Şimdi Ara

Emma Watson B.M konuşması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
3
Favori
1.407
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, geçtiğimiz günlerde Emma Watson B.M'de kadın haklarıyla ilgili bir konuşma yaptı. Konuşması oldukça ilgimi çekti ve bana kalırsa vermek istediği mesaj da gayet açıktı. Konuşmayı hem dinleyerek hem de transkribine bakarak çevirip sizinle paylaşmak istedim. "Harry Potter'daki kız" deyip önyargılı şekilde yaklaşmamamız gerektiğini düşünüyorum. Çok fazla kişinin sonuna kadar okumasını beklemiyorum, öyle bir şey çok şaşırtıcı olur benim için ama bir iki kişi de okusa yeterli. Fazla uzatmayacağım , işte video ve transkripti:




    Bugün, “HeForShe” adı verilen bir kampanya başlatıyoruz.Size sesleniyorum çünkü yardımınıza ihtiyacımız var. Cinsiyet eşitsizliğini bitirmek istiyoruz, ve bunu yapabilmek için , herkesin işin içinde olmasına ihtiyacımız var.Bu kampanya, Birleşmiş Milletlerde, türünün ilk örneğidir. Mümkün olduğunca çok erkeği bu değişimin savunucuları olmaları yönünde harekete geçirmek istiyoruz. Ve bunun hakkında sadece konuşmak istemiyoruz. Denemek, ve bunun somut hale geldiğinden emin olmak istiyoruz. 6 ay önce “Birlemiş Milletler Kadınlar” iyi niyet elçisi olarak görevlendirildim. Ve feminizim hakkında daha çok konuştukça, daha çok fark ettim ki, kadın hakları için konuşmak , büyük bir sıklıkla “erkek nefreti” ile özdeşleştiriliyor. Kesin olarak bildiğim tek bir şey varsa, o da bunun bir son bulması gerektiğidir. Bilginiz olsun, feminizm, tanım olarak erkeklerin ve kadınların aynı hak ve fırsatlara sahip olması gerektiği inancıdır. Bu, cinsiyetlerin, politik, ekonomik ve sosyal eşitliği teorisidir.

    Cinsel varsayımları sorgulamaya çok önce başladım. 8 yaşındayken, otoriter denilmekten ötürü aklım karışmıştı. Çünkü ailelerimiz için ortaya koyduğumuz oyunları yönetmek istemiştim. Erkekler için böyle bir sorun yoktu. 14’ümde, bazı medya unsurları tarafından cinselleştirilmeye başlandım. 15’imde, kız arkadaşlarım spor takımlarını bırakmaya başladılar, çünkü kaslı olarak görünmek istemediler. 18’imde ise, erkek olan arkadaşlarım hislerini ifade etmekte acizlerdi.

    Feminist olduğuma karar verdim ve bu bana karışık görünmedi. Ama yakınlardaki araştırmam bana “feminizm” kelimesinin popülar olmayan bir kelime haline geldiğini gösterdi. Kadınlar kendilerini feminist olarak belirtmemeyi seçiyorlar. Görünen o ki, ben, ifadeleri çok güçlü, çok agresif, ayrımcı ve erkek karşıtı olarak görünen kadınlar sıralamasındayım. Hatta itici.

    Peki neden bu kelime böyle rahatsız edici bir hale geldi? Ben Britanyalı’yım, ve bence erkek akranlarımla aynı şeyleri ödedim. Bence, vücudumla ilgili kararları alabiliyor olmam benim hakkım. Ve bence, hayatımı etkileyecek prensiplerimde, kararlarımda, kadınların yanımda olmaları benim hakkım. Bence, sosyal olarak, erkeklerle aynı saygıyı görmek benim hakkım.

    Ama ne yazık ki, dünyada, bütün kadınların bu hakları görmeyi beklediği tek bir ülke olmadığını söyleyebilirim.Hiçbir ülke şu anda cinsiyet eşitliğine eriştiğini söyleyemiyor. Bu haklar, bunları insan hakları olarak görüyorum, ama ben şanslı olanlardandım. Benim hayatım tamamen bir ayrıcalık çünkü ailem beni kız çocuğu olarak doğduğum için daha az sevmedi.Okulum kız olduğum için beni kısıtlamadı. Akıl hocalarım bir gün bir çocuğu dünyaya getirebileceğimden dolayı daha az ileri gideceğimi(yol katedeceğimi) varsaymadı. Bu etkiler beni bugün ben yapan cinsiyet eşitliliği elçileriydi. Bilmiyor olabilirler, ama bugün dünyayı değiştirenler kasıtsız feministlerdir. Ve daha fazlasına ihtiyacımız var.

    Eğer hala kelimeden nefret ediyorsanız, önemli olan kelime değil. Önemli olan arkasındaki düşünce ve azim, çünkü her kadın benimle aynı hakları elde etmiş değil. Aslında, istatiksel olarak, çok azı etti.

