Şimdi Ara

Eminevim hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
1
Favori
1.917
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar, bugün ekşisözlükte eminevim hakkında yazılanları gördüm ve kafamda soru işaretleri oluştu. Açıkçası sistem hoşuma gitti ama ponzi sistemi ile çiftlik bank ile kıyaslayanlar olmuş. Burada bilgi sahibi olanlar varsa tartışmak isterim. Öncelikle ekşideki bazı yorumları kabaca yazmak istiyorum:


    1-) Babasının hayrına yapmıyorlar, eninde sonunda patlayacak bir sistem.


    Benim de bildiğim zaten babasının hayrına yapmadıkları için organizasyon ücreti aldıkları. Yaklaşık %7-9 oranında bir ücret alıyorlar. Karı buradan yapıyorlar. Buradan kazandıkları para ile çalışanlarının ücretlerini verip, kira, reklam gibi giderlerini çok rahat çıkarabilirler gibime geliyor. Hatta üstüne çok ciddi bir kar elde edebilirler. Ben mi yanlış düşünüyorum. Mesela sitelerinde şu tabloyu inceledim:

    https://www.eminevim.com/kisaltilmis-vadeli-cekilisli-sistem

    Eminevim hakkında

    Bu tabloda 60 kişilik bir grup kurduk diyelim. Bu gruptan elde edilen net kar 46 ay sonunda 60*18400=1104000 tl oluyor. Yani 4 yılda, 60 kişilik bir gruptan 1 milyon 100 bin tl kazanılıyor.


    Eğer bu grupla ilgilenen 2 çalışan olsa, bunlara aylık 5000 lira versen 46 ayda 460000 tl ediyor. Kira da aylık 5000 desen 230000 de oradan. Geriye kar olarak 46 ayda 410 bin tl kalıyor. Bu çok kaba bir hesap.


    Buradaki sıkıntı olabilecek tek şey parayı erken teslim etme durumu. Bunun için örneğin 26 ay bitiminde tüm evleri teslim ettikten sonra ciddi bir borç altına girmiş oluyorlar ve bunları geriye kalan 46-26=20 ayda ödemeleri gerekiyor. Ki bu da bir problem değil bu sisteme girenler o parayı ödüyor zaten. Sadece öncesinde sermaye gereksinimi var.


    2-) İnsanlar bu sistemden çıkmaya başladıkça patlar.


    Burayı da anlamadım. Tam tersi insanlar sisteme girip çıktıkça kar etmesi gerekiyor. Çünkü çıkışta organizasyon ücreti geri ödenmiyor ve örneğin bizim 60 kişilik grubumuzdan 5 kişi çıksa, kişi başı organizsayon ücreti (60*18400)/55=20073 tl oluyor ve katılım başına kar artıyor. Organizasyon ücretinin geri iade edilmeyeceğini sisteme girmeden önce söylemeleri ve belirtmeleri, sistemden çıkma durumunda bu parayı iade etmemelerini gayet haklı çıkarır.


    3-) Burada da faiz var. Organizasyon ücreti adı altında faiz alınıyor.


    Benim bildiğim faiz borca karşılık olur, bir bankanın işlem masrafı gibi bir ücret alması faiz olmaz. Eminevimdeki organizasyon ücretini de buna benzetiyorum. Ama bu konuda daha bilgili olanlar varsa yorumlarını dinleyebilirim.



    4-) Kura geç çıkarsa alacağın para enflasyon karşısında eriyor.


    Evet bu bir risk. Ben bu riskin faize bulaşmamak için alınabileceğini düşünüyorum. Burada tavsiyeleriniz ne olurdu?


    Bu sisteme gireceksem eğer riski azaltmak için ciddi miktarda birikimimin olması ve kısa vadeli (maksimum 48 ay) girmem gerekiyor. Ama diğer taraftan bu sisteme girmeyip buraya yatıracağım parayı altın ve dövizde değerlendirebilirim. Tabii kira da ödemek kaydıyla malesef.


    Benim en çok merak ettiğim nokta bu sistemin iflas etme ihtimali nedir? Bankalardan yüksek midir? Yukarıda yaptığım hesaplarda gözden kaçırdığım noktalar neler? Yardımcı olursanız sevinirim.








