Şimdi Ara

El Yapımı Wireless Anten (Yagi - Uda 15-17 dB) !!Yeni Anten Eklendi!! (31. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
672
Cevap
8
Favori
326.512
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben dizüstü bilgisayarımın wireless çekim gücünü arttırmak istiyorum. Diyelim ki elimde wireless anteni var(bu veya buna benzer);

1. Bunu dizüstü bilgisayara nasıl takarım?
    2. Ne kadar bi artış sağlamış olurum?
    3. Anteni dışarıya monte etsem sorun olur mu?
  • biraz hort gibi mi olacak bilmiyorum ama benim alt katta wireless modemim var üst katta masaüstü biligisayarımda kablosuz modem(alıcı) var ama çok düşük veye düşük şeklinde sinyal alıyor.basit bir anten yapmam lazım nasıl birşey önerirsiniz ve illa antenkablosundaki + ve - yi birbirine bağlamak mı gerekir?buradaki olduğu gibi
  • Sayın lightt Arkadaşım-Meslektaşım. Çok güzel bir çalışma olmuş ellerine sağlık.

Yazdıklarınız içerisinde " 50 Ω luk kablo kullandığımız için 50 Ω luk bir loop yapmaya çalışıyoruz." diye bir cümle okudum bunu açarmısınız?
    Bakır kabloların omajı çok düşüktür RG 58/U kabloyu bilmem ama sardığınız şerit bakırın direnci 50 ohm olmasa gerek.
    Birde kabloların ve herşeyin bakır olması durumunda herşey daha iyi olmazmı ? Yani direnciv olmasımı gerekiyor aradaki voltajın artması frekans gücünün artmasına etki yapıyormu direkt olarak? :) şimdi kafamda canlanır gibi oldu direnç olması Vp-p artması demek buda bir nevi sinyal gücü demek :)
    neyse epey dallandırdım kusura bakmayın bu konularda aydınlatırsanız sevinirim.

Ayrıca sizin yaptıklarınızın hepsi çekim gücünü artırmak için, peki yayın gücünü artırmak için çubuk tipli antenlermi kullanmamız gerekiyor bu antenlerin hazırlanışı ve teknik hesapları ile ilgili bilginiz varmı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi minnik -- 7 Mayıs 2010; 15:41:03 >

• cukiq Arkadaşım bu adaptörü ben kullanıyorum problem cıkartmaz Win xp ve Win 7 de sorunsuz kullanabilirsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: minnik

Sayın lightt Arkadaşım-Meslektaşım. Çok güzel bir çalışma olmuş ellerine sağlık.

Yazdıklarınız içerisinde " 50 Ω luk kablo kullandığımız için 50 Ω luk bir loop yapmaya çalışıyoruz." diye bir cümle okudum bunu açarmısınız?
    Bakır kabloların omajı çok düşüktür RG 58/U kabloyu bilmem ama sardığınız şerit bakırın direnci 50 ohm olmasa gerek.
    Birde kabloların ve herşeyin bakır olması durumunda herşey daha iyi olmazmı ? Yani direnciv olmasımı gerekiyor aradaki voltajın artması frekans gücünün artmasına etki yapıyormu direkt olarak? :) şimdi kafamda canlanır gibi oldu direnç olması Vp-p artması demek buda bir nevi sinyal gücü demek :)
    neyse epey dallandırdım kusura bakmayın bu konularda aydınlatırsanız sevinirim.

Ayrıca sizin yaptıklarınızın hepsi çekim gücünü artırmak için, peki yayın gücünü artırmak için çubuk tipli antenlermi kullanmamız gerekiyor bu antenlerin hazırlanışı ve teknik hesapları ile ilgili bilginiz varmı ?

Selam,

Burdaki 50 Ω değeri kablonun direnci değil empedansıdır yani kablonun indüktansının kapansitasına oranının karekökü olarak ifade edilen şeydir. Dolayısıyla hazırladığımız o bakır şeritinde empedansından bahsediyoruz. Kablodan antene geçişte empedans eşleşmesi gerekiyor, aksi taktirde yürüyen dalga teorisi devreye girer ve bağlantı noktasında yansımalar meydana gelir.

