Şimdi Ara

Elementary (2012)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
116
Cevap
3
Favori
5.239
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  •  Elementary (2012)


    CBS, Sherlock Holmes karakterini günümüz New York'una taşıyacak olan yeni bir polisiye dramasının pilot bölüm siparişini verdi.

    New York Polis Departmanı'nın çözülmesi imkansız davaları çözmesine yardım eden ikilinin günümüze uyarlanmış versiyonu ELEMENTARY'de Sherlock Holmes'u Jonny Lee Miller, Dr. Joan Watson'ı ise Lucy Liu canlandırıyor. Londra'da itibarını yitirdikten sonra rehabilitasyondan kaçan Sherlock zengin babasının en kötü kabusuyla –ciddi bir arkadaş olan Dr. Watson ile- yaşamaya zorladığı Manhattan'a geliyor. Üç yıl önce bir hastasını ve lisansını kaybedene dek başarılı bir cerrah olan Watson yeni işini insanlara yardım edebileceği ve cezasını ödeyebileceği bir fırsat olarak görmektedir. Ancak, huzursuz Sherlock eski müşterileri gibi değildir.

    Elementary perşembe akşamları Person of Interest'in ardından ekranlarda olacak.

    Fragman



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smyrna -- 21 Ekim 2012; 18:55:00 >







  • Bunu izlerim o zaman
  • Çok gereksiz bir hareket.
  • BBC America'dan CBS'ye Sherlock konusunda yaylım ateşi!

    ''Profesör James Moriarty'nin bile tenezzül etmeyeceği şeytani bir plan bu.. Amerika, BBC'nin hit draması Sherlock'u kopyalamaya çalışıyor..'' Bir eleştirmenin sözleri bu şekilde. Ancak CBS'nin geçtiğimiz gün Sherlock Holmes karakterini günümüz New York'una taşıyacak olan yeni bir polisiye dramasının pilot bölüm siparişini vermesi BBC America yönetimini de oldukça kızdırmış durumda.

    Dün gelen habere göre Robert Doherty'nin senaristliğinde, Sarah Timberman ve Carl Beverly ikilisinin yapımcılığında Elementary ismi verilecek projeyle Sir Arthur Conan Doyle tarafından yaratılan Sherlock Holmes karakterinin CBS kanalında bu kez günümüz New York'unda hayat bulacağı duyurulmuştu.

    BBC America yönetimi ise bu duyurunun ardından oldukça öfkeli. The Mirror'ın haberine göre sert bir tavır alan yönetim, kanalın amiral gemisi olan programlarından birisinin rakipleri tarafından taklit edilme girişimini öfkeyle karşıladı.

    BBC America'dan bir yetkilinin konula ilgili sözleri şöyle: ''Bu bariz bir kopyalama ve para kazanmak adına fırsattan yararlanma girişimi. Biz muhteşem uyarlama Sherlock'un değerini bu ülkede yükseltmeye ve kalitesini üst düzeyde tutmaya çalışıyoruz ancak bu girişim Sherlock Holmes'in değerini azaltmaya yönelik''

    CBS TV Studios ve Timberman/Beverly Productions tarafından hazırlanacak olan Elementary'nin CBS'nin 2012 sonbahar yayın takvimine alınması planlanırken olayın diğer tarafı olan CBS cephesinden bir yetkili ise şu ifadeleri kullandı: ''Sherlock'un İngiltere'deki başarısı, Elementary'i hayata geçirmemizde en önemli faktörlerden birisi. Olayların umulandan farklı geliştiği, muhteşem dönüşlerin ve sürprizlerin olduğu bu senaryonun modern versiyonunun izleyicilere hitap edeceğine ve onların ilgisini çekeceğine inanıyoruz. Kadro içinse taze Amerikan yüzleri görmek istiyoruz''




  • Tabii çekilebilir ama Sherlock uyarlaması zor bir iş, doğru düzgün yapılmalı.

    BBC'nin Sherlock'una bakıyoruz, kadro nefis. Yazarlar olayı aşmış. Kaliteyi maksimumda tutmak için yalnızca 3 bölüm çekiliyor. Her şey kusursuz.

    CBS bunu alacak. En az 20 bölüm gerekiyor. Bu rakamlara ulaşıp da doğru dürüst bir metni olan drama dizisi olarak bir tek House var. Emanet ettikleri yazara baktım kadrolu olarak CBS'nin çöp yapımlarında çalışıyormuş. Casting olayı da zor olacak. Kafalardan hem BBC'nin hem Guy Ritchie'nin Sherlock'unu silmeleri gerekecek. CBS'yi zaten günahım kadar sevmem birbirinin kopyası dizileri çekmekten başka hiçbir şey yaptıkları yok. Adam gibi bir iş çıkacağını sanmam. Eğer kablolu bir kanalda, doğru düzgün yazarlarla çalışılırsa güzel bir şey çıkabilir ama.
  •  Elementary (2012)


    Elementary'de Sherlock Holmes'u oynayacak aktör belli oldu.

