Şimdi Ara

EL YAPIMI PROJEKSİYON (78. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3.518
Cevap
1
Favori
368.157
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Nihayet resimler gelmeye başladı.Büyüteç sistemini geliştirmeye çalışan theriona bravo.Pahalı sistemlerle herkes bir yere varır ama ucuz ve akılcı çözümler, bulunması daha zor ve övgüyü gerçekten hakediyorlar.
    Atxhtm senin de görüntüler baya iyi.Yalnız bir sorum olacak.O alet şimdi 400 w olduğuna göre 400 w elektrik mi yakıyor?Bilmediğimden soruyorum.Bir aletin gücü ile yaktığı elektrik arasında nasıl bir oran var?
  • quote:

Orjinalden alıntı: gmby

arkadaslar mercek olmaz demıyoruz kı..olur ama orta kısımlarını kullanmak daha ıyıdır..goruntu mercegın kenarlarına dogru kotulesecektır...

trıple bır lens kabaca hemen ılımle cızdım boyledır...

arkadaslar zamanında zaten bızde soylemıstık..bunun ıcın enaz 6' lık bır mercek olur da demıstım..ama arkadasımızı kutluyorum..
    bırde yazılanları gecmısten bu yana dıkkatlı okuyun gercekten bazı arkadaslarımız guzel püf noktaları vermısler...ornegın nasıl mercek olabılırı nasıl kalıtelısı olanını alacagız..hangısını almalıyız sorularına cevap verılmıs...bır arastırın bakalım..forumu..

kolay gelsın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gmby -- 13 Aralık 2004, 14:28:32 >
  • "bır arastırın bakalım..forumu.."
    içinde kavga gürültüden tutun ciddi bilgilere kadar bi ton mesajlar olan 27 sayfaya ulaşmış nerdeyse 1700 mesaja gelmiş forumu araştırın demek çok mantıklı gelmiyor..
    bu 1700 mesaj içinden ciddi bilgileri süzüp çıkarmak neredeyse imkansızlaştı.

işi bilenlere dikkat ediyorum son 2 mesajlarından birisi eskiden yazmıştık bi bakıverin oluyor.. Mantıklı bulmuyor kınıyorum. Yardımcı olma böyle süründürerek yapılmamalı.

neredeyse 1700 mesajdan sonra Son olarak yabancı DIY forumlarında olduğu gibi her proje sahibi bir konu açarsa merak edenler bence direk o proje üzerine sorular ve yaklaşımlar iletseler daha mantıklı olacak..

Bu konu çok karıştı! tekrar ediyorum bu kadar mesajın içinden elle tutulur veri çıkarmak çok çok zor hale gelmiş durumdadır. Zira insan bilmediği şeyi arayamaz tüm mesajları okumalı ki "haa ya bak adam iyi bir çözüm yapmış" diyebilsin.

Mesela ben 150W metal halide lambadan memnun değilim. 1700 mesajın içinde nerde bulacam bana daha parlak ama daha büyük alan gerektirmeyecek bir ışık kaynağı?! vs. vs..

• harika işte benim başından beri bahsettiğim büyüteçler bunlar çin malı ve de ben birini 1 diğerini 1.5 milyona almıştım.

bu büyüteçlerin ikisinide kullanabiliriz peşpeşe görüntü 2 kat büyüyor f değeri acayip kısalıyor.

bişey soracağım arkadaşlar bazı cihazlarda iki tane zoom ayarı var biri görüntüyü netleştiriyor biride görüntüyü küçültüp büyütüyor buna benzer bir sistem kuran varmı acabaaaa?????????

metal kutu işini çözen varmı yaaaaaaaaa ????
  • kızmanızı anlayabılırım..ama kınamanıza bır anlam veremedım...
    daha dun bır resım koymustum..farklı bır lamba..madem 150 wattlıktan memnun degılsınız..kendınıze hıc mı sormazsınız.yaa bu metal halıddenın acaba baska turlerıde yook mu..bunlar hep boylemı dıyee..ıgne ayaklı metal halıdelerı bır arastırın bakalım..belkıde sıze uygun bırını bulursunuz hem ebatları kucuk..hemde baya ıyı ısık verıyorlar...

hıc olmadı google denen bır arama motoru var...yazın osram dıye..bakın..
    tabıkı 1700 kusur msj a gelırız..cunku arastırmıyoruz..hep hazır olsun onume konsun dıyoruz...ben tam bırsenedır arastırıyorum... ıngılızcem eehh ama yınede zayıftır ..elımde ıng sozluk o dıy senın bu dıy senın gunleımı harcadım..
    adamın bırının projesını bıtırene kadar olan surecte yazılan sadece bır topıgı okumam gunleımı alıyordu...ınsanın sadece ıstemesı yeter bence..
    ben ve benım gıbı dusunen ınanın pek cok arkadasım vardır..ben bıle yazmayı kestım cunku sayfalar sayfaları kovalıyor...ılk gunden frensel nedır dıyen bırıne sen kalkta frenselı acıkla sımdı..neden okumuyor pekı..neden arastırmıyor..maksat arastırmak ve arastırılanı burada paylasmak degıl mı? evet..bırazda arastırmacı ruhumuz on plana cıksın lutfenn...sakın cunlelerımı yanlıs anlamayasaınız..

