Şimdi Ara

Kaşıktaki Ters Görüntüyü Nasıl Görüyoruz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
3
Favori
1.100
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar merhaba. Basit bir soru olabilir ama cevaplandıramadığım için buraya sormak istedim. Benim bilgime göre ters görüntüler gerçek, düz görüntüler ise sanal oluyor. Kaşığın içine baktığımızda gördüğümüz görüntü ters. Ters olduğuna göre gerçek oluyor. Ama gerçek görüntüler direkt aynaya bakarak görülemiyordu. Kaşıkta nasıl görüyoruz?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• kafam yandı hocam ne diyon yani sen şimdi.?
  • hüseyinhayko cepkinci kullanıcısına yanıt
    Şöyle şimdi hocam. Bizim ters bir görüntü görmemiz nasıl mümkün oluyor? Ters görüntüler gerçek görüntü değil mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: Vitriyol

Şöyle şimdi hocam. Bizim ters bir görüntü görmemiz nasıl mümkün oluyor? Ters görüntüler gerçek görüntü değil mi?
    heee tamammm.

gene anlamadım.

hocam bu felsefe giriyor.sen biraz daha üstüne düş,düşün sonra ateist olursun zaten.

konu sahibi hocam iki üç espiri yaptım belki yüzümmüz gülsün diye konuyu baltaladıysam özür dilerim.

en azından yukarı taşımış olduk.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hüseyinhayko cepkinci -- 10 Nisan 2020; 0:23:22 >
  • Görülemez diye nerede geçiyor?
  • LuciliusBagus kullanıcısına yanıt
    Ertan hocadan dinledim az önce. Ki başka hocalarım da öyle demişti. Gerçek görüntü gözle görülemez, ancak perdeye düşürülerek görülür diye biliyorum. Kaşıktaki görüntü de ters. Ve ters görüntüler gerçek. Buna rağmen nasıl gözle görüyoruz bunu anlayamadım. Yanlışım varsa düzeltin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Vitriyol -- 10 Nisan 2020; 0:18:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Vitriyol

Ertan hocadan dinledim az önce. Ki başka hocalarım da öyle demişti. Gerçek görüntü gözle görülemez, ancak perdeye düşürülerek görülür diye biliyorum. Kaşıktaki görüntü de ters. Ve ters görüntüler gerçek. Buna rağmen nasıl gözle görüyoruz bunu anlayamadım. Yanlışım varsa düzeltin
    Ertan Hoca'nın videosu youtube'da mı? Öyleyse link atabilir misin?
    Ben hiçbir hocamdan böyle bir şey dinlemedim açıkçası, kaldı ki youtube'da gerçek görüntünün videoları var, kaşıkta görülen şey de gerçek görüntü diye biliyorum. Görüntüyü aynanın içindeymiş gibi görmemiz ise gözümüzün havada oluşan bir görüntüye odaklanamamasından kaynaklı galiba.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi LuciliusBagus -- 10 Nisan 2020; 2:4:26 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu lekeler nasıl çıkar?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Çok teşekkürler hocam

• LuciliusBagus kullanıcısına yanıt
    Sitedeki optik kısmındaydı hocam video.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.