    Trainspotting ve Eli Stone'un eski yıldızlarından Jonny Lee Miller, CBS'nin dizi projesinde başrolü alarak Sherlock Holmes olarak karşımıza çıkacak. 39 yaşındaki İngiltere doğumlu aktör dizi dünyasında son olarak Dexter'ın beşinci sezonunda Jordan Chase karakteriyle rol almıştı.

    Güzel seçim.




  • Tutacağını pek sanmıyorum,tutsa da Sherlock kadar etki yaratmaz.
    Sherlock'un başında hayalgücü devasa boyutlara ulaşmış bi yazar var,Steven Moffat işi fazlasıyla kotarıyor.
  • Geçtiğimiz hafta Sherlock'u oynayacak ismin Jonny Lee Miller olduğunun açıklanmasının ardından, bu kez de Watson ile tanışıyoruz. Ancak Watson pek de alıştığımız gibi değil. Çünkü o bir kadın! Sherlock'u Londra'dan kaldırıp, New York'a getirmek yetmiyormuş gibi, bir de Watson karakterini kadın yapmak hayli köklü bir değişiklik. Peki kim oynayacak Watson'ı ?

    CBS bu konuda da iddialı bir adım atarak, Lucy Liu'yu Watson olarak kadroya seçmiş.

    Watson'un kadın olacağını hiç düşünmemiştim. Projeyi çalmak bir yana yardımcı oyuncunun cinsiyetini değiştirmek saçmalamakta son noktadır herhâlde.
  • Yuh artık Sherlock dizisini geçtim tüm Sherlock Holmes hayranlarına hakarettir bu.
  • Hali hazırda devam eden son derece güzel bir Sherlock dizisi varken, bu nedir şimdi?

    Watson karakterinin kadın olması saçmalık. Sherlock'u oynayacak olan adamı da hiç yakıştıramadım.

    BBC yapımı Sherlock çıtayı o kadar yükseltti ki bunun başarılı olması oldukça zor görünüyor. Tabii izlemeden bir şey söylemek çok da doğru olmaz. Bekleyip görelim artık.
  • Elbette ki diziye bir göz atacağım. Ancak Sherlock dizisi çıtayı öyle bir noktaya yükseltti ki, Sherlock Holmes filmlerini bile beğenemez olmuşken bu yapımı beğeneceğimi hiç sanmıyorum.
    Ayrıca yazık, resmen hakaret bu. Eminim cinsellikle izleyici toplamaya çalışacaktır. (Bknz: Dişi Watson)
  • Bu dizi ingilizlerin işi abd içine eder dizinin
  • Ben hala Sherlock'un 3. sezonun ne zaman geleceğini merak ediyorum. Ayrıca gelmişken bir sezona 3 bölüm biraz az gibi. 15-20 bölüm olsun demiyorum ama 3 çok az yani.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GoodGateWay

    Ben hala Sherlock'un 3. sezonun ne zaman geleceğini merak ediyorum. Ayrıca gelmişken bir sezona 3 bölüm biraz az gibi. 15-20 bölüm olsun demiyorum ama 3 çok az yani.

    Bu konuda resmi açıklama yok fakat 2013 yılının sonbahar aylarında yeni sezonu izleyebiliriz. Zira 3.sezon çekimlerine 2013 yılının ilk aylarında başlanacak. Ayrıca 3 bölüm olmasından ben de şikayetçiyim. En azından 6 bölüm olabilirdi. Geçtiğimiz günlerde yapımcılar 3 bölümün artmasının çok zor olduğunu söylediler. İngiliz dizileri az sezonlu ve bölümlü oluyor.

    Düzeltme: Sherlock'a özel 6 bölüm kastettim. Her bölüm film tadında geçiyor zaten.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi smyrna -- 3 Mayıs 2012; 20:52:33 >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: smyrna

    Ayrıca 3 bölüm olmasından ben de şikayetçiyim. En azından 6 bölüm olabilirdi. Geçtiğimiz günlerde yapımcılar 3 bölümün artmasının çok zor olduğunu söylediler. Zaten, İngiliz dizileri az sezonlu ve bölümlü oluyor.

    ingiliz dizileri genelde 6 bölüm-40 dakika şeklinde olur,sherlock'ta 3 bölüm-90 dakika.aynı hesaba denk geliyor.

    aslında watson'u kadın yapmak,hikayeyi new york'a taşımak vb. marjinal değişiklikler yeni bir soluk katacaktır ancak böyle büyük değişikliklerin olduğu bir sherlock yapımı hali hazırda 2 tane orijinaline sadık(sherlock dizisi de sadık sayılabilir bence,en azından elementary yanında) ve beğenilerek izlenilen yapım varken yapmak yanlış bir hamle,diğer 2 yapımı da gölgeleyecektir.misal bu yapım 10-15 yıl sonra sherlock'un havası sönmek üzereyken yapılsa çok daha iyi olurdu.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Droogie -- 3 Mayıs 2012; 20:13:26 >




  • Uzun fragman yayınlandı.

  • Takip edelim bakalım
  • Yahu Tamam Watson'ı kadın yaptınız bari ismini de değiştirin.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: GoodGateWay

    Yahu Tamam Watson'ı kadın yaptınız bari ismini de değiştirin.

    Joan yapmışlar işte ?
  • İngiliz yapımı dizileri sevmem bu iyi oldu.
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.