Şimdi Ara

Elektronikci Arkadaşlar Yardım Lütfen !!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
1.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar çalıştığım enstitüde kullandığım bir analiz cihazı var, nükleer manyetik rezonans cihazı, bu cihazda 2 haftadır problemler yaşıyorum, cihaz oldukça büyük ve kompleks birşey, 10 larca elektronik kart ve üniteden oluşuyor, benim sorum ise yaşadığım işlemleri yapan kartlarda bir sorun yok gibi görünmekte yani dışarıdan öyle, ancak ben kart üzerindeki devre elemanlarında bir takım sorunlar olduğunu düşünüyorum, çünkü uyguladığım hiçbir yöntem işe yaramadı. sorum şu olacak bu elektronik kartları nasıl kontrol edebilirim yani üzerindeki devre elemanlarının transistörlerin sorunsuz olduğunu yada sorunlu olduğüunu nasıl anlayabilirim. eğer sorunlu kartı bulursam bir elektronikçide yaptırabilirim. cihazın servisi yurt dışında ve bir ay sonraya gün veriyor 3000 dolarda sadece servis ücreti istiyor.

bir avometre ile bu ölçümleri yapabilirmiyim, eğer evet ise iyi bir avometre tavsiye edermisiniz? yarın perşembe pazarınada uğrayıp alabilirim. içinde kullanım klavuzuda olsa iyi olur. Bu arada ben kimyacıyım elektronikten pek anlamam ama enstitünün ve devletimiizin parasanın boşa gitmesinide istemiyorum.

yardımlarınız için çok teşekkürler şimdiden..

• Merhaba.

İlk önce cesaretinize hayran oldum gerçekten.

Sorun eğer kartladansa yada kartlarından şüpheleniyorsanız Bir avometreden çok çok daha fazlasını gerektirir. Kişisel önerim Servisine bu parayı kıyın.

Neden: Eğer cihaz Analiz cihazı ise bir parça ( parçaya bağlı ) değiştirdikten sonra kalibrasyon gerektirebilir.
    Uğraşı sırasında İnsan hatasından kaynaklanan bazı problemler hasıl olabilir.
    Makinede hata daraltıldımı yada eleme yolu ile yeri lokalize edildimi.
    Makinede görülen hata nedir ne yapması lazım bazen ne yapmıyor.
  • ilginiz için teşekkürler, cihaz numuneye gönderilen radyo frekans dalgaları ile numune içindeki manyetik olarak aktif atom çekirdeğini uyararak kimyasal yapısı ve molekülün formülü ile ilgli bilgiler veriyor, bununla ilgili bir spektrum veriyor ve kimyacılar bilinen yöntemlerle bunu analiz ediyor. cihazın kalibrasyonunu yapmak aslında benim için büyük sorun değil, ancak cihazın öncelikle numune içindeki dötoryum sinyaline kilitlenmesi gerekiyor işte bu noktada sorun çıkıyor ve cihazın konsolunda bununla ilgili kart belli, bugün söktüm baktım ama birşey göremedim.

Daha önceden cihazın power suply ünitesinde sorun meydana gelmişti be bu üniteyi söktüm (sadece power suply ünitesi iki bilgisayar kasası büyülüğünde) içinde bir kablonun koptuğunu tespit ettim, işe yaramayan bir ups den benzer bir kablo söküp değiştirmiştim ve sorun çözülmüştü. yani aslında sistemler oldukça büyük ve karmaşık görünsede hataları böyle basit şeylerde olabiliyor. o zaman türkiye servisi gelmişti 2500 dolar power suply içinn fiyat vermişti. yani biz kabul etseydik 5 cmlik kablo için devletin parası gidecek ve bütün işler 1 ay bekleyecekti. toplamda 8 tübitak projesine ve 3 üniveriteye hizmet veriyorum benim için önemli yani. eğer kartta bir sorun varsa bunu bilmek büyük avantaj sağlar. kartlrda öyle çok karmaşık değil, bildiğimiz bilgisayar kartları gibi şeyler.

