teşekkürler |
Elektronik Sigara - ANA KONU- (240. sayfa)

-
-
temco by david. google dan aratıp sitesinede girebilirsin, istersen sihirlibuhartv forum üzerinden de ulaşabilirsin. pil dahil esigara üzerine ciddi sarf malzemesi çeşidi mevcut bu arkadaşta.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Smok Nfix kit arıyorum nereden alabilirim? Tavsiye edermisiniz sigara içimi olarak bir cihaz arıyorum
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Merhaba, fiyat nedir acaba
İlk cihaz olarak Justfog minifit max cihazı sipariş ettim. Sigarayı bırakmak istiyorum, onun için geçtim. Oopslikit sitesinden bir adet 60/40 9mg bir adet de 50/50 12 mg likit sipariş verdim. Sizce bu kullanıma uyar mı bu ürünler? İlk planda likiti koyup içmek dışında yapmam gereken bir şey yok değil mi?
Max önceki minfit ile aynı ise likit konusunda doğru seçim yapmışsınız, önce 9mg ile başlarsanız iyi olur zira 12 mg fazla gelebilir. Extra bir şey yapmanıza gerek yok.
Teşekkürler hocam
Şimdi şunu söyleyeceğim; esf denilen yerde keyif nbase'den(keyif de kimya firması ama patlak verdiği olay bir diy kitin sahtesini satmaya çalışmaları gibi bir şeydi yani vg, pg ile pek alakalı değil) tutun da efkar'ın grande'nin falan patladığını gördük(bunlar forum ahalisi tarafından büyük övgülere boğulan forum tedarikçileriydi zamanında). İsteyen esf'de, silinmedilerse, eski konulara bakabilir. Yine efkar sihirlibuhar'da tedarikçi. Diyeceğim o ki, mantıklı birisi likit konusunda forumları vs tercih etmek yerine kendisi hazırlar. Gidin kendi likitinizi kendiniz hazırlayın. Forumlara likit konusunda güvenmeyin. Her sene birisi illaki patlıyor. Ha ilke kimya vs şöyle, bu firmalar zaten yasal firmalar. Vg, pg, aroma yasal ürünler. Buraları sadece forumun ağır abileri değil devlet de denetliyor. Öyle iki fotoğrafla da değil. Yani likit konusunda yurt dışına çıkıp orada satılan premium likitleri alacak bir imkanınız yoksa Türk üreticiler veya likit tedarikçilerine pek itimat etmeyin. Çünkü premium adı altında sahtesini de size satıyor olabilirler(ha bu fatura vs olayına bakılması belki buna engel oluyordur forumlardaki, onu bilemiyorum, öyle bir şeyse premiumlarda sakınca olmayabilir ama ab ülkelerindeki likit üreticileri birkaç farklı ülkede üretim yapıyor. tedarikçinin hangi ülkenin ürününü çektiğini bilemiyorsun vs. adı aynı marka olsa da avrupa'ya farklı bizim gibi ülkelere farklı üretim yerlerinin ürünleri gönderiliyor. Alıp denemişliğim yok ama cidden varsa imkanınız aynı likiti hem bizim tedarikçilerden hem de Yunanistan'daki tedarikçilerden alıp deneyin. Bunu yapanların birçoğunu okuduğumda ikisinin farklı olduklarına eminler). Sihirlibuhar'da denk gelmedim ama esfvape'in şöyle eski konularına göz atın, eminim ki eviniz ifşalanan likitlerin üretildiği yerlerden çok daha temizdir. Ki zaten sihirlibuhar sorumluluk almıyor ticari konuda(likit üreticileriyle alakalı bir denetim mekanizması var mı bilmiyorum ben bununla alakalı bir şeye denk gelmedim en azından), esf ise kendi yöneticilerinin uygun gördüğü birkaç insanla denetliyor(bu da üreticilerin fatura göndermesi, çalışma ortamının resimlerini göndermesinden falan ibaret). Biraz ad hominem olacak ama ülkede gıda yasal ama şöyle tarım bakanlığının her saat açıkladığı firmaların yaptıklarına bir baksanız, yasal olmayan denetimsiz likit üreticilerinden kaçarsınız(ki zaten turşu bidonları da gördük, likite kaşık sokup karıştıranları da, mürekkeplileri de). Evinizde kendiniz hazırlayın likitlerinizi. Vallahi çok zor da değil. Ultrasonikmiş falan işin fantezi kısmı. Bütün sıvıları birbirine ekle, onu elinle çalkala, koy kenara 1 2 hafta demlensin likitin hazır.
