Şimdi Ara

Empire: Total War (2009) [ANA KONU] (189. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
6.381
Cevap
10
Favori
446.831
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 187188189190191
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: TuJue

Ve sonunda Dagistan'in burnundan getirdim ! Adamlarla (eski teknoloji ile ) meydan savasi yapmak imkansiz, atlilari hizli ve cevik, benim zavalli askerler 1 kere ates edene kadar onlar 2 kere vurkacla isini bitiriyorlar.En sonunda 1 ordumu Azerbaycan'in kuzeyinde sakladim, Dagistan'da elindeki butun askerler ile Gurcistan'a dogru gelmeye basladi, tam daglari gecicekken bende arkadan direk onun baskentine daldim ve isini bitirdim.
    Ondan sonra sira Iran'a gelmisti, ben kuzeyde cetin savaslar verirken beni hep amansiz yakalayan Iran ! Baltaci Mehmet pasa ile uzerine 2 sefer duzenledim ve sonunda Esfahan'i aldim, Belucistan eyaletine varana kadar karsima cikan kucuk birlikleri de temizledikten sonra Belucistan'ida ele gecirdim, ben Belucistan'i ele gecirince firsat kolluyan Afganlar da Iran'dan bagimsizliklarini ilan ettiler ve Iran da tarihin tozlu sayfalarina gomulmus oldu

Daha yeniler diye Afgan'lara dokunmadim, ama ticaret anlasmam dahil hicbirseyi kabul etmeyince Hindistan ile aramda olan ticareti aksatmamasi icin Baltaci ile onu da bitirdim.
    Rusya Isvec'i bitirdi, Polonya Orta Avrupa'yi tamamen aldi.Sadik dostum Kirim Hanliginin yasayabilmesi icin ona Sirbistan'i verdim
    Ispanya'yi 1 cini ve suslu at ile kandirdim ve ticaret anlasmasini imzalattim.Daha 20 sene once 500 altina bile muhtac oldugum gunlerden eser kalmadi, her turn'de net 40.000 altinim geliyor, daha hicbiryere ticaret gemisi filan gonderemedim, butun varligimi tirnaklarim ile kaziyarak kazandim.
    Simdi bir ordum gizlice St. Petersburg'a dogru gidiyor, diger bir ordum ise Barbar dostlarimiza yardim icin Libya uzerinden Fas'lilari ezmeye gidiyor.

Hic biryere ayrilmayin gelismeleri yazacagim

ilksenhan@

Hocam taktikleriniz icin cok tesekkur ederim

nedemek herzaman o dağıstan banada kabuslar yaşatmıştı şimdide moroocco yaşatıyo gerci ilk oyunum 1776 cöktüğü için 2ci kes başladım baya tecrübelendim fas 2tam ordu gönder başkente gönder etrafını kuşat alırsın direk biter hiç uğraşmadan ama fasdan orduyu sakın cıkarma yoksa ispanya dalıyo sana ekonomide bişey keşfettim daha doğrusu keşfeden etmiştir ben yeni öğrendim her üniversitide farklı bişey geliştiribiliyoruz benim 5 üniverstem olduğu için gayet cabuk gelişiyorum teknolji calma işinide bıraktım hiç işim olmaz:)awrupaaylada asker yığmadan savaşa gimeyin vede gemiyapmadan bütün ticaret yolarınızı kestikleri anda 5kuruşsuz ortalıkta kalıyosunuz vede ticaret anlaşamanız olan ülkeyle dostolan ülkeyle savaşa girmeyin yoksa ticaret antlaşmanız iptal oluyo gene bayabi maddi kayba uğruyosunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilksenhan -- 24 Mart 2009; 12:58:53 >

• quote:

Orjinalden alıntı: xanty

quote:

Orjinalden alıntı: hsngencer

quote:

4850 var bende herşey ultra.kasma filan yok.

