Şimdi Ara

ELECTRO GİTAR YENİ BAŞLAYANLAR... (47. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.719
Cevap
33
Favori
270.804
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Zpawnz

Selam arkadaşlar,

Ben elektro gitara yeni başlamak istiyorum Ibanez GRGM21GB beğendim ama bu elektro gitarlar arasında ne gibi bi fark var onu da bilmiyorum. Benim istediğim Joe Satriani (http://www.youtube.com/watch?v=srZ969GALVg&feature=youtu.be ) tarzında bi stil videodaki 01:53 'den başlayan bu soloyu çıkaracak seviyeye gelmek istiyorum. Mutlaka ders alınması şart mı? Düşündüğüm elektro gitar iyi mi yoksa farklı bi model önerir misiniz? Elektro Gitar yanında mutlaka alınması gereken başka ne var? Bilgisayar ile bağlantılı ise sistemim Core i3 işlemci - 1 GB ekran kartı yeterli midir? Heralde yeterlidir die düşünüyorum .. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Arkadaşlar biri yardımcı olabilirse sevinirim ..

• Cort x-1 alıyorum beyler kararımı verdim.
    Amfi olarak Ibanez IBZ10G' yi düşnüyorum ne dersiniz ? çok kötü yönleri varmıdır ?
  • quote:

quote:

Selam arkadaşlar,

Ben elektro gitara yeni başlamak istiyorum Ibanez GRGM21GB beğendim ama bu elektro gitarlar arasında ne gibi bi fark var onu da bilmiyorum. Benim istediğim Joe Satriani (http://www.youtube.com/watch?v=srZ969GALVg&feature=youtu.be ) tarzında bi stil videodaki 01:53 'den başlayan bu soloyu çıkaracak seviyeye gelmek istiyorum. Mutlaka ders alınması şart mı? Düşündüğüm elektro gitar iyi mi yoksa farklı bi model önerir misiniz? Elektro Gitar yanında mutlaka alınması gereken başka ne var? Bilgisayar ile bağlantılı ise sistemim Core i3 işlemci - 1 GB ekran kartı yeterli midir? Heralde yeterlidir die düşünüyorum .. Yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.

Ibanez GRG121EXJ Jumpstart (http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=8971&gid=1194 ) başlangıç setini buldum nasıldır benim gibi hiç gitar deneyimi olmayan birisi için ideal midir? Rica ediyorum bi yardımcı olun ..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zpawnz -- 13 Haziran 2011; 13:43:00 >

• Birkaç hafta sonra lazım olucak.
  • @Zpawnz

dostum başlagıç gitarları arasında aşırı bi fark olmadığı kanısındayım, sesini beğendiğin gitarı al
  • quote:

quote:

quote:

Selam arkadaşlar,

Ibanez GRG121EXJ Jumpstart (http://www.mydukkan.com/urunler_detay.asp?id=8971&gid=1194 ) başlangıç setini buldum nasıldır benim gibi hiç gitar deneyimi olmayan birisi için ideal midir? Rica ediyorum bi yardımcı olun ..

Bu gitarı almaya karar verdim fakat tremolo olmaması solo için sorun teşkil edecekse almayayım ..

• Tremolo telleri gerip gevşetmene yaradığı için solo çalarken değişik soundlar elde etmene yarar, yine Ibanez'in tremololu gitarlarının da videolarına bakıp karar verebilirsin bu konuda.
  • Gitarların drive tonları nasıl kullanılır? Bilen var mı?
  • merabalar ben bi 6 aydır klasik gitar çalıyordum yani biraz ilerleme kaydetmiştim sonra aibmin eskiden bi cort x-6 si vardı onu satmıştı beraber gidip epiphone special II yi aldık. şimdi elektroya yeni başladım epiphone special II baya hoşuma gidiyor sizce güzelbi gitarmı? bide elektoryu en iyi öğrenme yollarını söylediniz ama böle ama daha hızlı öğrenmemi sağlayacak başka yollar varmı? şimdiden teşekkürler
  • Beyler Hicbir yerde bulamadigim cevabi sizden istiyorum.grg170dx in yanina (metallica tonlari icin) marshall mg15dfx mi line 6 spider IV mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sserdar93

Beyler Hicbir yerde bulamadigim cevabi sizden istiyorum.grg170dx in yanina (metallica tonlari icin) marshall mg15dfx mi line 6 spider IV mi?

