Şimdi Ara

Elektrikli ATV Yapımı Yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (1 Mobil) - 4 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
1
Favori
3.050
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle herkeze selamlar ben ve arkadaşım elektirikli bir ATV yapalım dedik arkadaşımın abisi makine müh. yürüyen aksamda o bize yardımcı olacak bizi düşündüren ne tür elektrik devreleri lazım , nasıl bir motor kullanmamız gerekiyor, hangi tür akümülatör almamız gerekiyor vs. bu konularda bize yardımcı olabilecek olan kişilere şimdiden teşekkür ederim....

• Dc akımla çalışan 1 yada 2 motor lazım öncelikle. Alacağınız akü sizin ihtiyaçlarınıza göre değişir. Mesela Ah değeri ne kadar akım çekebileceğini gösterir. Akü 1 Ah sa 1saat boyunca 1amper çekebilirsiniz yada 500mA yı 2 saat çekersiniz. Amper/Saat le kendiniz bulursunuz. Voltaj değeri motorlar yüzünden yüksek olmalı. Gerekirse aynı Amperdeki aküleri seri bağlarsınız. Motorun çıkışına bağlanan birde jeneratör lazım. Akünün motor dönerken şarj olması için. Jeneratörden gelen AC Yi akünün akımının 1/10 u kadar yükselten yada düşüren ve DC yapan bir doğrultma devresiöve trafo. Devreleri korumak için sayısız kondansatör. Akünün şarj sırasında amper düşerse korumak için bobinler. Ve hızınızı pedalla hassas ayarlı yapmak istiyorsanız motor sürüş entegresi. Tercihe göre akünün şarj seviyesini gösteren devreler. 11.sınıf elektronik öğrencisiyim aklıma bunlar geldi; diğer üyeler eminim ki daha çok katkıda bulunur

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• teşekkürler bana önerebileceğiniz motor varmı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mt2465

Öncelikle herkeze selamlar ben ve arkadaşım elektirikli bir ATV yapalım dedik arkadaşımın abisi makine müh. yürüyen aksamda o bize yardımcı olacak bizi düşündüren ne tür elektrik devreleri lazım , nasıl bir motor kullanmamız gerekiyor, hangi tür akümülatör almamız gerekiyor vs. bu konularda bize yardımcı olabilecek olan kişilere şimdiden teşekkür ederim....

Motor olarak forklift veya golf arabası motoru kullanabilirsiniz. Ancak elektrikli ATV yapmak için epey para harcamak lazım. Ben benzinli yapmanızı öneririm.
  • quote:

Orijinalden alıntı: alpernbugra

quote:

Öncelikle herkeze selamlar ben ve arkadaşım elektirikli bir ATV yapalım dedik arkadaşımın abisi makine müh. yürüyen aksamda o bize yardımcı olacak bizi düşündüren ne tür elektrik devreleri lazım , nasıl bir motor kullanmamız gerekiyor, hangi tür akümülatör almamız gerekiyor vs. bu konularda bize yardımcı olabilecek olan kişilere şimdiden teşekkür ederim....

Motor olarak forklift veya golf arabası motoru kullanabilirsiniz. Ancak elektrikli ATV yapmak için epey para harcamak lazım. Ben benzinli yapmanızı öneririm.

+1
  • quote:

quote:

epey para derken? mesela ne kadar ben en fazla 2000 tl para çıkartabilirim ki o kadar tutcagınıda hiç zannetmiyordum

• quote:

quote:

quote:

epey para derken? mesela ne kadar ben en fazla 2000 tl para çıkartabilirim ki o kadar tutcagınıda hiç zannetmiyordum

2000 TL yetmez, benzinli motorlara bakın.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3 yollu crossover yapımı YARDIM
    16 yıl önce açıldı
    MOTORLU TESTERE ÖNERİSİ
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 1500 tl ' ye belki 50-60 km/h lere çıkarabilirsiniz atv'yi ;

Şöyle bir sistem öneririm; 1,5-3kW 220 v AC bir motor ile çalışacak. akü 18650 piller ile oluşturulacak(36 volt).45 amper 36 volt batarya oluşturmak için 100 adet 18650 pil gerekir.10 tanesi 17.88 $ . toplam 178 $ yani 300 tl aküye gidecek. kuru ya da sulu aküden daha hafif olur en azından...
    motoru da en pahalı 500-600 tl'ye bulsan sana motor + aküler 1000 tl'yi bulacak. ee ne kaldı ? inverter ve diğer mekanik ıvır zıvır

motoru ac seçmemizin nedeni ; daha ucuz olması , uzun ömürlü olması. inverter de 36 v girişli 220 v 50 hz çıkışlı 2kW inverter lazım.gaz ayarı için inverterin geribesleme girişine takılan bir pot ile yaparsın. frekans ile oynayarak motoru kontrol edersin. bunu da 300-500 tl'ye maletsen 1500 tl'ye ATV yapabilirsin.

çokmu ucuz konuştum ya ?

edit ; pillerhttp://www.ebay.com/itm/10-PCS-18650-4500mAh-Black-Rechargeable-Lithium-Battery-GTL-/300785729060?pt=US_Single_Use_Batteries&hash=item460839fe24

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 20playback -- 23 Nisan 2013; 14:42:35 >

• peki motoru nerelerde bulabilirim mesela 1.5 kwh lık bir motor saatte kaç km hıza çıkabilir ve fiyatı nedir?
  • bu soruları sorduktan sonra "atv yapabilirsiniz" adlı görüşümü olumsuzu ile değiştiriyorum ...
  • sadece boyası kaldı
    kullanılan ana malzemeler
    1-atv hurdası
    2-2kw 96v dc to 220 ac inverter (ups)
    3-2kw ac motor sürücü
    4-1.5 hp ac motor (koşu bandı motoru)
    5-jel akü 12v 20ah 8 adet
    6-mekanik bilgi+elektronik bilgi+kaynak işleri+marangozluk işler+boya işleri
    1.vites 25 km hız (2ve3. vites tamamlanamadı)
    5 kişilik , 5 kişi yük 1. vites 40 derece yokuş tırmanma

• elektrikli atv yi en güzel
    2kw ac motor
    3kw inverter
    inverteri besleyecek şekilde benzinli marş dinamolu kup motoru
    40 amper akü al
    ac motorun gücünü ayarlamak için motor sürücü kartı al hurda bir atv yi bunları tak dağ taş gidersin
  • Bu motoru kullanacağım kendim atv yapacağım kaç w olması lazım akülerin v ve kapasitesi ne kadar olması lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Birşeyi yapmadan önce, birkaç önçiziminiz olsun

(kağıdınız da kaleminiz de vardır ! )

Milletin güleceği, gazetecilerin "mucit" diye dalga geçeceği saçma sapan tasarımlar çıkartmayın !

Tasarım konusuna verdiğiniz önemi yüz katına çıkartınız lütfen.

(DhForum'daki bir kardeşiniz-ağbeyniz olarak diyorum, yeri gelince diyorum, hergün demiyorum)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi limbesh -- 13 Temmuz 2022; 18:51:34 >
  • Kardeşim ben bir soru sordum atv nin ön çizimini de yaptım bu motor çeker mi veya farklı bir motor 1800 w bu çeker mi çekerse de hızı kaç olur ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.