Şimdi Ara

EMİNEVİM & EMİNOTO Aracılığıyla ARABA alan varmı? <===&===> (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
82
Cevap
2
Favori
337.584
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Vade olayı; Sözlüksel anlamda vade ile kullanım alanına göre vade kelimesi farklılık gösterir.
    Günümüzde vade deyince hemen kredili alışverişler akla gelir.

Ortada iki grup var.
    Bu gruplardan birinci grup 50 kişilik, ikinci grup 100 kişilik.

Birinci grupta 50 kişilik organizasyon yapılmış,
    İkinci grupta ise 100 kişilik organizasyon yapılmış.

Vade nerden çıktı. Vade farkı nerden çıktı.
    Organizasyona göre ücret alınıyor.
    Ay sayısı arttıkça fiyat artıyor dersek yanlış olur. Sadece ay sayısı artmıyor. Kişi sayısı da değişkenlik gösterebiliyor.

Ödeme süresi uzarsa tabii ki organizasyon içinde fazla kaldığından fazla ücret alınması mantıklı.
    Dolmuşta bile kısa mesafe ve uzun mesafe tarifesi farklı.

Vade farkı sanılan diğer konu ise.
    Biri 50 bin TL'yi 50 ayda öder.
    Diğeri 300 bin TL yi 50 ayda öder. Vade farkı değişmese de risk değişiyor.

Sen güvenilir bir kasada paranı biriktiriyorsun.
    Hatta senin olmayan parayı çekilişle sana çıktığı için alıyorsun.
    Hatta parayı almıyorsun. Tapu senedi karşılığında para direkt karşı tarafa aktarılıyor ve direkt sana ev çıkmış oluyor.

Malumdur ki, çevremizde duyarız. Taksite girmezsen para birikmiyor derler. Biriktireyim de alırım dediğim zaman hiç bir şey alamadım ben mesela.

Neyse... Ben emin oto'nun avukatı değilim. Fakat faiz kurumlarının da kanımızı emmesine mani olmak için böyle müsbet yapı olduğuna inandığım ve aksi bir şey fetva vericilerden duymadığım ve kendi aklımla da bu konuya yetecek dini bilgimle de mizana vurduğum zaman bu kuruluşun İslamın men ettiği bir şey yapmadığına kanaat getiriyorum.

Eğer EMİN ŞİRKETLER GRUBU veya FUZUL OTOMOTİV (ben fuzulden birşey almadım henüz ve bilmiyorum) hakkında hocalardan bir itiraz varsa veya dini yönden bizim küçük aklımızın almadığı başka hususlar varsa, bilen ya da duyan arkadaşların buraya yazmaları uygun olur.

Yanlış adım atmamış oluruz.

• Bir de müslümanların hassasiyetleri ile dalga geçmeye çalışan şeytani fikirli insanlar böyle konulara dadanıyorlar.
    Bizim nezdimizde islamı ve müslümanları aşağılamak, tezyif etmek gibi bir zillet içine kendilerini düşürüyorlar.

Bu konuya bir yahudi yorum yazsa. Dese ki, ben dini inancımdan dolayı bankalardan para kullanmıyorum. İçki de içmem. Domuz eti de yemem.
    Ben tahmin ediyorum ki, bize muaraza eden bu insanlar, o yahudiye her türlü kolaylığı gösterir. Helam içeceği de kendisi bulur getirir, helal eti de bulmasına can-ı gönülden yardım eder.

Ama konu islamiyet ve müslümanlık olunca, içimizdeki uyuyan hücreler birden uyanıyor.

Şimdi dinimizin esasları, farzları bellidir. Bunları herkes yapmaya muktedirdir. Her müslüman bunları yapmaya emrolunmuştur ve mecburdur. Müslüman olmayanlar Hz. Ömer idaresinde iken de yapmamakta serbest idiler. İsteyen yapar, istemeyen günahını bilir yapmaz.
    Bazıları da "Rabbimin razı olduğu ne varsa ben onların hepsini yapmak yolunda çaba sarfetmeliyim" şeklinde bir inançla kendini buna mecbur hisseder.

Çünkü insan, sevdiği bir amirinin, bir patronunun kendisinden istemediği şeyleri bile yapıp hazır eder ki, ona olan muhabbetinin ve sevgisinin neticesidir.

