Şimdi Ara

Elektrikli taşıtlar hakkında merak ettiğim sorular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
236
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar biliyoruz ki birgün fosil yakıtlı araçlar yasaklanacak otomobil sektörü elektrikli araçlarda oldukça ilerleme gösterdi peki ya motosikletler ne olacak elektrikli taşıtların şarj süresi,menzili ve hızı fosil yakıtlı taşıtların ki gibi olabilecek mi eğer olursa kaç sene içerisinde olur?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GünahÇıkartanİmam -- 19 Ağustos 2016; 18:29:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qqwe55

    Arkadaşlar biliyoruz ki birgün fosil yakıtlı araçlar yasaklanacak otomobil sektörü elektrikli araçlarda oldukça ilerleme gösterdi peki ya motosikletler ne olacak elektrikli taşıtların şarj süresi,menzili ve hızı fosil yakıtlı taşıtların ki gibi olabilecek mi eğer olursa kaç sene içerisinde olur?

    ben kısa vadede tam eletrikli otomobillerin büyük kitlelere ekonomik olarak satılabilecek şekilde ticarileşeceğini düşünmüyorum. örnekler var ancak bunlar alt-orta gelir grubuna hitap etmiyor. bunun yerine bir geçiş süreci içerisinde öncelikle hibrid modellerin piyasaya çıkacağını ve buna mukabil karbon bazlı yakıt kullanan otomobil üreticilerinden tutunda buna parça tedarik eden yan sanayi kuruluşlarına, akaryakıt istasyonlarından sarf malzemesi üreten firmalara kadar hatta devlet de bu sürece uyum sağladıktan sonra tam elektrikli araçlar kullanıma sunulacaktır. çünkü küresel sermaye düzenini alt üst eden bir değişimden bahsediyoruz. küresel sermaye de bunun dışında kalamayacağını gördüğü için (bkz rockefeller ailesihttp://www.haberturk.com/ekonomi/is-yasam/haber/1214273-abdli-rockefeller-ailesi-petrolden-cekiliyor) bu sürecin içinde olmayı ve dahası kontrol etmeyi istiyor. bakın hala devletin elektrikli/hibrid modeller için bir vergilendirme sistemi bile yok. burada şunu da belirteyim eğer yerli elektrikli/hibrid bir model gelirse o zaman devlet ötv istisnası/hurda teşviki/ kredi kolaylığı gibi unsurlarla ortaya çıkardığı ürünü dibine kadar destekleyecektir. motosiklet konusu da aynı şekilde hibrid ten tam elektrikliye doğru dönüşeceğini dünüşüyorum. motosiklette de hali hazırda hibrid modeller var. piaggio nun bir modeli var sanırım ama fiyatlar 35000 tl civarı. yani alt-orta gelir grubuna hitap edememe durumu motosiklet içinde geçerli. tabi bunlar biraz üretim rakamlarıyla alakalı. hibrid/fosil yakıt kullanan araç oranı en azından 50/50 oranlara gelirse fiyatlar ulaşılabilir rakamlara inecektir.




  • ss01 kullanıcısına yanıt
    Vakit ayırıp bilgilendirmeye çalıştığınız için teşekkür ederim.
  • Up

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Nükleer yakıt olmadan olmaz. Elektriğin doğası gereği depolanması ve depolandığı yere nakli sorunludur. Bugün 50 litre benzin ya da dizel alıp yola çıkmanın zaman bazında maliyeti en fazla 15 dk'dır, yaptığı da 1000 km'dir. Ancak bugün en baba elektrikli araçlarda bile şarj süresi çok uzun, piller çok ağır ve hantal ve menziller çok kısa. Hele hele tesla'yı çık menziller 150 km'yi geçemiyor bile. 150 km git, pirize tak 8 saat şarj et bir 150 km daha git. İş fiziki olarak mobil nükller reaktörler olmadan çözülemez bence, şu andaki standart depolama teknolojilerimize göre değil bu iş. Gelecekte ben kesinlikle mobil nükleer rekatörlerle işin çözülebileceğini düşünüyorum, şimdiki gibi şarj e devam et politikası fiziken de bitmek üzere. dediğim gibi yeni bir pil teknolojisi gelmezse, yüksek kapasiteyi daha ksıa sürede aktarabilecek bu sırada ısınmayacak ve yangın problemleri çıkarmayacak bir şarj teknolojisi gelmezse iş nanay. Elektrikli araçların fosil yakıtı bitirmeyi bırak, kesin olarak rakip olması bile 2050'li yılları geçecektir, elektrikli araçlar şu anda malesef ki uygun değiller.




  • Fosil yakitli araclarin son bulacagi kesin. Gelecek elektrikli araclarda. Hatta kimi ulkeler gelecek icin planlar yapıyor simdiden. Icten yanmali motorlarin belli bir yila kadar yasaklamayı konusuyorlar. Hatta kimi firmalarin da hidrojenle calisan araba projeleri var. Ancaaak günümüzde gerek menzil gerekse sarj açısından herkese hitap eden araclar yok maalesef. Dusun şehirler arası gideceksin sarj istasyonu yok. Ayrica sarj sureleri uzun. Haliyle icten yanmali araclar daha avantajli su an icin.

