Şimdi Ara

EMİNEVİM & EMİNOTO Aracılığıyla ARABA alan varmı? <===&===> (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
82
Cevap
2
Favori
337.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar ben bu araba işi ile ilgili yorum yapmıştım (mal ve beyinsiz bir arkadaşın bana onların çalışanıymış gibi burada muamele yapmasını saymıyorum onu da çukurun dibi sayıyorum), konu ile ilgili özelden mesaj atanlar olmuş. Ben sisteme dahil olmadım herhangi bir alış verişte yapmadım ama ablam evini sorunsuz bir şekilde aldı ipotek falan yok senet yapıldı.

Araba için bütün yazdıklarım ve bildiklerim yanlışmış benim yazdıklarım ev için geçerli şekiller. Arabada değişiyo bu olay o yüzden mutlaka bir satış temsilcisine danışın ben bilip bilmeden ev ile aynı sistem diye düşündüm.

Velhasılı arkadaşlar diğer yorumları okuyunca bir şeyler daha yazayım dedim, savunmak adına değil ama bildiklerimi paylaşayım;

Bu kampanyaya girip sonra kafanıza yatmazsanız ayrılabiliyorsunuz lakin öyle ayrılırken tamam kardeş sen ne ödedin al paranı geri demiyolar uğraştırıyolar. Büyük çoğunluk bu yönden şikayetçi olmuş.

İkincisi size mesela bu ay sıkışıksınız bir sonraki aya taksit erteleyebiliyosunuz diyolar hani ödeme için sıkıştırmıyoruz diyolar ama siz nasıl ödeme yaparsanız siciliniz o şekilde işliyor ve ona göre muamele yapıyolar.

Sorunsuz zamanında ödeme yaparsanız evinizi sorunsuz sıkıntısız alıyorsunuz. Tabi ki sorunlu olursanız sorun yaşarsınız diyemem ama siz ne kadar güvenilir biriyseniz onlar da size o kadar güven sağlıyorlar. Öyle kafana göre öde ödeme diye bir dünya yok.

Artı banka gibi değil çökmüyolar adama bu bir gerçek ve faiz yok diyemem sıfır faiz değil arkadaşlar sadece adı faiz değil. Örneğin 200bin lira için 8 yılda 240 bin civarı ödüyosunuz. Bankadan kârlı ama faizin yolu farklı işliyo kira indirimi kira yardımı mevzusu arada bu farkı oluşturuyo.