O şefkat ve merhamet sahibi amirini razı etmek için elinden geleni yapar. Çünkü o patronu ki; onu yedirir-içirir, giydirir, bayram gelir ikramiye verir, senelik ikramiyesini verir. Ücreti mukabili çalıştığı işin çok fevkinde, çok yukarısında bir cömertlikle kendisine ihsanlarda bulunur.

İşte bir mü'min de kendi kalp dairesinde, kendi hissiyatına göre, kendisini ne kadar mecbur hissediyorsa o kadar Allahın razı olduğu işleri yapmaya gayret gösterir.
    Kimi az yapar kimi çok yapar. Kimi Allah çok affedicidir, affeder der. Kimi de o affedici, çok bağışlayıcı olan rabbimin hoşuna giden ne varsa yapacağım der.
    Bu durum ise o müslümanın sadece kendisini ilgilendirir.

Âişe radıyallahu anhâ şöyle dedi:
    Resûl-i Ekrem sallallahu aleyhi ve sellem geceleyin kalkıp ayakları şişinceye kadar namaz kılardı. Bunun üzerine ona:
    - Yâ Resûlallah! Senin geçmiş ve gelecek bütün hataların bağışlandığı halde niye böyle kendini yoruyorsun? dedim.

Bana cevâben:
    - "Allah'a şükreden bir kul olmayayım mı?" buyurdu.

Dışarıdan konuya dahil olan haşeratı ilgilendirmez ki, gelsin de musallat olsun.
    Yapmayan yapmasın. Fazla takva sahibi olan, takva sahibi olmayanın takvasından mı çalıyor ::))

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tktsvs -- 17 Nisan 2019; 13:33:41 >

• tktsvs T kullanıcısına yanıt
    Ben konuyu daha fazla uzatmayacağım, dini konulardan anlamam ama vadeye göre değişen ücret faizdir. Kısa ve Net.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tktsvs T kullanıcısına yanıt
    Bu konuda eleştirenleri yahudi, inançsız vs diye yaftalamak yerine ince eleyip sıkı dokuyan, insanların faize bulaşmamaları için çaba sarfeden gerçek dindarlar olduğunu düşünün. Aksi durum sakıncalıdır.

• Valla açıkçası evet Müslüman bir ülkede yaşıyoruz ve inançlarımız bu yönde. Fakat günümüzün şartlarında bir cep telefonu bile almak faize bağlanmışken bundan kaçışın olmadığını görüyorsak burada buna benzer ihtiyaçlarımızı da tamamen çıkarlarımız doğrultusunda değerlendirmeliyiz.

Şimdi söz faize, günaha, sevaba gelince gelip burada ve diğer çeşitli sosyal medya alanlarında ahkam kesen arkadaşlar sanki bu ülkede, bu dünyada yaşamıyorlarmış gibi eleştiriyorlar. Ben samimi olduklarına da inanmıyorum çok afedersiniz "Cuma mesajını Perşembe gününden gönderip, Cuma namazına dahi gitmeyenler" gibi...

Sorsan herşeyini peşin parayla alıyor, birikim yapıyorda alıyorlar gibi boş boş burada konuşmayın kardeşim. Sen para biriktir, faizsiz al her şeyini.

Şimdi buradan öncesini bir ayıralım,

Ben bu işi banka ile kıyasladığımda faiz dahi ödüyor olsak çok kârlı olduğunu düşünüyorum. Tek dezavantajı bankadan kredi çektiğinizde arabanızı hemen alabilmeniz, Emin evimde beklemek durumunda olduğunuz.

Daha önceki yazılarımda düşüncelerimi paylaşmıştım okumak isteyenler bu topiğin geçmişine bakabilir.

Şubat ayında araç için Eminevim' e başvurmuştum. Detayları daha evvelki yazımda anlattığım gibi aracım için Mart ayında ilk taksitimi ödedim, Nisan ve Mayıs aylarını da ödedim. Normal şartlarda Kasım ayının sonunda aracımı alabileceğimi söylemişlerdi. Aracımı daha hızlı alabilmek için ara ödemeler yaptım açıkçası ekstradan 4 taksit daha ödedim, 4 ay daha önce alırım düşüncesiyle. Bu konuda net bilgi edinmedim ama müşteri temsilcisini arayarak "ara ödeme yapsam ne avantajım olur?" diye sorunda kendileri daha erken alma fırsatınız olur dediler ama tabi ben eksik sormuşum. 4 Taksit birden ödemiş olsam da 2 ay geriye çektiler tabi ben şok!

