Şimdi Ara

Yardım Lütfen!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhabalar. Önceki sistemimde kullandığım 240 gb ssd yi yeni sistemimde harici ssd olarak kullanmak isiyorum. satadan usb ye dönüştürücü aparat aldım ve bilgisayara bağladım(3.0 porttan) fakat windows cihazı görüyor fakat medya yok diyor. Chatgpt ye sordum ve ssd nin arızalı olduğunu söyledi. Yardım edebilecek var mıdır?

Yardım Lütfen!

• Masaüstü pc ise sata portundan dahili olarak bağlayın. Ssd mi yoksa aldığınız dönüştürücü mü bozuk anlaşılır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • a-f-h A kullanıcısına yanıt

denedim hocam aynı medya yok olarak gözüküyor. En son problemsiz kullanıyordum içinde windows kurulu idi biçimlendirme seçeneği bile çıkmıyor

• Alternatifi Ne?youtube
    USB Bellek Görünmüyorsa Bu Yöntemi Deneyin! 👈
    https://www.youtube.com/watch?v=mezetxc1cSs&feature=youtu.be

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Doğrudan sata portuna bağlayın deneyin sorun yok ise öylece kullanın muhtemelen yeni sisteminizde bir m2 ssd vardır ve sistem ona kuruludur bunun sata girişe doğrudan bağlı olması size bir engel çıkarmaz ikinci disk olarak kullanırsınız...

Şayet ben bunu harici kullanayım taşınabilir olsun diyor isen kardeşimde darkın bir aygıtı var sanada öneririm çok memnun aygıttan onu kullan...

teknobiyotik.com / teknoloji sevenlerin ilacı...
    Dark StoreX D26C Çift 3.5"/2.5" Destekli, Offline Klonlama Özellikli, USB 3.0 Docking Station (DK-AC-DSD26C) - Disk Kutusu - Depolama | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/depolama/hdd-kutu-disk-kutusu/dark-storex-d26c-cift-3-5-2-5-destekli-offline-klonlama-ozellikli-usb-3-0-docking-station-dk-ac-dsd26c-32918.html

Bunu kullanıyor gayet memnun ama şu aşağıdaki üründe indirimde güzel özellikleri var size bu tarz bir ürün lazım harici kullanım için karar sizin iki modelinde güzel özellikleri var...

teknobiyotik.com / teknoloji sevenlerin ilacı...
    Acasis EC6104 - 2x 2.5"/3.5" SATA Uyumlu, 2x 18TB Disk Destekli, 5Gbps Aktarım Hızı, Offline Clone Özellikli, Windows/Mac OS Uyumlu Disk İstasyonu (EC6104) - Disk Kutusu - Depolama | Teknobiyotik
    https://www.teknobiyotik.com/depolama/hdd-kutu-disk-kutusu/acasis-ec6104-2x-2-5-3-5-sata-uyumlu-2x-18tb-disk-destekli-5gbps-aktarim-hizi-offline-clone-ozellikli-windows-mac-os-uyumlu-disk-istasyonu-ec6104.html

• scan S kullanıcısına yanıt

hocam görseli incelersen sorun bu videodaki gibi değil siyah yada mavi olarak gözükmüyor disk sadece medya yok diyor

• franklinda F kullanıcısına yanıt

denedim doğrudan sata portundan bağladığımda da disk yönetiminde siyah yada mavi olarak gözükmüyor sadece medya yok yazıyor. sanırım ssd öldü

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Lütfen Acil Yardım !!!!!!!!!!
    20 yıl önce açıldı
    Üstadlar lütfen yardım edin
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bir 8gb ve üstü usb belleğe bir live sürüm destekli linux sürümünü rufus ile yazarak sistemi onunla başlatın...

Bunun için en kolayı ubuntu son sürümü olacaktır...