    Telefonla ilgili ornek vereyim. Telefonlar her sene gelisiyor. Daha hizli daha guclu cihazlar uretiliyor. Ancak bataryalar ayni dogrultuda gelisemiyor. Araclar icin de gecerli bu mevzu. Yalniz, tarihini bilemem ama bir kirilma noktasi olacagini dusunuyorum. Hem daha guclu hem daha hizli bataryalari gorecegiz. Iste bu olunca da gecis yapabiliriz. Tabi bunlar olana kadar biraz araclar da ucuzlamis olur saniyorum. Yakin zamanda goremeyiz bence bunlari. Ha yaslaninca anca aliriz artik

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni tip ehliyet hakkında bilgi
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Gravaze kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam bence de dediğiniz gibi olma ihtimali daha ağır.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Pi kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum hocam verimliliği artıp,sarj süresi kısalıp maliyetin azalması lazım hocam yanlış hatırlamıyorsam Hidrojen ile çalışan otomobili Hyundai yapmıştı modeli de galiba İX35'ti ama Hidrojeni sudan elde ederse zaten Hidrojeni ayırmak çok maliyetli bir iş çünkü H2O(Su) H(Hidrojen) ve O(Oksijen) olarak ayrılmak zorunda bu da yüksek enerji gerektiriyor.Bir üstünüzde ki hocam mobil nükleer enerji santrali olmalı diyor fosil yakıt gibi pratik olması açısından her ne olursa olsun ister şarj süresi uzun olsun ister menzili kısa olsun elektrikli araçların tasarrufu tartışılamaz e-scooterim ile yaklaşık 760 km mesafeyi ≥ 4 TL ile yapmışım oldukca düşük bir rakam bu da 50 km mesafeyi ≥ 0.20 TL ile yapmak oluyor.Bu rakamlar araçlarda bence LPG ile çalışan 1000CC altı motorlar gibi olur sanıyorum iyi günler.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Elbet olacaktır ve sanirim var. Sehirici artık elektrikli motor alalım dedik ise yararları çok pahalı. Bizdeki motor hep sorun çıkartıyor. Harika motordu üst düzey bir scooter olmasına rağmen eskidi ve sorunlar başladı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Antocio kullanıcısına yanıt
    Maliyetin dolayısıyla fiyatın düşmüş olması için bayağı bir zaman gerekli diye düşünüyorum çok şükür benim motor ufak sorunlar dışında sıkıntı çıkarmadı.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Petrol gerçeği devam ettiği sürece elektrikli araçlar yaygınlaşamaz. Bunun elektrik depolama ve hücre teknolojileri gibi yan etkilerindeki gelişim sürecini de göz önünde bulundurursanız henüz süresi var. Belki 2050'lerin kaçınılmazı olabilir elektrikli otomobil.
  • leidenfrost L kullanıcısına yanıt
    Hocam bazı ülkeler şimdiden yasakladı bazıları ise yasaklanacağı tarihi verdi bence o kadar ileri bir tarihte olmaz.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: qqwe55

    Hocam bazı ülkeler şimdiden yasakladı bazıları ise yasaklanacağı tarihi verdi bence o kadar ileri bir tarihte olmaz.

    Keşke dediğiniz gibi olsa. Daha 2 gün önce evimden çıkıp nöbete gitmek için servise yürürken hassas bir anıma denk gelmiş olacak ki, yoğun trafikte benzin ve is kokusundan bayılacak gibi oldum. Çevreye verdiği tahribatı siz hesap edin artık. Hangimiz köye gidince bir anda yeniden doğmuş gibi rahatladığımızı hissetmiyoruz ki.

    Ama petrol bitene kadar kullanılmak zorunda. Elektrikli otomobillerin maliyeti unsurları ve teknolojisi oturmadı. Otursa bile petrolün karteli karşısında şansı çok az.
  • leidenfrost L kullanıcısına yanıt
    Haklısınız ama petrolü ve türevlerini bitene kadar kullanırsak birden elektrik ve türevlerine geçmemiz gerekecek bu da çok zorlayacağından bitmeden yavaş yavaş geçmemiz gerekiyor diye düşünüyorum zarar konusuna gelince o AS 950 vb.kamyonlar yasaklanmalı ayrıca dizwllerde dpf egr iptali yasaklanmalı buna rağmen iptal ediliyorsa araç trafikten men edilmeli bence.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hadi Norveç gibi bir ülkede elektriği doğal yollardan ürettin

    Peki Çin ne olacak ? Fosil yakıtlardan elektrik üretiyor Elektrikli araçlar artsa Elektriği karşılamak için çevre kirliliği daha da artacak. Bir araştırmaya göre her 1 milyon elektrikli araç artışında hava kirliliğinden ölecek insan sayısı artıyormuş . Bir ara araştırmıştım .

    Onu geçtim geleceğin otomobilleri elektrikten ziyade Hidrojen yakıt hücreli otomobiller bana göre tabi Hidrojen'i de hidrokarbonlardan elde edersek yine ne olur bilemiyorum.
  • Doğrudur hocam ama elektriği fosil yakıtlardan değilde doğal kaynaklardan üretmeliyiz Norveç zaten elektrik için dışarıdan çöp alıyor.Hyundai H ile çalışan araç yaptı ama H elementini sudan elde ediyorlarmış diye biliyorum eğer ki sudan elde edersek H Sudan ayırmak için oldukça fazla enerji harcanacaktır.Bundan dolayı dediğiniz yola başvurulabilir ancak o da doğaya çok zarar vermez mi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GünahÇıkartanİmam -- 20 Ağustos 2016; 12:46:15 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.