Şimdi Ara

Elektronik Sigara - ANA KONU- (50. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.168
Cevap
235
Favori
539.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kesinlikle viplikit ten likit almayın. Kendim aldım ve bikaç çekişten sonra kustum o kadar kötüydü. Sonra dedim bu aromalar bana göre değil (nane limon ve parlement) ulaşayım söyliyim tester göndersin ona göre seçeyim diye. Adama hiçbir şekilde ulaşmak mümkün değil. Site üzerinden bir ton mesaj attım ama nafile. İstanbul - Cennet mahalesinde abimin çalıştığı yerde likit yapıp satan bir çocuk varmış şimdilik onunla idare ediyorum. Cihaz smoke allien kit
  • ikinci el ego aio ihtiyacı olan varsa pm atabilir pro cihaza geçtiğim için satıyorum
  • Aşağıda yazıda premium likitlerde bile ortaya çıkan bazı zararlı maddeler var -ki Tütüncüden, ordan burdan alınmış ne olduğu belirsiz likitlerin için de kimbilir maliyetten kaçmak için kullanılan hangi zararlılar var. Lt si 10-15 tl ye satılan ucuz ve sağlıksız gliserinler, kullanılmaması yanına yaklaşılmaması gereken yağ bazlı aromalar, nargile aromaları -merdivenaltı yapılan üretimler insan sağlığını ön planda tutan yapımlar değil. Abidik gubidik saçma sapan aromalı likitlerden kaçıp burda dert yanmaktansa alın sek n-base için. (Yazı alıntıdır)

Premium Likitlerdeki Diacetyl ve Acetyl Propionyl Test Sonuçları

Entalphy laboratuvarı direktörü DR. Gene Gillman.(PHD Chemistry):
    Diacetyl (DA) and Acetyl Propionyl (AP) diketone ailesindenler ve solunduklarında aynı sonuçları doğuruyorlar.
    Aromalarda etkiyi artırmak için kullanıyorlar.
    Aroma üreticilerinin likit üreticilerini/sektörünü aldatmaya yönelik DA yerine AP’ye döndüklerine inanmıyor ancak gıda sektöründe düzenlemeleri atlatmak için yapılmış olabileceğine inanıyor.
    Laboratuvar olarak üretici hangi maddeyei test etmek isterse onu test ediyorlar, üretici DA için teste gönderirse ve test sonucu negatif çıkarsa bunun raporunu veriyor ama o üründe hala yoğun miktarda AP olabilir.
    Russ’ın yaptırdığı Suicide Bunny testinde çıkan DA ve AP sonuçlarını yorumladığında;/sırasıyla sucker Punch6 ve Mother’s Milk)
    DA=5,68 ug ve 5,46 ug/ml- Bilinçli konulmamıştır,üretim işlemleri kaynaklı(farklı likit üretimlerinde aynı üretim araçlarının araçlarının kullanımı) veya bazı aromaların organik kaynaklarından elde edilirkne oluşmasından dolayı oluşmuş olabilir.
    AP=221 ug ve 400 ug/ml-bu bilinçli olarak aroma etkisini artırmak için eklenmiştir.

Dr. Farsalinos:
    Diacetyl tartışmalarını il defa EC Forumda 2008 de görmüş(forum ve chat odalarını sürekli takip ediyor.)
    DA tartışmalarından sonra üreticierin bu konuda dikkatli olduğu DA free olduklarını beyan etmeleri vs DA’nın sorun olmadığını düşünüyormuş.
    Başka bir araştırma esnasında tesadüfen DA’ya rastlamışlar ve bunu araştırma fikri ordan ortaya çıkmış.

DA ve AP’nin solunması kesinlikle aynı etkiye sahip, hayvanlar üzerinde yapılan deneylerde bu kanıtlanmış.
    Sadece çok tercih edilen tatlı aromalar test edilmiş-Bunun ilk nedeni tatlı/yağlı aromalarda Da ve AP kullanımı şüphesinin yüksek olması, ikincisi de çok tercih ediliyor olmaları.

159 kullanıma hazır likit ve aroma test edilmiş.
    Ego pil ve clearomizer kullanılmış.
    6.5 watt ta test edilmiş.
    3 ml için test yapılmış.
    Yüksek watt/sıcaklık etkisini test etmemişler bunu test etmeyi de planlıyorlar.

