Şimdi Ara

Elektronik Sigara - ANA KONU- (47. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
7.167
Cevap
234
Favori
539.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
17 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Ben direk o kombinasyonu kullaniyorum :)

Rba sini almak icin ya spicayi ya troy u satmayi planliyorum hangisi once giderse tercihim spicayi satmak :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar aklıma bir soru takıldı smok gpriv 220 wattlık aletin batarya kısmı mıklatıslı biz batarya takarken çıkarırkeneksi artı kutup meselesi varmış çok tehlikeli diyorlar bilen varsa açıklarmı acaba koca smok markası bunu düşünmüşte heralde? pili metal veya mıklatıslı bişeyle temas ettirmeyin diye uyarı varken batarya kısmını mıknatıslı yapmaları pek manidar geldi tecrübeli ustadlara danışayım dedim

• çok teşekkür ediyorum eğer bu iki ürün aynıysa iyi kazıklıyorlar :)
  • barda_06 B kullanıcısına yanıt
    tedarikçi firmaya nikotin, vg ve pg içeriğini sorabilirsiniz veya bu ürünlerin orijinalliğini nasıl sorgularım, son kullanma tarihi yazmıyor falan gibi bir mesaj atsanız içiniz rahat eder. forumda sordunuz mu? belki bilen kullanan vardır?

meraktan denemediniz mi :) ben olsam tadına buharına da bir bakardım
  • kostantin89 K kullanıcısına yanıt
    sarılamayan coil yoktur, her coil sarılır, hazırlar da dahil buna. başlarda biraz zorlar ama sonra hepsini öğrenirsiniz
    abim 1 yıla yakın süredir smoke tvf4 kullanıyor, çok kaliteli bir atomizeri var, yedek alabilirsiniz ama bu atomizer başlı başına evladiyelik bence
    troy 1x sigara içimi için damlatmalı atomizerdir, siz damlatmalı mı yoksa yeniden-sarılabilir tanklı atomizer mi alacaksınız? öncelikle buna karar vermelisiniz. bir blogta bununla ilgili yazı vardı, isterseniz okuyun, elektronik sigaraya başlayanlar için ayzılmış, rba, rda hepsini anlatıyor (kendinleilgilen.com)
    efkar tiryaki çok iyi bir seçim, ben şahsen günde 3-5 ml arası tüketiyorum, günde 1 paket içerseniz ve elinizdeki cihazla siz de başlarda 4 ml civarında gidersiniz diye tahmin ediyorum, 30 ml size 1 hafta civarında gider

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sönmez Ferdi Miktatoğlu -- 14 Haziran 2017; 2:46:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sönmez Ferdi Miktatoğlu

tedarikçi firmaya nikotin, vg ve pg içeriğini sorabilirsiniz veya bu ürünlerin orijinalliğini nasıl sorgularım, son kullanma tarihi yazmıyor falan gibi bir mesaj atsanız içiniz rahat eder. forumda sordunuz mu? belki bilen kullanan vardır?

meraktan denemediniz mi :) ben olsam tadına buharına da bir bakardım

hahahah kardeşim ben bunu kızılay karanfil sokaktan aldım ve got korkusundan denemedim birşey olur diye 😁😁😁😁😁😁

• Sönmez Ferdi Miktatoğlu kullanıcısına yanıt
    teşekkür ediyorum dostum cevabın için:) hazırı nasıl saracğım bilmiyorum bakalım araştıracağım. hazır coillerin 5 lisini 70-80 lira falan satıyorlar masraflı iş. benim tercihim gt2 3 gibi tanklı olurdu damlatmayla uğraşmamak için. zaten tek olay mtl yi denemek sigara çekimi boğaz vurumu hissiyatını almak tabi bu tvf8 babyi beğenmezsem. rba rta bunları az biraz öğrendim. üründe geldi şimdi yanında kik karışık meyve vermişler likit olarak:) efkardan sipariş vereceğim sizce bu tankla tiryaki falan gider mi yani mtl tankta daha mı iyidir yoksa bir de nikotini 6 yerine 9 la başlayım yoksa 12 18 mg alışmak adına onu bilemedim :)
    yurtiçi'nde sıkıntılı olduğu için fiyat farkı normal geliyor. maalesef.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi plastic_angel -- 15 Haziran 2017; 17:22:17 >
    hazır coiller cidden masraflı olur.
    eliizdeki cihaz kaliteli bir cihaz. abim 6 mg ın üzerine çıkamıyor ama o 1 ohm altında (0,4-06 ohm) kullanıyor
    1 ohm üstü kullanacaksanız 9 mg
    1 ohm altı kullanacaksanız 6 mg almanızı tavsiye ederim

