Şimdi Ara

El Yapımı Wireless Anten (Yagi - Uda 15-17 dB) !!Yeni Anten Eklendi!! (29. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
672
Cevap
8
Favori
326.539
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • evet biyerde buldum adam 4 metre var dedi kesemem dedi

neyse babama söyledim yarın bulurum dedi

pvcnin kalınlığı üzerine sarılacak telin frekansını etkilemezmi?
  • 4 gün araştırma yapıldı(Forumdaki bütün mesajların okunması ve diğer sitelerin araştırlıması)

3 gün parça arandı

Ve montaj yapıldı.

Sonuç mükemmel.

iki kat sinyal artışı.

Konuyu hazırlayan arkadaşa çok teşekkür ederim.

antenin resimlerinide en kısa zamanda koyacağım

El Yapımı Wireless Anten (Yagi - Uda 15-17 dB) !!Yeni Anten Eklendi!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jope -- 7 Temmuz 2009; 15:37:17 >

• Uğraştığına dğmiş görünüyor. Antenin resimlerini koyarsan diğer arkadaşlara örnek olması açısından iyi olur.
  • anten arşivi felan yapan war ise bana bi tane uygun fiyata satarmısınız mufaktann masaüstü ile bağlanmak zorunda kalıyorum ve tam olarak performans alamıyorum ve en büyük etken öğrenciyim ayrıca gerekli malzemeleri toplayamıyorum uygun fiyata satmak isteyen olursa pm bekliyorum teşekkürler
  • arkaslar lehım olayını ek cozemedım 2 tarafadamı lehımlenıyor yoksa kesılen uclardan sadece 1ınemı lehımlenıyor resım koyacak yada bılgılendırecek bırısı varmı ?
  • arkadaşlar izmir şirinyerde oturmaktayım. kalabalık bir ilçedir..

bu ilk sayfadaki anteni yapmayı deneyeceğim. yapmam da ki tek sebep : şifresiz bir ağ bulurum diye.

labtop ile sadece bulunduğum odada 3 tane wireless görüyorum ve 3 üde şifreli...

sizce bu antenlerle geniş bir çevreye hakim olup dediğim gibi bağlantı kurabilirmiyim?

deneyip sonuç alanlar yazarsa sevinirim

teşekkkürler...

birde sormak istediğim... kısa devre olmaması için bu düzeneklerin ne yapıyorsunuz?
  • Merhaba arkadaşlar..
    baya bi ilgi çeken başlık olmuş..konuyu açan arkadaşa gerçekten çok teşekkür ediyorum..yardımları ilgisi ve özeni için..

ben de bu anteni yapayım dedim.daha önce fm vericime yagi anten yapmıştım tabi çok özensizceydi.6lık bakır kabloyu aldım.pvc boruyu yarın alıcam.bakır kabloyu düzlemek zor olacak gibi..neyse asıl sorum bu değil.wus-300 ün harici anten için çıkışı yok.ama bi kondansatörün yerini değiştirip dahili anteni devredışı bırakıp anten takılabiliyor.bu wus 300 ün kartına lehimleyebileceğim anten konnektörünü nereden bulabilirim.her elektronik malzemecilerde bulabileceğimi sanmıyorum.wus 300 ün kartına direk kablo lehimlemek istemiyorum.yani benim sorunum konnektörleri nereden bulabileceğim..
    yardım edecek arkadaşlara teşekkürler...
  • ya ben bişe dicem belki komik olabilir.bi arkadas çubuk boyutları vermiş ben ona göre kumpas la ölçerek kestim.Şimdi resimlere bakıyorumda benim kestiklerim çok küçük duruyor.yanlışlık nerede? bu arada adana cubuk aldım 1.5 metre adam özel bunlar kilo ile degil özel bunlar dedi 10 a sattı.tabi bunu kestikten sonra dedi diye aldık işte.
  • şu anda yamış bulunmaktayım bu konuyu açan arkadas bunu nasıl yaptı onu anlamış degilim ölçümleri neden çok açık bir şekilde söylemiyor.nette dolaşan her yagi anteni senmi yaptın veya alıntımı yaptın,çünkü hepsi aynı anlatım.