Yüksek direnç, düşük güç içiyorum-sülalem rahat diyemiyoruz malesef, etki ne kadar buharın ne sürede ciğerinize temas ettiğiyle orantılı, yani toplamda ne kadar buhar hacmi o kadar zarar. Yüksek watta adam 1 saniye çekiyorsa düşük watta 5 saniye çekenden daha az buhar aldıysa daha az zarar görmüşte olabilir.

Şimdi güvenli seviye nedir- Eldeki tek veri NIOSH’un(National Institute on Occupational Safety and Hazards) günde 8 saat haftada 5 saat çalışan bir işçinin bulunduğu ortdamdaki havada bulunabilecek DA ve AP miktarı.
    Buna göre bu limit DA için 65 ug ve AP için 137 ug.
    Suicide Bunny ye gelirsek tekrar eğer AP 0 olsaydı 65/5,6 dan günde 11ml ye kadar sorun yok derdik ama AP ye bakınca 221 ve 400 değerleri yani 1 ml içsek bile limitin üstüne çıkıyoruz.

Bu üst limit değeri de sorun yok değeri değil- bir hastalık riskinin binde bir olduğu durummuş.Riskin daha düşük olmasını istiyorsak günlük alınan miktarda çok düşük olmalı.

159 likitin %74 ünde DA veya AP var,(her ikiside olanların oranı %28) , %26 temiz.
    İçinde DA ve/veya AP bulunanların bir kısmı güvenlik limitinin altında bir kısmı üstünde(sayılar raporda var , kendi içinde oransal verildiğinden kafa karıştırabileceğinden yazmadım.).Asıl bomba en yüksek oranda DA içeren likit 490 kat güvenlik limitinin üstündeyken(neyse artık bu aroma) , en yüksek AP içeren sınırın 22 kat üstünde.Bunlar hep 3 ml için, 6 ml içerim diyorsanız örneğin bunları ikiyle çarpmak lazım.

Şimdi, günde bi paket sigara içen birisi ne alıyor? 5870 ug DA ve 894 ug AP alıyor, esigarada ise bu ortalama 56ug ve 91 ug alınırsa(3 ml ve test edilen likitlerin ortalaması) DA için 100 kat AP için 10 kat daha iyi- ama listeyi açıklamadıklarından(ve kesinlikle açıklamayacaklarmış) artık şansımıza –ama yukarda bahsettiğim 490 yüksek oranlısına denk geldiysek- 490*65=31.850 ug –hadi 1 ml içtik diyelimyani 3 e bölelim yaklaşık 10.000 etti mi sana iki paket sigaradaki kadar DA - yuh...

Yine de ortalamaya bakarsak E-sigara hala sigaradan daha az zararlı- heleki kullanıclar bilinçli olup rapor sormaya ve üreticileri zorlamaya başlanırsa sigaradan farklı olarak DA ve AP elektronikte kaçınlabilir/engellenebilir bir risk.

Ama Suicide Bunny’ye dönersek 1ml’sinde 400 ug AP var -2 ml içtin mi AP açısında sigarayla aynı oluyosun.
    Bu arada bu oranlar sadece tatlı aromalar için yani aynı firmanın diğer aromalı liktleri temiz de olabilir, test edilmeyen firmalarda da bir sürü temiz çıkabilir- açıklamama nedenleri de bu, açıklarsak kullanıcıları bu adamların dışındakine iteriz ama test etmediklerimizin oranları daha da kötü olabilir –bu bir sektör sorunu ve sektörün kendine çeki düzen vermesi lazım diyorlar.

PG VG ve nikotin konusu daha rahat- PG de yüksek ısılarda formaldehyde (toksik) çıktığı biliniyormuş ancak hangi seviyede zararlı kaç watta ne kadar çıkıyor bu konuda bir çalışma planlıyormuş.VG de sorun yok.
    Bir üretici DA ,AP yerine Acetoin konulsa ne oluru sordu, ama yağ tadı vermek için kulanılırmış, Acetoin çok koyamazsın tadı ve kokusu berbattır dedi.Acetoinin sıkıntısı da üretilirken DA açığa çıkması eğer arındırılmazsa yanında DA da gelebilir bunun dışında soluma konusunda zararlı olduğuna dair bulgu yokmuş.
    Şimdi bu DA, AP gıda sektöründe aromalarda kullanılıyor, orda sorun yok mu? Sindirildiğinde veya kan dolaşıında bulunmasında sorun yok.Doğrudan akciğer dokusuna temas etmesi hastalık yapan etken.