Dostum ben de GRG170DX almayı düşünüyorum ve satıcı arkadaş banada Marshall MG15 önerdi, Ibanez olabilirdi ama artık üretimi yok die anlattı. Sen ne kadara buldun Marshall 'ı?
  • Amfi felan almayın. bilgisayara guitar rig felan kurun. onboard ses kartıyla felan çok daha iyi ses ve fazla fazla efekt alırsınız.

hem amfi sakat iş. topraksız prize takarsınız mazaAllah çarpılırsınız.
  • quote:

Beyler Hicbir yerde bulamadigim cevabi sizden istiyorum.grg170dx in yanina (metallica tonlari icin) marshall mg15dfx mi line 6 spider IV mi?

Line 6 spider
  • Cort x2 aldım.Şimdide ampli alıcam.
  • benden tavsiye küçük ele sahip arkadaşlar grg170 yerine cortx2 alsın, cortun klavyesi diğerine nazaran daha ince küçük ele daha iyi oturuyor. iki gitar da zaten en kötüsü manyetikler felan iyi değil ama başlangıç gitarı sonuçta floyd rose gitar kullanmayın başlangıç

hevesiyle. telleri perdeye biraz daha yaklaştırın, parmak uçları zamanla nasırlaşacağından dolayı ilk başlarda ciddi acı hissedersiniz basmaya uğraşmak için.

başlangıç için amfi felan almayın, gerekirse dediğim gibi guitar rig 4 programını kurun asio4all yazılımı ile 7.1 onboard ses kartıyla tatmin edici efekt ve ses alırsınız.

topraksız prize amfi takmayın çarpılırsınız.
  • Cort X6 ile scorpionsun tonlarını alabilir miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cro-X

quote:

Line 6 spider

Benimde içimden line 6 geçiyor ama,bieaz açiklar misin sebebini?

@zpawnz ; marshall icin henuz fiyat almadim,ama line 6 300 tl.
  • Arkadaşlar haftada 2 gün özel ders ile günde 4-5 saat çalışarak ne kadar sürede gruplara girecek seviyeye gelebilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xLordRealx -- 24 Haziran 2011; 19:08:23 >
  • evetttt sonunda öss stresinden kurtulduktan sonra ben de gitar almaya karar verdim zaten 2 yıldır aklımdaydı ancak sınav yüzünden bu kararımı bir türlü faaliyete geçiremedim neyse

bende elektro almak istiyorum ve yeni başlıyorum
    arkadaşlarımın bazılarına sordum ne yapmam gerek ne almalıyım diye ve onlar ilk gitarımın çok kaliteli olmamasını söylediler
    gitara iyyyce alışınca zaten ne çalacağımı bilirmişim
    bunun yanında amfinin iyi olması gerekiyormuş
    perdelere rahat basmalıymışım ( zaten yanımda bilen arkadaşlar olacak kucağına alıp bakarsın dediler )
    aslında tam olarak ne çalmak istediğimi bilmiyorum
    genel olarak heavy metal dinliyorum arada blues arada rock
    yani tarz biraz geniş
    bununla birlikte gitarı alıp sonrasında sıkılıp bırakır mıyım korkusu da var (ama bırakamam beee )

aslında gitarı tam olarak bu noktadan sonra istiyorum
    ( 3.00 sn )
    ( 1.20 sn - 2.41 - 4.00 )
    ( bunun hepsi )
    ( 1.35 )
    bu liste bayyaaa gider metallica - the who - the rolling stones - eric clapton - pink floyd - nightwish - whitesnake ......

evet arkadaşlar bu türlere göre göre bir gitar istiyorum tabi ki ilk etapta iyi bir gitar olması gerekmiyor ama çok kötü de olmasın
    fiyat 500 e kadar olmalı ( cort kx5 öneriyorlar )
    yanına amfi Marshall MG10 düşünüyorum ( evde yurtta kulaklıkla çalmak için )

bunların dışında önerileriniz varsa onları da araştırayım
    teşekkür

bir de bu pedal gerekli mi ne zaman alınmalı ???

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dusunmeklazim -- 26 Haziran 2011; 17:35:22 >

• Arkadaşlar kafama birşey takıldı.

Ben cort x2 kullanıyorum haliyle 2 humbucker var.Fakat switch 3 kademe? O kalan 1 neyi çalıştırıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nipponese -- 26 Haziran 2011; 17:29:04 >
  • 
Sayfa: önceki 4546474849
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.