Her halükarda bu adamlarda nihayetinde para kazanacaklar ve ben hala pozitif düşüncedeyim imkanınız varsa girin derim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• arkadaşlar öncelikle merhaba.ben de emin otomotiv aracılığıyla araba alan biriyim.para biriktirip araba alma fikri ile yola cıktım ve sonunda emin oto aracılıgıyla 11 ay sonra 49 bin liralık arabama kavuştum.şunu bilmenizi isterimki hiçbirşey kötülemeye çalışarak kötü olmaz.öve öve de harika olmaz bakarsın araştırırsın internet tir eş dosttur ,kafana yatarsa organizasyona katılırsın.Eski arabamı satıp evimin borcunu kapattıktan sonra arabasız kaldım nasıl olsa borcum yok para biriktirip 40 veya 50 bin arası yeni bi araba alayım dedim ama 1.O kadar parayı biriktirmem bir kaç yılımı alır . 2.Evde biriktirme hem riskli hem de zorda kalınca kırparım. 3.45 bin kredi çeksem 10 15 bin faiz öderim. 4.Keyfi araç almak için kredi çekip faiz dir günahtır kafam karışır. 5.altına döviz e yatırsam ne olacagı belli olmaz hep yüksek alırım satacagımda düşer çünkü. 6.banka hesabımda biriktirsem eminim yine kırparım sıkıştıkça. Derken emin oto yu önerdi arkadaşım ..netten sağdan soldan araştırdım .şikayet.com felan derken bayagı bi araştırdım .tamam şikatetler var ama kimse param kaldı vermediler param cukka oldu .param yandı sonucuna varan şikayetler değildi.organizasyondan çıktım bu yüzden org.ücretimi geri vermediler.(org.ücreti sözleşmede yazıyor verilmezmiş)para teslim ayım geldi teslimatı geciktirdiler beni rezil ettiler (teslimat o ayın 20 sinde yapılırmış yada belgeleri geç verirsen teslimat uzarmiş felan)yani bu tip şikayetler vardı.benim derdim bunlarda bi ayak olmasın paraları toplayıp gitmesinler di bi baktım adamlar 25 yıldır varmış 100 bine yakın teslimat yapmışlar bide feto cu cıkıp devlet kayyum atamadı...neyse kararımı verdim Aradım emin otoyu.ben 40 bin liraya yazılmak istiyorum .2 bin 2 bin 20 ay da ödeyecegim dedim tamam dedi teslimat kuraalı sistem mi peşinatlı erken teslimmi vade ortasımı olsun dedi.peşinatım zaten yok bi org.ücretini bide ilk taksit param var dedim..kuralı ne zaman çıkacağı belli olmaz... vade ortası +1 ay da teslim olsun dedim .tamam dedi .peki org ücreti? oda 1500 lira çıktı.peşin ödedim..bundan sonra ödemelerim 1 lira bile artmayacak 2000*20 ay dogrumu evet dedi ..ocakta yazıldım içerde 22000 liram birikti kasım ayında 18000 de onlar kattı 40000 olarak paramı aldım.aracı buldum 49 000 e biraz da el borcu derken arabama kavuştum..ağustosta borcu bitecek...arabama biniyorum.ne biliim ben bi sıkıntı yaşamadım memnunum.( yani aslında verdiği bana 18000 lira borç 9 ay için.. ama önemli olan kendimi borç ödeme mantığıyla zorlayıp nerdeyse bi yılda 24 bin biriktirip 40 bin liram olması.kuraalı olsa belki iki ay sonra çıkardı .. durum bu) (şu da bi mantık 18000 e 1500 org.ücreti...kuralıda veya peşinatlı erken teslim de durum değişir.4000 biriktirip 36000 e 1500 de ödeyebilirdim.....

• Yüreğine sağlık nede güzel özetlemişssin
  • sayfa açılmıyor

• Sistem den ev almış birisi olarak sisteme ne girin diye tavsiye ederim ne de girmeyin derim. Kafanıza yatarsa içiniz feraha girersiniz değilse karar sizindir.

Ev borcum devam ediyor. Biraz peşinat ile araç için girip girmemek arası kararsızım. Teslim günü net belli mi? Bir de aracı alırken diyelim İnternet'e başka şehirden anlaştım. Emin oto işleri zorlastiyor mu? İade sürecini paylaşabilir misiniz.

• kesreti K kullanıcısına yanıt
    Hocam bir sorum var.

Ben 50 bin tl lik arac için girdim sisteme ama sıra bana gelince 50 bine. kafama göre arac bulamadım ve ben 70 bin tl lik arac almak istedim.bu durumda ne olacak arabayı almadan parayı veriyorlar mı

Ya da ben 40 bine arac buldum 50 bini yine veriyorlar mı

• kesreti K kullanıcısına yanıt
    Hocam bir sorum var.

Ben 50 bin tl lik arac için girdim sisteme ama sıra bana gelince 50 bine. kafama göre arac bulamadım ve ben 70 bin tl lik arac almak istedim.bu durumda ne olacak arabayı almadan parayı veriyorlar mı

Ya da ben 40 bine arac buldum 50 bini yine veriyorlar mı

• Degnekciler toplanmis :):):) yok satis temsilcisi degilim felan iyi keriz silkeleme operasyonu faizsiz ha babanin hayrina haaaa

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Adam bide ogretmenim ayagi cekmis ahhaha dalgami geciyorsun bildigin firmaya kaar saglamaya calisiyorsun dersin prim vs degil

• quote:

Orijinalden alıntı: teksalih

Degnekciler toplanmis :):):) yok satis temsilcisi degilim felan iyi keriz silkeleme operasyonu faizsiz ha babanin hayrina haaaa
    Bu lafınız kime :))
  • Arabada ipotek yapıyorlar mı

