Şimdi Ara

Elimi falçata ile çizdim, tetanos olur muyum?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
36
Cevap
0
Favori
10.360
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kutunun kenarındaki bantları keserken elim kaydı ve parmağımın üstünü falçata ile kestim.Kan akmadı ama çizildi yani, hafif böyle kırmızı oldu, hala izi duruyor.Falçataya baktım ve hafif paslı gibi geldi, tam paslı mı lekeler mi var anlayamadım.Şimdi basit bir şey gibi geliyor ama tetanos olur muyum acaba, çünkü oldu mu çok korkunç bir şey, gidip aşısını falan yaptırayım mı?

Not:Şimdi fıstıklı olsuncular gelir elbette ama bu konuda bilgi sahibi olan bir kaç kişi de yazarsa çok müteşekkir olacağım.

House Lannister of Casterly Rock
    Hear Me Roar | A Lannister always pays his debts.
    But now the rains weep o'er his hall with no one there to hear.
  • Yapay Zekanın Yanıtı

Falçata Kesikleri ve Tetanoz Riski

Falçata veya maket bıçağı ile oluşan kesikler, tetanoz adı verilen ciddi bir enfeksiyon riskini beraberinde getirebilir. Tetanoz, Clostridium tetani bakterisinin neden olduğu ve kas kasılmalarına ve hatta ölüme yol açabilen bir hastalıktır.

Paslı Falçata veya Maket Bıçağı Kesikleri

Paslı falçata veya maket bıçağı ile oluşan kesikler, tetanoz riski daha yüksektir. Çünkü pas, Clostridium tetani sporlarının barındığı toprak ve kirden kaynaklanabilir.

Yara Kanarsa Tetanoz Olur Mu?

Yaranın kanaması, tetanoz olma riskini artırmaz. Ancak yara açık kaldığında ve dışarıdan bakteri girmesine izin verildiğinde tetanoz gelişebilir.

Falçata veya Maket Bıçağı Kesiklerinde Tetanoz Aşısı

Falçata veya maket bıçağı ile oluşan kesikler sonrası tetanoz aşısı yaptırmak önemlidir. Aşı, Clostridium tetani bakterisine karşı antikor üretir ve tetanoz enfeksiyonunu önlemeye yardımcı olur.

Maket Bıçağı Kesiklerinin Tedavisi

Maket bıçağı kesikleri genellikle evde tedavi edilebilir. Ancak aşağıdaki durumlarda tıbbi yardım almalısın:

• Kesik derin veya uzunsa
    • Kesik kanıyorsa ve durmuyorsa
    • Kesik ağrılı veya şişkinse
    • Kesik irinli veya kızarıksa

Tetanoz Aşısı Güncelliğini Kontrol Et

Falçata veya maket bıçağı ile oluşan kesikler sonrası tetanoz aşısı yaptırmak önemlidir. Tetanoz aşısının 10 yılda bir yenilenmesi gerekir. Aşılarının güncel olup olmadığını kontrol etmeli ve gerekirse aşı yaptırman gerekir.

Bu önlemleri alarak, falçata veya maket bıçağı ile oluşan kesikler sonrası tetanoz riskini azaltabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Paslıysa olursun.Ne diyek kardeş olursun işte paslıysa.Mikrop büyük yara küçük yara dinlemez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Eternal Award.

Paslıysa olursun.Ne diyek kardeş olursun işte paslıysa.Mikrop büyük yara küçük yara dinlemez.

pas ile alakalı olmadığına dair bir kaç şey okudum da, forumda tıp okuyan falan var ya da böyle bir durum yaşayan, öyle biri görür de cevaplar belki diye sorduk işte, gece gece kafama takıldı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lann The Clever -- 1 Haziran 2017; 1:15:37 >

• Risk alma. Git aşısını ol. Eğer tetanozu kaparsan tedavisi yok. Şüphen varsa git ol gel şakaya gelmez.

Orijinalden alıntı: Viktor Reznov

Risk alma. Git aşısını ol. Eğer tetanozu kaparsan tedavisi yok. Şüphen varsa git ol gel şakaya gelmez.

Yarın sabah sağlık ocağına gitsem yaparlar mı direk acaba?