efkar her durumda iyi gider :) o da nihayetinde evyap ve 2 senedir falan forumda var, olumsuz şikayet hiç duymadım
    ben şahsen evyapçıyım, çoğu zaman sek nbase tüketiyorum, aromaların zararlarından dolayı
    geri dönüşün çok teşekkür ediyorum. 1 ohm üstü falan için coinler teller o dediğiniz atomizer gerekli şuan (0,4-06 ohm) zaten bu hazır coiller. iftarı yaptık çektim pişman oldum şuan nargile gibi boş hava çekiyormuşum gibi bir boğaza vurum yok bununla nasıl sigara bırakabilir ki insan. kik mixed fruit 6 mg vermişlerdi yanında ya likitten ya bu atomizerden böyledir dimi ? 1 ohm ve üstü daha yoğun oluyor sanırım. işin komiği dolgum düştü bir de üstüne :) bu atomizeri almadan keyfi çıkmayacak bunun. sek nbase dediğiniz de nikotinli oluyor dimi farkı yok aslında aroma dışında olmazsa bende alayım öyle ilerde ne kadara nereden alıyorsun?
    bir de ben bu watt olayını çözemedim daha doğrusu şuan 25 w içiyorum arttırdığımda 30 watta falan volt değeri 3.9 u geçiyor 4 lere geliyor bu bir risk midir? yani watt arttıkça daha sıcak bir buhar daha çok akım demek sony vtc6 aldım 30a desteklediğini düşünüp.
    parça parça bir soru daha ekleyeyim :) bir de ohm değerini elle girebiliyorum galiba ama zaten coin 0.4 ohm bende 0.512 li bir değerde bunu değiştirmek bişeyi etkilemez herhalde kendi ölçtüğü değer değil mi?
  • Affınıza sığınarak sorularımı sıralıyorum arkadaşlar kusura bakmayın yeniyim daha saçma sorular olursa idare edin lütfen...

1- Modun içindeki pilleri hergün çıkarmam gerekiyor mu ? şarjı tamamlayıp modun içindemi bırakıuoruz yatarken?

2- düşük ohmlarda kullanmayın diyorlar bunu nerden biliyoruz?coilim üzeinde gelen atomizerde 1,3-3 arası sanırım yani ben likit koyduğumda bu ohm nasıl anlaşılır düşük kullanmak yüksek kullanmak neye göre belli oluyor

3-volt ve amper değerler kaç olmalıdır?

4- bunu içerken belli bir süre varmısır yani masaya koyup kaç dk içinde çekişler yapabiliriz 3-4 fırttan sonra beklemek gerekiyor mu?

5- birde ustadlar içerken önce içine üfleyip sonramı çekiyorlar bir iki videoda yan deliklerden buhar çıkıp sonra içine çektklerini izledim

6- pilin ömrünün bittiği nasıl anlaşılır? Atomizerin ömrü ne kadardır onuda belli aralıklarla değiştemem gerekiyor mu?

Biraz uzun oldu kusura bakmayın ama bilginize ihtyacım var teşekkürler

öncelikle coin yerine coil desek :) coil bobin demek
    anladığım kadarıyla hiç boğaz vurumu almıyorsunuz, burada birincil hedefiniz ateşli sigarayı tamamen bırakmak olmalı. günde 1 paket üstü içenleri 12 mg altı kesmez diye düşünüyorum, en azından başlarda.

boğaz vurumunu PG veya nikotin sağlar.
    sek nbase, içinde aroma olmadığı için ve diğer bileşenlerin saflık değerleri %99'un üzerinde olduğu için en doğru içimdir. istediğiniz bilimsel çalışmayı inceleyebilirsiniz, keşke aroma kullanmasak. çünkü tek başına nbase, sigaradan %95 daha az zararlı denen içim türü. likitin içine aroma girdiğinde saflık değeri çok düşer. aromalar elektronik sigaranın en zararlı ve bilinmeyen kısmı.

nikotin olarak merck nbase sattığını bildiğim için ve diğer ürünlerini de bildiğim için tabii ki Optima nbase (optima-esigara.com) kullanıyorum, tek başına bana yeterli oluyor, 100 ml %20pg-%80vg 12 mg nikotin alıp denemeni tavsiye ederim ama tabii siz bilirsiniz (30 lira falandır), sadece tavsiye. o zaman daha da netleşecek ne anlatmak istediğim.

