Şimdi Ara

EKSTRA 8 GB RAM SİSTEMDE GÖZÜKMÜYOR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.134
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Laptop ta geçen hafta power flex kablosu arıza verdi ve değiştirdim. Daha sonra macun değişimlerini falanda aradan çıkarıp sistemi geri topladım. PC yi açtığımda ise aynı bu durumla karşılaştım ekstra 8 GB Ram takılı ama sistemin bilgisayarım özelliklerinde gözükmüyor. PCU-Z de ise ekstra takılı olan Kingston 8GB RAM takılı gözüküyor. Bu durumu nasıl çözerim yardımcı olursanız sevinirim.

EKSTRA 8 GB RAM SİSTEMDE GÖZÜKMÜYOREKSTRA 8 GB RAM SİSTEMDE GÖZÜKMÜYOREKSTRA 8 GB RAM SİSTEMDE GÖZÜKMÜYOREKSTRA 8 GB RAM SİSTEMDE GÖZÜKMÜYOR

• Bellek frekansları ve voltajları uyumlu muydu hocam?
    Motherboard: ASUSTeK COMPUTER INC. X550VX
    Processor: Intel(R) Core(TM) i7-6700HQ CPU @ 2.60GHz
    Percentage of memory in use: 70%
    Total physical RAM: 3988.77 MB
    Available physical RAM: 1180.08 MB
    Total Virtual: 9876.77 MB
    Available Virtual: 5503.95 MB
    ---------------------------
    Drive c: () (Fixed) (Total:232.31 GB) (Free:136.61 GB) NTFS
    Drive d: (Yeni Birim) (Fixed) (Total:243.54 GB) (Free:157.83 GB) NTFS
    Drive e: (Yeni Birim) (Fixed) (Total:687.37 GB) (Free:320.42 GB) NTFS

Biostan ramlerin gözüküp gözükmediğine bir bakın. Hata olsaydı zaten bilgisayarın açılmazdı.
  • BİOS Üzerinde 4 GB RAM gözüküyor hocam. Anakart üzerinde fix gelen ramlerde sıkıntı yok. Ekstra olarak takılan RAM'ler sistem takılı gözükmesine rağmen işlemci üzerinde çalışmıyor yani aktif değil.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    Daha Fazla Göster
  • kuasudba kullanıcısına yanıt
    hocam işyerinde kompresör ile temizledim statik elektrik vardır diye plastik eldivenle söktüm taktım, yetmedi silgi ile de sildim ama nafile hala aynı 4 GB RAM var. Ve tek port olduğu için başka port ta deneme imkanım yok.

Orijinalden alıntı: leviackermann

hocam işyerinde kompresör ile temizledim statik elektrik vardır diye plastik eldivenle söktüm taktım, yetmedi silgi ile de sildim ama nafile hala aynı 4 GB RAM var. Ve tek port olduğu için başka port ta deneme imkanım yok.
    Nasıl tek port hocam?

Orijinalden alıntı: V1CT0RY

Nasıl tek port hocam?

Alıntıları Göster
    tek giriş yeri var ekstra takmak için başka bir port göremedim. bir de anakart a gömülü şekilde var

tek giriş yeri var ekstra takmak için başka bir port göremedim. bir de anakart a gömülü şekilde var

Alıntıları Göster
    Hocam sonradan taktığın RAM'i söküp, gömülü RAM ile CPU-Z görüntüsü koyabilir misin rica etsem?

Orijinalden alıntı: V1CT0RY

Hocam sonradan taktığın RAM'i söküp, gömülü RAM ile CPU-Z görüntüsü koyabilir misin rica etsem?

Alıntıları Göster
    BÖYLE SAÇMA BİR DURUM ANLAYAMADIM GİTTİ// RAMLERİ ÇIKARMIŞ HALİ RESİMLERDE MEVCUT SİSTEMDE 4GB RAM VAR ASUS550VX-147D MODELİ, EKSTRA 8 GB KİNGSTON YUKARIDAKİ RESİMLERDE OLAN RAM TAKILIYDI PC SÖKTÜM TAKTIM ÇALIŞMAZ OLDU HALA ÇÖZEMEDİM BU ARADA

EKSTRA 8 GB RAM SİSTEMDE GÖZÜKMÜYOREKSTRA 8 GB RAM SİSTEMDE GÖZÜKMÜYOR

• quote:

BÖYLE SAÇMA BİR DURUM ANLAYAMADIM GİTTİ// RAMLERİ ÇIKARMIŞ HALİ RESİMLERDE MEVCUT SİSTEMDE 4GB RAM VAR ASUS550VX-147D MODELİ, EKSTRA 8 GB KİNGSTON YUKARIDAKİ RESİMLERDE OLAN RAM TAKILIYDI PC SÖKTÜM TAKTIM ÇALIŞMAZ OLDU HALA ÇÖZEMEDİM BU ARADA

Alıntıları Göster
    TEKRAR GERİ TAKTIM ÇALIŞIYOR AMA SİSTEMDE HALA 12 GB DEĞİL 4 GB OLARAK GÖZÜKÜYOR MSCONFİG'DEN DE DENEDİM AMA OLMADI BELLEK ÜST SINIRINI KALDIRDIM DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK ÜSTELİK ŞUAN ELİM RAM LERDE ISINIYOR DA

EKSTRA 8 GB RAM SİSTEMDE GÖZÜKMÜYOR

• Benim pcde de aynı durum var, çözüm bulabildiniz mi???

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.