varsa (hesaplama Paylaşılanlar listeden takip edilir), işlem bitene kadar bekleyin.
    * Geriye kalan artık sunuculardan birine baglanmak..
    Eger sunucu listesi(server.met) pek güncel değilse, bunu Fincan->Browser->Server tıklayıp direkt Fincana indirebiliriz.
    * Bundan sonrasi geriye yaslanıp elinizdeki yeni Fincanı bütün kolaylıkları ve zorluğu ile yeniden kesfetmek.. icon_wink

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BèRuTTì -- 6 Ağustos 2007; 15:50:50 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben şöyle yaptım.Eski emuleyi önce ne olur olmaz diye yedekledim.Sonra emule dizini içindeki emule.exe dosyasını yenisi ile değiştirdim.Yani sadece emule.exe dosyasınını yenisi koydum.Geri ayarlar hep aynı.
    Böylece emuleyi açınca son sürüm açılıyor ve high ID oluyor.Dahası eski ayarlarda aynen duruyor.Listelerde dahil.Herhalde olmuştur.
  • valla bu konuyu bende merak ediyordum. biraz araştırdım googelda configde yeralan dosyalar şu işlere yarıyormuş.

quote:

eMule'un çalışma zamanı süresince oldukça çok dosya kullanılır veya ilk çalıştırılmasında oluşturulur. Bunların bir çoğu eMule'un config klasöründe oluşturulur, diğerleri Seçenekler'de belirlenen geçici dizinlerde veya doğrudan eMule'un kurulum dizininde bulundurulur.
    o
    Known.met
    Known.met dosyası, paylaşılan veya şu anda indirme listesinde olan tüm dosyaları eMule'un bilmesi için saklar. Dosya boyutu, dosya adı, adresleme grubu, adresleme değeri ve bazı istatistikler gibi her dosya bilgisini saklar.
    o
    Clients.met
    Bu dosya eMule'unuz ile tüm kullanıcıların sahip olduğu kredileri saklar.
    o
    Server.met
    Bilinen tüm sunucuları içerir.
    o
    Emfriends.met
    Eğer kullanıcılar arkadaşlar listesine eklenirse bu dosya da depolanır.
    o
    Preferences.ini
    Seçenekler iletisindeki tüm seçenek gruplarını ve sütun boyutu vs. gibi görsel ayrıntılar hakkında bilgileri saklar.
    o
    Fileinfo.ini
    Kendi paylaşılan dosyalarınız için Yorum veya Beğenilme Oranlarını saklar.
    o
    Category.ini
    İsim, yorum ve renk kodlaması gibi kategoriler'inizin ayarlarını depolar.
    o
    Ipfilter.dat
    Bu dosya IP Süzgeci tarafından süzülen IP aralıkları ve erişim seviyelerini içerir. Aynı zamanda Seçenekler -> Güvenlik'e bakın
    o
    Onlinesig.dat
    Online Signature, eMule'un bağlandığı sunucuyu, gönderme ve indirme istatistiklerini içeren küçük bir dosyadır. IRC programcıkları (script) ve imza imajları tarafından kullanılabilir.
    o
    Preferences.dat
    Kullanıcı adreslemesini saklar. Bu, eMule'un ilk çalıştırılmasında hesaplanan bir değerdir ve ağ içinde bu istemciyi tanıtmak için kullanılır. Kredi sistemi ve arkadaşlar için kullanılır.
    o
    Sharedir.dat
    Paylaşılan tüm dizinlerin yolunu tutar.
    o
    Staticservers.dat
    Statik sunucular IP'lerini asla değiştirmez ve teorik olarak her zaman ağ içinde çevrimiçidirler. Bu sunucular, sunucu listesinin içerik menüsünden (sağ fare tuşu) staticservers.dat dosyasına eklenebilir. Aynı zamanda Seçenekler -> Sunucu'ya bakın
    o

