Şimdi Ara

Elden Ring [PC ANA KONU]

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil1 Android
5 sn
1.539
Cevap
55
Favori
83.141
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj




  • Büyük dayak yiyeceğimi bilerek yazacam bunları.


    Souls oyunlarının oyun piyasasındaki ayrıcalığı nedir acaba düşünmüyor değilim.

    Gerçektende 100 üzerinden 97 almayı hak ediyormu bu oyun.

    Gaza geldim steam üzerinden oyunu edindim.

    Sonra gün boyu canlı oynanış videolarını izledim.İlk souls deneyimim olacağı için biraz öğrenme maksadı ile.

    Yahu oyun başlıyor,konu yok ortada. İnanın bana oynayan kişilerinde umrunda değil. İlerliyor ama neden bilmiyor.

    Animasyon desen ortanın bir tık altı.

    Düşman yapay zekası yok zaten. Öyle bişey yok.

    Sanki zar sistemiyle çalışan aşırı kuvvetli boss'lar. Bakın bu yapay zeka değil. Yani hiçbir boss veya düşman sana göre şekil almıyor. Önceden kodlanmış zar sistemi ile çalışan hareketleri yapıyor.

    Oyun dünyası dolu dolu deniyor ya. Ben onuda aradım bulamadım iyimi. Ortalarda embesil embesil gezen düşmanlar, bir iki keçi... Yaşayan bir dünya veya benzeri hiçbir emare yok...

    Grafik desek yahu daha yeni Horizon çıktı. Onun üzerine şuna iyi demek için nasıl bir fanatik olmak gerekiyor acaba bilmiyorum.


    Bütün bunların üzerine oyun 97 almış iyimi. Tamam Souls oyunlarından anlamam ama en azından izliyoruz be abi. Yukarda saydığım hataların yarısının yarısı başka oyunlarda olsa piyasada itin dütüne sokulur o oyun. Ama souls oyunu oldumu bunlar hiç görülmez.

    Sorsan bu eksiklikleri cevapta hep aynıdır. " Souls oyunlarında bunlar aranmaz"

    Ha birde bu souls oyunlarının elitist'leri var dimi.

    Belkide bu seriye bulaşmamamın en büyük sebebleri.




    SONUÇ : Oyun iade edildi....

    Puan verenlerin alayı "oh be sonunda zor bir oyun çıktı bakın ben sadece zor oyuna böyle puan veririm hehehe boş adam değiliz olum" kafasıdır. Bu kadar net.


    Bu oyunun 97 olmasının, 90 olmasının mümkünatı yok. Bak kişisel olarak 100 ver sorun yok senin zevkin kimse bir şey diyemez. 97 ortalama kesinlikle normal değil. Bu yılda bu kadar teknik sorunlu, bu kadar animasyonların 10 senedir aynı bırakıldığı, dolu dünya deyip bomboş dünyada olduğun yapay zekanın mal gibi sana bakıp yürüdüğü taktik maktik olmadan sadece animasyonları farklı olan düşmanlarla dolu bir oyuna 97 verilemez. Ulan yürüme animasyonu koşma animasyonu 10 sene önceki kopyala yapıştır. Eğilme animasyonu eklenmiş bir tek bu kadar. Arkadan geleyim gizli vuruş yapayım parry yapayım dodge yapayım desen her şey aynı ya her şey ama. Arkadaş az geliştir lan bir şeyleri. Nasıl 97 ya ne toksik bir endüstriye döndü bu oyun dünyası?


    Animasyona bakma grafiğe bakma hikaye sunumuna bakma neye bakalım lan? Demon's Souls'ten beri yaptığın şeyi yapıyorsun o sana vursun sen onun patternini öğren bütün phase'leri öğren o sırada 3265 kere öl (3265 kere de o yolu git. diğer aptalları da dodge yapa yapa geç bu sırada uğraşmadan. onlar da mal gibi sana baksın) ama patternleri öğrendikten sonra nihayet öldürünce "ay ne kadar efsane öldürdüm oh zorluğun hazzı bu kank ya piuu" olsun. Bu mu ya? Lan senelerdir olay bu herhalde farklı bir şey bekleyeceğiz. 97 nedir ya.