ölçtüm biçtim senin bakır çubuklar büyük görünüyor bu resim hatası oldugunuda sanmıyorum.

antemin ölçüleri tam oldugu halde önceden adaptörün anteniyle buldugu 10 tanenin 2 tanesini anca çekiyor şimdi biri gelipte bana hatalı ölçüm demesin sabahtan akşama kadar uğraştım.
  • Arkadaşlar uzun uğraşlar sonucunda bende bu anteni yapmış bulunmaktayım. Konnektör temini dışında zorlanmadım onuda PERPA Elektrikçiler Çarşısından (istanbulda yaşayanlar bilirler) temin ettim Ve sonuç harika. Bilgisayarın yeri biraz kuytu diğer odadaki modemi bile zorla görüyodu ama bu antenle sorunu çözmüş bulunmaktayım. Evdeki modemim dışında 2 tane daha modem yakaladım. Yakın zamanda pc nin yerini değiştirip wi-fi modem avına çıkacağım. Ayrıca diğer model antenler içinde girişimlere başlamış bulunmaktayım :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: spyfurky

şu anda yamış bulunmaktayım bu konuyu açan arkadas bunu nasıl yaptı onu anlamış degilim ölçümleri neden çok açık bir şekilde söylemiyor.nette dolaşan her yagi anteni senmi yaptın veya alıntımı yaptın,çünkü hepsi aynı anlatım.

ölçtüm biçtim senin bakır çubuklar büyük görünüyor bu resim hatası oldugunuda sanmıyorum.

antemin ölçüleri tam oldugu halde önceden adaptörün anteniyle buldugu 10 tanenin 2 tanesini anca çekiyor şimdi biri gelipte bana hatalı ölçüm demesin sabahtan akşama kadar uğraştım.

Selam,

Giriş sayfasının ilk kısmında ayrıntılı bir şekilde çizim dosyasının pdf dokümanı verilmiştir. Sanırım gözden kaçmış. Ayrıca çizimleri aldığım site adreside verilmiştir. Ancak her ihtimale karşı aşağıya ayrıntılı çizimi birkez daha ekliyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi lightt -- 4 Aralık 2009; 9:33:09 >

• Selam,

Şimdi ben Robotics wireless modem almayı düşünüyorum...Bu modemle yan binadan 1 masaüstü 1 de Laptop (wireless olarak ) bağlantı yapacak...Normal şartlarda laptop un çekmeme gibi durumu olursa eğer böyle bir anten yapıp nerede durması gerekiyor ? Laptoplu kullanıcının yanında mı yoksa wireless modemin bulunduğu yerde mi ?
  • SElam,

