Şimdi Ara

El yapımı amatör laptop vantilatörü - SS li - Motor çalışmadı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

canım sıkılmıştı ve BU LİNKTEKİ gibi el yapımı bir ufak vantilatör yapayım dedim. cd ile.

elimde de bir adet hardisk motoru var. aşağıda resimlerini göreceğiniz gibi. şimdi ben bunu usb ye bağlıyorum elektrik motora geliyor ama normalde elle serbestçe dönebilen motor oluyor sana bir kazık... yani sanki dönmemeye direniyor gibi ? bunun nedeni ne olabilir bu elektrik konularından da aşırı anlamam yani. bu hdd motorları farklı mıknatıslara mı sahip nedir yani ?

El yapımı amatör laptop vantilatörü - SS li - Motor çalışmadı El yapımı amatör laptop vantilatörü - SS li - Motor çalışmadı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueice32 -- 4 Temmuz 2014; 17:24:46 >

• up 1/3
  • Motor tek yonlu olabilir mi birde kutuplari degistirin basit bi fikir
  • öncelikle elindeki fırçasız dc motordur. fırçasız dc motorlar, sargıların, sırayla enerjilenmesiyle dönme hareketi yapar. bir sargı sürekli enerjilendiğin de, manyetik alan oluşturarak, dönen mıknatısı sabitler. bu yüzden elle döndüremezsin.
  • devre kartı lazım ona özel yapılmış olcak
  • Kardeşim hiç uğraşma git bir elektronikçiye 3 4 voltluk bir motor iste sonra e tane kalem pil al onlara bir yuva yap sonra ortaya bir anahtar tak
    Pervanesini cd den yap cd yi ortasina kadar 5 6 kere kes ama seffaf yeri kesme sonra arada kalan yerleri cakmakla yumusat hemen hepsi ayni tarafa gelicek sekilde cevir bir sise kapagi bul cd nin seffaf yerine silikonla veya birsekilde yapistir ortasina delik ac motorun pimi girecek kadar sonrq tak dene calisiyomu diye sonra ona gore bir platform hazirla bu kadar zor gibi gelmis olabilir ama cok kolay

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kutupları değiştirmeyi dene birde hard disk motoruyla olmaz o gidip 3-4 voltluk bi motor alıp deneyeceksin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dedikleri gibi devre lazım ona elektrik verirseniz tur atar durur. İçerisindeki kartta onu durduracak mekanizma var benim bayağı zamanımı almıştı ama beceremedim.
  • Bu motorlar yüksek hızlarda çalışır fakat çok az tork verirler, vantilatör olarak işinizi görmeyebilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: OmrTR

Kardeşim hiç uğraşma git bir elektronikçiye 3 4 voltluk bir motor iste sonra e tane kalem pil al onlara bir yuva yap sonra ortaya bir anahtar tak
    Pervanesini cd den yap cd yi ortasina kadar 5 6 kere kes ama seffaf yeri kesme sonra arada kalan yerleri cakmakla yumusat hemen hepsi ayni tarafa gelicek sekilde cevir bir sise kapagi bul cd nin seffaf yerine silikonla veya birsekilde yapistir ortasina delik ac motorun pimi girecek kadar sonrq tak dene calisiyomu diye sonra ona gore bir platform hazirla bu kadar zor gibi gelmis olabilir ama cok kolay

öncelikle bütün arkadaşlar haklı yukarda yorum yapan.. .. helal olun hepsi bilgili aydın gençler olur ilerde..

amacım serinlemek değil :) 24000 lik bir klima ve xxxx marka bir vantilatör bile var :) amacacım hobi, o motoru kullanmaktı.. yapılışını linte ilk mesajımda link olarak vermiştim zaten..

kafam bozuldu onu parçaladım sonra çöpe

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi blueice32 -- 5 Temmuz 2014; 20:22:21 >

• quote:

Orijinalden alıntı: blueice32

quote:

Orijinalden alıntı: OmrTR

Kardeşim hiç uğraşma git bir elektronikçiye 3 4 voltluk bir motor iste sonra e tane kalem pil al onlara bir yuva yap sonra ortaya bir anahtar tak

öncelikle bütün arkadaşlar haklı yukarda yorum yapan.. .. helal olun hepsi bilgili aydın gençler olur ilerde..

amacım serinlemek değil :) 24000 lik bir klima ve xxxx marka bir vantilatör bile var :) amacacım hobi, o motoru kullanmaktı.. yapılışını linte ilk mesajımda link olarak vermiştim zaten..

kafam bozuldu onu parçaladım sonra çöpe

güldürdün kardeş :D
    teşekkürler fikrimi beğenmişsin herkes saçma der sanıyodum :D

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.