Forumlardan yasal olan kimya firmaları, 2.el ve cihaz satışı harici yararlanmayın bence(diğer telegram, facebook zaten Allahlık yerler). Cihazları süte yatırırsın, ne bileyim alır kaynatırsın temizlenir ama likit kötü koşullarda hazırlandıysa geçmiş olsun. Onu siz kendi ciğerlerinize çekeceksiniz yahu.
Edit: Dh'ye normalde yazmıyordum ama likit gibi ciddi bir konuda daha bilinçli olmanızı önermek adına bunu bozdum. Tartışmak vs gibi amacım yok. Sadece daha dikkatli olun likit seçerken. Atomizerdir, cihazdır problemleri çözülür şeyler, en büyük zararı maddiyat olur bunların ama likit sizin sağlığınıza doğrudan etki edebilecek bir şey.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi optimizatio3n12123 -- 24 Mart 2022; 15:11:37 > -
Esf de son zamanlarda genel anlamda fiyatlarda da uçuk rakamlar görüyorum özellikle sarf malzemede.
Likit konusuna gelince şahsen ben 2018 de adet 60 ml likite 240 lira verip ( şehrimde elden aldım) ikisini de çöpe attıktan sonra evyapa geçtim ve halen evyap kullanıyorum.
Sizin yazdıklarınıza ek olarak, Aroma konusu çok kişisel bir şey.
Ne zaman yorumlara bakıp aroma aldıysam ya çöpe gitti yada keyifsiz tükettim. Bir süre sonra kendi damak tadına uygun olan aromaları keşfediyorsun.
Hah bu konuda da çok haklısınız. Ben de aynı maceradan geçtim. Evet aroma işi keyfi bir şey. Ben zamanında orijinal diye klon ohw almıştım lokal bir tedarikçiden. Sonra dl mevzusu benim kapandı
hala da uzağım buna, ben mtlciyim. Genelde çok az oranlarda tütün veya sek kullanırım. Diğer aromaları ya da setupları bilmiyorum fakat spica pro ve fev kullanıyorum. Aroma konusunda en kısır denilen atomizerlerden ikisi. Ben buna nichrome 80 ya da clapton sarsam ya da tc mod telleri, aromadan bayılırım mesela. 30 32ga tel bile bayıyor beni. Ya da mtl'e uygun rda bir atomizer alırım. Yani aromaya etki eden şey sadece likit değil, sarım da etkili, pamuk da etkili, atomizer de etkili, watt değerleri de etkili vs vs. Podmod alıp bir aromamizer performansı aramak doğru bir beklenti değil. Zaten merdiven altı abiler bundan dolayı basıyor efektörü vs likitine sonra 1 günde hazır coillerin bile içinden geçiyor.