• parasını ilk alanlar kârdan köşeyken, geriye kalanlara yazık. ilk aylardan alacak kadar sanslıysanız güzel ticaret. sonrası ziyan
  • mudanyali137 M kullanıcısına yanıt
    bu soruya cevap veren olmamış,benim alanlardan gördüğüm fiyat artarsa süre uzuyor,yani 50 bin lira için girdin 26.ay parayı alacakken 70 bine çıkarsan 36.ay parayı alırsın(ayda 2 bin ödediğini varsayarsak)bu durumda 20 bin lira için tekrar organizasyon ücreti alırlar.aracı 40 bine buldun diyelim,gene 50 bini vermeleri lazım zaten arabanın parası karşılıyor verdikleri parayı,ama çekilişli sistemde 1 ayda çıkan birine vermezler bu parayı...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Rajeesh

parasını ilk alanlar kârdan köşeyken, geriye kalanlara yazık. ilk aylardan alacak kadar sanslıysanız güzel ticaret. sonrası ziyan
    zaten sistemin caiz olmamasının nedeni bu,yukarda bazıları sallamış yok faiz falan diye bilmeden,sistem adil değil o yüzden caiz olamaz.vade ortası sistem adil gözüküyor ona birşey bulamadım,firmanın organizasyon ücreti alması dışında...
  • Bu konuyu da hortlatayım;

Daha evvel anladığım kadarıyla Eminevim sisteminden bahseden bir yazım olmuştu. Bazı dengesizler şirketin elemanıyım diye muamele yapmışlardı buradan neyse.

Ablamın Eminevim sayesinde ev aldığını paylaşmıştım ve ben de girmeyi düşünüyordum. Tabi uzunca zaman geçti maddi konularda ancak bir karara varabildim ve Eminevim eminotomotiv sisteminden araba için başvuru yaptım.

Nasıl bir işlem yaptığımı söyleyelim hemen bu konuda iyi niyetli ve çıkarsız bir paylaşım yapıyorum salak salak yazanlar başka topic altına gidebilirler; merak edenlere de seve seve cevap veririm.

Şuan 75bin değerinde bir aracım var ve ben gözümü 150bin değerinde bir araca diktim

Dolayısı ile bana 75bin lazımdı. Ben yine ne olur ne olmaz aklıyla 80tl dedim. Gittim Eminevim' e ve dedim ki ben araç sistemine dahil olmak istiyorum ihtiyacım olan rakam 80bin.

Sundukları seçenekleri sizinle paylaşacağım ama işlemimi nasıl yaptım onu söyleyeyim;

80bin değerinde araç sistemine girdim, aylık ödemem 5bin, 16 ay vade olacak. Aracımı 8. Vadeden sonra alabileceğimi söylediler. Bu girdiğim sistemde çekiliş yok vade ortasında teslimat şeklinde girdim. 5.920TL bu sisteme dahil olmak için ödediğim organizasyon ücreti. Bu ücret Eminevimin bu işten kazancı olarak kendilerine ödendi. Şimdi aylık 5bin taksitlerimi ödeyeceğim vade ortasında aracımı teslim alacağım, aracı teslim aldıktan sonra araca ipotek koyacaklar ve borç bitiminde ipoteği kaldıracaklar.

Şimdi toplam ödeyeceğim para;
    5920TL organizasyon ücreti
    5000TL her ay taksit 16 taksit şeklinde

Taksitler toplamı 80.000
    Organizasyon ücreti 5.920

Toplam ödeyeceğim rakam 85.920TL

Bankadan kredi çekmekten para olarak daha kârlı o kesin. Handikapı şu aracını almak için 9 ay bekliyorsun.