    Sevenleri sevecektir tabii kimsenin keyfine karışılmaz. Şu sevme sevmeme konusunda taraf olmak da ayrı acizlik. Seveni sever sevmeyene laf edilmez, sevene de edilmez. Oyun eleştirilir bu kadar. Ben de Bloodborne'u ve Ps5 Demon's Souls'ü çok beğendim ama genel olarak souls oyunlarına çok katlanmam. Ki oyunları her zaman en zorda oynarım kolaylığa da katlanamam. Bir oyun oynayana acı çektirecek, ki zevki olsun bunu bilir bunu söylerim. Ama souls oyunlarının zorluğu tamamen "bana göre" hamallık zorluğudur. Git gel git gel git gel öldün anasının örekesine git gel tek vuruş yine öl. Bu beceri falan değil bu sabır sadece. Dediğim gibi bunu seven oyunculara keyifli oyunlar ben kendi gördüğümü ve tüm souls oyunlarını oynayarak gördüklerimi söylüyorum.


    Hollow Knight bak net olarak souls'lerden zor bir oyun, Cuphead, git oyna net olarak kafayı yedirtir. PS5 Returnal. Çok net zor. Hepsini ayıla bayıla bitirdim. Zorluksa zorluk. Ama bunda anasının örekesinden başla pattern öğren pattern öğren pattern öğren iyi o zaman kaydetme sistemini devre dışı bırak oyunlarda her oyun zor olsun bu mudur?

    Onu bunu bırak, Dying Light 2 de kırdıkları puanlar performans yüzündendi bir de. Arkadaş adamlar parkur sistemi yapmış. Tüm haritadaki her obje ona göre tasarlanmış, kolay bir iş değil. Büyük bir emek var. İlk oyundan kat be kat daha güzel yapılmış. Ama performans sıkıntısı olmuşta o yüzden puan kırdık demişler.

    Konsol Üssü nde Twitch yayını izledim Elden Ringin. Her iki üç dakikada, bazı yerlerde saniyeler içerisinde sürekli takılıyor. Canavarla savaşırken en az üç kere takılıyor fps düşüyor.

    Bu oyunun olayı zaten, senin verdiğin anlık tepkiye bağlı. Tüm oyun boyunca yaptığın tek şey de bu. Ve bunu engelleyen tek etmende fps düşüşü ile anlık takılmalar.

    Ayrıca bu sorunlar tüm platformlarda geçerli. Ona rağmen 100 puanı veren verene.

    Bu oyuna Türkçe dil desteği vermemek nedir yahu? B2 seviye İngilizcem var ne çok iyiyim ne de çok kötüyüm oynadığım oyunları anlıyorum genelde ama neden kendi dilimde oynayamıyorum? Bu durum gerçekten çok fazla can sıkmakta. New World de aynısını yaptı sırf TR dil desteği olmadığı için oyunu almadım bunu da almayacağım. Bizi adam yerine koymayıp çeviri bile yapmayan firmalardan oyun almamak lazım. Şu dillerin olup Türkçe dilinin olmaması gerçekten rezillik, ayıp.


    İşte bas bas bağırdık bu bir SOULS oyunu diye dinlemediniz sonra da hikaye yok, nereye gidecem bilmiyorum diye oyuna b*k atıyorsunuz.


    He canım haritada sana ana görev/yan görev noktaları verecek oralara gidip çiçek böcek toplayıp görev yapacaksın  


    Oyunu iade edebilecek kadar kısa (1-2 saat) oynayıp da harita dolu dolu değil demen de ayrı bir komik, ne kadar oynadın da dolu olup olmadığına karar veriyon? harita anca harita parçalarıyla açılıyor ve onları bulmak için de keşif yapman her tarafı karış karış gezmen gerekiyor ee senin sabrın yok, öğrenmeye ve karakterini geliştirmeye tahammülün yok kalkmış oyuna b*k atıyorsun.


    Ayrıca boss veya düşman sana göre şekil almıyor, yapay zeka yok falan demişsin buna cevap dahi vermiyorum, komik ötesi komik leş bir yorum.


    FarCry, AC oyunlarına devam edin tam olarak aradıklarınız o oyunlarda.