Bir de abi biz evyap hazırlarken taş çatlasın 200 ml üzerine çıkmıyoruz. Fakat üreticiler galon galon likit hazırlıyor. Bir toz parçası likite düşse bile sıkıntı olabiliyorken 200ml mi kontrol etmek daha kolay yoksa galonlarca bir şeyi mi? Benim aklıma likitimin içine kaşık sokayım da karıştırayım ya da ne bileyim turşu bidonuna koyayım çatı katına atayım gibi fantastik şeyler gelmiyor. Neden? Çünkü bunlara ihtiyaç duyacak kadar büyük miktarlarda hazırlık yapmıyorum ben. Film izlerken giyiyorum eldivenimi, alıyorum pastör pipetimi biraz ondan çekiyorum buna döküyorum vs. Cam şişelere doldurup atıyorum dolaba demlenmeye(ki zaten aldığımda pipet, eldiven, şırıngayla birlikte geliyor ürünler, her firma böyle midir bilmiyorum tabi). Neden? 200ml'den fazla üretmiyorum çünkü. Demek istediğim anlaşılmıştır umarım burada. En en fazla uğraşacağım şey, recipe hazırlarken oranları ayarlamak olur. Onun da kolayı var, hassas terazi. Bunun için siteler var giriyorsun bütün oranlarını sana şu kadar gram aroma bu kadar gram vg pg koyacaksın diyor(ki artık direkt nbase alıyorsun zaten pg vg nikotinle de uğraşmıyorsun). Ben kimyager değilim, likitleri tek tek analiz edebilmem de mümkün değil. Bundan dolayı kafamın en rahat olacağı şekilde tüketiyorum. Arkadaşlar siz bu cihazları tercih ederken ya da esigaraya başlarken sigaranın o pis maddelerinden uzak durmak için başladınız, nikotin hala tüketiyorsunuz. Lütfen buna göre devam edin. Ben de istiyorum kayfun edinip orijinal tribeca tüketmek ama ülke şartları buna izin vermiyor. Birbirimizi community olarak şuranın likitinin aroması çok iyi buranınki über diye gazlamak yerine keşke bu esigara mevzusunun yasallaşmasıyla alakalı uğraşsak, yetkili mercilere sesimizi duyurabilsek, akademiyi arkamıza alsak ondan sonra klonlarla uğraşmak ya da tarifler yerine orijinallerini kullanmaya başlasak. Arkadaş, dibimizdeki Yunanistan bile Golden Greek ya da Gus gibi üst düzey markalar çıkarabilmiş bünyesinden. Bizim sanayi ustalarımız, mühendislerimiz ya da hammaddelerimiz daha mı değersiz Yunanistan'dan(tilemahos da kullandım spica pro vurum arayan, sıkı içim seven insanları tilemahostan daha fazla tatmin eder mesela bence)? Ya da atıyorum İtalyan'ın ithal ettiği tütünlerle hazırladığı n.e.t aromalar global pazarda tekelken bizim dünyada özel tütünlerden olan Türk tütünü dibimizde yetişiyor yahu. Dl dediğimiz mevzunun kralını yüzyıllardır nargile adıyla tüketiyoruz zaten. Türk üreticiler bile biraz insanları dinledikten sonra çok iyi ürünler çıkarabiliyor Spica pro veya ion v2 gibi yasak olmasına rağmen.
Bir şey daha ekleyeyim fiyat konusunu açmışken, evet bazı tedarikçiler bazılarına göre pahalı. Fakat şöyle bir durum var, misal ilke kimya her zaman pahalıdır piyasaya göre(en azından benim başladığım yıllardan beri). Ama adamlar ürünlerinin arkasında duruyor. Mesela geçen yaz nikotin oksitlenmesiyle alakalı onlarca şikayet konusu açıldı ilke kimya'ya, adamlar dediler ki bize numune ya da ürünü geri gönderirseniz inceleriz. Sorunun kaynağını çözmeye çalışırız vs. Ve bununla birlikte o yaz sürecinde tüm siparişlerini buz aküleriyle köpük kutunun içinde gönderdiler, kargo aşamasında sıcaktan etkilendiyse diye. Ya da keza ilkenin, türkbuhar'ın falan forum içinde üretim yaptıkları yerlerin görselleri var. Ben keyif'in olayını da takip ettim forumdan ya da eski konuları okurken efkar'ın konularını okudum, ilke, arion gibi yerlerin hesaplarının yanıt vermesi bile tamamen farklı. Tabi bunun için para ödememek de gayet anlaşılabilir ve çok doğru bir yaklaşım. Fakat yanlış anlamayın ama tüm esigara ticareti ülkede güvene dayalıyken bu tarz yaklaşımlar fiyatın önüne geçer kendi adıma. Sarf malzemelerde de aynısı söz konusu. Cotton bacon prime'ların klonlarını orijinal diye satan bin tane ucuz tedarikçi var. Fakat david abi'den, firewire'dan ya da aslanhan'dan aldığımda doğrulama ihtiyacı bile hissetmiyorum. Ya da tel, driptip, pil vs vs. aklınıza ne gelirse. Şunu da söylemek istiyorum. Dediğim gibi ben mtl ve sek tüketiyorum. Bir paket cb prime paketi bana 3-5 ay yetiyor. Kanthal a1'lerin daha uzun kullanılması daha sağlıklı imiş, sardığım telleri de 2-3 pamuk değişiminden sonra değiştiriyorum vs. Yani yaptığım masrafları senelik hesaplayınca üzmeyecek bir masraf çıkıyor karşıma. Keyfinize karışacak değilim elbette ama ucuz ve kaliteli bir kullanım da pekala mümkün.