O kadar kendimi sıkıştırdım sıkıntıya soktum ama planladığım gibi olmadı çünkü sistem buna müsade etmedi. Teslimat tarihini Eylül olarak verdi sistem. Neyse hayırlısı olsun diyerek artık Eylül ayını beklemeye başladım bu yaz yeni arabama kavuşamadan geçecek olsa da Eylül ayında arabamı aldığımda 5 taksitimin kalacak olması kısmı yine bir nebze rahatlatıyor beni

16 aylık vadede ortasından sonraki ay yani 9. taksiti ödedikten sonra alıyordum aracımı. Ama ben 11. taksiti ödedikten sonra yani 7. Ayda almış olabileceğim.

Aracımı da aldıktan sonra paylaşacağım inşaallah burda.

• Vade ile alınan herşey faiz midir? Yani vade = faiz. Bu şekilde midir? Birebir aynı mıdır?

Mesela şöyle bir söz olduğu söylenir, belki hadis olduğu iddia edilir, der ki;
    "Kalp kırmak Kabe'yi yıkmak gibidir"
    Burda kalp kıran kabeyi yıkan kadar günah mı kazanmıştır. Kalp kırmak, kabeyi yıkmak ile aynı olsaydı, ebrehenin başına gelen senin başına da gelirdi. Demek ki aynı değilmiş.
    Kalp kırmak çok kötü bir şeydir, demek için böyle denilmiş olabilir.

Faiz ile alsaydım da aynı fiyata gelecekti diyenler var.
    Ama adı üstünde o faiz işte.

Kaldı ki evi bankadan bile almıyorsun. Banka sana ev satmıyor para veriyor, sen de gidip o parayla ev/araba alıyorsun.
    Bankadan para alıp faiz anlaşması yapıyorsun.
    Şu tarihte ödeyeceğim dediğin zaman banka diyor ki, o tarihte senden şu kadar faiz alırım. Paradan para kazanmak.

Bu sistem nasıl vadeli mal satmak ile aynı olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tktsvs -- 12 Haziran 2019; 14:39:7 >
  • Taksitle alışveriş haram diyenler nerden araştırıp bunu söylüyorlar.
    Ben bulamadım.

Taksitle satışta fiyatlar değişmiyor.

Peşin 10TL ise Taksitli 15TL. Bu malı iki fiyattan biri üzerinde anlaşıp satılıyor.
    Daha fiyat değişmiyor. Tek fiyat üzerinde anlaşılıyor.

Eğer vade devam ederken malın fiyatı değişecek olsa bu caiz olmaz.

Taksitli 15'e sattığı halde vade devam ederken şatış fiyatını değiştirecek olsa bu caiz olmaz.
  • Ben faiz falan takan bir insan değilim. İşin en karlı ve masrafsız kısmına bakarım. Burada bu şirket dahilinde araba alan var mı?

Şuanlık en iyi taksitleri bu adamlar sunuyor. Uzun vadede evet alacağın araba fiyatına göre paran değer kaybediyor. Ama diğer türlü ben ne almak istesem faiz oranları çok yüksek.

Ben 40.000 civarında girmek istesem kay ay üzerinden ve ne zaman teslim alırım parayı? Sistemin detaylı açıklaması sitelerinde yok.
  • bu şirketin tam olarak statüsü ne. bildiğim kadarıyla insanlardan para toplayabilmek için ya banka olmalısınız yada yatırım kurumu. bu ikisi dışında vatandaşlardan para toplayacak bir sistem veya oluşum her ne ise var mı?
  • Şikayet var da okudum, zorla sigorta yaptırıyorlarmis ve iki katı ücret çıkartıyorlarmis

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba, bu konuyla ilgili bir kaç yazım olumştu öncesini bilenler için hatırlatmış olayım.

Eminevim' e 2019 Şubat ayında giriş yapmıştım, en son yazımda aracımı Eylül ayında alabileceğimi söylediklerini belirtmiştim. Bugünkü görüşmelerimizde 19 Eylül tarihinde aracımı alabileceğimi söylediler. Ben ise 1 gün daha bekleyip 20' sinde işlem yapacağım.

