Şimdi Ara

Elektrikli ısıtıcılarla 4 ay boyunca ödediğim fatura tutarları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
13.278
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar daha önceden bazı konularda kendimden ve elektrikle ısınmak zorunda kaldığımdan bahsetmiştim.
    aradan 4 ay geçti ve 3 adet fatura ödedim.
    Tekrardan hatırlatmak amacıyla diyeyim. Konyada yaşıyorum memleketim soğuk ve karlıdır 10 derecenin üstüne hava pek çıkmaz evimde mecburiyetten elektrik kullanıyorum
    kullandığım ısıtıcılara gelince
    2 Adet Ufo marka 2300 watt infrared ısıtıcı
    1 adet ufo marka 1200 watt infrared ısıtıcı
    1 adet luxell marka 2800 watt quartz ısıtıcı
    1 adet demirdöküm duro marka klima.

Yatak odamdan ve günlük oturma odamda 2300 wattlık ufolar var.
    antreden luxell marka ısıtıcı
    mutfakta da 1200 watt ufo ile klima var.

İlk faturam kasım ve aralığın ilk haftasını kapsıyordu havalar pek soğuk değildi 189 ytl ödedim 38 günlük fatura olup evimin bir aylık elektrik faturası da bunun içinde bu ay tek ısıtıcı gibi çalıştı yani yatacağımızda yatak oda oturacağımda oturma odası yemek yiyeceğimizde mutfak çalıştı yalnız biraz abartı çalışmıştı.

ikinci faturam ocakta geldi 40 günlük bir faturaydı 677 tl idi yalnız yukarıdaki yazdığım ısıtıcılardan sadece klima hariç diğerleri 24 saat sürekli hiç kapanmadan yandı. ve klimada günde 2-3 saat çalıştı. evimin 2 odası 1 mutfağı ve antresi ortalama 24-25 derece sıcaklıkta durdu.

üçüncü faturam bugün geldi 45 günlük bir fatura olup 370 tl dir bu sefer oturma odası ve günlük oda neredeyse sürekli yandı günde 1-2 saat kapalı ya kaldı ya kalmadı diğerleri pek fazla çalışmadı günlük 1-2 saat civarında çalıştı mutfakta ekseriyet yemek yerken yada başka bir iş varsa klima çalıştı. onun dışında sadece 2300 wattlık iki ufo çalıştı ve her ikiside 2. kademede çalıştı. yani odaların kapısı kapalı oturduk iki oda dışındaki yerler ihtiyaç halinde yandı desem yanlış olmaz bu yüzden bu iki ufo dışındaki ısıtıcıları günde ortalama 1-2 saat yazdım. yalnız hep çalıştılar yani hiç çalışmayan ısıtıcı olmadı.

Not: yukarıda yazdığım tüm faturalarımda bahsettiğim günler kadarki harcağımız evin elektriği de var.

Bende şöyle bir kaba hesap yaptım

ilk fatura 189 du 39 unu evin elektriği deyip 150 tl yaktım

ikinci faturam 677 tl idi 77 tl sini evin elektriği dedim 600 tl yaktım (bu fatura yeni zamlı hali şu %12 zamın eseri)

üçüncü faturam 370 tl idi 70 tl sini evin elektriği saydım 300 tl yaktım (buda 45 günlük bir fatura olduğundan 70 tl ev elektriği dedim)

neticede kasım aralık ocak şubat ve mart 13 e kadar toplamda yaktığım elektrikle ısınma maliyeti

150 + 600 + 300 = 1050 tl olmuş elektrikle ısınmak isteyen arkadaşlara benden bir bilgi olsun

Son olarak evim 10 üzerinden 10 şekilde yalıtımlıdır iç cephelerde dış cephelerden tavandan tabandan yalıtımlıdır yani yan odanın soğuğu oturduğum odayı etkilemeyecek kadar kaliteli

Neticede lafı çok uzattım özür dilerim ama özet olarak konya gibi yerde kaliteli bir yalıtımlı evde ısınmanın bana maliyeti bu oldu bundan sonra da zaten fazla gelmez havalar iyi gidiyor

