Şimdi Ara

Elektrikli Traş Makineleri Hakkında ? (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7.727
Cevap
118
Favori
1.227.918
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • tereddütteki arkadaşlara tavsiyem; beğendiğiniz makina eğer geri alım-para iade- garantili ise bir alıp denemekte fayda var. ben her ne kadar panasonic taraftarı+kullanıcısı olsam da diger markalardan da memnun kalacak olanlar olabilir. yoksa philips, braun vs yıllardır bu kadar makinayı boşa satmadılar herhalde.
  • Arkadaşlar, korktuğum için kafamı da makine ile traş etmeyi denemedim. (Sakal traş makinesi ile)

    Panasonic 8168 gerçekten bir harika. Bir arkadaşım 63 ünü almıştı, onun önerisiyle aldım. Ben böyle bir şey görmedim. Süper bir traş, sinek kaydı. Jilet kadar var. Yüzümde yanma yok. Zaten 63 ile aynı makina, yanına bi temizleme aparatı veriyorlar, ki hiç lüzumsuz. Çeşmenin altına sokup yıkayabildiğin için 8163 yıllarca gidecek bir modeldir diyorum. Bir nevi chevrolet 54-56 olabilir.

    Fiyatı konusunda oha diyorum. Ben Moskova da yaşıyorum. 4300 rubleye aldım. 200 milyon tL civarı. Nedir bu fiyat farkı yahu? Demek ki memlekette bunları kimse kullanmıyo. Piyasanın derinliği yok, az satılınca da böyle fiyat farkı oluyor. Veya vergileri çok yüksek. Ne bileyim.

    Sonuç, jiletle traşa sonsuza kadar elveda diyebilirim. Benimki kadar hassas cilt azdır herhalde. Bir çok makine denemiştim şimdiye kadar, bu alet mükemmel. Hakikaten mükemmel.

    Mach 3 de mükemmel bir üründür orası ayrı. Ama tarz farklı. Maliyet karşılaştırması yapmak lazım. Bence mach 3 de oldukça fiyatlı bir ürün. Sadece Türkiye de değil burada da pahalı meret. Ama bu makinenin bıçağını eleğini değiştirme iki yıl diyelim. Ayda 8.33 ytl maliyet çıkıyor. Türkiye fiyatı ile 21 YTL / ay. Gerçi mach 3 ün adedini bir aydan fazla kullanan da var biliyorum, bıçakları öyle kalitelidir. Ne bileyim. Kafanıza göre.

    Sonuç: Ben panasonic mucizesinden memnunum.

    Nick.




  • Yeni Philips serilerinin en büyük özelliği kremlerinin dibine kadar kullanılabilmesi galiba.
    Eskilerde kartuş tam boşalmıyomuş.
    Bunda basınçla doluyor, aynen çakmak gazı gibi.

    Ama arkadaşın dediği doğru, alıp denemek lazım.
    Neticede mazaret bildirmeksizin iade alıyorlar ve paranı aynen geri veriyorlar.
    1-2 hafta kullanır memnun olmazsak geri veririz.
    Bakarsın bizim sakala uyum sağlar.
  • Arkadaşlar merhaba,

    Bıçak açıları hakkındaki sorularla ilgili olarak, tıraş makinelerinin bıraçları eleklerin arasından süzülen sakalları kestiği zaman, kılın kesitinde mikroskobik düzeyde fark edilebilecek bir iz bırakır. Bıçağın keskinliği ne kadar fazla ise kesim o kadar pürüzsüz olur. Bildiğimiz tıraş bıçakları yani jiletlerin kesim açısı 17 derecedir. tıraş bıçaklarının dışında elektrikli tıraş makinelerinde bu açıya en çok yaklaşabilen marka 30 dereceli bıçaklarla şimdiye dek Panasonic tir. Aslına bakarsanız yüzünüze bakan birisi 30 derece yada 60 derece bıçakla tıraş olduğunuzu anlayamayacaktır. Ancak, 60 derece üstü bıçaklar örneğin 90 derece v.s. lerden uzak durmak gerekir...Zira, bunlarda daha pürüzlü bir tıraş neticesi alırsınız....

    quote:

    Orjinalden alıntı: Korsan_

    Panasonic'in iki modeli arasında kaldım birinin bıçakları 30 derece diğerininki 60 derece, hangisi daha iyidir, arada çok fark var mıdır?




  • Yeni serilerden vazgeçtim.
    Satıcılar bile tavsiye etmiyo.
    Adam makina yapmış sakalı sağa sola sıçratıyor hem de sulu sakalı.
    Ben eski serinin en güççüğü olan HQ 6707 almaya karar verdim.
    Bakıyom şimdi nette en ucuz 139 YTL (havale)
    Bir de soru: faturalı olduktan sonra ürün iadesi olur mu?
    Yani illa ki mağazadan almak şart değil sanırım.
  • Arkadaşlar tıraş makinası konusunda tavsiyenize ihtiyacım var.