merak etme senin oynadıgın oyunu tahmin edebiliyor ve senin pc den cok daha fazla seri oynayabiliyorum.anlatmak istedigim oyunda akıcılık beklemelerde oyundan soguma var.heleki yil atlarken bekledigim surede ne yapsam diye dusunuyorum.bunun kısaltması olmazmı ya.space tusu demeyin onu zaten yapiyorum.bilmiyorum beni sarmadı kindom daha guzel gibi geldi bana.

diğer devletleri beklemekse kastın.o sürede neler yaptıklarını inceleme fırsatın oluyor.iyi bir stratejist için oyundaki en önemli zaman o an.

kesinlikle oyunu santranç gibi düşünün hamleyi görmeden hamle yapılmaz ayrıca sistemin gayet ii bende 8800gts var 650mb 348bit 2gb ram war gayet akıcı ama savaşlar tabi hairta gene biraz takılıyoorda haklısn hatta harita takılmalırı göz ağrıtıyo turnda maksimum 35 veya 40 saniye sürüyoobuda cok değilya osürede hamle düşünüyorum he bazen france da takılıyo oayrı ama bazen

• yahu, şöyle hiç oraya buraya saldırmamış, genişlemeye çalışmamış, teknolojiye ve ekonomiye yatırım yapmış, diğer milletlerle dost olarak oynayan yok mu?
    diceksiniz sen nasıl oynuyosun, bende her yere egemen olmaya çalışıyorum. ama şunu gördüm ki sehir almak zor değil ama savunmak, halkı memnun etmek tam bi bela. etw yi m2tw dan ayıran en önemli özellik bu bence. m2tw de şehre gir herkesi katlet hem para kazan hem de isyan çıkarmayan az nüfuslu şehre hükmet, oldukça kolaydı. bence etw nin böyle olması hoş olmuş.
    yönetim şeklide oyunda baya bi önemli cumhriyetle yönetilen bi ülke ile monarşiyle yönetilen ülke arasında belirgin farklar var bu oyunu zevkli kılıyo. bu farkı hollandayla oynayan herkes görmüştür zaten, oyunun en güçlü devleti bence.

benim hikayem de hiçte ilgi çekici yan yok. normal-normal de oynuyorum sadece avrupa ile uğraşmaktan ne hindistan ne de amerika ya bakabiliyorum hatta bazı turnler unutabiliyorum bile fazla toprağa sahip olduğumdan artık onları kontrol edemiyorum, örneğin 8 üniversite var ama hangi teknolojı nerde gelişiyo hiç bilmiyorum. bazı binaları geliştiriyorum ama bilinçsizce, oyun amacından çıkıp beni yormaya başladı her total war gibi . bundan sonra yeni bi devletle daha kontrol edilebilir topraklara sahip olmaya çalışıcam diyorum kendime ama içimdeki heryere hakim olma, en güçlü devlet olma hırsı beni yenicek ve gene oyun beni yorucak, erken bitirip zevk almıcam, sonra gene yeni bi devletle başlıcam.yani hiç 1750 den sonrasını bile görmicem. yahu burda sorun sende diceksiniz, evet sorun bende zaten böyle oyunları çok sevip heyecanla başlayıp sonunda zevk alamamak anlamadığım bişey.

• quote:

Orjinalden alıntı: fguner88

yahu, şöyle hiç oraya buraya saldırmamış, genişlemeye çalışmamış, teknolojiye ve ekonomiye yatırım yapmış, diğer milletlerle dost olarak oynayan yok mu?
    diceksiniz sen nasıl oynuyosun, bende her yere egemen olmaya çalışıyorum. ama şunu gördüm ki sehir almak zor değil ama savunmak, halkı memnun etmek tam bi bela. etw yi m2tw dan ayıran en önemli özellik bu bence. m2tw de şehre gir herkesi katlet hem para kazan hem de isyan çıkarmayan az nüfuslu şehre hükmet, oldukça kolaydı. bence etw nin böyle olması hoş olmuş.
    yönetim şeklide oyunda baya bi önemli cumhriyetle yönetilen bi ülke ile monarşiyle yönetilen ülke arasında belirgin farklar var bu oyunu zevkli kılıyo. bu farkı hollandayla oynayan herkes görmüştür zaten, oyunun en güçlü devleti bence.