Demek istediğim attan inip eşeğe binmeyin, sigarayı sağlık mevzusu için bıraktınız lütfen esigarayı kullanırken buna da hassasiyet gösterin. Ve de o forum daha iyimiş, bu forum daha kötüymüş gibi incir çekirdeğine faydası olmayan tartışmalalarla birbirinizi üzmeyin. Esigara mevzusunda kullanmaktan fazlasına enerjinizin varsa toplaşalım bu işin yasallaşması için uğraşalım. Ondan sonra piyasa iyilerle dolacak zaten. Bir vergi safsatasıdır gidiyor, vergi gelir pahalılaşır ürünler ondan yasak kalsın. Zaten ucuz değiller, hiçbir zaman da olmadılar da serbest piyasa kuralları rafa mı kaldırılacak(Grande veya Efkar mevzusunda adamlar tekeldi misal kafalarına göre iş yapabiliyorlardı)? Adam telegramda bavul ticareti yapıyor tüm masraflarını müşterisine iteliyor 200 birimlik ürünü 300'e 400'e satıyor. Her gün dolandırılan birisi çıkıyor keza forumda olsun telegramda olsun. Yani zaten ticaret koşulları temiz değil, yasallaşsın bari de kafamız rahat etsin. Vergilendirme de iyidir iyi.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi optimizatio3n12123 -- 24 Mart 2022; 20:9:3 > -
Elinize kolunuza sağlık konuşulması gereken bir çok konuyu ele almışsınız.
Yazdıklarınızın hemen hemen tümüne katılmakla birlikte son cümlelerinizde bazı kısımları eleştirmem gerekecek.
Evet haklısınız vergi iyidir ama ülkemizde vergi oranları oldukça yüksek zira bu koşullarda yasallaşırsa ürünlere erişmekte güçlük çekmeyiz ama sahip olmak maddi anlamda daha zor olacaktır.
İşim gereği yurtdışına gidip gelen biriyim, geçtiğimiz ağustos ayından 18 şubata kadar Afrika da bir ülkede kaldım.
Yanıma aldığım 1 litre likitimin gittiğim ülkede (Ruanda) gümrük memuru keyfi bir uygulama ile 500 ml sini çöpe attırdı bu yüzden 3. aydan sonra likitsiz kaldım. Demek istediğim likitsiz kalmanın acısını iyi bilirim :) konu açılmışken :) Yine aynı ülkede bir bayan müşterimiz beni buharlarken gördü ve " sizden uyuşturucu kullanmanızı beklemezdim" dedi :) Evet insanlar nargileyi o ülkede uyuşturucu sanıyor. Olmayan ingilizcem ile müşteriye nargilenin ( elektronik sigara) anlatana kadar en az 10 15 dakikamı harcadım.
