Şimdi Ara

Elektrik-Elektroniğe başlangıç

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
2
Favori
187
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hocalarım ilk olarak herkese İyi Seneler
    Üni sınavına pek çalışmamış olmam nedeniyle bulunduğum şehirdeki bir üniye yerleştim yarı burslu olarak ancak daha hazırlığın yarısındayken üniyi bırakma düşüncesindeyim , elektrik-elektronik alanında yaptığı çalışmalar olsun, bitimre projeleri olsun bu üniye devam etmek açıkçası biraz mantıksız geliyor.
    Kafamdaki fikir şu şekilde :
    4 yıl boyunca bu üniye vereceğim parayı kendime kaynaklar edinerek daha yararlı olacağını düşündüğümden okuyarak ve izleyerek kendimi geliştirme kararı aldım.
    Sizden isteğim : EE alanında kendimi 0'dan üst seviyeye kadar geliştirebilecek kaynaklar ve projeler tavsiye etmenizi rica ediyorum.
    Dil, İngilizce-Türkçe farketmez , yeter ki kaynak güzel olsun olsa olsa biraz çevirmekle uğraşırım ancak bu konuda çok ciddi ve kararlıyım . Yardımlarınız benim için paha biçilemez olacaktır.
    Şimdiden teşekkür ederim.

• Benim önerilerim;

1)İngilizce
    2)Programlama dilleri
    3)PLC

Öğren.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LaOtzi

Benim önerilerim;

1)İngilizce
    2)Programlama dilleri
    3)PLC

Öğren.
    1- İngilizcemi şu anda zaten geliştiriyorum Hazirana kadar üniversite hazırlıkta olacağım. Yaza da Work and Travel'a gidiyorum.
    2-Kısa bir süre de olsa (1 ay kadar c# eğitimi aldım ancak iş yoğunluğundan bıraktım. Şu anda Html&Css - Web development dersleri izliyorum. Biliyorum arduino gibi bir çok cihaz C++ kullanıyor ancak bir yandan da Web e de ihtiyacım var , iş yerimin sitesi için.
    3-PLC hakkında pek bilgim yok , bakacağım.

Bildiğiniz kaynak var ya link atarsanız veya ürünün ismini söyleyebilirseniz sevinirim.(Güvenilir bir e-kitap gibi veya her hangi okumalık )
  • OmrTR kullanıcısına yanıt
    Tabiki Css-Html-Js önemli ancak elektronik diyorsak Ccs C yi bileceksin.Kaynak içinde "SerdarÇiçek-CCS C ile pic programlama" yı önerebilirim.Arduinoya pek kafa yormana gerek yok zaten hazır bir sistem onun yerine Pic'e yoğunlaşmanı öneririm.
  • hobi olarak yapacaksan tamam ama, bu alanda çalışmak için, sertifikaya ihtiyacın olacak. özellikle elektrikte bu şart. merdivenaltı yerlerde, kaçak olarak çalışmayı düşünüyorsan, o başka tabi.
  • LaOtzi
    Tamamdır hocam teşekkür ederim tavsiyeniz için, kaynak araştıracağım biraz pic ile ilgili
    dergul
    hocam amacım şu : zaten halihazırda bir iş yerim var ve ileride üretime geçmeyi planlıyorum , bu mesleği de yapmak istiyorum elektrik-elektronikçiliği de. Üretim aşamasının ilk zamanlarında sonuçta her makineyi hazır alamayacağım veya başka sebepler çıkacak falan derken bu mesleği de tam profesyonel anlamda edinmek istiyorum. (yani tam profesyonel olmasada baktığımda kafamda canlandırıp istersem yapabileyim )

Önereceğiniz bir kitap tarzı bir şey var mıdır acaba?
  • Bos heveslere kapilip okulu birakmayin okul bambaska bisey konustuklariniz bambaska bisey programlama dili plc raspbery pi falan bunlari merak ediyorsaniz zaten ogrenirsiniz ama muhendislik mantalitesini size okuldan baska hicbir yer veremez size kendimden ornek vereyim duzlise mezunuyum ozel bir universitede muhendislik kazandim okudum ne lisede nede universitede dogrudurust devremevre yaptirmadilar ama ben merak ettim arastirdim okudum ogrendim suan turkiye capinda buyuk bir kurumun tum elektrik ve elektronik islerinden sorumlumuhendis olarak calisyorum sizdeki merak ve ogrenme azmi bitmedigi surece birseyler elde edersiniz ama ilk once okul okumak bos is disarda calissam deneyim elde ederim arabeskliginden siddetle vazgecmenizi oneririm yanliz elektrik elektronik cok zor ogrenilen teorik matematik ve fizik agirlikli bir daldir yok oyle ikotransistoru bagladim radyo yaptim olayi basit bir teleskopik radyo anteninin bile sayfalar dolusu hesabi var ve muhendilikler icinde en cok hesap kirap kullanilanidir

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • OmrTR kullanıcısına yanıt
    o işyerini yürütmek istiyorsan, yasal olarak geçerli bir sertifikaya ihtiyacın olacaktır. bunu çıraklıktan alsan bile hem daha zor ve uzun sürecek, hemde 4 yıllık bir fakülte diplomasına denk olmayacaktır. birkaç sene önce bir asansör teknik servisine koordinatörlüğe gittim. şirketin başında, meslek lisesi mezunu birisi vardı. en çok şikayet ettiği şey, işyerinde bir mühendis bulundurma zorunluluğuydu. kitap olarak serdar çiçek'in ccs c kitabını öneririm.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.