  • İflas eder mi bilmiyorum ama tabloda ödeme kısmında 3000 TL diyor çoğu kişi asgari ücretle çalışıyor ve girip çıkan çok oluyor 2 cisi alacağın ev kura erken çıkarsa iyi fiyatı pek değişmeyebilir ama kalktın 60 ay girdin 60 ayda çıkarsa girdiğin miktara ev bulman imkansıza yakın erken çıkması için yatırdığın peşinat yüksek olması gerekiyor hem kira ödeyip hem oraya taksit yatırmak da cabası ha 2 ci evi alacaksındır ozaman olabilir yada kısa vadeli araba gibi şeylerde 26 ay da kura çıksa bile ülkemizde 1 günde fiyatlar tavan yapabiliyor bu yüzden banka kredisi daha mantıklı çünkü direk evi alıyorsun
  • Bildiğim kadarıyla çiftlik bank ve ponzi sistemlerinde 5 lira verirsin sana 7 lira vermeyi ve sürekli gelir taahüt ediyor. Ama bu sistemde diyorki 300 000 lik bir ev almak istiyorsan bana 300 000 vericeksin ve + organize ücreti olacak yani ponzi sisteminden ayrılıyor.


    + yönü faiz olmaması (Öyle deniliyor) yada banka kadar organize ücreti koymaması. - yönü bugün 300 000 lik olan ev yada başka bir ürün yarın 350 000 olabilir.



    Reklam gibi olmasın ben şuan 2. evi almak için fuzulev e girdim geçen sene 300000 liralık bir ev için 24200 lira organize ücreti çıktı. acelem olmadığı için çok sıkıntı etmiyorum zaten oturduğum bir ev var. Bankadan 300000 lira kredi çeksem 500000 lira ödemem gerekir taksitler 4500-5000 den aşşağı olmazdı. Bu ay taksidim 1250 tl olacak.


    Ödemem gereken tutar tam olarak 324200. Olur sistemden çıkmak istersem organize ücretini iade etmiyorlar.





  • Kısaca girmeyin abi kredi çekin borç bulun girmeyin açık söylüyorum herşey ama herşeyi kendilerine göre planlamışlar. Müşteri memnuniyeti sadece çay ikram ediliyor bunu bilin yeter. Size önce pembe hayaller kurduruyorlar sonra hiç uzak değil hayalleriniz diyorlar bi bakmışsın 4 sene geçmiş😀 sorusu olana her detayını anlatırım ama akıl işi değil. Hele ki enflasyonlu ortamda hiç girilmez
  • İnsanları ev vaadi ile topladılar herkezden ne bulup aldılar ise hepsini bankaya faize verip 2 katı paraya çıkardılar nekadar para okadar faiz muhabbeti. Asıl sıkıntı düşünce şu 300 bin e girilen ev gün geçtikçe dahada artacağını biliyorlardı ki girenlerin parası 300 bini bulduğunda ev 600 bin oluyordu bildikleri halde insanları toplamaya devam ettiler çıkış için ise paranın yarısına da çöküyorlardı . Milletin parasından faiz aldılar yetmedi insanların parasına çöktüler size tavsiyem eğer bulaştıysanız paranızı arabaya çevirin . Bir araba alın ve çekilin gitsin . Aracı ise çok az bir zarar ile satabilirsiniz
  • Dostum bu sistemde bende bulundum kesinlikle tavsiye etmiyorum.


    Sisteme girdiğinde 300 bin tl lik bir gruba giriyorsun diyelim aylık 2 bin tl ödüyorsun. Sana ev 1.5 sene sonra çıktı diyelim.

    o 1.5 sene de evin üzerinde belki 100 bin koyuluyor. Sen daha sonra alacağın o ev için tekrar 400 bin tlik gruba giriyorsun. Yine aradan 1 sene sonra sana çıkarsa yine fiyat farkı oluyor.. Bunu yakalayamıyorsun.


    Yakalasan da gidip bir bahçe katı alıp ancak o şekilde oturabilirsin.


    Mesela ben 168 bin e aldığım ev şuan 7 ay içerisinde 400 bin tl ye ulaştı.

    var hesabını sen yap.


    Birde şunu unutma paranı tekrar çekmek istediğinde 3-4 ay sonra veriyorlar aman bu hataya düşme.

  • iyi de arkadaşlar kredi çekince de mesela 3 milyon çektin 10 yılda ödeyecen 90 bin ödeme geliyor tabi bu kadar para yok, faizle tutar 11 milyonu buluyor nereden baksan bu sistem mantıklı

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.