Şimdi Ara

El yapımı koltuk soğutma. (Yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
1
Favori
6.495
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Aracım fiorino ve arabamın soğutma performansı felan çok iyi ancak tek sıkıntısı bu yaz sıkcaklarında koltukta sırtımızın ve kaba etimizin pişmesini malesef engelleyemiyor.

Benimde aklıma şöyle bir fikir geldi.

Esnek boruları ayak soğutma çıkışına entegre edip ayak soğutmayı devre dışı bırakıp o boruyu sürücü koltuğunun özellikle oturma kısmının içine yılan biçiminde monte etmek geldi.

Sizce bu iş tutar mı. yaptığım ön incelemeye göre tutar gibi geliyor . Ama bide size sormak istedim.

• Bence hiç uğraşma çok kullanan ve memnun kalan birisi olarak şu ürünü tavsiye ederim
    çakmağa takıyorsun iki kademesi var sırtının terlemesini önlüyor memnun kalırsın sök takıda kolay kış geldiği zaman katla koy kenara
    http://www.hepsiburada.com/liste/waeco-magic-cool-sogutma-minderi/productDetails.aspx?productId=otbtwaecomcs10&categoryId=266112

• İlginç fikir işe yarayabilir Deneyip görmek lazımm
  • quote:

Orijinalden alıntı: delgadobm

Bence hiç uğraşma çok kullanan ve memnun kalan birisi olarak şu ürünü tavsiye ederim
    çakmağa takıyorsun iki kademesi var sırtının terlemesini önlüyor memnun kalırsın sök takıda kolay kış geldiği zaman katla koy kenara
    http://www.hepsiburada.com/liste/waeco-magic-cool-sogutma-minderi/productDetails.aspx?productId=otbtwaecomcs10&categoryId=266112

incelemek lazım,teşekkürler.

• Bu ürünü kullanan var mıdır acaba...
  • quote:

Orijinalden alıntı: jovanovic

Bu ürünü kullanan var mıdır acaba...

Okumamıssın hocam yazdım yukarda kullandıhım ve memnun kaldıgım dıye...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

Çok afedersin hocam, öyle dalmışımm ki direk linki gördüm...

Memnunum demişsiniz, eksik bir yanı var mı acaba rahatsızlık vermek gibi ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Bacaklarının arasında pervane var ordan calısıp hava dolasım yapıyor
    Butce varsa almaya deger eksı tarafı fıyatı sadece :)
    Aracta klıma yoksa sıddetle tavsıye ederım...

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bacaklarının arasında pervane var ordan calısıp hava dolasım yapıyor
    Butce varsa almaya deger eksı tarafı fıyatı sadece :)
    Aracta klıma yoksa sıddetle tavsıye ederım...

Araçta soğutma iyi de hocam koltukta pişiliyor yazın kullanırken... İyi ki bir süre araba kullanmayacağım yaz boyunca... Ciddi anlamda işe yarıyorsa o para verilebilir diye düşünüyorum...

• haftaya boruları ve ara bağlantıları alıp denicem bakalım :)
  • Hocam öyle değil de şuna ne dersin;

Alt havalandırmadan koltuklara kadar bir şekilde boru yada hortum çekin. Sonra bir ucu tıkalı, diğer ucu havalandırmaya bağlı 3 tane serum hortumu bezneri hortum çekin ve sırta kadar çekin. Üzerine 5-10 cm aralıklarla delikler açın ve üstüne bir koltuk kılıfı geçirin. Yazın klima, kışın kalorifer

Hatta şöyle çizeyim, kırmızı çizgiler serum hortumları olsun:

• quote:

Orijinalden alıntı: Burhan

Hocam öyle değil de şuna ne dersin;

Alt havalandırmadan koltuklara kadar bir şekilde boru yada hortum çekin. Sonra bir ucu tıkalı, diğer ucu havalandırmaya bağlı 3 tane serum hortumu bezneri hortum çekin ve sırta kadar çekin. Üzerine 5-10 cm aralıklarla delikler açın ve üstüne bir koltuk kılıfı geçirin. Yazın klima, kışın kalorifer

Hatta şöyle çizeyim, kırmızı çizgiler serum hortumları olsun:

madem o zaman işi büyütün 3 yollu bir vana ile kışın ısıtın motordan aldığınız ısınmış su ile yazında soğutun

• 1 adet 12V 136 W Peltier alınır, Koltuk süngeri sökülerek içine monte edilir, sıcak taraf aşağıda soğuk taraf üstte olacak şekilde. Koltuğun içine monte edilir, peltierin iki tarafına da termal macun sürülür, sıcak tarafa alüminyum kanat ve fan, soğuk tarafa ise 30x30 cm alüminyum plaka monte edilir. Üzeri döşeme ile kaplanır ve 12V çakmak girişinden alınır, peltier ve fan beslenir, keyfe bakılır.

1 Adet Peltier
    1 Adet Alüminyum Kanat
    1 Adet 30x30 Alüminyum Plaka
    1 Adet Fan

Toplam maliyet tahmini 60-70

Enteresan bir fikir olurdu.

• valla güzel fikir aklıma yattı ama süngeri delmek gerek başka türlü hava geçmez
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tmaister

valla güzel fikir aklıma yattı ama süngeri delmek gerek başka türlü hava geçmez

benim koltuk kılıflarım sökülebildiği için süngeri hafif kazıtsam bana yeticek zaten.

Bi türlü malzemeleri alıpta başlayamadım :S
  • quote:

Bence hiç uğraşma çok kullanan ve memnun kalan birisi olarak şu ürünü tavsiye ederim

ben bizat bu urunu test ettim yaz sicaginda motor kapaliyken cakmaga taktim sanki arabada klima calisiyormus gibi ferahladim bide klimayi acsam kesin belim tutulurdu bide dusuk fan hizinda boyle yukseye aldinmi cennet valla. fiyati pahali ama son kurusuna kadar hak ediyor

• sormayın koltuğa sırtımızı koyamıyoruz. muğla dayım şuan 5 dk da araba saunaya dönüyor. güzel bir aletmiş.

• uğraşma bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: Delgado

ÜStad hala kullanıyormusun , bu ürün rahatsızlık veriyormu soğuk üflemesi filan. Bel böbrekler vss.

• bir hort ta benden gelsin sene 2018 oldu teknoloji gelişti çözümleri ve önerileri merakla bekliyorum
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.