-
Hocam tabi haklısınız bu vergi konusunda kimsenin parasını ne yapacağına karışacak değilim, ama yasallaştığı zaman şu anki iş kolunun gelişeceğinden ve daha farklı iş modelleri türeyeceğinden eminim. Vergi mevzusu sadece kdv değil, dediğim gibi ihracat payımızı arttırmamız da pekala mümkün. Yasallaşsa bile kaçakçılık olayı bitmez zaten. Hatta sektöre yeni figürler girer ve daha rahatlar piyasa. Öte yandan uzun vadede biz tüketiciler emin olun daha kazançlı olacağız. Çünkü modlarımız bozulduğunda tamirci bulamıyoruz, kimse yedek parça tedarik edemiyor çünkü. Ya da atomizerlerimizin tanklarını ya da bunun gibi şeylerini kırdığımızda direkt çöp olmak yerine yedek parçalarını resmi yerlerden alabileceğiz. Atıyorum ben kayfun alırım, yedek parça tedariğiyle birlikte ömürlük atomizerim olur başka da para harcamam. Ama şu anda kayfun bulamadığım için ona yakın klon ya da taklit ürünler almak zorundayım ve böylesi daha masraflı. Ama yasal olmayınca svoemesto falan Türkiye'ye gönderimini kapatıyor. Atomizeri geçtim kullananlar oring bile alamıyor. Bu esigaranın yasallaşması demek, yepyeni bir sektörün doğması demek. Dileyenler sadece tüketici değil, işçi işveren pozisyonunda da olabilir ayrıca. Gün sonunda biz tüketiciler için basit birer zımBırtı fakat arge süreci çok daha kapsamlı ve çeşitli dallardan meslek bilgileri isteyen bir şey.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi optimizatio3n12123 -- 25 Mart 2022; 0:11:8 > -
9 12 mg evyap yapan arkadaşlar bir mesaj atabilir mi?
hocam elinize sağlık, güzel tespitler, ancak hemen hepsi aynı kaynakların müşterisi, aynı sürecin aktörü. O kimya, bu kimya görünürde en ufak bir artısı yok. Şansın varsa aklına şeytanlık girmemiş satıcıya denk gelirsin. Hazır likitte de bu böyle, kendin yapmak için aldığım hammaddelerde de. Adamın yeterki aklına şeytan girmesin. Nikotinsiz nbase satıyor rezil herif. A VG diyor, Z VG satıyor, aromayı seyreltiyor vs.vs. Hasılı kanun yoksa, her şey kullanıcının şansına.
Ayrıca forumların temel amacı zaten bilgi alışverişi olmalı. hiçbir tedarikçiyi denetlemek, faturalarına bakmak vs. bunlar forumların ne görevi, ne de böyle bir misyonları var. sihirlibuhartv forumu bu nedenle reddediyor tiyatroya dönüşmüş yok hakem kurulu, yok fatura kontrolü, yok yerinde denetim gibi altı boş uygulamaları. çünkü görülüyor ki bunların hiçbirinin zerre bir olumlu getirisi yok, esigara yasal olmadığı sürecede olmayacak. ancak bir şekilde kullanıcıyı internetin garip gurip satış sitelerinden bir nebze olsun kurtarmak adına da forumlar tedarikçi bölümleri kurmak zorunda kalıyor.
sonuç olarak gerçekten namuslu satıcılar var mı var. ancak kullanıcıların genelde bilmediği şey bugün marka olarak gördükleri onlarca, yüzlerce likit markasının sadece 3,4 üretim yeri var. yani A likit patladı diye B likite yönelen ikisininde aynı üretim yerinden geldiğini maalesef bilmiyor.
Konu uzun ama elimizden geldiğince bilgi vermeye devam ederiz.