amacım kımseyı kırmak yada rencıde etmek degıl..sadece arastırın...

kolay gelsın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gmby -- 13 Aralık 2004, 15:19:45 >

• Benim de hiç zorum yok ama çok yukarıda arkadaşlara uzaktan kumandayla nasıl aletin kapanıp açılabileceğini ve nasıl çok daha kullanışlı bir alet elde edilebileceğini, oturup yazdım. Termostat ile fan gürültüsü ve 5 dakka bekleyip kapatma derdinden nasıl kurtulunacağını da yazdım. Aletleri aldım denedim. Fiyatlarını da yazdım. en başta alıcıydım şimdi kendim de birşeyler üretir duruma geçtim. Anlayamadığım pek çok şey de var anlamaya çalışıyorum ama bu kadar mesajın içinden çok zor. herkesi google a gönderirsek işimiz var.
    Armut pişciler ile, öğrenmeye gayret edenler arasındaki çizgiyi iyi çizmek lazım. İnsanların keyfine kahya değiliz. anlatın kardeş olmadı bir daha anlatın felan diyecek değiliz; sözlerim fikir değiştirmiyorsa yapacak birşey yok.
    lamba için 2 defa elektrik malzemesi satan yere gittim, defalarca serdar beyi aradım, bi kaçak vardı felan bi arkadaşa sordum o da yok vs. dedi beni salladı. daha ne yapayım, herkesin işi gücü var gücümüz yettiğince sonuç almaya çalışıyoruz. Ne bileyim ben iğne ayaklı lambayı elektrikçi lamba satan adam bile bana öyle birşey demedi.. Söylerseniz öğrenecez, iğne ayakalı küçük ama 150W dan daha güçlü lamba varmış diye. Ama tersleyip yukarıda vardı kardeş diyecekseniz birşey öğrenemeyecez..

• ınsanların fıkırlerını degıstıremezssınız ınsanları oldukları gıbı kabul etmelısınız..

ıgne ayaklılı metal halıde ıcın sıze bılgı mı..bakın tr sartlarında bunlarında 150 waatın uzerınde olanı malesef yook..(yurdısı harıc) ama neden mı tavsıye edıyorum..kucuk oldugu ıcın..yaydıgı ısıgı kontrol etmek dahada kolay..yanı uygun bır reflektor yardımıyla ,bunu 250 wattan alacagınız ısıktan belkıde daha fazla verımlı kullanabılırsınız..bu tamamen kednı dusuncem bunuda eklemelıyım..

sımdı dıyeceksın kı uygun reflektor nereden bulacagım eehh kardesım daha dun onunda resmını verdım..ahanda kepceden celık reflektor dıyee bırmılyona aldım yazdım.hıc bırınız sordumu merak edıpte su nedır bu nedır dıyee..bakıyorsunuz ama arkadakı ayrıntıları kacırıyorsunuz..ıste arastırmacılık bu..

tabıkı herkes hadı google gıtsın demıyorum...kımseyıde tersledıgım yook nerden cıkartıyorsunuz anlamıyorum boyle seylerı allaalaaa eger terslıyecek olsa ıdım sızın gıbı sert ve keskın cumleler kullanırdım..gerektıgınde cumlelerın kılıcan dahada keskın olacagını bılmeyecek yası cooktan gectık...eger sert bır ıfadem olsaydı..cumlemı kımseyı kırmak yada rencıde etmek degıldır amacım dıye bıtırmezdım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gmby -- 13 Aralık 2004, 16:33:59 >

• döktürmüşsün Serdar abi, ellerine sağlık.
  • evet serdar abi cok teşekkür,gmby kardeş bendede 150 w mh var 250yle degıstırmek ıstıyorum,150 ve 250 nın ansılumen degerlerını bılıyomusun,yanı cok farkedermı,bıde bu metal halıdeler ışık enerjısını kestıkten sonra hemen enerji verılınce yanmıyo yanı ben 3-4 dakıka beklıyorum yanması ıcın bu normal mi
  • arkadaşlar bugün elektrikçide projektör halogen 300/500w diye normal fişe takılıp çalışan lamba gördüm bu lamba iş görürmü yoksa çok mu ısınır bir de arkadaşın da dediği gibi çok elektrikmi yakar bilen varsa bir açıklarsa iyi olur
  • birde buraya resim nasıl ekliyoruz onuda bilen varsa açıklarsa iyi olur
  • Freedom kardes
    Osramın katalogunda okumustum..Bekleme gerektirmeden atesleme yapabilen atesleyici balastlar var ama sanırım fiyatı biraz daha pahalıdır.Bulabilirsen osram'ın ansiklopediye benzeyen bir katalogu var onda tum urunlerinin acıklaması oluyor.Ama biraz zor bulunur elektrikci tanıdıgın varsa belki bulursun.
    Belki nette'de vardır..?
    Bunlara sanırım balast deniyordu tam hatırlayamadım simdi aynı zamanda omrunude uzatıyormus..
    Selamlar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penta -- 13 Aralık 2004, 17:26:31 >
  • arkadaslar...ve fredoom kardesım...

