Şimdi Ara

Emekli maaş promosyon & dayanışma & tartışma (İlk mesajda en yüksek 5 banka olacaktır)25.09.23) (1188. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
23.756
Cevap
640
Favori
1.817.460
Tıklama
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
173 oy
Sayfa: önceki 1...594...1185118611871188
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • GoGoBaBa kullanıcısına yanıt

    kimseyle polemiğe girme gibi bi derdim amacım yok açıklanan oranlar neyse onu yazdım hepimiz aynı gemideyiz aynı zorlukları çekiyoruz

    _____________________________
  • 2027 içinde belirlenen yol haritasını paylaşayım.



    www.cumhuriyet.com.tr
    Genelge yayımlandı: Memur ve memur emeklilerinin zam oranı resmiyet kazandı
    https://www.cumhuriyet.com.tr/ekonomi/genelge-yayimlandi-memur-ve-memur-emeklilerinin-zam-orani-resmiyet-kazandi-2467667

    Genelge yayımlandı: Memur ve memur emeklilerinin zam oranı resmiyet kazandı

    Memur ve memur emeklilerinin zam oranı Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan genelgeyle resmiyet kazandı. Yayımlanan genelgeyle kıdem tazminatı, bedelli askerlik ve birçok kalemdeki artış oranı da kesinleşti.

    6.01.2026 17:31:00

    Güncellenme: 6.01.2026 17:31:00

    cumhuriyet


    Milyonlarca memur, memur emeklisi, özel sektör çalışanı ile bedelli askerlik yapacak olanlarla sözleşmeli personelleri ilgilendiren genelge bugün yayımlandı.


    Kamu Görevlileri Hakem Kurulunun 2026-2027 memur maaş ve emekli aylık zammına ilişkin kararı ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın aynı dönemi kapsayan 8. Dönem Toplu Sözleşme tebliği 27 Ağustos 2025'te Resmi Gazete’de yayımlanmıştı.


    Kurul kararına göre, memur maaşları ile memur emeklisinin aylıklarına


    2026'nın ilk 6 ayında yüzde 11,

    ikinci 6 ayında yüzde 7,


    2027'nin ilk 6 ayında yüzde 5,

    ikinci 6 ayında yüzde 4 zam paylaşılmıştı.


    MEMUR ZAM ORANI

    Memur maaşına 6 aylık enflasyon farkı ile Ocak-Haziran 2026 dönemi için yüzde 11 toplu sözleşme zammı eklenerek yılın ilk yarısında zam oranı 18,60 olarak hesaplanmıştı.


    Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yayımlanan Mali ve Sosyal Haklar konulu genelgeyle birlikte memur ve memur emeklilerine hesaplanan yüzde 18,60'lık zam oranında herhangi bir değişiklik yapılmadı. Memur ve memur emeklisinin seyyanen zam beklentisi de böylece sona erdi.


    KAT SAYI BELİRLENDİ

    657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 154'üncü maddesi uyarınca aylık gösterge tablosunda yer alan rakamlar ile ek gösterge ve kıdem aylığı gösterge rakamlarının aylık tutarlara çevrilmesinde uygulanacak aylık katsayısı (1,387871), memuriyet taban aylığı göstergesine uygulanacak taban aylık katsayısı (22,722793), iş güçlüğü, iş riski, temininde güçlük ve mali sorumluluk zamlarının aylık tutarlara çevrilmesinde uygulanacak yan ödeme katsayısı ise (0,440141) olarak belirlendi.


    2026 TEMMUZ


     2026 ikinci 6 aylık dönem için % 7 toplu sözleşme zammı alacak olan memurlar ek olarak enflasyon farkı tutarında zam alacak idi zaten. Yani önden peşinen alınan zam üzerine enflasyon farkı.


    Ama diğer emeklilere 4A ve 4B ye ise 6 ay sonraki eriyen maaşlarının TELAFİSİ farkı. Yani siz yılbaşına kadar gene idare edin eriyen maaşınız için bunla ...


    eleştirmek gerekirse memur ve diğerleri vede memur ve memur emeklilerinin mağduriyeti kıyaslanmalı. MEMUR EMEKLİSİDE BANA GÖRE MEMURLARDAN DAHA KÖTÜ DURUMDA ZAM VEYA FARK VS ALIYORLAR.