• kullandığınız bu cihaz ile ilgili detaylı bilgiye ulaşma imkanınız varsa ulaşın derim .bende melih kardeşime katılıyorum avometre ile kartlarda gelişi güzel ölçme işlemi daha büyük hasara neden olabilir.cihazın imal edildiği ülke neresi ?bir kamu kuruluşunda uzun yıllar kalibrasyon ve tamir atelyesinde çalışmış biri olarak önerim,imalatçı firmadan cihazdaki kartların test ve tamir edilebilmesi için bilgi talebinde bulunmak gerekir.Amerikalılar bu konuda oldukça açık ,aletle beraber teknik bilgileri içeren maintenans manuelini de beraberinde veriyorlar,sadece kullanma bilgileri dışında avrupalılar hiçbirşey vermiyor.cihazın açık şeması veya blok şeması varmı ? varsa blok şeması üzerinden de fikir yürütmek mümkin olabilir.
  • quote:

Orjinalden alıntı: melih.yanardağlar

Merhaba.

İlk önce cesaretinize hayran oldum gerçekten.

Sorun eğer kartladansa yada kartlarından şüpheleniyorsanız Bir avometreden çok çok daha fazlasını gerektirir. Kişisel önerim Servisine bu parayı kıyın.

Neden: Eğer cihaz Analiz cihazı ise bir parça ( parçaya bağlı ) değiştirdikten sonra kalibrasyon gerektirebilir.
    Uğraşı sırasında İnsan hatasından kaynaklanan bazı problemler hasıl olabilir.
    Makinede hata daraltıldımı yada eleme yolu ile yeri lokalize edildimi.
    Makinede görülen hata nedir ne yapması lazım bazen ne yapmıyor.

gayet haklısın
    3000 dolardan kacıyım derken cihazdan olma o cihazda nerden baksan 100,000 doları gecer
    servis

• quote:

Orjinalden alıntı: ELO185

kullandığınız bu cihaz ile ilgili detaylı bilgiye ulaşma imkanınız varsa ulaşın derim .bende melih kardeşime katılıyorum avometre ile kartlarda gelişi güzel ölçme işlemi daha büyük hasara neden olabilir.cihazın imal edildiği ülke neresi ?bir kamu kuruluşunda uzun yıllar kalibrasyon ve tamir atelyesinde çalışmış biri olarak önerim,imalatçı firmadan cihazdaki kartların test ve tamir edilebilmesi için bilgi talebinde bulunmak gerekir.Amerikalılar bu konuda oldukça açık ,aletle beraber teknik bilgileri içeren maintenans manuelini de beraberinde veriyorlar,sadece kullanma bilgileri dışında avrupalılar hiçbirşey vermiyor.cihazın açık şeması veya blok şeması varmı ? varsa blok şeması üzerinden de fikir yürütmek mümkin olabilir.

bence de balık almaktansa balık tutmayı öğrenmek gerekiyor.
    sorun maliyetse beş arıza daha oldu mu aletin fiyatını aşar heralde.
    ama kalibrasyon hatası falan hayati tehlikeler oluşturacaksa orası ayrı tabi...

• Kaç senelik Elektronik deneyimin var. Kaç cihaz onardın. Profesyonel olarak kart tamir işi yapıyormusun.

Bilip bilmeden burada Ahkam kesmeyelim Lütfen. Söz konusu Alet herkesin harcı değil. Trübinlere oynamayın.
    quote:

Orjinalden alıntı: ufukm85

quote:

kullandığınız bu cihaz ile ilgili detaylı bilgiye ulaşma imkanınız varsa ulaşın derim .bende melih kardeşime katılıyorum avometre ile kartlarda gelişi güzel ölçme işlemi daha büyük hasara neden olabilir.cihazın imal edildiği ülke neresi ?bir kamu kuruluşunda uzun yıllar kalibrasyon ve tamir atelyesinde çalışmış biri olarak önerim,imalatçı firmadan cihazdaki kartların test ve tamir edilebilmesi için bilgi talebinde bulunmak gerekir.Amerikalılar bu konuda oldukça açık ,aletle beraber teknik bilgileri içeren maintenans manuelini de beraberinde veriyorlar,sadece kullanma bilgileri dışında avrupalılar hiçbirşey vermiyor.cihazın açık şeması veya blok şeması varmı ? varsa blok şeması üzerinden de fikir yürütmek mümkin olabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lütfen Acil Yardım !!!!!!!!!!
    20 yıl önce açıldı
    LÜTFEN YARDIM
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tamam hiddetlenmeye gerek yok
    ...sı yemeyen parasını öder başkasına yaptırır
    kafasına koyan da şansını dener.
    daha kötü bozarsa da zaten servise o kadar parayı bayacak, bari adam gibi bi arızayı tamir etmiş olsunlar.

ahkam kesitiğimiz falan yok. aman aman servis halletsin demektense kendi çözüm yöntemlerini deneyebilir pekala
    kaldı ki önceden başarmış PSU ile ilgili bir durumda

milletin tecrübesiyle işiyle ilgili bir durum yok
    anlaşılan sen bu işlerle uzun yıllar uğraşıyorsun ama hala bu problemi göze alacak kadar kendine güvenmiyorsun
    olayı kendi üzerine çekip kişiselleştirmekse böyle buyur...
    bakalım tribünler ne diyecek

quote:

Kaç senelik Elektronik deneyimin var. Kaç cihaz onardın. Profesyonel olarak kart tamir işi yapıyormusun.

Bilip bilmeden burada Ahkam kesmeyelim Lütfen. Söz konusu Alet herkesin harcı değil. Trübinlere oynamayın.
    quote:

Orjinalden alıntı: ufukm85

quote:

• ufukm85

Bu işlerin kendine güvenle ilgisi yok. Ben bu işi 25 Senedir yaparım. Bunun içinde bilirim ki kendine güveni olanlar TIP kartı onarıma girerler ( yetkili servis olmadan ) ve aletin orasınla burasınla oynarken daha beter halde bırakırlar yada "tamam " deyip teslim ederler. Bu aletler Televizyon değil.

Bu tip işlere girmek deneyim, bilgi ve İmkan gerektirir.

Bu arada Arkadaşımıza P.M yolu ile "kartı onarabilirim" diye de dün yazdım. Bu işe talip oldum neden Teknik ekipmanım ve Malzeme stoğum güçlü.

Arkadaşımız isterse tabii en doğal hakkıdır bir ölçü aleti alır girer sonuç onu bağlar sonrasında. Burada bizlere düşen Doğru yönlendirme yapmaktır bu da bilgi ve tecrübeyle olur. Siz ne yapmışsınız Bodoslama girmesini tavsiye etmişsiniz. Bu sadece sorumsuzluk ve lakayit bir davranıştır.

Bu Foruma İnsanlar girdiklerinde birilerinden deneyim, bilgi ve yönlendirme beklerler. Sizin cevabınız en sorumsuz cevap şeklidir.

Klasik Türk insanı mantığı ( bi şey olmazzzzz ) gitmeyin Lütfen. Ben meslek hayatımda bi şey olmaz diyerek girilen ve geri dönülmez noktalara sürükleyen bir çok kişi tanıdım. Karkarım sizde aynı Mantığa!! sahipsiniz.

Hadi Aslanım kim tutar seni mantığı burada işlemez kafa yapmak istiyorsanın Konu Dışı son derce uygundur.