• Geçtiğimiz 5 yıl içerisinde tetanoz aşısı yapıldıysan tekrar yapılmana gerek yok. Ama yapılmadıysan ve falçata paslı ise yapılsan iyi olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: Lann The Clever

quote:

Risk alma. Git aşısını ol. Eğer tetanozu kaparsan tedavisi yok. Şüphen varsa git ol gel şakaya gelmez.

Yarın sabah sağlık ocağına gitsem yaparlar mı direk acaba?

Evet yaparlar doktora söylersin o bilir zaten. 5 yıl içinde olduysan gerek yok ama 4 de sen ona.

+1

Bi anda kendini hasta bulursun.O kadar hızlı olur ki noluyoruz lan dersin.Kasların yırtıla yırtıla can verirsin.Git aşını ol.

Sağolun bu arada.

• Bir de ben keseli 10 saat falan oldu, finalim vardı, evden çıktım hemen olaydan sonra, şimdi gece gece geldi aklıma, her neyse yarın doktara gidene kadar 20 saat olur, bundan dolayı bir sıkıntı olmaz di mi?

• Lann The Clever kullanıcısına yanıt
    Maalesef bir bilgim yok. Biraz araştırdım kuluçka süresi 2-56 gün arası diyor. O zaman bir şey olmaması lazım.

Burada yazıyor:

http://www.bilgiustam.com/tetanos-nedir-belirtileri-tedavi-yontemleri/

Orijinalden alıntı: Pegasus !

Geçtiğimiz 5 yıl içerisinde tetanoz aşısı yapıldıysan tekrar yapılmana gerek yok. Ama yapılmadıysan ve falçata paslı ise yapılsan iyi olur.

Tedavisi var diye biliyorum. TIG (tetanus immunoglobulin) yani antikoru var ilaç olarak. Tabi ne kadar etkili ya da hangi aşamada kurtarıyor onu bilemiyorum. Hastalığa yakalandıktan sonrası tehlikeli. En iyisi başta aşıyı olup hiç yakalanmamak.

GIGABYTE 970A-UD3P AM3+ Ultra Durable 4 | AMD FX X6 6300 3.5 GHz 14 MB & COOLER MASTER Hyper TX3 Evo | ASUS Radeon R7 265 2 GB 256 BIT OC DirectCU II | CORSAIR Vengeance DDR3 2x4 GB 1600 MHz | WESTERN DIGITAL Caviar Blue 1 TB 7200 RPM 64 MB ZALMAN Z3 Plus Mid-Tower | XIGMATEK X-Calibre 600 W | AOC 23.6" E2470SWDA LED 5 MS
  • Taşınırken benim başımada geldi elim kanadı paslı falçatadan.

Tetanozu ilkokulda olmuştum birşey olmadı valla.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Maalesef bir bilgim yok. Biraz araştırdım kuluçka süresi 2-56 gün arası diyor. O zaman bir şey olmaması lazım.

Burada yazıyor:

http://www.bilgiustam.com/tetanos-nedir-belirtileri-tedavi-yontemleri/

çok teşekkürler hocam, ben de ilk 24 saat içinde olunması tavsiye olunur gibisinden bir çok yerde okudum, yarın sabah ilk iş gidip aşı olucağım.

• Kardeşim panik yapma ya . sakin ol . yarin git sabah hemen paşa pasa ok aşını.

Lafcatayada bak dostum.bi paslı falansa at çöpe ya . öyle paslı olan kesici aleti barindirmayin evlerde gözünüzü Seveyim .

TOBB ETÜ 2017 GİRİŞLİLER
  • Geçmiş olsun. Bir daha ki sefere daha dikkatli ol.

Orijinalden alıntı: Suprémacy

quote:

Orijinalden alıntı: Pegasus !

Geçtiğimiz 5 yıl içerisinde tetanoz aşısı yapıldıysan tekrar yapılmana gerek yok. Ama yapılmadıysan ve falçata paslı ise yapılsan iyi olur.

Tedavisi var diye biliyorum. TIG (tetanus immunoglobulin) yani antikoru var ilaç olarak. Tabi ne kadar etkili ya da hangi aşamada kurtarıyor onu bilemiyorum. Hastalığa yakalandıktan sonrası tehlikeli. En iyisi başta aşıyı olup hiç yakalanmamak.

Tedavisi yok ve çok berbat bir ölümü var. Bulaşır olgunlaşır ve yayılırsa ölüm kaçınılmaz sonuç.

Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.