Şimdi Ara

Elektrik-Elektronik Müh. Yüksek Lisans Yapanlar...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
15.520
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Yüksek lisans mülakatlarında ne türden sorular soruyorlar? (teknik sorular mı sosyal sorular mı?)
    Nasıl davranmak gerekli ?
    Sorulara verilen cevapların önemi ne derecede etkili?

Deneyimlerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum...

• Kimse yüksek lisans yapmadımı...
  • Ben Yeditepe Üni. de yapıyorum. Bana önündeki kağıtta yazmasına rağmen yedi ceddime kadar soruları tek tek sordular. Çok sabırlı olmak gerekiyor bu durumda. Off puff ya işte önünde yazıyor neden bu kadar soru soruyorsun gibi düşünmeden tabiki...:)))

Daha sonra neden bu okulu seçtiğini soracaklar. Daha sonra hangi alanda uzmanlaşmak veya eğilmek istediğini soracaklardır muhtemelen. Bana teknik soru sorulmadı ama arada ben işlemcilerden, embedded' tan falan bahsederken bir iki işlemci sorusu gelmişti. Çalışıp çalışmadığını ne üzerine çalıştığını falan soruyorlar. Çalıştığın alan ve işin ile ilgili bilgi sorabilirler.

En önemlisi de adamları askerlikten kaçmak için yüksek yapmadığına ikna etmek. Bu nasıl olacak dersen kesin olmamakla beraber heyacanını oraya yansıtırsan olur. Yani ben yaptım bu şekilde:):):)

Tabi bu özel okul olduğundan işler çok daha kolay oldu. Ama devlet okuluna başvurunca teknik sorular daha çok gelebilir. Seni daha da zorlayabilirler. En önemlisi bence sükunetini korumak ve teknik olmayan sorulara çok ezilmeden veya çok uçmadan profesyonelce, mantıklı cevaplar vermek. Mümkün olduğunca çelişkili cevaplar vermemeye çalış.

Kolaylıklar dilerim.

• @serkanmj teşekkürler.

Ne kadar ücret ödüyorsun senelik?

bana nerden mezun olduğumu, neler yaptığımı sordular.. yüksek lisans yapmadaki amacımın ne olduğunu sormadılar, çünkü ben okulu sene ortasında bitirmiştim ve geçen süre zarfında yüksek lisansa başvurmayı beklediğimi, bu arada bazı kurslara giderek kendimi geliştirdiğimi söylemiştim.. bu onlar için yeterince ikna edici olmuştu.. bunun dışında mezuniyet ortalamamı, ingilizce yeterlilik puanımı ve les puanımı teyid ettirdiler.. akademik olarak da 1 tane soru sormuşlardı, çok basit bir soruydu.. heyecanlamadığın sürece cevaplayabileceğin bir soru sorarlar.. hadi kolay gelsin

Hoşçakal Efsane

• http://www.yeditepe.edu.tr/yeditepe/Yeditepe%20UniverSiteSi/OGrenci%20iSleri/Ucretler.aspx?cacheid=/Yeditepe%20UniverSiteSi/OGrenci%20iSleri/Ucretler

Toplamda (8 ders için) 4500$ ve de tez için 1500YTL ücret ödeyeceğim.

Sana yardımcı olamk için söyleyeyim. Okulun beni en çok etkileyen iki özelliği İtü'den ayrılan herkes neredeyse buraya gelmiş. İçlerinde İtü'nün efsaneleri de var. Ahmet Dervişoğlu, Cevdet Acar ve Uğur Çilingiroğlu gibi. 2. özelliği ise 6-7 tane ayrı ayrı laboratuarın olması. (PLC,DSP,Simülasyon,Antenler,Devreler vs.) Kşisel fikrimi söylemek gerekirse İ.Ü. de 4 sene vakit kaybettikten sonra bu okulu görünce üzüntüm daha da arttıİstanbul Üniversitesine

NOT: Yüksek yapma nedenim başlarda sadece üzerimden i.ü. etiketini atmak istememdi. Şimdi ise hem okulu hem de mesleği yeniden sevmeye başladım. Sakın ama sakın İ.Ü. ye falan başvurma başvuranı da engelle derim ben. Ben şahsen öyle yapıyorum...

quote:

Orjinalden alıntı: beto

@serkanmj teşekkürler.

Ne kadar ücret ödüyorsun senelik?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanmj -- 16 Temmuz 2007; 1:51:40 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • odtü de master için mülakat olmuyor bir tek onu biliyorum.
  • odtude mulakat yok not ortalamana ve ales puanina gore siralama yapiyorlar...
    ank ve gazide mulakat var ama teknik degil ozgecmis mulakati tabi ogrenci sayisi az oldugundan onceden danisman secip ole mulakata girmelisin...
    hacettepede mulakatlar hem teknik hemde sosyal ama cok zor degil...

hepsi de ing belgesi isteniyor toefl gir kurtar kendini...

harc parasi da ole ucuk rakamlar degil donem basina 300-500ytl civari...

Teknik sorularda ne soruyorlar ?
    -Örneğin bir amplifikatör devresi çiz gibi bişey mi soruyorlar.
    -yoksa şu tahtadaki devreyi bir analiz et.
    -Bir mikroişlemcide interrupt (kesme) rutininin işleyiş mantığını açıkla?

not: sorular benim uydurmamdır.
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.