Şimdi sundukları diğer seçenek şu;
    Ben eğer 5920 organizasyon ücreti haricinde bir de %10 peşinat ödemiş olsaydım yani +8000TL, bu sefer çekilişli pakete girebilirdim. Böylece arabanmı 2. ayda da 5. ayda da alabilme ihtimalim vardı yani çekilişte ilkte çıkabilirsiniz son da. Fakat çekilişte çıkmasa bile en kötü ihtimal 9. ayda yine arabayı alıyorsun yani yine vade ortasında teslim oluyor. Benim hem peşinat verecek nakit param yoktu hem de çekiliş konusunda talihsiz birisiyimdir diye ve acelem yok diye çekilişsiz olan sisteme girdim.

Şimdi anlamadığınız bir şey varsa sorabilirsiniz bana. Ya da gidin kendiniz görüşün çünkü herkesin parası, ödeyebileceği rakam farklıdır ben yanıltmış olmayayım.

Şöyle bir şey var bunu da belirteyim onlar size soruyorlar ne kadarlık bir araç almayı düşünüyorsunuz? Aylık ne kadar ödeyebilirsiniz diye... Bunu onlar değil siz belirliyorsunuz. Ben 80 bin lirayı aylık 2bin olarak ödeyebilirim deseydim 40 aylık bir sisteme girip aracımı 21. ayda alacaktım. Şartlarımı zorladım keşke 7 ödeyebilseydim 11 aylık sisteme girerdim.

Çok önemli bir detay vereceğim bu gerçekten çekinenler için önemli çünkü. Şahsen ablam evini almasaydı ben de tereddüt ederdim haklı olarak herkes gibi bu devirde kimse kimseye böyle avantajlı bir şey sağlamıyor babama bile güvenmeyen biriyim tabiri caizse...

Hani bankaya gidip kredi çekiyorsunuz ya, geçin krediyi bir banka hesabı bile açtırırken sayfa sayfa sözleşme imzalıyorsunuz. Eminevimde de bu sözleşme var ama Allah var bizimle ilgilenen arkadaş sözleşmenin tüm maddelerini okuyup anlayacağımız dilden bize anlatarak imzalattı bunu da ilk defa orada gördüm. Merak ettiklerinizi özelden değil de umuma açık yerden sorarsanız en azından bazı salaklar beni eminevim çalışanı diye yaftalasalarda açık oynamış olurum.

• mudanyali137 M kullanıcısına yanıt
    Bazı saksafon tipliler yine atmış tutmuşlar firma çalışanı diye ama takılmadan cevap vereyim. Bana şunu söylediler, 3 defaya mahsus değişiklik yapabiliyorsunuz. Mesela 50bin diye girdin 70bin e çıkabiliyorsun vazgeçtin 50bin e düşebiliyorsun yani bu vazgeçişlerin 3 kez olabiliyor. 3. olarak neyi tercih ettiysen o şekilde kalıyor.

Şikayetleri araştırdıklarını söyleyen arkadaşlara söylemek istediğim ben de araştırdım bunu evet bir çoğu sistemden çıkmak isteyipte parasını hemen alamayanlardan oluşuyor.

Sistemden çıkmak istediğimde ne olur sorusunu da cevapladılar mesela ben 5.920TL organizasyon ücreti ödedim;
    Bunun 5bin TL si zaten organizasyon ücreti, diğer küsurat KDV. Dedi ki KDV zaten devlete giden bir para onu biz de siz de geri alamayız. 5bin TL de organizasyon ücreti ya, sistemden çıkarsanız onu da ikimiz arasında pay ediyoruz yani 2500tl veriyoruz 2500tl vermiyoruz dediler.

Aklıma gelen bir şey daha paylaşayım;
    Dedim ki mesela siz diyorsunuz ki sıkıştım bu ay ödeme yapamadım derseniz sorun etmiyoruz. Evet dediler, aracı almadan evvelki dönemde sıkışırsanız taksit erteleyebilirsiniz ama her ertelediğiniz ay için aracınızı geç teslim alacağınız anlamına gelir. Mesela 3 ay ertelerseniz 3 ay geç alırsınız.