benim hikayem de hiçte ilgi çekici yan yok. normal-normal de oynuyorum sadece avrupa ile uğraşmaktan ne hindistan ne de amerika ya bakabiliyorum hatta bazı turnler unutabiliyorum bile fazla toprağa sahip olduğumdan artık onları kontrol edemiyorum, örneğin 8 üniversite var ama hangi teknolojı nerde gelişiyo hiç bilmiyorum. bazı binaları geliştiriyorum ama bilinçsizce, oyun amacından çıkıp beni yormaya başladı her total war gibi . bundan sonra yeni bi devletle daha kontrol edilebilir topraklara sahip olmaya çalışıcam diyorum kendime ama içimdeki heryere hakim olma, en güçlü devlet olma hırsı beni yenicek ve gene oyun beni yorucak, erken bitirip zevk almıcam, sonra gene yeni bi devletle başlıcam.yani hiç 1750 den sonrasını bile görmicem. yahu burda sorun sende diceksiniz, evet sorun bende zaten böyle oyunları çok sevip heyecanla başlayıp sonunda zevk alamamak anlamadığım bişey.

Oyunda oynaması en zevkli millet Hollanda tartışmasız ama en güçlüsü dersen orda karşı çıkarım.Dur hele daha İngiltere var Fransa var İspanya var Major devletler arasında ayrım yapmak çok zr.İlla birini seç derseniz İspanya derim.Ancak eğer medium'da oynuyorsanız.VH'da oynayın İspanya ile başınız beladan kurtulmaz ordu yapmaktan gelişemezsiniz bile örneğin.

Osmanlı devletinin de çok önemli avantajları var çok fazla ülkeyle ticaret yapabilmekte.Anadolu toprakları çok iyi korunmakta.Akdeniz neredeyse gölümüz halinde.Bir kaç toprağı Amerika ve Hİndistan'dan biryerlerle takas ederek çok güçlü hale getirilebilir.Çok ciddi avantajları var.

• arkadaslar empıre total war ı yukleyemedim daemon tools var ve 2 tane part var biri yanılmıyorsam 8 gb diğeri 4 gb ve yuklemeye basladığımda yani rarını yukleyip 3 dvd den setup exe den yuklemeye basladığımda razor 1911 instal yukleme penceresi cıkıyor sonra boyle bir şey* diyor simpactan tabi to contınue unpackıng file empıre total war disk 1 .0 sid is requıred from dısc 1 diyor bir kere tesadufen bu bolumu gectim bu sefer 2 diyor ayrı ayrı bazende 2.0 gibi sacma yukleme komutları veriyor tabi c ye yukluyorum cunku d ye yuklemiyor c ve userstan pc ve appdata ya yuklemeye calısıyorum ama bu seferde c usersedata local temp disk one does not exitsit diyor yuklemiyor ne yapmalıyım daemon kolay ıs ama 2 part vermıs ayrı ayrı olmuyor takılmıyor nasıl olucak yardım
  • quote:

Orjinalden alıntı: ecay

quote:

Orjinalden alıntı: fguner88

yahu, şöyle hiç oraya buraya saldırmamış, genişlemeye çalışmamış, teknolojiye ve ekonomiye yatırım yapmış, diğer milletlerle dost olarak oynayan yok mu?

Oyunda oynaması en zevkli millet Hollanda tartışmasız ama en güçlüsü dersen orda karşı çıkarım.Dur hele daha İngiltere var Fransa var İspanya var Major devletler arasında ayrım yapmak çok zr.İlla birini seç derseniz İspanya derim.Ancak eğer medium'da oynuyorsanız.VH'da oynayın İspanya ile başınız beladan kurtulmaz ordu yapmaktan gelişemezsiniz bile örneğin.