    Souls türünü çok abartmayın 8 bitlik atari oyunu olan Mario Brossun oyun mantığından hiç bir farkı yok, sürekli adam kesiyorsun, marioda da zıplayorsun, sürekli bir aşamayı geçmek amaç. 2d oyunlarda bile aynı mantıkta çok iyi iş çıkaran oyunlar var. oyunu türü küçümsemiyorum, rpg özelliği de var. 100 üzerinde 85 üstü alıcak bir oyun değil. Bir souls like oyunu genel punlamda 85 e kadar puan alabilir. Souls tarzı içinde puanlama yapıp 100 verirsin ona birşey demem. Çok da abartmayın altı üsütü oyun. Ciddi hikaye ve sunumu olmadıkça ,ortalma üstü oynanış ile garfik de yoksa, bir insan single oyunda neden saatler harcasın ki? Aç For honoru , bileğin hakkıyla gerçek kişiyle savaşı. Bu oyuna zor diyenler Mordhau baksın bakalım en gerçek dövüş deneyimi o oyunda. Ben bu oyunun 500 tl verdim, iade ettim, hakettiğini düşünmüyorum o parayı. DS2-3 ü de oynadım. %75 indirimde 2-3 yıl sonra alırım. 2 satır yazıyıda türkçe çeviri yapmamaları ayrıca terbiyesizlik 500 tl para vermişim, bu alım gücünde beni adam yerine koymuyorsun, adam akıllı bölgesel fiyatlandırma yapmıyosun, göya caponlar bizi çok severdi, pvp internet güvenliği riskleri vardı karşı taraf pcini tamamen ele geçirebiliyormuş o sorun düzeldi mi bilmiyorum, konu hakkında kaspersky bana mesaj atmıştı.

    Cidden şu souls oyunlarının fanlarındaki olan ego kendini beğenmişliği hiçbir oyunda bulamazsınız.Yukarda malum bir tanesi aklınca becereksizler diye dalga geçmeye çalışmalar komiklikler.Optimizasyon özürlüsü tarih öncesi dinamikleri ve grafiklerine laf etmezler.Firma baya bildiğin oyunun severleriyle maytap geçmiş yinede ağızlarından laf çıkmıyor bu kitlenin.İnsan hiçmi özenmez oyuna.Anladık her yönden önceki oyunların kopyası olmuş ama bari hatalarını elden geçirseydiniz.Onlarda birebir aynen bu oyunda var.Sene oldu 2022 1 threads e abanan oyunmu olur.Bu olayı 15-20 yıl önce bitirdik.60 fps olayına girmiyorum bile.Bari şunu 60 fps dışında birde 120 fps ayarı koy.

    Adamlar hala Souls oyunlarında hikaye yok diyor hiç bir şey bilmeyen elemanlarda artılıyor mesajı. Tek hücreli arkadaş oyunun ismi zaten hikayenin ana konusu buradan yola çıkıp oyun hakkında bir kaç video izlesen anlayacaksın? Sen daha bunu anlayacak kadar bu oyun türüne saygı gösterip vakit ayırmamışsın halan daha hikaye lore sorup amacım ne diyorsunuz?

  • Miyazaki varsa bir işin içinde, onun kötü olma ihtimali çok az.
  • Onlerden yerimizi alalim
  • E3 adına şimdilik beni heyecanlandıran tek oyun.
  • Açık dünya/rpg agirlikli olacakmış bu oyun oynanir



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EnergyHill -- 10 Haziran 2019; 2:53:18 >
  • Yerimizi alalım, Miyazaki'ye güvenimiz tam.
  • Hadi bakalım bloodborne ve dark souls açlığımızı giderecek oyun mu geliyor
  • Miyazaki ve George R.R Martin ön sipariş geçilir buna .
  • Önlerden rez.
  • Rez
  • Efsane olacak.
  • Fenaaa
  • Söylentilere göre 12 Aralık'ta gerçekleşecek The Game Awards etkinliğinde detaylı bir şekilde tanıtılacakmış.
  • Beklemedeyiz.
  • amazon sızıntısına göre çıkış tarihi 15 ağustos 2022



    Elden Ring [PC ANA KONU]



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi b0Ni -- 5 Ekim 2020; 0:19:48 >
  • b0Ni kullanıcısına yanıt

    Çok varmış daha yav.

  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.