    1997’de, Hillary Clinton kadın haklarıyla ilgili ünlü bir konuşma yaptı. Yazık ki, değiştirmeyi istediği bir çok şey günümüzde hala gerçek. Ama en çok dikkatimi çeken şey izleyicilerin %30’undan daha azının erkek olmasıydı. İletişime katılmaya dünyanın sadece yarısı davet edilmiş veya hoşnutken dünyayı değiştirmeye nasıl etki edebiliriz ?

    Erkekler, bu fırsatı resmi davetiyenizi vermek için kullanmak istiyorum. Cinsiyet eşitliliği sizin de sorununuz. Çünkü bugüne kadar babamın velilik rolüne toplum tarafından daha az değer verildiğini gördüm, çocuk olarak varlığına ihtiyacım olmasına rağmen, aynı anneme olduğu gibi.Zihinsel rahatsızlıklardan acı çeken genç erkekler gördüm. Doğrusu, Birleşik Krallık’ta,trafik kazalarını, kanseri,kalp-damar hastalığını gölgede bırakarak, 20-49 yaşları arasındaki erkeklerin en büyük katili intihar.Erkeklerin erkek başarısını nelerin oluşturduğuna dair çarpıtılmış bir his tarafından kırgınlaştırılıp güvensizleştirildiğini gördüm.Erkeklerde de eşitliğin faydaları yok.

    Genelde erkeklerin cinsiyet basmakalıpları tarafından mahkum edildiğini konuşmayız. Ama öyle olduklarını görüyorum. Ve özgür olduklarında, doğal bir sonuç olarak kadınlar içinde işler değişecek.Eğer erkekler kabul edilmek için agresif olmak zorunda kalmazsa, kadınlar boyun eğmeye mecbur hissetmeyecek. Eğer erkekler kontrol etmek zorunda kalmazsa, kadınlar kontrol edilmek zorunda kalmayacak.

    Hem erkekler hem de kadınlar duyarlı olmakta özgür hissetmeli.Hem erkek hem de kadınlar güçlü olmakta özgür hissetmeli . Bu, cinsiyeti, karşıt ideallerin iki takımı olarak algılamak yerine, aynı dizide algılama zamanıdır.Eğer birbirimizi olmadığımız şeylerle tanımlamayı bırakıp, kim olduğumuzla tanımlamaya başlarsak, daha özgür olabiliriz. “HeForShe” de bunun hakkında. Özgürlük hakkında.

    Erkeklerden bu örtüyü kaldırmalarını istiyorum. Böylece kızları, kız kardeşleri, anneleri önyargılardan arınabilirler. Aynı zamanda böylelikle oğullarının incinmeye ve insan olmaya ,terk ettikleri parçalarını geri kazanmaya, ve bunu yaparak, kendilerinin daha doğru ve daha bütün bir versiyonu olmalarına izinleri olur.

    “Bu Harry Potter kız da kim, ve B.M’de konuşarak ne yapıyor?” diye düşünüyor olabilirsiniz. Ve bu gerçekten iyi bir soru. Ben de kendime aynı şeyi soruyordum.

    Tek bildiğim bu probleme önem verdiğim ve bunu daha iyi bir hale getirmek istiyorum. Ve gördüklerimi görmüş olarak , bu şansı elde ederek, bir şeyler söylemenin benim sorumluluğum olduğunu hissediyorum.

    Devlet Adamı Edmund Burke diyor ki “Şeytani güçlerin zaferi için gereken tek şey iyi erkek ve kadınların hiçbir şey yapmamasıdır.”

    Bu konuşmadaki gerginliğimde ve şüpheye düştüğüm anlarda , kendime kesin olarak söyledim ki “Ben değilsem, kim? Şu an değilse , ne zaman?”. Fırsatlar size sunulduğunda benzer şüpheleriniz olursa, umarım bu kelimeler size yardımcı olur.Çünkü gerçek şu ki, hiçbir şey yapmazsak, aynı işte, kadınların erkeklerle aynı maaşı almalarından önce 75 yıl geçecek, benim için neredeyse 100. 15.5 milyon kız , gelecekteki 16 yıl içinde çocuk olarak evlenmiş olacak. Ve şu anki oranlarla, bütün kırsal Afrikalı kızların ortaöğretime sahip olmaları 2086’dan önce olmayacak.

    Eşitliğe inanıyorsanız, biraz önce bahsettiğim kasıtsız feministlerden biri olabilirsiniz, ve bunun için sizi alkışlıyorum. Birleştirici bir kelime için mücadele ediyoruz. İyi haber şu ki, birleştirici bir hareketimiz var. Buna “HeForShe” deniliyor. Bir adım öne çıkmanızı istiyorum, görünmek ve kendinize sormanız için : “ Ben değilsem, kim? Şu an değilse, ne zaman? “

    Bu da orjinal transkripti:

    http://sociology.about.com/od/Current-Events-in-Sociological-Context/fl/Full-Transcript-of-Emma-Watsons-Speech-on-Gender-Equality-at-the-UN.htm







  • dicaprio
  • harry potter daki kız değil mi o
  • Hiçbir Dh'li bu yazının hepsini okumaz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bobsantino