Osmanlı devletinin de çok önemli avantajları var çok fazla ülkeyle ticaret yapabilmekte.Anadolu toprakları çok iyi korunmakta.Akdeniz neredeyse gölümüz halinde.Bir kaç toprağı Amerika ve Hİndistan'dan biryerlerle takas ederek çok güçlü hale getirilebilir.Çok ciddi avantajları var.

kesinlikle doğru.birde nizamı cedit leri çıkarmaya başlandımı orduda deli gibi.ben mesela ispanyaya fası verip amerikadan iki şehir kaptım.şimdide hindistana dalacam.avrupa zaten sürekli savaş

• quote:

Orjinalden alıntı: Schizophren

Oyundan atıyor mu hala ?

Gidip orjinal alacağım fakat orjinal alanlar da sorun yaşıyor sanırım.Sorunsuz oynayabilen yok mu ?

Sorun varsa gidip boşuna 80 lira vermeyeyim.

Arkadaşlar lütfen yardımcı olur musunuz ?
  • arkadaslar sormak istedigim sistemde oyun kasmıyor ve hic oyundan dusme filan yasamadım.ama aldıgım cdlerin icinde steam de vardı.bi faydası oluyormu?seri oynamak icin.yoksa kurmama gerek yokmu?oyunda ingilizce olmadıgı icin bodoslama oynuyorum.gelisimi guzel yapiyorum.ama barıs anlasmalı bi ulkeyle savasa girince onun dostlarıda geliyor.turkcesi cıkmadı sanırım henuz.
  • quote:

quote:

Oyundan atıyor mu hala ?

Gidip orjinal alacağım fakat orjinal alanlar da sorun yaşıyor sanırım.Sorunsuz oynayabilen yok mu ?

Sorun varsa gidip boşuna 80 lira vermeyeyim.

Arkadaşlar lütfen yardımcı olur musunuz ?

ben kacagını aldım.3 gundur oynuyorum.hic oyundan dusmedim.hic donmada olmadı.hic bugla da karsılasmadım.bence bu is kesinlikle sistemle alakalı.birde oyun vistada cok daha iyi calısıyormus.xp de sorun yaratıyormus duydugum kadarıyla.
  • quote:

Orjinalden alıntı: hsngencer

quote:

4850 var bende herşey ultra.kasma filan yok.

merak etme senin oynadıgın oyunu tahmin edebiliyor ve senin pc den cok daha fazla seri oynayabiliyorum.anlatmak istedigim oyunda akıcılık beklemelerde oyundan soguma var.heleki yil atlarken bekledigim surede ne yapsam diye dusunuyorum.bunun kısaltması olmazmı ya.space tusu demeyin onu zaten yapiyorum.bilmiyorum beni sarmadı kindom daha guzel gibi geldi bana.

bend 8600gt ile unbelievable ultra detayda oynuyorum "akıcı" olarak

Şaka bir yana böyle konusan çok arkadaş var, milletin pclerini kasım kasım kasan oyunlarda çıkıp ultrada "akıcı" oynuyorum der.
    Yahu akıcıdan kastın nedir, freezing-stuttering olmadan 10 fpsle oynamaya akıcı diyen arkadaşlar var.O yüzden böyle arkadaşları hiç takmadan devam etmek lazım.