• Hocam Melih hocanın dediklerine kulak vermenizde fayda var. Sizin yapacağınız iş zaten bitmiş, yani power supply arızasını giderirken yaptığınız gibi, biraz yoklamışsınız, gözünüze çarpan herhangi bir terslik olmamış. Burda durmalısınız. Bu kadar komplike bir cihazda donanımsal hatayı kendi kendinize bulmanız neredeyse imkansız, fazladan arıza fazladan masraf anlamına gelecek. Yurtdışı servisine de o denli para ödemek istemezseniz, size tavsiyem Melih hocadan yardım almanız.
  • melih.yanardağlar işi biliyor bn elektronik öğrencisiyim. lisede stajımı elektronik kartları tamir eden bir firmada yapmıştım. kesinlikle profesyonel yardım almalısınız. eğer sorunun tek bir kartdan ise, ( bulunabiliyorsa ) sağlamıyla kıyaslanarak tamir edilebilir. olmadı yerinde servis şart
    bence sakın kendiniz tamir etmeye çalışmayın ki edemezsiniz de

zamanında POLAR FAULT LOCATOR T3000 kullanmıştım, kart üzerindeki arıza rahatlıkla bulunabiliyor. sanırsam bu durumda o tip cihazlar kullanılır yine.

kolay gelsin

• arkadaşlar hepinize ilginiz için ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim, Melih bey size ayrıca teşekkür ederim, yardımlarınız için. cihaz bir çok modülden oluşuyor ancak arızadan şüphelendiğim konsol amerikan yapımı, şirket varian, cihaz 675 bin euro değerinde cihazla birlikte tüm kart, modül güç kaynaklarının şeması büyük bir kitap şeklinde verildi. yurt dışındaki insanlar cihazlarında bir sorun olduğunda kendileri tamir edebiliyorlar benim düşüncem biz sanırım biraz korkak davranıyoruz yada işin kolayına yöneliyoruz. eğer power suply olayında işin kolayına kaçmış olsaydım binlerce dolar verecek ve 45 günlük iş kaybına sahip olacaktır.

Ben bu işten maaş alan bir devlet memuru olarak devletime karşı sorumluluğumu en iyi şekilde yerine getirmek ve gereksiz zararın önüne geçmek istiyorum. Yapamazsam bile en azından vicdanım rahat edecektir. Ha başarırsam aldığım hazzında yerini hiçbirşey tutamaz sanırım.

sizlerin önerilerini dikkate alacağım eğer bir gelişme olursada sizinle paylaşırım. Çok dikkatli olacağımdan ve daha fazla zarara neden olmaktan kaçınacağımdan şüpheniz olmasın. Şu an anladımki avometre ile yada benim çok çok çok kısıtlı bilgimle olacak iş değil bu. yani kart tamiri yada arıza tespiti.

Bu arada pazartesi günü cihazın ve kartların fotoğrafını çekip sizlerle paylaşırım.

• Rica ederim. Burada İhtiyatlı davranmamın sebebi felaket tellallığı değil. Gerek benim gerk şahit olduğum acı tecrübeler. Meslek hayatım boyunca binlerce makine ve kartla uğraştım. En dikkat edilmesi gereken kartlar italyan malı ürünlerin kartlarıdır. Slottaki kartların bir tanesine diğer slotta beslediği RAM entegresinin Hafıza pilini koyar. Siz kartı slottan çekince Ram daki bilgiler silinir ( tecrübeyle sabit ). Burada Bomba imha ekibinden biri gibi dikkatli olmalısınız.

Amerikan malı makinelerde bunu görmedim.
    Kartın Fotoğraflarını mümkün olduğunca yüksek çözünürlülüklü bir makine ile çekerseniz memnun olurum.
    quote:

Orjinalden alıntı: oksit

arkadaşlar hepinize ilginiz için ve tavsiyeleriniz için teşekkür ederim, Melih bey size ayrıca teşekkür ederim, yardımlarınız için. cihaz bir çok modülden oluşuyor ancak arızadan şüphelendiğim konsol amerikan yapımı, şirket varian, cihaz 675 bin euro değerinde cihazla birlikte tüm kart, modül güç kaynaklarının şeması büyük bir kitap şeklinde verildi. yurt dışındaki insanlar cihazlarında bir sorun olduğunda kendileri tamir edebiliyorlar benim düşüncem biz sanırım biraz korkak davranıyoruz yada işin kolayına yöneliyoruz. eğer power suply olayında işin kolayına kaçmış olsaydım binlerce dolar verecek ve 45 günlük iş kaybına sahip olacaktır.

