Şimdi Ara

EL YAPIMI PROJEKSİYON (77. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3.518
Cevap
1
Favori
368.154
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: RAMA

desilver lambayı aldığın dükkanın adresi- adını verebilir misin ? Ben de Ankara dayım gidip alayım.

Rama ozel mesaj attim.
  • waaaowwwwwwwww gmby kardeşim her zamanki gibi supersin vallahi ,eğer bu tepegöz boyleyse kimbilir lili nasıl olucak.(hemen evi topla abi vallahi eşin seni pataklıcak yaa )hemen kaç evden .ehe her zaman yanındayım,teşekkür ederim.inşallah bizde yakında bitiririz ,diğer forum arkadaşlarımda tabiki.her keze kolay gelsin.saygılar
  • Tabiki satılabilir kalitede olmasada olur ancak seyredilebilir kalitetede olmasını kim istemez?Işık yönünden gözünüzüde cebinizi de 13 milyonluk fark pek zorlamaz gibi geliyor.
    Orjinalden alıntı: THeRioN

@ TurkPro

Herkesin farklı hedefleri var kendi bütcesine göre. Gönül isterki hepimiz en iyisini yapabilelim. Bu bir hobi pek çoğumuz için SATILABİLİR kalitede olması gerekmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkpro -- 12 Aralık 2004, 13:25:20 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: turkpro

... seyredilebilir kalitetede olmasını kim istemez?...

Bilmiyorum geçmiş mesajlardaki görüntüye baktınız mı ama ben rahatca izliyorum ve gördügüm kadarıyla sonucu izlenebilir bulan pek çok arkadas var. Ama tekrarlamakta sakınca görmüyorum bu sadece olayın bu kadar ucuza yapılabileceginin göstergesidir. Çok daha iyi çalışmalar ve sonuclar görmek hepimizi mutlu eder.

buraya da ekliyim bari

http://sos.hopto.org/therions.rar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi THeRioN -- 12 Aralık 2004, 13:13:52 >

• kardesim bu ne hal..evi darmadagın etmişsin :)
    (saka saka aynen benim odam gibi :)..ne yapalım bu işlerle ugraınca boyle oluyor...

quote:

Orjinalden alıntı: gmby

buda evımın en toplu hali...sıze goruntu vermıyorum cunku webcamle foto cekebılıyorum..oda baya uzakta kalıyor...ama premıer benı baya tatmın etttı dıyebılırı..ama kesınlıkle teknık destek sıfır adamlarda fırma olarak benden taaam koca bır sıfır aldılar..neden dersenız gecen ayın 9 da sıprıs verdıgım bozulan lcd dım daha yenı geldı..onuda barıs arkadasıma borcluyum kendısıne buradanda tesekkur etmek ıstıyorum..

resım vermeyısımın ıkıncı nedenıyse..eve cook gec gelmıs olmam vay tahtaları kestırt..fanları al..ıgne uclu metal halıdeyı ara oradan cık duyu ara...derken ancak busaate kadar bunları yetıstırebıldımm...ama 100 watt normal bır ampuulle denedım geyet ıyıdı butun ısıkları kapattıktan sonra cnn turku seyrettım bırsure..hemde kendı antenıyle tv nın..

bırde kısısel fıkrım..tepegoz kullanacaklara lcd flex kablosu altta veya ustte olan bır lcd kullansınlar..yanda olursa tepegozunuz pek sık durmuyor..zaten yeterınce yer kaplıyor...bunu liliyle denedım ılk once..onun lcd cıkısı yanda oldugu ıcın cook kotu durdu..

onumuzdekı c.tesıde lilinin kutusunu ınsallah yaptırabılırım..mesaıden 14:30 da cıkıyorum oraya buraya kostur derken bana zaman kalmıyor..malum h.ıcıde iş..pazar heryer kapalı..

umarım sızlere faydası olur..enazından tepegozle bırseyler yapacaklar ıcın...