150 watt metal halıde 13 bın lumendır...
    250 watt metal halıde 20 bın lumendır...

her lamba gıbı metal halıdelerde bellı bır ısıya ulasır... sız havalandırma ıslemını yapmadan calsıtırırsanız..ve tekrar fısten cekıp ardından yakmaya calısırsanız bır sure calısmaması normaldır..uygun ısıda calısıyor bu merette..o yuzden havalandırma cook dıkkat edılmesı gereken bır unsur.
    atıyoorum en uygun calısma ısısı 40 derece ıse onu ıyı ayarlamalısınız..bunun uzerıne cıkmamasını saglayın..cıktıgı anda ıse ıste bu tur sorunlarla karsılasırsınız..yanı tekrar atesleme yapması ıcın, lamba bır nevı kendını koruyor..nasıl mı? tabıkı ıcındekı gazı sayesınde..hepımız sokak lambalarının bırden sondugune ve bır sure sonra yavas yavas tekrar yandıgın sahıt olmussuzdur..pste onun gıbı bırsey..basıte ındırgersek..

kolay gelsın...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gmby -- 13 Aralık 2004, 19:29:51 >
  • Bykoz kardeş objektifin kargolandı
    selamlar
  • tamam abi,
  • serdar bey, lcd ekrandan önce 4 tane fresnel lens var bunlar ışığı soğuruyorlar mı?
    bunları cam merceklerle veya akrilik fresnel lenslerle değiştirmek
    1. ışık gücünü arttırır mı?
    2. Çıktı netliğine katkısı olur mu?

Yoksa o kadar uğraşmaya değmez mi? Bunların bir önemi yok mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wikican -- 13 Aralık 2004, 18:32:06 >
  • Benim elimdeki alet kolay taşınabilir değil (kolay fazlamı oldu ne :) )ve diğerlerinin de öyle olmadığını rahatlıkla görüyorum. Bu konuda niçin çözüm yok?!
    Çözümlerim (yapmadım ama en kısa zamanda yapmak niyetindeyim.)
    BENCE :
    1.si Metal halide lambanın ateşleyici trafosunu, fanların trafolarını cihazın içine koymayın. cihazın kenarında kalan büyük bölme komple iptal olacak ve cihaz çok hafifleyecektir. Boyutları da azalacak. HP yazıcılarda olduğu gibi bunları ayrıca bir besleme kutusu yapmak çok daha mantıklı. Böylece yerde kenarda bi yerde duracak olan bu kutu kalabalık da yapmayacaktır. Ateşleyicinin sesinden de kurtulmuş olacaksınız.

2.si kutuyu bu kadar kalın ve dolayısıyla çok çok ağır olan suntadan yapmayın. Güzel bir mukavva bence iş görecektir. Yalnız metal halidenin bölümü güzelce alüminyum folyo ile kaplanmalı.

kutuya bi de sap yapılıp üstü güzelce DCFX miydi neydi o tarz bişeyle kaplandı mı nerdeyse orjinal projeksiyon boyutlarında hafif ve taşınabilir bir cihaz elde edilmiş olur. Buna yukarılarda yazdığım full uzaktan kumanda ve termostat da ilave edilmeli. Bundan sonra piyasadaki projeksiyonların kalitesinde ama daha uzun lamba ömürlü ve lambası 10-15 kat daha ucuz bir projeksyion elde edilmiş olunur.

Keşke 250W ve Lilliput alsaydım ama param yoktu malesef. Leader ve 150W'a bunları yapmak da komik mi olacak ne..

• ışık gücü biraz artar.cam mercek aynı ebatlarda bulamazsın.netlikte bir sorunmu var???
    quote:

Orjinalden alıntı: newrelease

serdar bey, lcd ekrandan önce 4 tane fresnel lens var bunlar ışığı soğuruyorlar mı?
    bunları cam merceklerle veya akrilik fresnel lenslerle değiştirmek
    1. ışık gücünü arttırır mı?
    2. Çıktı netliğine katkısı olur mu?

Yoksa o kadar uğraşmaya değmez mi? Bunların bir önemi yok mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turkpro -- 13 Aralık 2004, 20:34:08 >
  • newrelease kardeş bendede 150w ve leader var,sorum şu gündüz görüntü alabılıyomusun,ben sadece gece görüntü alabıldım,bıde full uzaktan kumanda ıcın tebrıkler,ama sanırım ledaer adaptorunu fışten cekınce cıhazın kendı üzerınden acman gerekıyo dımı ben kumandadan acamıyorum,ama kumandayla kapatırsam acabılıyorum.
  • nevrelease kardeş bıde cıktı fotosu gondersen gece ve gunduz iyi olur.
  • 
Sayfa: önceki 7677787980
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.