    Bİrde en düşük emekli maaşı yani prim ödemeleri minumumda olup devamlı onlar yukarı çekildikçe biz orta maaş grubu dibe yaklaştık hatta sanırım ben OCAK 2027 de en düşük emekli zammı ayarı ile bilemedin en kötü seçim propagandalarında artık o kataogoriye tabi olacağız. Herkesim birbirine düşürdüler. Doktorlar ile hemşireler, polisler ile adliyedekiler yok memur ile falanca, yok memur emeklisiyle diğer emekliler, 4A lılarda en garibanı, arada en sanlı gurup ihya edilen kollanan 4B li BAĞKURLULAR. Yakında ev hanımlarıda furyaya katılacak bvaşka konuşulan planlalanlarda . ÇÖKEN EMEKLİLİK SİTEMİNİ ARAPSAÇINA ÇEVİRİP SİSTEM DÜZENSİZLİK AMAÇ GİBİ. Kimse işin içinden çıkamaz. Yama yaptıkça tüm düzen tekrar tekrar karışıyor. Ev hanımları gibi kesimde erken emeklilik ile dengeleri bozup SGK olarak tüm kesimlere karışacak.


    Bana göre EMEKLİ SANDIĞI kısmı ile BAĞKUR kısmı asla SSK çatısında birleşmemeliydi , SGK olunca herkes sanki iyi olacak sandı . 657 sayılı devlet memuru kanununa tabi olanların ne işi var yahu dedim etrafıma o zaman bile garip geldi.


    Yanlış anlaşılmasın bana göre 4c lilerin farklı dinamikleri var. Hakları ayrıcalıkları verileni sözü herşeyi farklı. Biz de 4A ssk lılarda genel müdürde bu sınıfta yani hemen en alt seviye maaş alan asgari ücretliler gibi algılanmasın. +B bağkur ise bambaşkla bir olay. AŞI TUTMADI maalesef. Birleştirilip kesmekeşi daha da büyüttüler sanki.


    Neyse arada bu tür olan , olmuş, olacak larıda farkındalık için yazayım da kimse kimseyi kıskanmasın. Her kesim emekli mağdur edilmiştir. bir kısım ise şanslıdır. Genelimiz ise mağdur edilmiştir. Dibe doğru gidiyoruz.

    _____________________________
    Saygı ve Sevgilerimle,
    kısavadeli kâr hırsıyla hareketedenlerin, riskleri başkalarının sırtına yüklemesi.bilgi kirliliği ve spekülasyonlarla balonlar oluşur. “Bilgi ekonominin en değerli kaynağıdır. Anlayan kazanır , anlamayan ise bedelini öder”.
    -“Senin İçin Hata Diye Düşündüğün Şeyin Başkası İçin Bir Başlangıç Olması" En önemli an, oturup yapmaya karar verdiğiniz andır” "Hangisi daha iyi?' sorusu yerine, 'Hangi ekonomik beklentiye karşı nasıl bir portföy tercihi yapmalı?' sorusunu sormak daha sağlıklı olacaktır" YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR" sorumluluğu, mesuliyeti, herhangi bir zarara uğrayana aittir. Hukiki olarak sorumlu değilim. Kişi yapacağı yatırıma kendisi karar vermelidir ve kendisi sorumludur.

    BİTTİĞİNİ SANDIĞIN YERDE BAŞLAR... ÜYELİK:18yıl/21 Ağu2008




  • Sgk dan sms geldi: linkten bu açıldı:
    www.turkiyesigorta.com.tr
    SGK Emeklilerine Özel Avantajlar Türkiye Sigorta’da!
    https://www.turkiyesigorta.com.tr/aktif-kampanyalar/sgk-emeklilerine-ozel-avantajlar-turkiye-sigortada

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
    _____________________________
    MEVZU BAHİS VATANSA,GERİSİ TEFERRUATTIR.. K.ATATÜRK
  • GoGoBaBa kullanıcısına yanıt
    _____________________________
    Kullandığım sistemin fotoğrafları şu şekildedir; 1-- https://i.hizliresim.com/nbpcn71.jpeg 2--https://i.hizliresim.com/svag4ey.jpeg 3--https://i.hizliresim.com/aq1ob0j.jpeg # Ordu Üniversitesi-ElektronikTeknolojisi# # Iphone 12 Pro Max #https://steamcommunity.com/id/dolandiriciyim
  • djoguzhan55 kullanıcısına yanıt

    2.5 milyon memur emeklisi varmış.

    1 milyon küsur birikmiş zam tutarı verilecek. tabi maaşlara da 25 bin tl zam yapılacak.

    bütçeye getireceği yükü hesaplayın artık.

    ben pek kazanılacağını düşünmüyorum davanın ama mahkeme bu yönde karar verirse mehmet şimşek kalp krizinden gider kesin  

    _____________________________
  • chaplinn kullanıcısına yanıt
    muhasebesini neden siz tutuyorsunuz? iktidarın havalara savurduğu trilyonlarca liralara ne diyorsunuz


    yoksa sadece vatandaşın cebine para girecek diye gergin misiniz?