• 150W metal halide lamba ile 4 fresnelli plan var. ancak özellikle gündüz hafif dışarıdan ışık geldiğinde kesinlikle izlenemiyor. gece karanlıkta güzel bir çıktısı var. 250W metal halide takmak ise kutu ebatları vesaire nedenlerden dolayı da mümkün değil. Bu ışık gücünü aynı kutu üzerinde arttırmanın başka bir yolu var mı?
  • selam dostlar,bugun kasa yapmak icin bos vaktim oldu ama bazi seylere takildim kaldim mdf lerde hazir,1kondansorlu 2 fresnelli ve aynali olacak kasa ebatlarinda takildim,isik kaynagiyla lcd arasinda 20 cm yeterlimi,lcd len ayna arasi odak acisi ne olmali,ayna ile f20 lens arasi aci ne olmali,birde isikkaynagindan itibaren fresnelle2cm->lcd arasi->2cm fresnel bu sekildemi dogrumuyum yardimlarinizi bekliyorum saygilar.
    bu arada alifree kardes optik aynalarin stoga girdimi fresnellerle beraber alalim diyorum fazla kargo ucreti odemeyiz en azindan,tekrar saygilar herkese kolay gelsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: snatc10

selam dostlar,bugun kasa yapmak icin bos vaktim oldu ama bazi seylere takildim kaldim mdf lerde hazir,1kondansorlu 2 fresnelli ve aynali olacak kasa ebatlarinda takildim,isik kaynagiyla lcd arasinda 20 cm yeterlimi,lcd len ayna arasi odak acisi ne olmali,ayna ile f20 lens arasi aci ne olmali,birde isikkaynagindan itibaren fresnelle2cm->lcd arasi->2cm fresnel bu sekildemi dogrumuyum yardimlarinizi bekliyorum saygilar.
    bu arada alifree kardes optik aynalarin stoga girdimi fresnellerle beraber alalim diyorum fazla kargo ucreti odemeyiz en azindan,tekrar saygilar herkese kolay gelsin

ısık kaynagı merkezlı mı? 20 cm...ısık kaynagı ıle kondansator arası kac cm...eger kondansator kullanmıyorsan mesafen 210 mm ıse fresnelın uygundur..kondansatorun varsa cook az daha yaklastırabılırsın fresnelını ben kondansatorle ılk fresnel arasını ornegın 17 cm yaptım..cunku elımdekı kondansator buna olanak saglıyor..
    gelelım ayna soruna...tabıkı lcd ıle ayna arsındakı acın tamm 45 derece olmalıkı..gelen ısıgı objektıfıne yansıtabılsın..bırde kullanacagınız aynanın ebatlarıda onemlı burada..aynanız kucukse mesafenız artacaktır..neden dersenız lcd nız aynaya sıgmazda ondan..boyle oldugunda ıse f:20 ojektıf kullanıyorsanız aynayı bence kullanmanıza gerek yook..
    aynayı ısık kaynagından sonrada kullanabılır aynı kutu ebatlarınızı yakalayabılırsınız..hemde ısıktan sonra ayana kullanırsanız optık aynayada gerek yok..4-5 mm kalınlıgında normal bır ayna ısınızı yınede gorecektır..

kolay gelsın...

• ben optik aynayi yazilari duzeltmek amaciyla dusunmustum isiktan sonra kullanirsak yazilar duzelmeski.lcd den sonra kullanmaliki yazilar duz olsun,bi suru ornek gordum pek isiktan sonra ayna kullanan yok,
  • gmby(mustafa kardeş fanları nerden bulabılırım atx kasa fanımı kullandın mdfye ,kagıdı bıle cektıgıne gore ben uygun fan bulamadım kardeş
  • ben bişi merak ediyorum yazıların düzeltilmesi için lcd X veya Y düzlemlerinde çevrilemezmi yani görüntü tepe taklak oluyorsas lcd alt üst yapsak veya yazılar tersse sağ sol ters çevirsek de monte etsek
  • arkadaslar fanlar IBM mın sanırım p4 ler ıcın urettıgı fanlar
    9 cm lık..cokta gucluler gercekten..