Nasıl bir sistemle girdiğimi anlatayım;
    Bugünkü piyasa fiyatı 75bin olan mevcut aracım var.
    Gözüme kestirdiğim aracın eminevime girerken piyasa fiyatı 150-160bin civarındaydı.
    Ben 80bin liralık bir organizasyona girdim. Yani eminevimden 80 alsam, kendi aracımı da 75' e satsam 155 eder, üzerini tamamlarım diye düşündüm.
    Velhasıl ay başından beri araştırıyorum biraz çıtayı yükselttim ve 185bin değerinde bir araç buldum. Tabi bu arada kendi aracımı da satmak üzere anlaştım.
    19 Eylülde kendi aracımın satışını yapacağım (74500' verdim bu arada. 75 diyorum)
    80bin eminevimden alacağım
    kalanını kendim tamamlayacağım.

Neyi nasıl yaptığımı ne şartlarla bu organizasyona girdiğimi merak edenler okusunlar önceki yazılarımı.

Şimdi en son mesajda arkadaşın birisi şikayetvarda eminevim ile ilgili bir şikayet okuduğunu yazmış zorla kendi şirketlerinden sigorta yapıyorlar diye şikayet yazısı varmış. Evet ben de onu öğrendim aracın zorunlu trafik sigortasını emin sigortadan yaptırmak zorunluymuş. Hatta kaskosunu da oradan yapacaklardı fakat benim mevcuttaki aracımın kaskosu olduğu için bugün görüşüp önceki aracımdaki kaskoyu yeni araca aktarmak istediğimi söyledim kabul ettiler. Lakin şikayet boyutunu okumadığım için bilmem fakat sigorta eminevime bağlı eminsigortadan yapılacak.

İki katı fiyat konusunu da açıkçası sanmıyorum normalde ben Temmuz ayında bu aracımı 900tl ye sigorta yaptırdım, şuan alacağım araca eminevim 1300 küsur sigorta tutarı çıkarttı fakat indirimim olacak yani ben öyle tahmin ediyorum ki 1000tl gibi bir rakama gelecek. Bunu da aracımı aldıktan sonraki detaylarda paylaşırım. Öyle 2 katı falan bence abartma olmuş.

Velhasılı arkadaşlar yaklaşık 1 hafta gibi bir zaman kaldı finale.

Bu arada geçtiğimiz ay ev olayına da girdim. Aracımı alayım, bir sonraki yazımda ev olayının detaylarını da paylaşacağım sizlerle...

Bana eminevim elemanı falan diyenler oluyor bazen, böyle bir tereddütü olan varsa nerede ne iş yaptığımı nerede yaşadığımı, eminevimle ne bağlantım olup olmadığını özelden sorarsanız anlatırım.

• Heryere aynı sistemle çalışan farklı isimlerde bu şirketlerden açılmış. İnşallah 80 li yılların bankerlerine dönmez bu iş.

• selmanca kullanıcısına yanıt
    ben de haziran ayında evimi aldım bu sistem ile, elhamdulillah. bildiğim kadarıyla soruları cevaplamaya çalışırım. mesela peşinatlı sistemi tavsiye etmiyorum, organizasyon ücreti artıyor.

• Arkadaşlar en son mesajımdan sonra 20 Eylül' de arabamı aldım ve geriye 5 taksitim kalmıştı Şubat ayında son taksitimi ödeyip borcumu tamamlıyorum. Arabayı almadan evvel ev içinde sisteme giriş yaptım fakat hem araba hem ev aynı anda bütçemi aştığı için ev adına bugüne kadar hiç taksit ödemedim. Şubat ayında arabanın taksiti bitince mart itibariyle evin taksitlerini de ödemeye başlayacağım. Evimi alabileceğim tarih sistemde 2022 Ağustos görünüyordu lakin ben 5 ay hiç ödeme yapmadığım için muhtemelen Ocak 2023 tarihine attı ama ziyanı yok 3 yıl bekleyeceğiz.

Sorusu olan varsa yazsın seve seve cevaplarım. Bir arkadaş bu sistem adına bir sürü firma ortaya çıktı dedi yine de güvenilirlik anlamında eminevimi tek geçiyorum.