•  Empire: Total War (2009) [ANA KONU]

imzamdaki sistemle bu grafik ayarları ile oynuorm.. kara savaşlarında 20-35 arası fps alıorm
    deniz savaşlarında da 20 fpsden düştüğünü hiç görmedim genellikle 35 bazende 40 ı gördüğü oluo
  • oyundan atma olayları,eğer bi ordunun ya da filonun üzerine tıklayınca oluyorsa,oraya asker ya da gemi gönderiyorsun düzeliyor.ama save kaynaklı sorunları bilmiyorum.

bir de,nizam-ı cedit için gerekli araştırmayı yaptım,fakat nizam-ı cedit ordusunu üretemiyorum. yani bu ordudan kasıt,beylik janisseries falan mı?

geliştirmeler bi yerden sonra devam ettirilemiyor,sanırım o geliştirmeler modern üniversitelerde yapılıyor.isyanları bastırmak da mesele zaten,asker gönderiyorsun bitmiyor,imam gönderiyorsun yetmiyor,vergiyi kesiyorsun gene adam olmuyorlar.
  • Empire.Total.War.MULTi8-PROPHET diye bir versiyon çıktı,sorunsuzmudur?

Birde patch filan olur mu buna?
  • quote:

Orjinalden alıntı: denizza

oyundan atma olayları,eğer bi ordunun ya da filonun üzerine tıklayınca oluyorsa,oraya asker ya da gemi gönderiyorsun düzeliyor.ama save kaynaklı sorunları bilmiyorum.

bir de,nizam-ı cedit için gerekli araştırmayı yaptım,fakat nizam-ı cedit ordusunu üretemiyorum. yani bu ordudan kasıt,beylik janisseries falan mı?

geliştirmeler bi yerden sonra devam ettirilemiyor,sanırım o geliştirmeler modern üniversitelerde yapılıyor.isyanları bastırmak da mesele zaten,asker gönderiyorsun bitmiyor,imam gönderiyorsun yetmiyor,vergiyi kesiyorsun gene adam olmuyorlar.

binayı geliştirdinmi geliştirmelerden sonra veya önce konyayı üniversite yap sürekli geliştir hertürlü teknolojiyi acarsın içinede hoca sok gelişim süreliri kısalır isynları bastırmakiçin imam sok şehre müslümanlık %50 olanakadar orduyu cıkarma 5-6 ünite olsun bana askerlazım diosan vergiyi alma askeri cıkart zaten 2side aynışey oluyo asker tutmakla askere giden parayla askerecıkartıp vergiyi kesmek aynı paraya denk geliyo hiç olmassa askeri kullanırsın süreklide kesdemiyorum bir 2 turn kes sonra tekrar almaya başlarsın

• quote:

Orjinalden alıntı: denizza

oyundan atma olayları,eğer bi ordunun ya da filonun üzerine tıklayınca oluyorsa,oraya asker ya da gemi gönderiyorsun düzeliyor.ama save kaynaklı sorunları bilmiyorum.

Rejim değiştir:)
  • prophetin ne olduğu belli değil yanlız ben yinede çekmeye başladım.. haritada takılmalar oluyor bende.. umarım düzelir..
  • quote:

Orjinalden alıntı: frontoza77

prophetin ne olduğu belli değil yanlız ben yinede çekmeye başladım.. haritada takılmalar oluyor bende.. umarım düzelir..

Empire: Total War [PROPHET/ViTALiTY]

Yazıyor adında.Bende indiriyorum ama patch filan nasıl yapıcaz buna?
  • quote:

Orjinalden alıntı: BaYDoGaN

quote:

Orjinalden alıntı: frontoza77

prophetin ne olduğu belli değil yanlız ben yinede çekmeye başladım.. haritada takılmalar oluyor bende.. umarım düzelir..

Empire: Total War [PROPHET/ViTALiTY]

Yazıyor adında.Bende indiriyorum ama patch filan nasıl yapıcaz buna?

karanlık biraz yanlız bir insin de bakalım artık..
  • Empire: Total War Unofficial v1.1 Patch by Bizz'o diye bir şey yayılmış her yere,38mb bir şey ne işe yarıyor bu?
  • steamde herhangi bir uptade gözükmüo...
  • 
Sayfa: önceki 187188189190191
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.