    Hassas bir cilde sahibim. Sakallarım ise sert değil ve çok sık ta değiller. Hafta içi her gün sinekkaydı tıraş oluyorum ve jiletten lanet etmiş durumdayım.

    Burada birçok yorum okudum ve okudukça kafam karışıyor. Almayı düşündüğüm makina PHILIPS COOL SKIN HS 8060.
    Ne dersiniz? Bana benzer tıraş alışkanlıkları ve cilt tipi olan arkadaşlar varsa yorumlarını bekliyorum.
  • Dostum yukarıda söyledim.
    Ben de yeni serilerden alacaktım ama sakal sıçratması ve hafifliği yüzünden (hafifliği biraz dandik gibi durmasından) vazgeçtim.
    Sakal toplama haznesi yok.
    Alırken bunları düşün.
  • Peki sen ne alacaksın?

    Ben bu serinin kısa şarj olayını çok beğendim aslında. Sık seyahat ettiğim için çok işime yarar. Alacağım makina öyle 8 saatte şarj olanlardan olmamalı.

    Bir de bu cool skinlerde traştan sonra iyice dezenfekte edilmezse bıcaklarda bakteri oluşumu ve ileriki tıraşlarda daimi bir yanma yapması söz konusuymuş. Doğru mudur?

    Abi bıktım yüzümü kazımaktan ya. Şöyle iyi bi makina olsa da rahatlasam diye bakıyorum.
  • Bu forumu bir süre önce inceledim. Panasonic markasınının en iyi seçim olduğunu farkettim. türkiye de distribitör Alpa Pazarlama , ancak bayileri ürünleri tanımıyorlar. Özelliklerini dahi bilmiyorlar. bir modeli için türkiye de en iyi modelmiş 600 ytl dediler.

    yurtdışında ES8167 modelini 100 dolara buldum. Türkiye ye gelmeyen bir model, 13.000 devir, kendini temizleme özellikli, oynar başlıklı.

    4 günde elime ulaştı şu an yanımda yarın sabah ilk kez kullanacağım.

    yurtdışından geldiği için garanti problemi çıkacaktır ama fiyat farkı çok yüksek o yüzden değer.
  • ES8167 yi nereden aldın ?
  • Merhaba, bende almadan önce araştırmıştım bu tıraş makinelerini. Panasonic te karar kıldıktan sonra. Alpa Pazarlama nın web sitesini inceledim.www.alpapazarlama.com hakikatten de tıraş makinesi hakkında çok doyurucu bilgiler buldum orada hiçbir web sitesinde olmayan. Daha sonra kendilerini aradım ve beni bir bayiye yönlendirdiler. Gayet ilgiliydiler, ve verdikleri bilgilerden konuya hakim oldukları anlaşılıyordu.

    Bazı Arkadaşlar Amerikadaki fiyatlarda buradaki fiyatları kıyaslıyor da, şimdi ona bakarsak Türkiyede herşey Amerikaya göre pahalı sayılır. Arkadaşım 15.000 dolara BMW X5 jeep almış. Türkiyede 120.000 Euro ! Aynı şekilde bir panasonic tıraş makinesi getirdiler Amerikadan. "refurbished" ( işlem görmüş )ve garantisiz olduğu için makine adamın elinde kaldı....hiçbirşey de yapamadı .....



    quote:

    Orjinalden alıntı: cmy

    Bu forumu bir süre önce inceledim. Panasonic markasınının en iyi seçim olduğunu farkettim. türkiye de distribitör Alpa Pazarlama , ancak bayileri ürünleri tanımıyorlar. Özelliklerini dahi bilmiyorlar. bir modeli için türkiye de en iyi modelmiş.

    yurtdışında ES8167 modelini buldum. Türkiye ye gelmeyen bir model, 13.000 devir, kendini temizleme özellikli, oynar başlıklı.

    4 günde elime ulaştı şu an yanımda yarın sabah ilk kez kullanacağım.

    yurtdışından geldiği için garanti problemi çıkacaktır





  • Selam arkadaşlar, baktım sakal ve traş makinası üzerine bir başlık bende bir şey sorayım dedim.Arkadaşlar benimde sakalım çok sert ancak sakalı 7-8 gün uzattıktan sonra Mach3 ile problemsiz bir traş olabiliyorum boyun,boğaz bölegesinde çok fazla kıl dönmesi var ve cildimde felaket hassas netten Panasonic ES8043SC diye bir model buldum fiyat 300 YTL KDV dahil.Traş makinalarından anlayan arkadaşlar sizce fiyat/performans nasıl.Saygılarımla.
  • ben babama aldım. kleen kut adlı bir ürün. ıslak, kuru kullanabiliyorsunuz. ve fiyatı diğer traş makinalarına nazaran çok uygun. 59,00 YTL. hem çok küçük hem de pille çalışıyor. fişsiz olması en güzeli zaten. ayrıca favori veya sakalları şekillendirmek içinde ayrı bir parçası daha mevcut. 2 yılda garantisi var. öneririm.
  • http://www.hepsiburada.com/productdetails.aspx?categoryid=332698&productid=sgrowtn5020

