Şimdi Ara

Elektrik paraziti

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
3.203
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öncelikle elektronik bilgim pek yok. Elektrik paraziti olduğundan da şüpheliyim yani. Kısaca sorunum şöyle;

Ses sistemine dinamik mikrofon bağladığım zaman sesini yükseltince arkadan cızırtı sesi geliyor. Mikrofonun giriş kısmındaki metal bölgeye parmağımı değdirince (aşağıdaki resimde gösterdiğim bölge) ses kesiliyor, parmağımı çekince yine cızırtı sesi geliyor. Elektriksel olabileceğini düşündüm. Korumalı prizlerim var. Prizin takılı olduğu fişi eve ilk taşınırken elektrikçi bakmıştı ve topraklı bunlar sorun yok demişti.

Problem ne olabilir? Nasıl çözebilirim. (Parmağımı orada tutmaktan başka)

Elektrik paraziti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave error -- 7 Nisan 2014; 21:47:14 >

• dh den cevap alamazsam hiç bir yerden alamam . yok mu fikri olan?
  • el yapımı anfim vardı aynı sorun ondada vardı. içindeki sac trafonun gövdesini devrenin şasesine bağladım sorun düzeldi. bazı yerlerde de amplifikatörün şasesini toprak hattına bağlayanlar var.
  • cbrmania C kullanıcısına yanıt
    Tabi deneme yanılma yaparak bazı ilerlemeler kaydediyorum. plazma bir televizyonum var. 3lü prize amfi ve televizyon bağlı. Televizyonu kapatınca veya prizden çekince amfideki parazit sesi azalıyor. Yada elimi amfinin metal kısmına değdirince parazit sesi gidiyor. Sorun toprakla mı nedir? Yada UPS veya Regülatör falan bir şey yapmaz mı yardımı olmaz mı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave error -- 8 Nisan 2014; 0:50:20 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: shockwave error

Tabi deneme yanılma yaparak bazı ilerlemeler kaydediyorum. plazma bir televizyonum var. 3lü prize amfi ve televizyon bağlı. Televizyonu kapatınca veya prizden çekince amfideki parazit sesi azalıyor. Yada elimi amfinin metal kısmına değdirince parazit sesi gidiyor. Sorun toprakla mı nedir

anfinin enerji kablosunda topraklama varmı? yoksa standart teyp fişi dedikleri kabloyu mu kullanıyor. topraklaman olsa sorun çözülürdü siye düşünüyorum. gövde metalse ayrı bir kabloyla prizdeki toprak hattına ve anfinin gövdesine bağlayıp deneyebilirsiniz. bendeki cihaz çamaşır makinesi sıkma devrinde iken motor sesi veriyordu sorun kalitesiz amplifikatör. sorunsuz regülesi filtresi iyi anfilerde böyle sorunlar çıkmıyor..

Amfinin fişi aşağıdaki resimde olan cinsten. Bu arada amfi dediysem hifi amfi değil. Yani 5+1 lg ses sisteminin playerı aynı zamanda amfi görevi görüyor işte. Zaten normal şartlar altında böyle bir ses gelmiyor. Yani sesi sonuna kadar açsamda hoparlörlerden cızırtı gelmiyor. Mic girişine mikrofon taktığım zaman cızırtı yapıyor. Elimi metal kısıma değdirince çok çok azalıyor.

Elektrik paraziti
  • shockwave error kullanıcısına yanıt
    hocam cihazın regülesi dandiktir. mikrofon preamplifikatörü de çok daha fazla etkileniyor parazitten. elinizi dokundurarak biraz tolere ediliyor ama pek yapacağınız birşey yok gibi geliyor bana.üzerinde metal kısım varsa ordan toprak hattına tek kablo çekmek çözüm olabilir gibime geliyor. dnemeden anlayamayız.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bobine elektrik gitmiyor...
    7 yıl önce açıldı
    Prizdeki Elektirik
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Aynen öyle. Şuna benzer bir mikrofon preamfisi ile sisteme bağlıyorum. Bu paraziti çok arttırıyor. Şu toprak hattına tek kablo çekmek pek benim yapabileceğim bir şey değil ama elektrikçiye söylersem anlar herhalde.

Elektrik paraziti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave error -- 8 Nisan 2014; 1:24:40 >
  • toprak hattı çare olmazsa etrafdaki cihazlar etkliyo olabilir telsiz telefon lcd tv gibi.. (cihazlarında topraklı priz olması lazım işe yaramayabilir)
  • kadircitak kullanıcısına yanıt
    Şimdi ben prizlerimi kontrol ettimde; topraklı olduğunu düşündüğüm prizi söktüm ve mavi renkte bir kablonun toprak hattına bağlandığını gördüm. Sarı-yeşil olarak bahsedilmiş her yerde ama bendeki mavi renkte. Site yönetimine sorduğumda binalarımızda toprak var merak etmeyin diyor..
     Elektrik paraziti

Salonumda bulunan ikinci bir prizi merak edip söktüğümde bunda mavi renkte kabloda göremedim. Prizin toprak girişinden elektrik girişine doğru ince bir tel çekilmiş. Resimde kırmızı ile işaretli. ince bir tel çekilmiş
     Elektrik paraziti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shockwave error -- 8 Nisan 2014; 13:24:51 >

• shockwave error kullanıcısına yanıt
    toprak hattı mutfak+banyoda oluyo genelde senin ses cihazın zaetn topraklı değil mixer topraklı ise ona hat çek..
  •  Elektrik paraziti

hocam birtane bu enerji kablosundan temin edip sağ kısımdaki dişi tarafı kesip atın. kabloyu soyup açın.

içinden 3 tane kablo çıkacak. yeşil üzerine sarı çizgi olan toprak hattıdır. o ucu bir şekilde anfinin metal kısmına bağlamanız lazım. ses jacklarının gövdesini de kullanabilirsiniz.

diğer 2 ucu ise enerji kablosuna bağlayıp bantlayabilirsiniz.

• dedikleri gibi topraklamada sorun var gibi siz deyince sizi toprak olarak kullanıyor. o alüminyum bölgeyi anfi devresine götürüp oradan topraklama yapabilirsiniz. bazen 3lü ses kablolarında topraklama ucu bulunabiliyor. eğer anfi devresi desteklemiyorsa manuel olarak toprağa bağlayabilirsiniz.
  • anladım. manuel toprak şart sanırım.
  • Toprağı nötre bağlamışlar eski bir topraklama sistemi, sağlıklı bir topraklama değil aynı sorun bende de vardı. Ups ile sorunu çözmüştüm.
  • Ben sana cevap vereyim... Aynı sorun ben de vardı. Çözümü şu tesadüf buldum...

Prizlerin sanırım topraklamada sorun var... Elektrik işinden çok anlamam ancak olayın çözümünü şu şekilde yaptım. Bilgisayarın takılı olduğu prizdeki topraklama tellerine bir kablo çektim herhangi bir kablo uzun olsun yeter 1 m kadar. Neyse bu kabloyu vucuduna değdirdiğinde sesin gittiğini fark edeceksin.kablodan elini çektiğinde tekrar ses gelir. Yani topraklamayı çıplak elle tuttuğunda ses gidiyor. Ben kabloyu sıyırdım parmağıma sardım diğerini de topraklama kablosuna bağladım ses kesildi... Bi dene çok saçma gelir evet ama bende işe yaradı

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.