Peki aracı teslim aldıktan sonra sıkışırsam? Cezası, faizi bilmem nesi dedim. Faiz yok diye üzerine bastılar. Öyle bir durumda yeter ki bize bilgi verin bizden kaçmayın telefonlarınıza cevap vermemezlik size ulaşamama gibi bir durum olursa sıkıntı dediler ama iyi niyetli olduğunu bilirsek yani bugüne kadar düzenli ödeme yapmışsınız olur insanlık hali işler ters gider söylersiniz biz yine yardımcı oluruz bir taksit ödeyemediniz mesela diğer ayları fazla fazla ödeyip o açığı kapatabilirsiniz dediler. Mesela benim taksitlerim 5bin ya ben bir ay ödeyememiş olsam sonraki 5 aya bunu yayabiliyorum. Dediler ki siz yeter ki iyi niyet gösterin biz öyle hemen çökmeyiz adama. Ama sizde iyi niyet hissetmezsek prosedür neyse o uygulanır dediler. Bu da tabi ipotek

Beni firma çalışanı gibi göstermeye çalışan arkadaşlara açık konuşuyorum adımı, soyadımı, ne iş yaptığımı, kim olduğumu açık açık söyleyeceğim. Yeterki p.ştluk yapmayıp burda ortaya laf koyup kaybolmasınlar.. Bu sitenin de kaç yıllık üyesiyim, hangi konularda paylaşımlarım var inceleyebilirsiniz.

Merak ettiğiniz varsa o karaktersizlere inat cevaplayacağım Eminevim çalışanı gibi cevaplayacağım

• Bugün internet te gezinirken reklamını gördüm inceledim. Firma ismi önemli değil ama ben Fuzul oto yu inceledim.
    Adamlar yüzde 5 ile 8 arası komisyon talep ediyorlar ve buda vade süresine göre değişiyor.
    Faizin tanımıda zaten paranın kiraya verilmesi değil mi? Yani vadeye göre değişmesi.
    Adamlar şunu deseydi; Kaç yıl taksit ödeyeceğiniz, ne kadar para ödeyeceğiniz bizim için mühim değil, sisteme giren herkesten 5.000 lira hizmet bedeli alıyoruz deselerdi bu faiz olmazdı. Ama vadeye ve paranın miktarına göre yüzde 5 ile 8 arası diyince faizin tanımı yapılmış oluyor.
    Ben bunlardan alacağıma bir hesap açarım, her ay onlara ödeyeceğim parayı altın olarak hesabıma yatırırım, param birikincede hiçbir değer kaybı yaşamadan belki kar bile ederek arabamı alırdım.
    Ben din konusunda uzman biri değilim, ama iktisat bilirim, neyin faiz neyin birikim olduğunu az çok anlarım.
    Yazdıklarım kendi şahsi düşümcelerim olup, kendiniz düşünüp karar verin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tubalingo

Bugün internet te gezinirken reklamını gördüm inceledim. Firma ismi önemli değil ama ben Fuzul oto yu inceledim.
    Adamlar yüzde 5 ile 8 arası komisyon talep ediyorlar ve buda vade süresine göre değişiyor.
    Faizin tanımıda zaten paranın kiraya verilmesi değil mi? Yani vadeye göre değişmesi.
    Adamlar şunu deseydi; Kaç yıl taksit ödeyeceğiniz, ne kadar para ödeyeceğiniz bizim için mühim değil, sisteme giren herkesten 5.000 lira hizmet bedeli alıyoruz deselerdi bu faiz olmazdı. Ama vadeye ve paranın miktarına göre yüzde 5 ile 8 arası diyince faizin tanımı yapılmış oluyor.
    Ben bunlardan alacağıma bir hesap açarım, her ay onlara ödeyeceğim parayı altın olarak hesabıma yatırırım, param birikincede hiçbir değer kaybı yaşamadan belki kar bile ederek arabamı alırdım.
    Ben din konusunda uzman biri değilim, ama iktisat bilirim, neyin faiz neyin birikim olduğunu az çok anlarım.
    Yazdıklarım kendi şahsi düşümcelerim olup, kendiniz düşünüp karar verin.
    Tamam sen öyle yap.
    Biz kenara para koyamayanlardanız.

