Şimdi Ara

elektrik motorunun kömürleri yaglanir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.680
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • merhabalar. tamir gerektiren bir sistemi sokup komple temizleyip calisir hale getirdim. acik haldeyken calistigini denerken, motor donerken komurlerin oradan kivilcim attigini gordum. sokeli uzun zaman olmustu, bu bolgeler yagli miydi hatirlamiyorum ben temizlemeden once. yag da yalitkan olunca ikilemde kaldim. bu komurlerin motora temas ettigi yerleri yaglayayim mi makine yagi ile? veya ne yapmak lazim?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kesinlikle hayır.. Eğer kollektör ve kömürlerde yağ varsa temizlemenizi öneririm... kollektör ve fırçalar arasında iletim maksimum olmalı..

• 29tr 2 kullanıcısına yanıt
    anladim hocam. epey kuru durumda ve kivilcim cikariyor donmeye baslarken. wd-40 da mi olmaz?

• kordinaryus1 kullanıcısına yanıt
    Hiç bir şey sıkılmaz ,sıkılacaksa yağsız kontak sprey ancak ,yinede tavsiye etmem ,yataklardaki gresi alırsınız veya bulaştırırsınız , sökülüp temizlenmesi gerekir .
  • elektürükçü kullanıcısına yanıt
    hocam mutfak mikseriydi bu alet, ici tamamen hamur ve gida artiklari dolmus durumdaydi. ben de komple sokup temizledim. yatak dediginiz neresi tam olarak? muhtemelen orayi da temizledim zira. nasil bir gres yagi uygulamam lazim?

• kordinaryus1 kullanıcısına yanıt
    Motor milinin kasnağa bağlı olduğu yer , kiminde rulman vardır kiminde bakır burç . sökülüp çok az gres yağı sürülür .
    kollektör boşluklarına pislik girmişse sizin yapabileceğiniz en basit yöntem diş fırçası ile aralarını temizlemek olacaktır . bakır kollektörler kararmışsa 400 numara zımpara ile zımparalanıp sonra tozları mutlaka alınmalıdır .
  • Kömürler kollektöre sağlıklı şekilde temas ediyorsa ark yine de olur ama minimum derecede. Belirtildiği gibi o kısmın parlak bakır renginde ve tertemiz olması, kömürler kısalmış ise yayın gergin olup daha sıkı baskı uygulaması için yeterince uzun olan yenileri ile değiştirilmesi de gerekebilir. Kömürleri söküp boylarına bakın 2-2.5 cm kadar olması lazım yeni ve yeniye yakın ise . 1 cm kadar ise yenilerini temin edip takın tabi fırçalanıp zımparalanması ve bakır tozlarının kalmaması için tekrar fırçalanması gerekir. Yağlanma varsa ki hamur vs varsa muhtemeldir. En kötü ihtimal alkol yada kolonya ile bir bezle silin önce ve zımparalama-fırçalama sonrasında. Kömürleri de ona keza temizleyin ve/veya değiştirin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Akü suyu nedir ?
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Yağlamamanız yararınıza olur hocam. kolay gelsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.