• Şahsi düşüncemolarak yanlış elektrikli ısıtıcı kullanmışsınız.
    Ben istanbulda yalıtımlı bir dairede 5-6 saat halıa ltı ısıtıcı(840 w)kullanıyorum.Arada bir 1200 w ufo var.Çok az kullanıyoruz.Toshiba klima 24 saat 7 gün aralıksız çalışıyor.Elektrikli ocak,fırın,termosifon,buz dolabı,spot lambalar,plazma,44 ekran tv,mikrodalga,su ısıtıcı g,b, ürünler dahil aralık faturam 101ytl.Ocak faturam 103,şubat faturam 98ytl olarak geldi.Klima ile gayet rahat ısınıyoruz.Bu sene bir adet daha almayı düşünüyorum.
  • arkadaşım ben istanbul'dayım senin orası kadar değilsede buradada soğuk var tabiki,arçelik-A- sınıfı klima var iki adet biri sürekli çalışıyor,bu arada fırın,tost makinası,ç.makinasıev hali işte ütü vs 169-175 Tl arası oynuyor,senin durumun çok farklı,kullandıklarındada watt olarak hatırı sayılır yani çoğu gitti azı kaldı,mart ayını atlatalım nisan ,mayıs farklı olacaktır.
  • Öncelikle konyanın kuru ayazı adamı öldürür eğer burada yaşayan yada yolu buradan geçen varsa bilir kar yağmasa bile sert adamı illallah dedirtecek bir ayaz olur burada zaten amacım benim gibi kışı sert ve soğuk geçen bir memlekette yaşayanların elektrikli ısıtıcılarla kışı geçirmeye çalışırsa ödeyecekleri faturayı anlatmaktı. eğer her yeri ısıtırsanız ödeyeceğiniz fatura 600 den aşağı olmaz bir iki yeri sürekli diğer yerleri de ihtiyaç esnasında ısıtırsanız ödeyeceğiniz fatura 350 aşağı olmaz demek için açtım
  • quote:

Orjinalden alıntı: loko

Şahsi düşüncemolarak yanlış elektrikli ısıtıcı kullanmışsınız.
    Ben istanbulda yalıtımlı bir dairede 5-6 saat halıa ltı ısıtıcı(840 w)kullanıyorum.Arada bir 1200 w ufo var.Çok az kullanıyoruz.Toshiba klima 24 saat 7 gün aralıksız çalışıyor.Elektrikli ocak,fırın,termosifon,buz dolabı,spot lambalar,plazma,44 ekran tv,mikrodalga,su ısıtıcı g,b, ürünler dahil aralık faturam 101ytl.Ocak faturam 103,şubat faturam 98ytl olarak geldi.Klima ile gayet rahat ısınıyoruz.Bu sene bir adet daha almayı düşünüyorum.

halı altı ısıtıcı ne ki?

Orjinalden alıntı: goalya

quote:

Orjinalden alıntı: loko

Şahsi düşüncemolarak yanlış elektrikli ısıtıcı kullanmışsınız.

halı altı ısıtıcı ne ki?

http://www.gmskablo.com/hali.asp
    bilgileri linkte bulabilirsiniz.Şahsen çok konforlu ve saglıklı bişey.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Halı altı ısıtıcı kullanmak sağlık açısından en tehlikeli sistemdir.Yerden ısıtmanın en sağlıksız şekli budur.Halı üzerinde biriken gözle görünmeyen tüm tozlar ısınana havanın etkisi ile soluma bölgemize yükselerek,her türlü solunum yolu hastalaıklarına sebebiyet verir.Bu tür ısıtmalar sadece ıslak zeminler için düşünülebilir.

halı altı ısıtıcı kullandığınızı yazmışsınız ... ne dersiniz işe yarıyor mu? yani soğuğu kırıyor mu? memnun musunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi muhamnet -- 19 Mart 2009; 15:35:26 >
  • o zaman dyson modeli güçlü bir elektrikli süpürge ile bu iş çözülebilir. o küçük mikroplardan hergün akşama kadar yutuyoruz zaten. ve vücuttaki savunma sistemine bu yüzden hep hayran kalmışımdır. o kadar kasmaya gerek olmadığını çok iyi biliyorum. hem zatürre olmaktan daha iyi olduğuna da eminim..

quote:

Orjinalden alıntı: mbirol

Halı altı ısıtıcı kullanmak sağlık açısından en tehlikeli sistemdir.Yerden ısıtmanın en sağlıksız şekli budur.Halı üzerinde biriken gözle görünmeyen tüm tozlar ısınana havanın etkisi ile soluma bölgemize yükselerek,her türlü solunum yolu hastalaıklarına sebebiyet verir.Bu tür ısıtmalar sadece ıslak zeminler için düşünülebilir.