İlk arabamı emin oto ile aldım.
    epey zaman oldu. Kaç yıl oldu bilmiyorum. Ama kenara 100TL koyamayan biri olarak benim için araç sahibi olmak gerçekten büyük bi olay olmuştu.

Faiz olur konusu ise. Bunu kendi içtihadınıza göre söylüyorsanız, ben farklı düşünüyorum.
    Böyle helal organizasyonları faizle aynı göstermek size ne kazandırır? Kime ne faidesi var?

Farz-ı Misal 100 kişi bir araya gelip para toplayıp, çekiliş yapıp, her ay birisine bir araba almak ister. Fakat bunlar gerek birbirlerine güvenemez, gerek beceremez ve gerekse bu organizasyonla uğraşmak istemez vb. gibi sebeplerle bunu başaramazlar.

Sonra böyle bir organizasyon yapan Emin Otoya gelirler.
    100 kişinin temsilcisi konuşur;
    - Kardeş biz 100 kişi olarak aramızda para toplayıp her ay birimize araba alma işini beceremedik. Emin otonun böyle organizasyonlar yaptığını duyduk. Yardımcı olunuz bize.

Emin Oto;
    - Hay hay. 100 kişi misiniz!. Organizasyon ücretlerimiz şu şekildedir;

* 50 kişi ve 100 bin TL için org. ücreti 2000TL
    * 100 kişi ve 150 bin olursa 2500 TL.
    * 100 kişi ve 200 bin olursa 3000 TL.

şeklinde kişi sayısına ve katıldıkları organizasyonlara göre ücretler değişiyor.
    Yanlış anlamayın efendim. Bu ücret yaptığımız organizasyon karşısında aldığımız ücrettir.
    Biz de insan çalıştırıyoruz. Emek veriyoruz. Bir çok ilde temsilciliklerimiz var. Bunlar hep masraf demek.

Velevki masrafsız yapıyoruz diyelim. Sıfır masrafla bu organizasyonu yapıyoruz diyelim. Bu kimseyi ilgilendirmez efendim. Biz yaptığımız organizasyonun parasını tahsil etmek isteriz.

100 kişilik düğün salonu ile 200 kişilik düğün salonunu siz aynı paraya mı kiralarsınız?

KONUŞMA BU MİNVALDE DEVAM EDER.

Şimdi ben bu organizasyonun faizli bir sistem olduğuna pek ihtimal vermiyorum.
    Güvenilirlik derseniz, ben kendim araba aldım. Çevreme de tavsiye ediyorum.
    Tanıdığım kişilerden de ev alanı bizzat biliyorum.

Konuyu açan kişinin referans meselesi ise.
    Emin oto veya emin ev diyor ki;
    - Senin referansınla gelen müşteriden sana "mesela" 1gr. altın hediye ederim. Yani bunun tam böyle olduğunu bilmiyorum ama bulunduğum ilde arkadaşın referansına bir çeyrek verdiler diye hatırlıyorum sanki.

Sonuç olarak faizin anasını belleyen o kadar sistem varken bu sisteme faiz demek yanlış olmasın sakın.
    Şüpheli desen hadi neyse.

Ben yanlış düşünüyor da olabilirim.

Saygılar.

• tktsvs T kullanıcısına yanıt
    Fikirlerinize saygı duyuyorum, kesin bir ifade ile dinen faizdir, haramdır demek haddime değil, bu konuda eğitimimde yok, bilgimde yok.
    3 üniversite okudum, bunlardan biri İktisat fakültesiydi. İktisadi açıdan vadeye göre yükselen oranlarda talep edilen ücretin adı faiz dir. Benim yukardaki paylaşımımda yüzde 5 ile 8 arası ücret vadeye göre değişiyor.
    Dini yönünü bilemem.
    Bir doktor dini bir hüküm verebilir mi?
    Hasta bir kişiye Doktor oruç tutman sakıncalı olabilir dediğinde dinen ne oluyorsa, İktisatçının Faiz tanımına uyuyor demeside dinen aynı neticeyi doğurur.
    Bizden uyarması, bu bilgileri süzüp doğru kararı verecek olan kişinin kendisidir.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.