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    Hayat bir gündür, o da bugündür.
  • Dilek Eteyoutube
    #dilekete #sosyalgüvenlik #sgk #sosyal güvenlikuzmanı #emeklilik #memuremeklisi #tazminat #aymkararı #seyyanen #hakihlali#tazminatihtimali #8077lira #memur
    https://www.youtube.com/watch?v=oqgFacSVox8
    _____________________________
    Doğru bilginin adresi...
  • chaplinn kullanıcısına yanıt

    Bu para emekli memura bir lütuf değil, 2023 den bu yana maaşımızdan yapılan haksız kesintidir.

    Bizimkisi ekstra bir refah payı ya da zam değil, hakkımızı alabilme mücadelesidir.

    Zamaninda ödeselerdi de birikmeseydi keşke. Ne yazık ki bende geriye dönük ödeme yapılacağını düşünmüyorum. Ama olması gereken budur. Anamızın ak sütü gibi de helaldir.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • Olacakları yazayım.


    Anayasa Mahkemesi KHK'ye eklenen maddeyi iptal eder, yalnızca...


    Dolayısıyla şimdilerde 28 bin 500 TL civarına ulaşan ek ödemeyi, çalışan memurlar da alamaz.


    İş bu noktaya gelince hükümet yeni bir düzenleme yaparak, memur emeklilerini de kapsayacak şekilde yeni bir düzenleme yapmak zorunda kalır.


    Olacaklar bu.


    Seyyanen ödenen bu para memur emeklilerine de verilince, ssk ve bağkur'lular da hak arama mücadelesine başlar.


    Bu seyyanen zımbırtısını kim akıl edip, uygulamaya soktuysa, hükümeti alttan dinamitlemiş resmen.

    _____________________________
    Doğru bilginin adresi...
  • Emekli promosyonu kapsamında 8 bin ek ödül almak için denizbank kredi kartına başvurdum, kartım teslim edildi ancak hala 8 bin ek ödül yatmadı. Neden olabilir? Henüz kartı açmadım, Karttan harcama yapmak mı gerekiyor acaba?

    _____________________________
  • realacc kullanıcısına yanıt

    Karttan harcama yapmak mı gerekiyor acaba?


    tahminen bence evet.

    _____________________________
    “Bozuk saat bile günde iki defa doğruyu gösterir”
  • realacc kullanıcısına yanıt
    • Müşterimizin Asıl Bireysel Kredi Kartı ile yapacağı işlemler dikkate alınacak olup kampanya süresince her ay en az bir kez harcama işlemi yaparak kredi kartının aktif kullanımı gerekmektedir.



    her ay en az 1kere kullanmak gerek yazıyor




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dede06 -- 14 Ağustos 2026; 16:49:9 >
    _____________________________
    Susmak tarzım değildir.
  • Güncel liste var mı acaba?

    _____________________________
    Viva la barca!
  • Mihmander kullanıcısına yanıt

    Otomatik odeme talimatı verirseniz, her ay duzenli harcama yapmiş sayilıyorsunuz.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • dünya gazetesi
    Emeklilikte 4500 gün mü, 7000 gün mü? - Dünya Gazetesi
    https://www.dunya.com/kose-yazisi/emeklilikte-4500-gun-mu-7000-gun-mu/838543
    _____________________________
    Saygı ve Sevgilerimle,
    kısavadeli kâr hırsıyla hareketedenlerin, riskleri başkalarının sırtına yüklemesi.bilgi kirliliği ve spekülasyonlarla balonlar oluşur. “Bilgi ekonominin en değerli kaynağıdır. Anlayan kazanır , anlamayan ise bedelini öder”.
    -“Senin İçin Hata Diye Düşündüğün Şeyin Başkası İçin Bir Başlangıç Olması" En önemli an, oturup yapmaya karar verdiğiniz andır” "Hangisi daha iyi?' sorusu yerine, 'Hangi ekonomik beklentiye karşı nasıl bir portföy tercihi yapmalı?' sorusunu sormak daha sağlıklı olacaktır" YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR" sorumluluğu, mesuliyeti, herhangi bir zarara uğrayana aittir. Hukiki olarak sorumlu değilim. Kişi yapacağı yatırıma kendisi karar vermelidir ve kendisi sorumludur.

    BİTTİĞİNİ SANDIĞIN YERDE BAŞLAR... ÜYELİK:18yıl/21 Ağu2008
  • chaplinn kullanıcısına yanıt

    Devlete ne yükü varmış? yandaş medyadan her duyduğunuzu buraya yazmayın.

    kazandiğınız maaşılar zaten vergi dolaylı vergi harç ceza derken devlete geri dönüyor cebimizde paramı kalıyor  


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
  • 
Sayfa: önceki 1...594...1185118611871188
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.