Addresses.dat
    eMule başlangıçta bu dosya içinde sağlanan server.met'ler için geçerli adreslerle sunucu listesini günceller. Seçenekler -> Sunucu'da bu listeyi düzenlemek için düğme ve başlangıçta güncellemek için seçenek bulunur. Ayrıca bu dosyada zaten adres(ler) bulunuyorsa Sunucular sekmesinde Server.met'i URL'den Güncelle alanına adres yazmadan Güncelle düğmesine basarak server.met dosyası güncellenebilir. Dosya birden fazla adres içerebilir (her satırda bir tane) ama geçerli server.met dosyasını almak için her zaman ilk adresten başlanır.
    o
    AC_SearchStrings.dat
    Kullanılan her arama dizgisi kaydedilir ve eğer yeni arama öncekiyle eşleşirse otomatik-tamamlama sağlanır.
    o
    AC_ServerMetURLs.dat
    Yukarıdaki dosya ile aynıdır. Tek fark bunun server.met dosyasını güncellemek için girilen URL'yi yeniden kullanmak için depolamasıdır. Server.met'lerin adreslerini bir çok sitenin düzenli olarak değiştirdiğini düşünün.
    o
    Cryptkey.dat
    İstemcinizin benzesiz 384 bit özel RSA anahtarını içerir
    o
    eMule.tmpl
    *.tmpl dosyaları Web Arabirimi için gerekir. Bunlar görüntülenen sayfaların seçeneklerini ve düzenini tanımlar.
    o
    xx.part
    Parça dosyaları bitmemiş indirmelerdir. eMule aynı anda birden fazla kullanıcıdan indirebilir, bu yüzden *.part dosyaları her zaman bitmiş indirmenin boyutuna sahiptir. Eksik parçalar sadece sıfırlarla doldurulur. En son sürümde ve NTFS dosya sistemi kullanıldığında, sıfırlarla doldurmayı engelleyen ve bunu yaparak daha çok dosya alanı kazandıran, tamamlanmamış dosyaları 'seyrek' olarak paylaş seçeneğini etkinleştirebilirsiniz.
    o
    xx.part.met
    Her *.part dosyası *.part.met dosyasıyla ilişkilendirilir. Ağ içinde indirmeyi tanıtmak ve hatasını kontrol etmek için her indirme 9 MB'lık parçalara bölünür. Her parça için sözde adresleme değeri hesaplanır. Ondan sonra parça adreslemelerinin tam grubunun adresleme değeri oluşturulur. Dosya adı ile birlikte bu bilgi ve adreslemelerin durumu *.part.met dosyası içinde depolanır.
    o
    xx.part.met.BAK
    Çökme yüzünden bu dosyaların bozulması çok kötü olacağından *.part.met dosyalarının yedeklemesi oluşturulur. Eğer indirmeleriniz *.part.met dosyalarının bozulmasından dolayı ortadan kayboluyorsa, yardım için Sorun Giderme'ye bakın.
    o
    eMule.log
    Eğer Seçenekler -> Genişletilmiş'de uygun seçenek açılırsa, Sunucular sekmesinde Günlük penceresinin çıktısını saklar.
    o
    eMule_Debug.log
    Eğer Seçenekler -> Genişletilmiş'de uygun seçenek açılırsa, Sunucular sekmesinde Hata Ayıklama penceresinin çıktısını saklar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kofte34 -- 6 Ağustos 2007; 17:53:26 >

• emule yi çalıştıramıyorum server appears dead yazıyor sorun ne olabilir?

birde serverları nerden update edebilirim adres verebilirmisiniz..
  • serverlar bazen ölü görünüyor bazı sebeplerde dolayı

emule açıkkenhttp://www.emule-mods.de/?servermet=show burdaki serverlara tek tek tıklayın.güncel server lar bunlardır.
  • quote:

Orjinalden alıntı: cosmopolitan

emule yi çalıştıramıyorum server appears dead yazıyor sorun ne olabilir?

birde serverları nerden update edebilirim adres verebilirmisiniz..

sebep su:ne yazıkki serverlar mahkeme kararı ile kapatıldı almanya da.bunların arasında emulenin asıl yukunu ceken emule server no:1-6 olanlar da vardı.su an bizim icin tek cozum kad agından paylasıma devam etmek dostum...en azından yeni serverlar gelene kadar ya da diger serverlar dolana kadar....
  • şu an usenext.to server ı iyi.ancak duyumlarım yanlş değilse ayın 10 unda onlarda kapatılacakmış.SAUGSTUBE server ından devam edecez artık
  • zamanında çok emule kullandım ama bekle bekle nereye kadar.ayrıca kaynakları eskisi gibi bol değil.son çıkan filmleri bulamıyorum.o yüzden rapidshare kullanıyorum artık.günde 2-3 tane filmi çok rahat indiriyorum..kaynak desen istemediğin kadar fazla..
  • ben herşeyi buluyorum.ayrıca beklemiyorum.kaynakları da bol.burda yasak olduğu için screen koymuyorum.kullandığın offical sürümse bilemem ben mod kullanıyorum.son çıkan filmleri nasıl bulamıyorsunuz anlamadım.divxplanet ta hepsi var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.