• halı altı ısıtıcı için o siteye baktım biz yapmıyoruz o işi dediler. e peki dedim sitede var bu ürünler? kaldırmadığımız için var dedi bi bayan. biraz da gergindi heralde. ben de aferin iyi akşamlar dedim kapattım. esnaflık da zor zanaat vesselam.

Orjinalden alıntı: muhamnet

selamlar...

halı altı ısıtıcı kullandığınızı yazmışsınız ... ne dersiniz işe yarıyor mu? yani soğuğu kırıyor mu? memnun musunuz?

kesinlikle kırıyor.Arada bir odanın kapısını açıyoruz sıcak diye.Zaten insanın ayakları sıcak oldummu ısınma kolay oluyor.Benim aldıgım halı altı ısıtıcı biraz daha gelişmiş bir modeldi.Gerçekten halıya bastımmı sıp sıcacık oluyor.Düm düz telleri bile belli olmuyor.Satıcının söyledigine göre 840 w.Faturamada çok yansımıyor.Ben oturma odasınada 2 adet alacagım.Memnun kaldım üründen çünkü.

halı altı ısıtıcı için o siteye baktım biz yapmıyoruz o işi dediler. e peki dedim sitede var bu ürünler? kaldırmadığımız için var dedi bi bayan. biraz da gergindi heralde. ben de aferin iyi akşamlar dedim kapattım. esnaflık da zor zanaat vesselam.

Bu aralar kriz nedeniyle daha çok kibar olamaları gerekirken malesef keyifsizliginide bize yansıtıyorlar.Ben daha gelişmiş bir halı altı ısıtıcı almıştım.Telefon numarasına bakayım bulursam sizede gönderirim..Arar gerekli bilgileri alırsınız.

Orjinalden alıntı: samet007tr

http://www.sheinn.com/index.html burda yerli uretim Hais marka var bir inceleyin isterseniz...

'''12.000 BTU 'luk Klimaya E� De�er Is� Vermesine Ra�men En Az % 23 Daha AZ Enerji T�ketir.'''

Bu sitede tüketim anlamında yine yanıltıcı bir reklam var.Tüketimi 1050 watt mış,ama 12000 klimanın yaptığı işi yaparmış.Bu tamamen yanıltıcı ,elektrikli resistans ile %100 verim elde etseniz bile 1kw=3410 btüdür.Almayı düşünen arkadaşlar buna dikkat etsin derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mbirol -- 20 Mart 2009; 14:05:32 >

• quote:

Orjinalden alıntı: mbirol

quote:

Orjinalden alıntı: samet007tr

http://www.sheinn.com/index.html burda yerli uretim Hais marka var bir inceleyin isterseniz...

'''12.000 BTU 'luk Klimaya E� De�er Is� Vermesine Ra�men En Az % 23 Daha AZ Enerji T�ketir.'''

Bu sitede tüketim anlamında yine yanıltıcı bir reklam var.Tüketimi 1050 watt mış,ama 12000 klimanın yaptığı işi yaparmış.Bu tamamen yanıltıcı ,elektrikli resistans ile %100 verim elde etseniz bile 1kw=3410 btüdür.Almayı düşünen arkadaşlar buna dikkat etsin derim.

Ülkemizde kim yanıltıcı reklam yapmıyorki?

• quote:

halı altı ısıtıcı için o siteye baktım biz yapmıyoruz o işi dediler. e peki dedim sitede var bu ürünler? kaldırmadığımız için var dedi bi bayan. biraz da gergindi heralde. ben de aferin iyi akşamlar dedim kapattım. esnaflık da zor zanaat vesselam.

Benim aldıgım halıaltı ısıtıcının bilgilerini buldum.Aradıgınızdada kibarcana sorularınızı cevaplarlar.
    Fatik halı ve zemin altı ısıtma sistemleri
    0212-5340384
    0535-3177138
    Yerleri unkapanındaki kadir has üniversitesinin karşısı.
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.