aslında 1 ohm üstü tam tersine daha az yoğun olur, 1 ohm altı subohm diye geçer, insanlar ohm değerini iyice düşürüp buharı artırma peşinde ama bu içim de çok doğru değil.
    kullandığınz makinenin algıladığı ohm değerine göre enerji alırsınız. ben 1,5 senedir evic vtc mini kullanıyorum. şu ana kadar 22 w üzerine çıkmadım (yani 4 v geçmedim) ve gayet yeterli oldu
    evic tam kesinlikle ölçmüyor bunu biliyorum, hatta aralarda ohm düşürüyor falan ama ben zaten düşük w larda içtiğim için (1 ohm üstü coillerde ortalama 13 w da içerim) bu değişimler beni rahatsız etmiyor, umrumda da olmuyor.
    ama subohm kullansaydım yani 0,2-0,4 oh falan kullansaydım yihi cipli daha iyi bir mod alabilirdim
  • ingilizmurat İ kullanıcısına yanıt
    elimden geldiğince cevaplayayım

1-harici şarj aleti kullanıyorum, nitecore aldığım günden beri mükemmel çalışıyor. pil bitene kadar modun içinde kalır, geceleri falan çıkartmam, pili tamamen bitirmeden ikinci pile geçerim. bu şekilde 5 pilim var, 4 pil şarj aletine girdiğince şarja koyarım, 5. pil bitene kadar idare eder. özetle, pili çıkarmanıza gerek yok.
    2. düşük ohmlar tamamen elinizdeki coile bağlı. elinizde hazır coil varsa üzerine dikkatlice bakarsanız ohm değeri yazar. kendiniz sarıyorsanız mümkün olduğunca 1 ohm üstü sarın denir. 1 ohm altı, subohm diye geçer. daha ılık buhar, daha fazla buhar için çok fazla kişi tercih eder ancak subohm için kullandığınız modun çok iyi olması lazım. ısı ayarı yapabilmesi ve ohm değerini iyi ölçmesi lazım.
    3. w ve v değerleri sizin zevkiniz belirler ama tavsiye edilen içim türü 25 w geçilmemesi. bu da tahminen 4,2 v a karşılık geliyor sanırım. yani ideal bir w ve v değeri yok. mesela siz sıcak ve bol buhar istiyorsanız ve aromayı tam alayım diyorsanız 0,4 ohm kullanırsınız, 22 w civarında içersiniz ama benim gibi sakin bir kullanıcı iseniz sigara içiminde içerseniz, 1,20-1,35 ohm arasında 12-13 w işinizi fazlasıyla görür
    4. birkaç bilimsel çalışmada ideal içimin 4n çekiş ve 20 sn ara şeklinde olduğnu okudum ama şahsen ben 7-8 sn çekiyorum, bazen arka arkaya çektiğim de oluyor. kuru puf diye bir olgu var, pamuğu yakmadığınız sürece sorun yok
    5. önce içine üfleme diye birşey yok, çekip dışarıya üflüyorsunuz, şov amaçlı yapıyor olabilirler
    6. mekanik modlarda bunu tecrübeyle öğrenirsiniz, ama evic vtc mini gibi modlarda ekranda yazıyor zaten
    coin nerden çıktı bilmiyorum orucun yansıması :) evet bunu okumuştum %20 ya %80 ya da %30 a %70 ve nikotinle iyi vurum oluyor diye benim aklım hep mtl ye kaydı tabi bunlarda olmaz sanıyordum ama bir çok insan bu modla da bıraktıysa bende yapabilirim.tavsiyene uyuyacağım kardeşim eğer bu şekilde de verim alamazsam mtl atomizer alıp denerim zaten meyve falan pek sevmedim yanına efkardan buna benzer bir tiryaki de alırım ilerde maksat sigara hissiyatını sağlamak şimdilik sadece.. verdiğin site de baya uygun normalde 30 ml 3o istiyorlar en iyisi buymuş aroma falan gereksiz şuan benim için. çok teşekkür ediyorum
    rica ederim sahur vakti benden bu kadar :)
    bu arada, sigara tadı için efkar hayat daha yakın diye biliyorum, tiryaki biraz tatlı diye duydum ama ikisini de denemedim, ben cezve diye bi likitini içmiştim (sanırım cezveydi) gayet iyiydi
    Sek n-base önermen ne olduğu belirsiz likit ve aromalara nazaran çok daha güvenli ve ekonomik. Ancak dediğiniz n-base içinde merck in sadece nikotini mevcut. vg si essential depot, pg si basf tır. Mesajını gören direkt merck n-base diye anlayabilir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.