Öncelikle yan bina olayı biraz karmaşık olmuş olmuş aranızda bir duvar mı var yoksa daha karmaşık bir yapı mı? buna bir çözüm getiriniz. Antenin yeri ise farketmez iste modeme bağlayınız ister kullanacak cihaza bağlayınız. Yalnız yagi anten sizin durumunuz için uygun değildir. Yagi antenler karşılıklı görüşün tam olduğu dış ortam antenleridir. Farklı antenlere yönelmenizi tavsiye ediyorum.
  • Binalar arasında yani hattı çekeceğimiz kısımda sadece bahçe var yol felan geçmiyor...Fakat şöyle nasıl anlatsam diğer binanın temeli biraz aşağıda kalıyor..O binaya göre duvar oluyor ister istemez çünkü bize görede direk bahçenin korkulukları oluyor...Duvarın yüksekliği yani kablonun geçiş yerlerini hesaplamak gerekirse kesin ölçülerini bilmiyorum onu bugün bi ara ölçücez...3-4 metre ya var ya yok...
  • Birde bu switch olayını kavramış değilim....Forumda dolaştım bu konu hakkında switch gereklidir diyorlar...Diyelim ki switch'i aldık modemin bulunduğu yerde mi kalacak yoksa binadaki arkadaşın orda mı duracak ?
  • ya bu proje çok hoşuma gitti yapamayı düşünüyorum hocam sizden de yardımlarınızı bekliyorum bişiy merak ediyorum ben sony vaio ns21m/s kullanıyorum bu yaptıgım annteni nasıl kullanabilirim bu projeyi yapıp hocaya ödev alarak verecemm vize final yerine gececek aklıma takılan bazı şeyler var bu projeyi bitirdikten sonra herhangi bi program kullanılıyormu bide bu proje için o bakır tellerin boyu kaç cm olacak kaç mm bakır klanılacak bide kulanılan kablonun ismi ne şimdiden tşklr ederim yardımlarınız için
  • 100 metre ileride aramızda evde bulunan bir arkadaşım var. İnterneti ondan wireless ile almak istiyorum. Arkadaş kendi modeminde wirelesstan kullanacak. Ben ise modeme bağlı wireles routerden benim eve bağlantıyı göndericem. Bu bağlantıyı gönderirken yagi anten ile değiştirsem rourterın anteni, ben bu bağlantıyı kendi evimde direk görebileceği yere de bir yagi anten koymam gerekecek. Arada ki evler problem yaratırmı? Birde ben kendi evimde wireless tekrarlayıcı kullansam ve de antenini yagi ile değiştirsem iyi ayarlanmış bir şekilde kursam kendi evimde laptopa hiçbir parça ilave etmeden 100 metre uzaktaki yayını getirebilirmiyim kablosuz olarak? Yoksa yagiyi bir usb ye lehimleyerek usb denmi bağlıcam laptopa. Biraz karışık oldu ama idare edin :D
  • quote:

Orijinalden alıntı: sakafat

100 metre ileride aramızda evde bulunan bir arkadaşım var. İnterneti ondan wireless ile almak istiyorum. Arkadaş kendi modeminde wirelesstan kullanacak. Ben ise modeme bağlı wireles routerden benim eve bağlantıyı göndericem. Bu bağlantıyı gönderirken yagi anten ile değiştirsem rourterın anteni, ben bu bağlantıyı kendi evimde direk görebileceği yere de bir yagi anten koymam gerekecek. Arada ki evler problem yaratırmı? Birde ben kendi evimde wireless tekrarlayıcı kullansam ve de antenini yagi ile değiştirsem iyi ayarlanmış bir şekilde kursam kendi evimde laptopa hiçbir parça ilave etmeden 100 metre uzaktaki yayını getirebilirmiyim kablosuz olarak? Yoksa yagiyi bir usb ye lehimleyerek usb denmi bağlıcam laptopa. Biraz karışık oldu ama idare edin :D

safakat
    merhaba kardesim.

sorununa tam cozum degilde biraz yardımcı olayım.

sorununla ilgili fazla bir bilgim yok fakat yagi anten usbden baglanmıyor benim bildigim.yagi antenden gelen rg58/u kablosu normal masaustu wirelessleri icin uyumlu.yani laptoplara uyumlu degil. laptop a baglamak istiyorsan rg58/u kablosuna ek olarak donusturucu kablosu alman gerekiyor.mini wirelesslerin aux girisleri felan ufak oldugundan rg58/u nun wireless giris tarafı uyumsuzdur.uyumlu olması icin donusturu olman gerekir ki zira 20lira dolaylarında bulabilirsin.sadece donusturucu 20lira.