Ben bu işten maaş alan bir devlet memuru olarak devletime karşı sorumluluğumu en iyi şekilde yerine getirmek ve gereksiz zararın önüne geçmek istiyorum. Yapamazsam bile en azından vicdanım rahat edecektir. Ha başarırsam aldığım hazzında yerini hiçbirşey tutamaz sanırım.

sizlerin önerilerini dikkate alacağım eğer bir gelişme olursada sizinle paylaşırım. Çok dikkatli olacağımdan ve daha fazla zarara neden olmaktan kaçınacağımdan şüpheniz olmasın. Şu an anladımki avometre ile yada benim çok çok çok kısıtlı bilgimle olacak iş değil bu. yani kart tamiri yada arıza tespiti.

Bu arada pazartesi günü cihazın ve kartların fotoğrafını çekip sizlerle paylaşırım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melih.yanardağlar -- 19 Ocak 2008; 21:54:25 >

• quote:

ufukm85

Bu işlerin kendine güvenle ilgisi yok. Ben bu işi 25 Senedir yaparım. Bunun içinde bilirim ki kendine güveni olanlar TIP kartı onarıma girerler ( yetkili servis olmadan ) ve aletin orasınla burasınla oynarken daha beter halde bırakırlar yada "tamam " deyip teslim ederler. Bu aletler Televizyon değil.

Bu tip işlere girmek deneyim, bilgi ve İmkan gerektirir.

Bu arada Arkadaşımıza P.M yolu ile "kartı onarabilirim" diye de dün yazdım. Bu işe talip oldum neden Teknik ekipmanım ve Malzeme stoğum güçlü.

Arkadaşımız isterse tabii en doğal hakkıdır bir ölçü aleti alır girer sonuç onu bağlar sonrasında. Burada bizlere düşen Doğru yönlendirme yapmaktır bu da bilgi ve tecrübeyle olur. Siz ne yapmışsınız Bodoslama girmesini tavsiye etmişsiniz. Bu sadece sorumsuzluk ve lakayit bir davranıştır.

Bu Foruma İnsanlar girdiklerinde birilerinden deneyim, bilgi ve yönlendirme beklerler. Sizin cevabınız en sorumsuz cevap şeklidir.

Klasik Türk insanı mantığı ( bi şey olmazzzzz ) gitmeyin Lütfen. Ben meslek hayatımda bi şey olmaz diyerek girilen ve geri dönülmez noktalara sürükleyen bir çok kişi tanıdım. Karkarım sizde aynı Mantığa!! sahipsiniz.

Hadi Aslanım kim tutar seni mantığı burada işlemez kafa yapmak istiyorsanın Konu Dışı son derce uygundur.

aletin milyonlarca dolar ya da bir kaç lira değerinde olmasıyla benim yazdığım mesajın bir alakası yok. yazdıklarımı alıntılamışsınız ama sanırım okumamışsınız. sözümün arkasındayım:

quote:

diyorum ki, riskleri göze alabilecek durumdaysanız iyi bir çalışmanın ardından kendi çözümlerini uygulayabilir. kalın olarak ifade ettiğim kısım benim için riskin göze alınabilecek boyutunun sınırını belirliyor. hayati bir tehlike oluşturmayacaksa (etrafınfa yanıcı-patlayıcı maddeler yoksa, binlerce voltluk enerji bağlantıları taşımıyorsa, kalibrasyon hatası gibi hatalar sonucu uçaklar rotalarından sapmayacaksa, vb.) muhtemel sonuçları kestirebiliyorsam aklımdakileri uygularım. olmazsa zaten servise göndereceğim.

bölüm başkanının mesleki yaşam üzerine telkinlerinden bir tanesi "insan bilmediği şeylerden korkar, uzak durur" üzerineydi ve bir fabirakada arıza çıkaran bir aletin yerli mühendislere "aman aman siz bozarsınız ellemeyin" denilmesini, yurtdışından haftalar sonra getirtilen alman mğhendisin ise sorun oluşturan ARASINA KAUÇUK PARÇASI KAÇMIŞ KOLA sadece bir ÇEKİÇ darbesi vurarak "tamir etmesini" ve binlerce dolar alıp gitmesini örnek göstermişti.

