Şimdi Ara

Voltaj sabitleme Yardım!!!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
503
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar elimde 4Ah 6volt ışıldak aküsü var bir de pahalı bir cihaz olan mp3player im var bu 6voltla şarj oluyo ve bu akünün dolduğunda voltajı 6.4 falan ve gittikçe azalıyo bunun cihazıma zarar vereceğinden korktuğum için bir ups alıp aküsünü büyütmeyi bile düşündüm yani ilk önce 12-220 sonra da 220-6v(orijinal adaptörle) gibi saçma bi işlem yapacaktım ama daha kolay bir yolu varsa danışayım dedim 12 veya 6 voltluk aküyle sabit 6 volt akım verebilecek bir devre düzebilirmiyim??
    Yardımcı olursanız çok sevinirim arkadaşlar
    Herkese Selam...

• Bunu SMPS entegreleri var onlarla yapabilirsin.
    Yani giriş diyelim ki 6 volt olsun.Çıkış da 6 volt.Giriş düştükçe çıkışı hep sabit yapan entegreler.
    LM2575 gibi birşeydi ama arkadaşlar daha iyisini yazarlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ters İntegral -- 4 Ekim 2006; 18:46:30 >
  • çok saol kardeş google da aradım dediğin entegre 5volt sabitleyici ama 6voltunu bulurum yol gösterdiğin için teşekkürler
  • 2575'in iki ayrı sabit gerilim modeli bir de ADJ ekli ayarlanabilir modeli var. Tümü de piyasada mevcut. Ayrıca geri besleme hattına yapacağınız küçük bir değişiklikle her modeli ayarlı hale getirebileceğinizi sanıyorum. Ancak bence 6 V akü ile mp3 playeri şarj edin. Voltajın biraz düşmesinin herhangi bir zarar vermesi çok zor.
  • zener
  • İşte tek kelimeyle işi bitirmişsin. Bravo tüm Forum bunu düşündük bulamadıktı ne bilgi dağarcığı vayyy. Ama geç Kalmışsın Tarih 5 Ekim 2006; 15:17:43

quote:

Orjinalden alıntı: teenboi

zener

• quote:

Orjinalden alıntı: melih.yanardağlar

İşte tek kelimeyle işi bitirmişsin. Bravo tüm Forum bunu düşündük bulamadıktı ne bilgi dağarcığı vayyy. Ama geç Kalmışsın Tarih 5 Ekim 2006; 15:17:43

quote:

zener

Tarih 5 Ekim 2006; 15:17:43

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fan Hızını Ayarlama Yardımm
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

zener

kaç voltluk???
  • Bence bilerek kaç voltluk olduğunu yazmamış beleşçiliğe alışmayalım diye . ZENER kelimesi üzerinden yola çıkarsak düşüne düşene NİRVANA'ya ulaşırız artık.
  • 2006 daki soruyu 2008 de zener olarak cevapladıysa. benim sorunun cevabını da 2010 da verir, diye düşünüyorum...
  • ya ne biliyim aramadan 6v 4a lık pilleri araştırıyodum orda ilk sayfada çıktı ben de kısa bi cevap yazıp geçtm tarihine dikkat etmemisim :D
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.