Saygılar.
    (Bu arada arabam 5 ayda en az tam 40bin değer kazandı) :)

• Sadet zinciridir zaafımca sistem tıkandığı an bir yerde patlayacaktır.
  • İnsanlar yaşamın en temel gereksinimi olan evi almak için kimlerin kucağına düşmüş yazık gerçekten. Allah'tan dededen kaldı ev falan da bu işlere girmedim. Allah kolaylık versin bunların kucağına düşenlere

• Bana burda kızanlar oldu sistemi eleştirdiğim için ama insan iradesiyle insandır. Irademizi kullanamadığımız için başkalarına organizasyon ücreti adı altında paralar kazandırıyoruz. Halbuki 150 liralık malı 200 e alıyoruz. Ve kendi parasıyla alanlar bir lütuf bahşedilmiş gibi sevinçle sistemi övüyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ragnar07

Sadet zinciridir zaafımca sistem tıkandığı an bir yerde patlayacaktır.
    Sizin gibi tereddüt edenler için riske girmeyip bankadan kredi çekerek bir şeyler alması çok daha sağlıklı. Bankada malınızı hemen alabiliyorsunuz ve ona göre de faiz ödüyorsunuz, ödeyemediğiniz takdirde banka ananızı belliyor... Eminevim sisteminde ev kampanyasına girdim, 400bin liralık ev alıp Eminevim' e organizasyon ücreti olarak 20bin lira ödeyeceğim. Dezavantajım şu; evimi 70 ayda ödeyeceğim için 36. Ayda yani tam 3 yılda teslim alacağım.

Ama avantaja gelirsek mesela ben 6 aydır ödeme yapamadım kimse arayıp sormadı. Sıkışıktım ve evimi henüz teslim almadığım için sorun olmadı. Bunun karşılığında evimi 6 ay daha geç alacağım. 400bin liralık ev için sadece 20bin fazladan para ödeyeceğim mesela. Bir bankadan 400bin kredi çektiğinizi düşünün ve 70 ay vadeyle geri ödediğinizde kaç para faiz ödeyeceğinizi hesaplayın ve ödeyemediğinizde başınıza gelecekleri hesaplayın kararı siz verin. Mesela Eminevimde evinizi aldıktan sonra ödemede sıkıntılı bir zamanınız olduğunda müşteri temsilcinize bilgi verip size karşı kolaylıklar sağlamasını isteyebiliyorsunuz öyle banka gibi hemen çökmüyolar.

Buradan ben bişeyler söyleyip anlatamam sonuçta eminevim personeli değilim bu gibi cevapları bir şubeden alabilirsiniz.

Bir çok yazdığım mesaj oldu onları da inceleyebilirsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tubalingo

Bana burda kızanlar oldu sistemi eleştirdiğim için ama insan iradesiyle insandır. Irademizi kullanamadığımız için başkalarına organizasyon ücreti adı altında paralar kazandırıyoruz. Halbuki 150 liralık malı 200 e alıyoruz. Ve kendi parasıyla alanlar bir lütuf bahşedilmiş gibi sevinçle sistemi övüyorlar.
    150 liralık malı 200 liraya alırsınız kısmı eminevim için söylenemez. 80bin araba için girdim toplam geriye 85.900₺ ödedim. 400bin liralık eve girdim geriye 420bin ödeyeceğim. Cebinde 400binin varsa gider alırsın. 150 lira varsa gider alırsın ya da senin söylediğin bankalarda oluyor gidersin 80bin lira için geriye 140bin ödeyerek alırsın. Ya da miras kalırsa mal sahibi olursun. Ticaret yaparsın yine kazanabilirsin seçenek çok. Eminevim böyle imkanları olmayanlar için bence bu devirde iyi bir kapı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Tubalingo

Bana burda kızanlar oldu sistemi eleştirdiğim için ama insan iradesiyle insandır. Irademizi kullanamadığımız için başkalarına organizasyon ücreti adı altında paralar kazandırıyoruz. Halbuki 150 liralık malı 200 e alıyoruz. Ve kendi parasıyla alanlar bir lütuf bahşedilmiş gibi sevinçle sistemi övüyorlar.
    Ve bir şey daha, irademiz derken para biriktirmekten bahsetmişsin. Kim bu devirde sana alacağın malın yarı parasını ödedikten sonra sana paranın tamamını verir?

200bin liradan örnek vereyim, 200 bin lira için eminevime 100bin ödüyosun ve o sana 200bin veriyor. Malını aldıktan sonra kalan 100bin lirayı geri ödüyosun.

Mesela ayda 10bin para biriktirsen(örnek veriyorum) 200 bin lirayı 20 ayda biriktirebilirsin.

Ama 10bin eminevime her ay ödediğinde 10 ay sonra sana 200bin lira veriyor.

He sen hiç para kazanmasınlar istiyorsan 20 ay beklersin kardeş sıkıntı yok illa eminevimden alacaksın diye bir kaide yok adamlar yol açmış karşılığında tabii ki para kazanacaklar şaka mısınız siz ya

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.