Hocam çok haklısınız. Ben ilkeyi kullanıyorum onunla da sorunlar yaşayanların olduğunu yazdım. Benim yazdığım yerlerin de bir hükmü yok. Tamamen örnek amaçlı. Dediğim gibi keyif en büyük tedarikçilerdendi sorunlar yaşandı(ha ben kullanmam önermem ama sorunun nbase değil, aromada yaşandığını söylemek gerek. Güvenen nbase'ini buradan bile alabilir). Esfvape'in şikayet konuları falan incelenirse, ilkenin de şikayetler aldığını görürsünüz. Türkiye'de vg pg ve nikotin de üretiliyor isteyen orayı da kullanabilir(kimetsan). Demek istediğim şuydu esasında ilke(burası çok güvenilirdir demiyorum, benim bildiğim firma bu kendiniz araştırın zaten böyle uzun uzun yazmamın esas amacı kendinizi en güvenilir limana atmanız ve bunu bulmak için de araştırma yapmanız) gibi likit üreticisi değil de kimya firması bu işi yasal olarak yapabildikleri için daha az sorun yaşamamız mümkün. Çünkü hiçbir denetim olmasa dahi yasal bir işletme buralar ve maliyeye hesap vermek zorundalar. Sen 3 litre chemnovatic, 1 litre merck ithal etmişsin ama kestiğin faturalarda 4 litre merck var, hayırdırı sorar maliye. Fatura almak bu sebeple önemli. Yoksa forumun hakem heyeti falan inceliyor bunları, bomboş şeyler. Onu anlatmaya çalışıyordum. Telegramda da referans sistemi var mesela. Bunların geçerliliği yok. Tamamen müşteri psikolojisini rahatlamaya yönelik şeyler. Dediğim gibi ilke veya başka bir yer ne kadar devlet tarafından tanınıyorsa o kadar bizlerin güvencesi vardır. Ha bu demek değil ki çok güvenilir, hayır ama hiçbir kontrolü olmayan bir piyasadan daha güvenilirdir. Bir yerde ithal ettikleri yerlerin farklı olabileceğini söyledim. Bu bağlamda Türkiye'ye kendi imkanları hariciyle girenler dışında premium likit bile girmemiş olabilir. Dediğim gibi yasal kimya firmaları nikotinsiz bir şey satamazlar, en azından bunu engelleyen şeyler var, yukarıdaki örnek gibi. Ama siz de faturanızı takip edeceksiniz, soracaksınız kesiyor musunuz falan diye. Ha ben olsam maddi kaygım falan da olmasa ne yapardım, her ay Yunanistan'a bir iki günlüğüne giderdim hem likit hem de ihtiyacım varsa sarf malzemeleri vs alır gelirdim. Adamlar AB ülkesi olduğundan Avrupa standartlarındaki ürünlere erişebiliyorlar. Dediğim gibi yasallaşması için çabalamak bu yüzden önemli.
Bir şey daha söyleyeyim, likit üreticisi nbase'ini en güvenilir firmadan da alıyor olsa da buna bir üretim süreci ekleniyor. Ben a likit yerine gidin byi kullanın demiyorum. Mümkün olduğunca kendiniz hazırlayın diyorum. Likitteki tek kıstasınız aroma ya da herkesin övgüsünü alması olmasın diyorum.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi optimizatio3n12123 -- 30 Mart 2022; 6:0:42 > -
Merhaba arkadaşlar, yardımınıza ihtiyacım var. 4,5 sene önce kısa bir süreliğine elektronik deneyimim olmuştu. Fakat sigaraya gelen zam sonrası ve kokusu nedeni ile tekrardan dönüş yapmak istedim vape’e. 500,600 liralık bütçem var. Giderleri fazla olmayacak şekilde bir pod mod önerisinde bulunabilir misiniz? Ortalama bir coilin ömrü ne kadar gidiyor? Malum 5 li coiller 300 tl olmuş.
Bütçenizi biraz daha zorlamanız gerecek sanırım 700 lira gibi rakamlara argus air gibi smoke un Novo ve Nord serilerine bakabilirsiniz.
Novo 2 kullandım, benim mtl rta kullanmama sebep olan cihazdır kendisi. Ama Novo 2 de coil değişmiyor kartuş değişiyor.
Yeğenim serisini bilmediğim Nord kullanıyor biraz iri bir cihaz, hem DL hem mtl kartuşları var ve memnun.
Coil değiştirme sıklığına gelirsen bu durumu etkileyen en büyük faktör kullandığınız likit ve kullanım sıklığı.
Duruma göre değişir yani.
DL için mod tavsiyesi verebilir misiniz ilk cihazim olacak. Kaliteli, düşürdüğümde yerden alıp hicbir sey olmamis gibi kullanabilcegim bir cihaz istiyorum aklımda vaporesso revenger X modeli var ancak yaz aylarında pantolon cebinde gezdiremem gibi duruyor.
Hocam 75watlık cihazlar alın mesela pico gibi smok gibi tek pilli küçük narin yüksek watta gerek yok veya büyüklüğe şahsen 90 watt üzeri hiç kullanmadım ve gereksiz likiti yiyip bitiriyor
Valla bi alım yorumuda ben yazayım 2. El dl içim için RTA atomizer arıyorum olan varsa yazsın. en geç 2 gün içinde görürüm mesajınızı.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X