Şimdi Ara

Elektrolizde Anlayamadığım Nokta (Katot,Anot) KAFAYI YİYECEĞİM-ANLADIM..

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
3.491
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  •  Elektrolizde Anlayamadığım Nokta (Katot,Anot) KAFAYI YİYECEĞİM-ANLADIM..

ya arkadaşlar bu nasıl olacak katotta mesela kitap diyor aktifliği en az olan çıkar ama ben mantığını öğrenmek istiyorum. elektronlar -den + ya gidiyor onu biliyorum. o yüzden sağda - yükler birikir, solda +lar kalır. fakat sonra nolacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gulhan Sen -- 24 Ağustos 2013; 13:28:41 >

• hocam niye takıntı yaptınız böyle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: JohnnyCash

hocam niye takıntı yaptınız böyle

nasıl yani? bu tür soruları hiç yapamıyorum bir türlü çıkartamıyorum hangisi anot hangisi katot hangisi hangisine gidiyor..
  • Ben de kafayı yemiştim geçen sene en son 1 soru da yapamayım dedim ve çalışmadan gittim. Çıkmadı zatn
  • quote:

Orijinalden alıntı: housedaki topal doktor

Ben de kafayı yemiştim geçen sene en son 1 soru da yapamayım dedim ve çalışmadan gittim. Çıkmadı zatn

dersane hocamız da çıkmaz genelde dedi ama bu bir mazeret olamaz bence, bir şeyi kaçırıyorum ama ne. bir de teknofemden bakayım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vince Gilligan

quote:

Orijinalden alıntı: housedaki topal doktor

Ben de kafayı yemiştim geçen sene en son 1 soru da yapamayım dedim ve çalışmadan gittim. Çıkmadı zatn

dersane hocamız da çıkmaz genelde dedi ama bu bir mazeret olamaz bence, bir şeyi kaçırıyorum ama ne. bir de teknofemden bakayım.

yanlış hatırlamıyorsam geçen senede çıkmadı ben bu sene çıkacağını düşünüyorum.
  • olayı anlamış gibiyim sebebi şudur.

şimdi teknofemdeki adam dedi ki katyonlar katota gider falan. yine ezberletmeye çalışıyor teknofem klasiği.

şimdi devrede ------ lerin biriktiği yer var dolu -- - - - - - - ler var. oradaki elektronları birilerinin alması yani elektron sayısının azalması gerekiyor. oraya da pozitif yüklü iyonlar hareket ediyor. ve elektron alıyorlar. böyle olunca orada indirgenme tepkimesi oluyor ve KATOT deniyor. + yüklü iyonlar da katyondur, o yüzden KATYONLAR KATOTA GİDER diyor adam. peki hangisi önce elektron alacak? şöyle: elektron aldıkları için elektron alma isteği en çok olan yani metalik aktfiği(elektron verme isteği ) en az olan ilk olarak gidecek ortaya çıkacak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Elektroliz elektrokimyasal pillerin tam tersi mesela şöyle düşün metaller elektrokimyasla pillerde ne yapmak isterler yükseltgenmek isterler yükseltgenme potansiyeli büyük olan metal anot kabı olur. En aktif metal yükseltgenme potansiyeli büyük olan metaldir. Elektrolizde ise metal yükseltgenmiş haldedir bu sefer indirgenir. Yükseltgenme potansiyeli büyük olan metal yükseltgenmek isteyecektir indirgenmek istemez o yüzden kapta en son açığa çıkan metal en aktif olandır ilk olarak açığa çıkansa yüksekltgenmesi en küçük YANİ İNDİRGENMESİ EN BÜYÜK olandır.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.