bu örneği destekliyorum, kullandığımız aletleri yalnızca dış görünüşüyle değil, fırsat buldukça içini de dikizlemek gerektiğine inanıyorum.

nitekim oksit isimli kullanıcının da tercihini "hele bi bakmak"tan yana kullanmış olması, sizin de yardımcı olacağınızı belirtmeniz balık tutmanın tercih edildiğini gösteriyor. ha bu tartışmalar sonunda servise göndermeye karar verilseydi bile "ortada konu dışına yönlendirilecek bir durum olmadığı" gerçeği değişmeyecekti...

umuyorum aleti yerli kaynak ve emeklerle düzeltmek mümkün olur da aynı sorunu ilerde yaşayanlar aynı çözümü uygulama şansına sahip olurlar...

• ufukm85 yazdığın yazı için sana teşekkür etmek istedim. soruna gelince perşembe pazarından alınacak avometreyle bu iş nekadar olursa bende kapalı çarşıdan alacağım otlarla kepek sorununa kesin çözüm bulma ihtimalim ancak o kadar, teknik servise bu işi bırak derim bende servis işi yaptığım için başkasının kurcaladığı aletler ilk önce fiyatı ikiye katlamama sebep olur sonra uzun bir nutuk atmama, nutuk dediysem kibarlığım tuttu galiba..... melih bu iş güven işi değil ise niye bakıyorsun alete, iyilikmi amaç yoksa merak mı? yada kendini tatminmi, belkide kendinde bu tecrübeyi görüyorsun bu işi 25 senedir yaparım demek sana düşebilir banada ben bu işi 25 sene daha yapacağım düşebilir ama ne oldum değil ne olacağım demektir. Melih bey bu iş teknoloji işi yani devamlı gelişen bir sektör insanda kendini geliştiremezse yada kendinde bu kapasiteyi görmüyorsa bu işe hiç başlamasın ilk önce öğrenmeyi öğrenmek gerekiyor ve karşılığınında alınıp alınmadığını siz daha iyi bilirsiniz. bu aleti tamir edebilirsiniz yürekten temennimizde odur ama dikkat etmek gerektiğinin farkındasınız o aleti açtığınız anda bahsettiğiniz TIP kartını tamir etmeye çalışan t.v tamircisine dönüşeceksiniz ama sorulacak soru şu suçlu t.v tamircisimi o kartı ona götüren kişimi. OKSİT bu işin boyutlarının ne olduğunun farkındasındır umarım devleti bu kadar düşünmeniz beni çok duygulandırdı ama şunu itiraf etmeliyimki yaptığınız şey çok ama çok amatörce........ sadece göz kontrolü yaptırabilirsiniz ki bunu sizde yapabilirsiniz kablo kopuğu, soğuk lehim, oksitlenme temassızlık gibi şeyler bunuda sadece gözle yapın aletin herhangi bir yerini sökerek demiyorum hatta mümkünse ellemeyerek bunun dışındaki her müdahele sizin için geri dönemeyeceğiniz arızalara veya arızayı büyütmenize sebep olacaktır..................

• teknikk Açıkcası ne demek istediğini anlamadım. Türkçe yazım kurallarına biraz daha sadık kalman iyi olacak gibi. Satırbaşı vermek, "." işaretinden sonra büyük harfle başlamak temel kuraldır.