    Ben kirli sakal ve saç kesimi için bunu aldım.Bilmiyorum kötü mü ettim ama ilk kullanımda memnun kaldım.Seramik bıçak bölümü var.
  • Yüksek modelleri olmak koşuluyla markada en iyisi

    Braun
  • Braun, braunken fena değildi gerçekten. Firmayı Amerikan Gillette firması satın aldıktan sonra işler değişti...Eski kalite ve sağlamlık kalmadı Braunda. Hele bir de 2 sene önce Procter & Gamble diye başka bir firma satın aldı. Artık Pringles patates cipsi Head & Shoulders şampuan ve daha birçok temizlik malzemesini üreten bir firma Braunun sahibi ve yöneticisi konumunda. Durum böyle olunca eskisi gibi işi sadece tıraş makinesi üretmek olan Braun yok artık karşımızda....

    quote:

    Orjinalden alıntı: haluksengul

    Yüksek modelleri olmak koşuluyla markada en iyisi

    Braun
  • arkadaşlar panasonic almayı düşünüyorum ama fiyatlar malumunuz. doğubankta fiyatlar nasıl bilen varmı? ben bu es-8163 ü almayı düşünüyorum.. cevaplarınızı bekliyorum
  • yok mu bilen
  • Bende yıllar süren jilet kullanımından sonra tıraş makinesi almaya karar verdim.Lise yıllarımda Philips kullandım.Ama boynum hep kızarıklık içindeydi.Jilete geçtikten sonra rahat ettim.Şu anda pilli Mach3 kullanıyorum ve çok memnunum.Ama seyahatte,tatilde,acil bir durumda vs köpürte köpürte tıraş olmak bana artık hem yorucu hem de pratik değilmiş gibi geliyor.Topiği baştan sona okudum ve Panasonic de karar kıldım.Şimdi hem model hem fiyat bakıyorum.Yakında Doğubank-Tahtakale civarına gideceğim.Fiyat aldığımda sizleri de haberdar ederim.
    Bir de acaba yurt dışından getirtmek nasıl olur?İnternetten sipariş versek veya Almanya'ya giden bir tanıdıktan istetsek?Almanya fiyatları nasıldır acaba buradan düşük müdür?
  • arkadaşlar uzun zamandır jilet kullanıyorum sıcak su, fırça ile köpüklü masaj güzel tabi ancak işi icabı hergün traş olması gereken birisi için bir zaman sonra sıkılıyorsunuz, zamanınıza alıyor tabi. bu nedenlerden dolayı makineye geçmeyi düşünüyorum. babamdan kalma 15 yıllık philipshave marka (920 modeli galiba, siyah kutulu, 3 başlıklı ama başlıklar oynar değil tabi) makineyi bir denedim. iyi gibi geldi 15 yıllık makine, tabi jilet kadar değil, boynumda kızarıklık oluyor.
    sonra aklıma birşey geldi denemek için, aldım yüz temizleyici kremi ıslak yüzüme sürdüm, klasik temizleme jeli, ufaktan köpürdü yüzümde ve ben 15 yıllık o eski makine ile traş oldum, oldukçada güzel oldu, kurudan daha iyi.
    şimdi bu ıslak kuru panasonic ler var, ama diğerlerinin çoğu kuru, bu benim eski makinede kuru büyük ihtimalle, ama böyle bir traş oldum.
    sorularım;
    1- kuru denilen traş makineleri ile bu şekilde (yüzüme krem sürürek) traş olabilirmiyim?
    2- 1 ay içinde USA dan gelecek arkadaşım var, fiyatlar yarıyarıya, artık yeni bir makineye terfi edeyim diyorum, eski makinem philips olmasına rağmen üç başlıklı değilde braun, panasonic türü makine düşünüyorum. Aklımda panasonic var (ES-8162 modeli 150$). ne dersiniz? Marka olarak braun traş makinelerinde daha iyi gibi ama özellik olarak panasonic bir adım önde gibi.
    3- philips in 8060 modeli kılları içine toplamayıp dışarı atıyormuş galiba, philips in 91XX modelleri var, ama onlarda kuru(!) dedikleri modellerden.

    Sonuç olarak; yakın, ıslak(!=kuru denenlerde ıslak edebiliyor mu?), sinek kaydı traş etsin, tahriş etmesin, şehir dışına vb çanta ile giderken taşıma çantası şık, kullanışlı olsun. çoğunun şarjı 1 saat gidiyor, bana yeterli, şarj süresi 8 saat olan eski modeller var, uzun olması benim için çok dert değil gibi, bi gece koyarım sabah alırım.

    Önerilecek markalar belli, braun, panasonic, philips.... yukarıda yazılanlar ışığında model ne önerirsiniz?

    http://health-beauty.pricegrabber.com/electric-shavers-trimmers/p/531/




  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.