Sistemi kurulum yapmadan usb bellek üzerinden açarak gparted üzerinden diskin durumuna bakın eğer disk tanımlı ise önemli bilgileriniz de yok ise sıfırlayın diski tertemiz disk windows elbet görecektir...

hocam dediklerinizden birşey anlamadım hiç linux ile alakam olmadı daha önce. ssd yi formatlamanın daha basit bir yolu yok mudur? Gpt ye göre ssd arızalı sizce haklı mı ?

• Linux windowstan farklı olarak bir usb belleğe rufus tarzı bir yazılım ile yazar isen kurulum gerekmeden doğrudan kuruluymuş gibi çalışır...

Windows tarafından belli denenlerle tanımlanamayan veya kullanılamayan diskler linux üzerinde tanımlanabiliyor ve format atılabiliyor...

Şayet önceki sisteminizde ssd ye bir windows sürümü kurduysanız ve dosya sistemi olarak gpt seçtiyseniz bu gibi tanınmama durumlarıyla karşılaşma olasılığınız mevcut gparted uygulaması üzerinden diski sıfırlama şansınız olabilir eğer diski okuyabilirse ve kolayca bu sorundan kurtulursunuz...

Burada dikkat edeceğiniz konu linux yazılı usb bellekler hem direk çalışır hemde kurulum yapma imkanı sunar size sorulduğunda kurulum seçeneğini değil bu linux sürümünü dene diyeni seçmeniz olacaktır sistem direk açılacaktır...

Siz netten biraz araştırıp bilgi edinin ve öyle deneyin bu dediğim yöntemi yada bilen birinden destek alın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi franklinda -- 19 Ağustos 2025; 22:39:25 >

bahsettiğiniz linux live sürümünü indirebileceğim bir link paylaşabilirseniz gerisini sanırım halledebilirim. rufus kullanmayı biliyorum

• Ubuntu 25.04 Plucky Puffin

Dikkatli olun bir hata yapar kurulum kısmına geçer iseniz kurulu windows sürümüne zarar verebilirsiniz o nedenle sorulduğunda dene denen seçeneği seçmeye özen gösterin...

Yazımı yaparken hiç bir ayarı değiştirmeyin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi franklinda -- 19 Ağustos 2025; 23:5:10 >

tamam hocam teşekkür ederim yardımlarınız için umarım kurtarırım

• İnşallah kurtarırsınız...

Yardım Lütfen!
    Hocam rufusla ubuntuyu yazdım ve boot ettim ubuntuyu dene dedim ve hiçbişe olmadı bu ekran en başından beri vardı böyle kalıyor deneyemiyorum

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bios üzerinden secure boot kapatıp deneyin...

Sonuç alamaz iseniz buradan Debian sürümlerinden istediğiniz birinin iso dosyasını indirip deneyebilirsiniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi franklinda -- 20 Ağustos 2025; 1:53:10 >

secure boot kapalı yine aynı sonuç.

debian dediğiniz yine flasha mı yazılıyor?

• Ucelik55 U kullanıcısına yanıt

Şu videodaki gibi chip genius programıyla diskin detaylarını öğrenip aratın. Ya da tam modelini yazarak herhangi bi format aracı var mı bakın.

Yardım Lütfen!youtube
    Try 7 fixes for the USB 'no media' issue and recover data with iBoysoft - https://bit.ly/4d6d93b 🛑 Try UniConverter: 👉 https://event.wondershare.com/api/s...
    https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=LqHGl8z0vW4

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir çok linux sürümü mevcut ve hemen hemen hepsinde live sürüm desteği var mutlaka biri çalışacaktır debianda bunlardan birisi...

Süreç birebir aynı usb ye yazıyor usb ile başlatıyorsun...

Üreticinin bir yazılımı varsa süreç dahada hızlanır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi franklinda -- 20 Ağustos 2025; 3:4:38 >

hocam debian ı denemeyi başardım fakat ssd yi görmüyor m2 yi görüyor şuan ki sistemin olduğu, flashı da görüyor fakat eski ssd mi görmüyor. artık ümidimi tamamen kesiyorum ssd ölmüş ... herşey için teşekkürler tekrardan

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.