    Hiçbir Dh'li bu yazının hepsini okumaz
  • Kıytırık bir oyuncunun konuşması 5 milyon ttıklanmış, dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanımızınki sadece 133 binde kalmış. Adalet yok bu dünyada.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenerliso -- 27 Eylül 2014; 16:32:08 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bobsantino

    Hiçbir Dh'li bu yazının hepsini okumaz





  • quote:

    Orijinalden alıntı: fenerliso

    Kıytırık bir oyuncunun konuşması 5 milyon ttıklanmış, dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanımızınki sadece binlerde kalmış. Adalet yok bu dünyada.

    başbakan değil cumhurbaşkanı <3 o bi kere tmm mı ?

    edit : editlemiş hemen



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Shepherd. -- 27 Eylül 2014; 16:32:21 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bobsantino

    Hiçbir Dh'li bu yazının hepsini okumaz
    Evet bir cinsiyet eşitsizliği var ve erkek ezilen taraf beni okulda tipimle yargılayan ve ezmeye çalışan kızın ağzını burnunu kıramamamın ve ona karşı kendimi anladığı dilden savunamamamın tek nedeni bu cinsiyet eşitsizliği !
  • quote:

    Orijinalden alıntı: fenerliso

    Kıytırık bir oyuncunun konuşması 5 milyon ttıklanmış, dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanımızınki sadece 133 binde kalmış. Adalet yok bu dünyada.

    Maalesef, dünya lideri cumhurbaşkanımız muhteşem liderimiz bunun 10 katı daha güzel konuşuyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tove Lo -- 27 Eylül 2014; 16:34:06 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Shepherd.

    quote:

    Orijinalden alıntı: fenerliso

    Kıytırık bir oyuncunun konuşması 5 milyon ttıklanmış, dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan cumhurbaşkanımızınki sadece binlerde kalmış. Adalet yok bu dünyada.

    başbakan değil cumhurbaşkanı <3 o bi kere tmm mı ?

    edit : editlemiş hemen

  • Bi dakika 'cinsiyet eşitsizliğimi' arabada bu dayı bana dayadı işallah ananassa dayamışlardır diyen kızı. Metroda kitap okuyan işçinin yada evsizin resmini çekip dalga geçen kızı. Ben savunucakmıyım, en bilindik örnekler bunlar. Bu tip kadınlara şu anki durumları fazla bile
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MaxPayne?

    Evet bir cinsiyet eşitsizliği var ve erkek ezilen taraf beni okulda tipimle yargılayan ve ezmeye çalışan kızın ağzını burnunu kıramamamın ve ona karşı kendimi anladığı dilden savunamamamın tek nedeni bu cinsiyet eşitsizliği !

    Alıntıları Göster
    Cinsiyet eşitsizsizliği erkek ve kadının doğası gereği her zaman olacaktır. İki cins sadece yazılı hukuk kurallarına göre eşit olabilir.
  • fenerliso kullanıcısına yanıt
    Dalga geçtiğini varsayiyorum knk
  • quote:

    Orijinalden alıntı: MaxPayne?

    Evet bir cinsiyet eşitsizliği var ve erkek ezilen taraf beni okulda tipimle yargılayan ve ezmeye çalışan kızın ağzını burnunu kıramamamın ve ona karşı kendimi anladığı dilden savunamamamın tek nedeni bu cinsiyet eşitsizliği !

    Kadınlar çok eziliyor , işte şöyleler böyleler, bu konuya çok dikkat edelim diye açmadım konuyu. Konuşması çok içten ve anlamlı geldi. Emma Watson'ı oldum olası sevmişimdir zaten, bu konuşmasına da denk gelince paylaşmak istedim. Kim okur, kim okumaz, hatta tamamını okuyan tek bir kişi çıkar mı ? Bunları bilemiyorum tabi. Aynı zamanda da hak verenler veya çok anlamsız bulanlar da olabilir tabi . Herkesin düşüncesi aynı olacak diye bir şey yok.

    Edit: ... o yüzden açmadım desem de hassas bir konu tabi orası ayrı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi __JokeR__ -- 27 Eylül 2014; 16:41:22 >




  • Bu değil mi vücudunu kullanarak para kazanan hiç samimi gelmedi konuşma gerçi okumadım belki başka bir şeydir neyse



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WISDOM -- 27 Eylül 2014; 16:40:43 >
  • Alakasız bir yazıyı siyasete çeviren değişikler var
  • Erkek Ustundur Konu Kilit B.M yi atese verin , uyeyi gelinlik giydirip tecavuz edin.
  • Kiz guzel olmasa Dh liler konuya girmezdi
  • Doğada bile erkek hayvanlarla dişi hayvanlar eşit değil. Doğanın dengesiyle oynamayın birader.

    Ayrıca cırtlak sesle bağırıp beni aşağılayan kadını dövememenin vermiş olduğu bir nefrette yok değil hani içimde. Minibüsteki cırtlak sesli karı bunu okuyorsan sen kendini biliyorsundur. Hani haklı olduğum halde sana bağırınca bana kızan ölümle randevulaşmış amcalarda vardı minibüste.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Karıncayiyen Yiyen Adam -- 27 Eylül 2014; 17:19:59 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.