En can alıcı soru e peki neden sigara içenlerde Popcorn Lung hastalığı görülmüyor?
    1- Patlamış mısır aroması üretilen işyerlerinde çalışan işçilerde görülen bu hastalık aslında oransal olarak çokaz- dokumente edilmiş vaka sayısı 3 gibi bişey-ama solunum sıkıntısı hastalıkları sık görülmüş, normal vatandaşlara göre bu işçilerde oran yükselmiş.
    2- Sigarada DA, AP ile birlikte yüzlerce kimyasal birleşip daha farklı sonuçlar doğuruyor olabilirmiş-Örn.sigara içenlerde KOAH ihtimali %50
    3- Teşhiste hata yapılması da yagınmış.

DA ve AP Popcorn Lung çok az görülmüş olsa bile OCD(obstruktif akciğer hastalığı ) formlarını oluştruma ihtimali gayet yüksek.
    Sigarada DA ve AP yanma sonucu oluştuğundan kaçış yok ama likite koyulmazsa buharlaşma sırasında oluşmuyor.E koyulmazsa kremli yada etkili tatlı aromalar yapılamıyor mu?Kendim tatmadım ama bir örnek Butter Toffy olan likit 0 DA ve AP çıktı yani gayette yapılabiliyor dedi.
    İçinde DA ve AP olmayan aromalar farklı oranda karıştılırsa DA veya AP formu oluşturmuyor.Yani aroma üreticisi sen karıştırınca ortaya çıkmış diyemez.
    Peki likit/aroma üreticisi elinde temiz raporuyla gelirse ok mi?Uyanık olmak lazım, test yapan lab’ın hassayiyeti önemli - 5 ug/ml veya altındaki değerlerde hassasiyetle ölçüm yapabilmesi gerekiyor.

Atomizerde biriken pislik/gunk DA ve AP yi engellermi ya da artırı mı ya da zararlı mıdır?Bu büyük oranda nedeni havadaki toz ve partiküllermiş, yağlı ve organik likitler de gunk oluşumunu artırabilirmiş.
    DA ve AP yi filtre ile önlemek mümkün mü?Cevap net -filtre koyunca buhar da alamazsın.

Kıssadan hisse: Butter/Krema/karamel –ağır tatlı likitlerden uzak durmak gerekiyor.İçilen miktarı kesinlikle sınıramak lazım- nasıl olsa zararsız deyip şişeyi bitirmek çok çok sakıncalı olabilir.Sub ohm ve yüksek watt için ise bi sonraki araştırmayı beklemeli- DA ve AP açısından çok belirgin bir etkisi yok anladığım kadarıyla.
    Kimse sormadı ama DA ve AP yapışıp kalıyor mu yoksa geri veriyor muyuz diye- yani çevremizdekilere de zararı olur mu?Yine balkona mı çıkacağız- ya da lanet olsun deyip full VGnBase’e mi dönmeli- bunlar aklımdaki sorular ama karşımda duran Boosted (kremalı çilek) raporunu göstermeden tankıma giremez.
    Bir de bu iki adam da Gilmman ve Farsalinos işi çok iyi biliyor, ilki senelerce sigara şirketinde analiz için çalışmış sonra şu an yöenttiği lab’da hala sigara şirketleri ve likit üreticileri için testler yapıyor. Dr. F. ise jargona, firmalara, forumlara ve e-sigara’nın kullanım metodlarına çok hakim.Yani akademisyen işte deyip geçmemeli.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Enehum nasıldır bilen deneyen varmı cok sade ve güzel sitesi var

• ingilizmurat İ kullanıcısına yanıt
    Neden 3.7 volt geçilmemeli- aşağıdaki videonun 32. dk. sından sonra geniş şekilde açıklanmış. Video +18 yaş sınırlamalı.

