Emlak vergi değeri (rayiç bedel) üzerinden hesaplanan Emlak Vergisi'nde 4 yılda 1 yapılan değerlemeler duyuruldu. Yüzde 1000'lere varan artışların ardından vatandaşlar, mahkemelere başvurarak sert artışa itirazda bulunuyor. Rayiç bedellerin artışı, tapu satışlarında ödenecek harçları da yükseltecek. Kaynak: ![]() Emlak vergisinde sert artış - Emlak Haberleri https://m.haberturk.com/emlak-vergisinde-sert-artis-3813078-ekonomi< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Emlak vergisinde sert artış.
-
-
Teşvikiyle ve gibi lokasyonlara çok az ödüyorlarmış ya la
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
4 yılda bir artış yapılıyor.
4 yıllık enflasyonu hesaba katınca, bence normal...
-
Başına geldi mi ? 5 bindi 70 bine çıkardılar. Rayiç bedelini hesaplıyorum evim şu an o kadar etmiyor çok üstünde kalıyor nasıl normal oluyor?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
quote:
Orijinalden alıntı: onur1301Başına geldi mi ? 5 bindi 70 bine çıkardılar. Rayiç bedelini hesaplıyorum evim şu an o kadar etmiyor çok üstünde kalıyor nasıl normal oluyor?
konut alım satımı yaparsan, o zaman
alıcı %2
satıcı %2
emlak alım satım vergisi öder.
buradaki rayiç bedel de, belediyenin belirlediğinden düşük olamaz.
örneğin; m²'si 10.000 TL rayiç belirlenen 100 m² bir konutu, 1.000.000 TL'den düşük bir miktar yazdıramazsın tapuda.
bu normal değil mi? 1.000.000 TL'ye 100 m² ev kaldı mı??
-
4 sene önceki konutların çoğu bugün gerçekten 10 katı fiyatta. Vergi de 10 katı olması normal. Bunun üzerindeki artışlara bence de itiraz edilmeli.
-
Emlak vergileri şu anda sembolik düzeyde.
Yakın zamanda gündemde olacak şey boş duran konutlara getirilecek ek vergi. Bunu kiraları düşürmek için yapacaklar. Doğru uygulama olur, boş duran konutlar için stopajı köklemeleri lazım.
-
Emlak vergisi artarsa o zaman toplanan gelir vergisi düşer. Bir kere kazıklayabilirsin.
-
Burda bir yanlışlık var, binde bir vergi olduğuna göre evin değeti 70 milyon demektir, fazla değilmi.
Emlak vergisi zaten her sene artıyordu, 4 yıldır sabit kalmıyordu ki. Bu yapılan varlık vergisi gibi birşey. Ekstra bir artış.
hakikaten ailenin durumu nedir, geliri ve varlığı ne durumdadır, emlak vergisini verecek durumu var mı yok mu kimsenin umurunda değil. daya zammı, çıkarsa canı çıksın hesabı.
-
Benim Belediyedeki emlak vergisi sayfasında
Yıllık bina vergisi
2022-460
2023-750
2024-960
2025-1430tl!
Taşınmaz kültürvarlıkları hariç.
yine iyi ya. muhite göre rakamlar fena olabiliyor diye biliyorum.
-
Memurların siyasetçilerin maaşları avantaları nasıl ödenecekti ki yoksa?İyi olmuş
Arjantin gibi sosyalizm bataklığına batmış bir ülke bile yıllar sonra toparlanmaya başladı.Bunu nasıl yaptığı Türkiye gibi neredeyse 70 senedir enflasyonla boğuşan ülkelere örnek olmalı
Gelsin vergiler...Yapistir....
2 yil oldu, ekonomi namina yapilan sey vergi arttirmaktan ibaret. :)))
Hani baska seyler yapilsa, diyecem adamlar bunuda yapiyor, halk olarak zenginlesiyoruz, gelir artiyor, vergiyide arttirsin, bize hizmet vs.. olarak donsun. O da yok, vergi veriyon bosa... Bana ne hizmet ediyo diye dusunuyorum yokk :))
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Bu inanılmaz fahiş arttırılan emlak rayiç bedellerine dava ile itiraz etmek bir yana, 2017 yılındaki gibi mecliste kanun çıkarılmalı. Ancak o şekilde bu fahiş zamların önüne geçilebilir.
Bu kadar çok kişiyi ilgilendiren bir konuya karşı duyarsız olmayacaklarını düşünüyorum.
2017 yılında şu şekilde yapılmıştı ;
Alıntı
metni:Emlak Vergisi Kanunu'na geçici madde eklenerek, takdir komisyonlarınca 2018 yılı için takdir edilen asgari ölçüde arsa ve arazi metrekare birim değerlerinin, 2017'de uygulanan birim değerlerin belirli bir yüzdesini geçmemesi sağlandı. -
Ama ezelden beri 4 senede bir takdir komisyonu yeni rayiç belirler,
Ha yazıldığı gibi artışlar 10 kat 20 kat falansa , cins değişimi çevrenin merkezileşmesi vs yoksa gerçekten ilginç .
Ben yarın bir muhtara uğrayayım bakalım ne olmuş buralar.
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
hiç uğrama
moralin bozulmasın.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haykoatmaca -- 7 Ağustos 2025; 19:26:34 > -
İş iyice çığrından çıktı. Abuk sabuk oranlar. Yeni yeni vergi icatları. Yahu bunların başka bildiği iş yok mu be!
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Benzer içerikler
- necip fazıl kısakürek atatürk
- muhalif kanallar listesi
- söke bağarası bülbül hoca bakım günleri
- nur tuğba aktay boşandı
- defacto boykot mu
- türk telekom ev interneti fiyatları 2025
- telefon kaydettirme ücreti 2025
- tcg akhisar
- kuantum bilgisayar nedir
- togg t10x renkleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X