Antenler pasif elemanlardır dolayısıyla hem giriş, hem çıkış aygıtı olarak kullanılabilirler, antenler sadece çıkış sinyalinin belirli bir yöne yönlendiren cihazlardır. Çıkış gücünü arttırmak için amplifikatör kullanıyoruz ancak WiFi sinyalleri çok yüksek frekanslı olduğu için amplifikatör kullanmak hem bize hemde çevredeki cihazlara zarar verir dolayısıyla sinyali uzak mesafelere ulaşırmak için çıkış gücünü arttırmak yerine anten kullanıyoruz.

Galiba biraz karışık oldu ama, toparlayamadım. Sonradan düzeltirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: lightt

Selam,

Burdaki 50 Ω değeri kablonun direnci değil empedansıdır yani kablonun indüktansının kapansitasına oranının karekökü olarak ifade edilen şeydir. Dolayısıyla hazırladığımız o bakır şeritinde empedansından bahsediyoruz. Kablodan antene geçişte empedans eşleşmesi gerekiyor, aksi taktirde yürüyen dalga teorisi devreye girer ve bağlantı noktasında yansımalar meydana gelir.

Antenler pasif elemanlardır dolayısıyla hem giriş, hem çıkış aygıtı olarak kullanılabilirler, antenler sadece çıkış sinyalinin belirli bir yöne yönlendiren cihazlardır. Çıkış gücünü arttırmak için amplifikatör kullanıyoruz ancak WiFi sinyalleri çok yüksek frekanslı olduğu için amplifikatör kullanmak hem bize hemde çevredeki cihazlara zarar verir dolayısıyla sinyali uzak mesafelere ulaşırmak için çıkış gücünü arttırmak yerine anten kullanıyoruz.

Galiba biraz karışık oldu ama, toparlayamadım. Sonradan düzeltirim.

Tamam o halde, ben direnç gibi düşünmüştüm.

Anten yapımınızı okurken kablo ile anten empedansının aynı olması gerektiği dikkatimi çekmişti, bu konuda soru sormak isterim;

1) Empedans değerleri RG58 kablo için her metre başına artıyormu aynımı? Yani 5mt ile 1 mt RG58 e 50 ohm diyebilirmiyiz?

2) Yaptığımız antenin empedansını nasıl bileceğiz? Piyasada satılan omnional antenlerden 9 db, 2db, 5db ninde empedansı hep 50 ohm bunu nasıl ayarlıyorlar tüm antenlerde kullanılan iletkenler farklı anamaddeyemi sahip boyutlarımı farklı?
    Ben 9 dblik omnional anten yapmak istesem bakır kablo ile bunu nasıl yapabilirim kaç mm kaç metre bakır kullanıp nasıl bir şekil vermem gerekir?

Kahramanmaraştayım, geçen cumartesi anten için RP-SMA konnektör aramaya çıktım RG58 kabloyu zor buldum :) RP-SMA burada yok. Kendim bişeyler uydurayım diye epey uğraştım 2 metre kabloyla 4mm bakır teli omnional şeklinde spiral anten yapmayı denedim sonuç hüsran oldu :)
    RP-SMA bulan hemşehrim varsa bi ışık yaksın :)