bu arada alacagın donusturucu antenden faydalanman icin laptopa baglanması gerekir yani kablosuz derken anteni senin odanın camından dısarı cıkardıysan sende salondan girmeyi dusunuyorsan yanlıs dusunuyorsun.anteni nereye sabitlersen rg58/u kablosu ne kdr uzunsa ki 5mden fazla uzun olmassa iyi olur(m basına 1db kaybı var 5m alırsan 17dblik bir antenin kazancı 12db e duser) laptopu antenden 5m uzaga goturebilirsin.

problemini tam anlamadım ancak sanırsam hem arkadasının evindeki modem e hemde kendi laptopuna yagi anten baglamayı dusunuyorsun fakat tek bir yere yani ya kendi pc ne yada arkadasının evindeki modem e (ki modem i tercih etsen iyi olur senin anten baglama derdin olmaz istedigin evin her kosesinden buyuk ihtimal baglanırsın. aradaki duvarlar tabikide etkiliyor ancak bu yagi antenle kmlerce baglanan varken 100m nin duvarları ne kdr cokta olsa baglanacagını dusunuyorum) yagi anten baglarsan daha iyi olacak ve cift masrafa girmemis olacaksın.ama aynı zmanda modemin wireless i uzun kapasiteli olunca diger evlerde oturan kullanıcılarda modeme erismek isteyebilir ve sifresini kırmak isteyebilir. o yuzden bence sen laptop una anten alsan guvenlik acısından daha iyi olur.

benim konu hakimiyetim bu kdr.kolay gelsin

• Selam,

sakafat arkadaşım, eğer dediklerini gerçekleştirebileceksen teorik olarak wireless sinyalini sorunsuz olarak alırsın. Yapacağın (yaparın dediğin aslında) şeyler şöyle:
    1- Arkadaşının modemine bir WiFi router bağlayacaksın.
    2- Bağladığın routerın antenini yagi anten ile değiştireceksin (bence öncelikle diğer antenlerle denemelisin)
    3- Bağladığın yagi anteni çok ince bir ayarla evini görecek şekilde ayarlayacaksın. Arada evler olduğunu söylemişsin bu durumda ben anteni çatıya çıkardığını varsayıyorum.

Ancak karşılaşacağın zorlukları hemen belirteyim. Yagi anten yapımı ve ayarlaması zor bir antendir dolayısıyla öncelikle geniş açılı antenlerle (biquad veya patch) deneme yapmanı tavsiye ederim. Evi engelsiz olarak göndürmen çok çok önemlidir, freshnel zone olarak tabir edilen alanda engel olmamalıdır. karşına çıkacak her engel sinyalinin zayıflamasına neden olacaktır. Ncak istedikten sonra olmaz diye birşey yoktur yapılabilir.

• Merhaba Arkadaşlar. Güvenlik kameralarını bilirsiniz, ben işyerimde depomu izlemek istiyorum. Biraz Kötü giriş yaptım ama açıklayayım.

Çalıştığım yer boş bir arazide bulunmakta. Depom ise yine boş bir arazide ancak işyerime yaklaşık 1km uzaklıkta bulunmaktadır. İşyerim ve depo birbirlerini anten ile görebilecek konumdalar. Şimdi ben işyerime güvenlik kamerası taktırdım içeriyi izleyebiliyorum istediğim şekilde. Fakat depomu da izlemek istiyorum ama depoda internet yok. Bunun için Kablosuz İletişim kurabilirmiyim? Kamera kayıtları bilgisayara değil kayıt cihazına yapılmaktadır. Depomdaki "n" Adet kamerayı kayıt yapabilmem ve izleyebilmem için işyerimdeki kayıt cihazına ulaştırmam gerekiyor. Bunun İçin El Yapımı Wireless Anten kullanabilirmiyim ? Ya da bildiğimiz çanak anten iş görürmü ve nasıl yapabilirim ? Bu konuda bilgisi olan paylaşırsa çok minettar olurum. Şimdiden Teşekkürler.

• 
Sayfa: önceki 2728293031
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.