https://www.youtube.com/watch?v=QgXFkrOGnt8

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilhan_fcb -- 19 Haziran 2017; 20:49:07 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ilhan_fcb İ kullanıcısına yanıt
    Emeğine sağlık hocam, izledim videoyu baya faydalı oldu edindiğim bilgiye göre bu elektronik sigara baya maşekatli bir iş yada öyle gösteriliyor çünkü ticari kaygı var hissine kapıldım herkes bir şekilde kafasındaki sorulara cevap bulmaya çalışıyor biri dememiş ki ağa şunu şöyle şöyle yapıp böyle kullanaccaksın sonuçta atla deve değil neden kulağını ters elinle kaşıyosunuz ki benim çevremde inanın çok kişi bu e sigara kullanmaya başladı hepsi farklı şekilde doğruyu yada yanlışıyla bu e sigarayı kullanıyor genel kabul edilebilir teorik şeylern dışında hepsi fatklı teknikle buharlama yapıyor doğruya ulaşmanın yolu tek değil gibi bir durum ortaya çıkıyor ben şahsen ticari anlamda kazanç elde etmek için yapılmış bazı senaryolar yazıldığı kanaatindeyim aman şunu yapma bu likiti al aman şunu yapma bu atomizeri kullan vs vs açıkcası ben bu buharlama olayını belli bir zaman sonra tamamen bırakma tarafındayım sigarayı bırakabilirsem ne ala lakin keyif içinde bu aletleri kullanmak bana pek bir haz vermeyecek gibi duruyor uöarım sigaraya dönüş yapmam lakin e sigara olayınıda tam benimsemişte değilim sağlıcakla kalın yine ustadlara takıldığımız şeyleri sorarız iyiki varsınız olmasaydınız çoktan pes etmiştik

• Merhabalar geçen sene aliexpressden elektronik sigara almıştım şuan tekrar alicam küçük gelmeye basladi lakin gümrükte takılıyor falan diye duydum yakin zaman içinde alan var mi ? Eğer takiliyorsa ne yapmamiz gerekiyor teşekkürler iyi forumlar

• _fethii _ kullanıcısına yanıt
    Tamamen sans burada satilan cihazlarin arasinda cok fark yok ise buradan alman daha mantikli

• Burda kiler arasinda fark yok zaten de fiyatlar açısından epey fark var 30 dolara cok güzel makineler alinabiliyor çinden

ali'de fiyatı 30 dolar civarında olan (iyi yorum almış ve ülkemize gönderim yapan satıcılardan bahsediyorum. artı kargo parası ile ) pico 'yu yurt içinde 140 ila 170 lira arası bulursunuz. fark yok derken arkadaş bunu kast etmiş sanırım. 30-40 lira için aylarca beklemeye, sahte mi kuşkusu çekmeye falan gerek yok. ayrıca bekleme süresince en ucuz sigaradan bile içseniz çok masraf olur buradan almaya göre.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 1234Rambo -- 20 Haziran 2017; 0:20:35 >
  • Haklısınız aslinda dediğiniz gibi yapmak daha mantıklı bakıyım vermem öyleyse siparişi kargo ücreti yoktu zaten vereceklerimde @rambo34_orijinali

sırf "geçecek mi, geçmeyecek mi" sıkıntısı bile sinir yapar adamda. değmez.
  • ama "yedek olarak dursun, zaten yurt içinden alacağım," diyorsanız, yani bir beklentiniz yoksa alabilirsiniz de. sonuçta geri giderse iadenizi alırsınız.
  • Aynen gecip gecmeme durumu sinir eder insani olmadi elimde kiyle idare ediyim gelirse gelir gelmezse yapacak bir sey yok @rambo34_orijinali

• Herkese iyi günler elinde aspire natiulus 2 olan varmı

• Beyler merhaba. Pico ile alien arasında kaldım. Tavsiyeleriniz alabilir miyim?

• sds333 kullanıcısına yanıt
    alien
  • LynXMaSTeR kullanıcısına yanıt
    kısa ve net cevap oldu kardeşim. :D keşke biraz daha nedenlerini yazabilseydin. teşekkür ederim yine de.
  • sds333 kullanıcısına yanıt
    kullanım amacınıza göre değişir. mtl içimi (google araması yapabilirsiniz) ve hesaplı mod olarak pico hayde hayde işinizi görür. (kit olarak satılan melo atomizerden bahsetmiyorum. melo pek tutulmaz. sadece mod olarak pico 10 numaradır.) f/p ürünüdür. smok kit olarak önerilir. o da ciğer çekimi için (bol buhar, bol likit tüketimi.) sağlık için mtl düşünün. zevk için ciğer çekimi.
  • 
Sayfa: önceki 4849505152
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.