Forumda birbirimizi görmüyoruz sesimi duymuyoruz. Geriye sadece cevaplarımızdaki
    Sağduyulu mesajlar,
    Düşünceyi yazıya dönüştürerek iletebilme kabiliyeti,
    İfade ediş şeklimiz,
    Kelimelerle düzgün bir kompozisyon oluşturabilme,
    Türkçeyi kullanabilme kabiliyeti bizim yazdıklarımızı okuyan İnsanlarda zekamızı ölçeklendirebilecekleri bir değer oluşturur. Bu değerlere bakarak cevaplarımız dikkate alınır.
    Bana olan eleştirilerini konun artık baymaya başladığı için cevap yazmıyor ve bunu senin tecrübesizliğine veriyorum. Teknik biriyim demene rağmen mesajında tek bir teknik konuya değinmemiş ve yapıcı tek bir öneri sunmamış, sununlarıda eleştirmişsin. Mesajın tamamen kişisel. Yazdıklarını sanırım bir etki altında kalarak yazdın.

• avometre diyosan, en iyisi fluke marka olanlar..ancak ucuz avometreler de gayet iş görüyo..kart hata analizi nasıl yapılır fln dersen,
    bence her kart için inputlara bak eger input dogruysa, kartın outputuna bak.gerekli input saglanmıyorsa, mümkünse aynı inputu kendin uygula output alabiliyor musun ona bak..tabi bunlar için de signal generator le oscilloscope ve analog elektronik bilgisi lazım, datasheet ten fln anlıyorsan biraz uğraşmakta fayda olabilr..ama yoksa karıştırma
  • quote:

Orjinalden alıntı: teenboi

avometre diyosan, en iyisi fluke marka olanlar..ancak ucuz avometreler de gayet iş görüyo..kart hata analizi nasıl yapılır fln dersen,
    bence her kart için inputlara bak eger input dogruysa, kartın outputuna bak.gerekli input saglanmıyorsa, mümkünse aynı inputu kendin uygula output alabiliyor musun ona bak..tabi bunlar için de signal generator le oscilloscope ve analog elektronik bilgisi lazım, datasheet ten fln anlıyorsan biraz uğraşmakta fayda olabilr..ama yoksa karıştırma

Karıştırmaman en iyisi bence de

Arkadaşım yukarıda ne konuşulmuş, sen neden bahsediyorsun ya da bahsetmeye çalışıyorsun? Elektronik bilgin yok anladık ama Türkçe de mi yok, okusaydın biraz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hazar -- 21 Ocak 2008; 16:17:45 >

• teenboi forumu biraz geriden takip eden/takip etmeye çalışan bir arkadaş. lütfen fazla üstüne gitmeyelim.
    ne kadar geriden takip ediyor merak ediyorsanız
    http://forum.donanimhaber.com/m_9675065/tm.htm
    linkini tıklayınız...
  • Dediler ki: "(Bütün olup biten,) Bu dünya hayatımızdan başkası değildir, ölürüz ve diriliriz; bizi "kesintisi olmayan zaman' (dehrin akışın)dan başkası yıkıma (helake) uğratmıyor." Oysa onların bununla ilgili hiçbir bilgileri yoktur; yalnızca zannediyorlar."
    Melih-yanardağlar ne cahilliğim kalmış nede tecrübesizliğim seni bu konuda tebrik ederim. Senin yazılarındada türkçe yazım kurallarına uyan çok güzel örnekler var .
    (Forumda birbirimizi görmüyoruz sesimi duymuyoruz)
    (Rica ederim. Burada İhtiyatlı davranmamın sebebi felaket tellallığı değil. Gerek benim gerk şahit olduğum acı tecrübeler)
    (Sorun eğer kartladansa yada kartlarından şüpheleniyorsanız Bir avometreden çok çok daha fazlasını gerektirir)
    Şimdi kişilik testimi yapmak lazım ayıp.
    Bir etki altında kaldığım doğru. Acaba niye diye bir kendine soruver.
    Yazılarını açıkcası çok başarılı buluyorum ama dikkatimi çeken bir konu var oda başkalarını eleştirirken karşındakinin insan olduğunu unutman ve insanları eleştirirken kullandığın üslup. Birisine yazmışsın (Kaç senelik Elektronik deneyimin var. Kaç cihaz onardın.) ne bu şimdi insanları ya kırdığının farkında değilsin yada bunu sana söyleyen olmamış. İnşallah demek istediğimi bu sefer anlamışsındır

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.