• Merhabalar arkdaşlar. İnternet cafemle evim arasında 400 metre mesafe ve 10 bina var. TP Linkin 50 km mesafede çektiğini iddaa ettiği modem için ekstra bir antene ihtiyacım olacak mı olacaksa ne tür bir antene ihtiyacım olacak?
  • Surecom wireless router'ım var ,istediğim şekilde verim alamıyordum önceleri , odadan odaya çekmiyordu fakat ethernet bağlantısında herhangi bir sorun yoktu ... Bugün wirelessle aynı odadan bağlanamadım ben de router'ın içini açtım anteni sıktım falan en sonunda bağlanabildim fakat internet çıkışı alamıyorum , ethernetle hala bağlanmaktayım fakat wirelesse gelen paket sayısı tamam giden paket sayısı yerlerde ... Router'a güzel bir anten yapımıyla bu sorunu aşabilir miyim ? Antende var herhalde sorun yoksa ethernet portunda herhangi bir sorun yok.
  • çok başarılı bir çalışma olmuş,başarılarınızın devamını dilerim
  • lightt bişey sorcam. Ben bu anteni yapınca sıradan ethernet kablosu ile pc nin ethernet kablasu takılan yere taksam olurmu? benim ethernet kartında anten yok.
  • moderatörlerden özür diliyorum "değiştir" kısmından yazıyı düzenleyemedim özellik kapalı diyor.lightt bağlanmak istediğim wireless'ı harita üzerinden gösterdim anteni yaparsam bu internete bağlanabilirmiyim? yapmak istediğim anten pvc borulu olan yagi anten. Bu arada haritadaki aşağıda olan yıldızlı olan yer benim ev ftz avm diye gösterilen yerde bağlanmak istediğim yer ne dersin bağlanabilirmiyim.Bu arada konum olarak ben yüksek tarafta oluyorum zaten evinde en üst katında oturuyorum ftz avm ise çukurda kalıyor.ama önümde bildiğim kadarıyla görüşümü engelleyen 1 yada 2 bina var
  • yaa çok özür diliyorum tekrardan link vermeyi unutmuşum. http://upload.hizliresim.com/upload.php
  • yaa off camdan atlıcam şimdi yaa ilk defa resim yükleme ihtiyacı duydum ama yanlış link vermişim çok çok özür diliyorum dalga geçiyormuş gibi gelebilir ama ciddiyim yanlış oldu umarım banlamazlar link: http://i1006.hizliresim.com/2010/6/7/6134.jpg
  • bende yagi anten yapımına başladım, ölçüleri oldukça hassas şekilde yapabiliyorum (freze ve torna kullanarak) ama tek sorun şu an elimde bakır (çubuk) tel yerine klimacıların kullandığı 3.8 mm çapında bakır borulardan var, benim sormak istediğim çubuk yerine bakır boru kullansak sorun olurmu?
  • Vallaha süper ama ben bu antenleri tam olarak kullanamıyorum her modem bunları destekliyor mu
  • ben bu LOOP denilen parçanın üzerindeki lehim olan kısmı anlamadım, bu loop uçları birbirine değmiyormu ? bide lehim yaparken eğer uçlar arasında boşluk bırakırsak ucun birisine bir uca diğerinide diğer ucamı lehimliyoruz, eğer boşluk yok ve uçlar birbirine değiyorsa kablonunu 2 ucunuda aynı yeremi lehimliyoruz?
  • bende 40 dbi ev içi anten var markası vivenco onu kullanarak yüksek güçte verim elde edebilirim gibi geldi yanlız wireless adaptörünü antene bağlamak için gereke nkablo ucunu bulamadım onu bulursam bu işi halledecem ve paylaşacam :D
  • usb wireless adaptör için olan antenlerden bildiklerinizin linkini verirmisiniz?
  • http://forum.donanimhaber.com/m_40843471/mpage_1/f_/key_//tm.htm#40852023 --- Arkadaşlar benim antende bu geçen gün sahibinden.com dan aldım birisinden amma hiç çekmiyor binaların tepesinde gezmekten bir hoş oldum 2 tane kuzenim var ikiside ters yönlerde birisi 400m yukarımda digeri 1 km aşagıda tavsiye edeceğiniz başka anten varmı sagolsun satan arkadaşım yalanla dolanla sattı ve cvp bile yazmıyor sattıktan sonra :) ne hallere düştük yaaa...
  • 
Sayfa: önceki 2930313233
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.