kucuk fanlarda ekran kartlarının mınık fanlaından..

yazıları duzlestırmek ıcın sızde ayna kullanmıyorsanız lcd yı ters koyun..(yanı lcd ye baktıgınızda yazılarda goruntude ters gorunmelı sıze)
    boylece mercekten cıkarken hem goruntunuz hemde yazılarınız duz gelecektır..yanı ıllakı ayna kullanmanıza gerek yook..

kolay gelsın arkadaslar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gmby -- 12 Aralık 2004, 20:02:01 >
  • bır konuyu kendımce acıklıga kavusturmak ıstıyorum..kendı fıkrım..
    ayna hem yazıları duzlestırır hemde kutunuzu baya kucultur(tabıkı elınızdekı objektıfın f degerı buyukse) serdar beyın kullandıgı gıbı kucuk f degerlı objektıflerde bu yazılar ıcın gecerlı olacaktır ama azda olsa kutunuzdanda kucultme saglayabılırısınız...ama elınızde dıyelım kı.. f:300 mm lık objektıfınız var bu demekkı lcd den sonra yaklasık 300 mm daha uzunluga gıtmenız..ama onun yerıne 15 cm oteye koyacagınız bır ayna kutunuzu 15 cm kadar kısaltacaktır..cunku aynadan sonra yansıyan ısık sızın kutunuzun genıslıgı boyutunda ılerleyecektır..burasınıda ölü alan gıbı dusunun..bu bolgeyıde degerlendırmıs olup kutunuzu 15 cm daha uzun yapmaktan kurtaracaktır..

kolay gelsın....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gmby -- 12 Aralık 2004, 20:12:53 >
  • dediğiniz olur.Ancak lili veya vga girişli bir lcd kullanacaksanız masa üstü görüntünüz görüntüde sağ tarafata ve yazılar sağdan sola olacaktır.Vga girişi olmayan dvd vcd syredecekseniz problem olmaz..
    quote:

Orjinalden alıntı: hellcat

ben bişi merak ediyorum yazıların düzeltilmesi için lcd X veya Y düzlemlerinde çevrilemezmi yani görüntü tepe taklak oluyorsas lcd alt üst yapsak veya yazılar tersse sağ sol ters çevirsek de monte etsek
  • Görüntüdeki yanlardaki kısmı bulanıklaşmaları neredeyse farkedilmeyecek kadar yoketmeyi başardım. nasılın cevabı fotograflarda. Karanlıkta düzgün cekim yapabilecegim bi kamera bu akşam bulamadım neyse bi ara atarım bu değişiklikle elde edilen sonucu.

1.Büyüteç lensinin önüne bir ön pencere yapıldı.

Bunun ölçülerini bir kağıt parcasıyla sağdan soldan ve üstten deneyerek yakalayabilirsiniz büyütec lensinin capına göre degişiklik gösterecektir.

2.Tüm iç kısım mat siyaha boyandı.

(resimler cep telefonundan idare edin artık)

• görüntüleri merakla bekliyorum kolaygelsin...
  • Büyütec lensine pencere ve siyaha boyama uygulamasından sonraki görünüm.
    (çekim yine pek kaliteli olmadı ama buna da şükür cekimdeki titreme cd deki yazıdan anlaşılabiliyor.)

1. resim uygulamadan önce
    2. resim uygulamadan sonra (biraz parlaklık kaybı var gibi ama emin değilim)

• evet ikinci resim daha keskin duruyor renkde daha canlı (kırmızı) güzel[:)
  • ama ikinci resimde pikseller biraz daha belirgin gibi belki fotoğraftaki titremede olabilir
  • atxhtm

AKI yide bulmussun basarılar

SAYGILAR
  • 
Sayfa: önceki 7576777879
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.