Şimdi Ara

EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN. (104. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
2.451
Cevap
131
Favori
249.673
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
16 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 102103104105106
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • hknaydin H kullanıcısına yanıt
    Evet hocam pert olarak değerlendirilmiş aracınız, pazarlık yapın biraz bence 162.000 TL isteyin belki biraz daha yükseltirler hocam.
  • damneed D kullanıcısına yanıt
    Bir dilekçe yazmayi düşünüyorum hocam



    Bir soru daha soracağım size bu rayiç bedel hesaplamasinda muadil araclarin fiyatlarini ornek olarak sunacagim dilekcede aracimin gecmisinde kazasiz boyasiz olmasida kistas mi acaba muadil konusunda ??



    Yani km, boya hasar durumu, sunroof rayiç bedel hesaplamasında kistas olarak almalımiyim ??

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hknaydin H kullanıcısına yanıt
    Merhaba hocam,

    Dilekçe yazmanıza gerek yok o kadar, evet sizin araç ile aynı şekilde araçlara bakılır. Şöyle düşünün araç alım piyasası serbest piiyasa herkes 165-168 bin TL yazarken illa ki sizin araçla aynı durumda olan başka bir satıcı paraya sıkışıp acilen satmak zorunda kaldığından 160-162 bin TL'ye yada 158 bin lere çekmiş olabilir böyle bir ilanı bulup onlarda size bunu gösterip talep ettiğiniz rakamı vermeyebilirlerde. Genellikle sigorta şirketleri araç satışında pazarlık payı bırakıldığı gibi 500-1.000 TL pazarlık payı bırakıp öyle teklifte bulunurlar. 159 bin TL vermeye razıdır ama direkt 159 bin teklif etmez 158 bin TL teklif eder.

    Ayrıca malum ilan sitelerinde ki rakamlar hep pazarlık paylı şişirilmiş fiyatlardır 165 bin TL yazan pazarlıkla 163 hatta çok zorlarsan belki 162 ye düşürebilirsiniz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi damneed -- 29 Eylül 2018; 23:57:9 >
  • benimde motosikletimde 9700TL hasar meydana cıktı ve faturası kesildi fakat sigorta firması 8200TL ödedi sizce bu durumda ne yapılmalı ?

    %100 ben haklı çıktım.
  • Merhaba.

    25 Eylül'de tek şeritli yolda seyir halinde iken sollama yasağı olduğunu bildiren düz çizgi olmasına rağmen beni sollamaya çalışan araç tarafından aracıma arkadan çarpıldı. Yerleşim yeri ve sabah trafiği göz önünde bulundurulunca zaten yavaş akan trafikte durdum. Kaza böyle gerçekleşti. Tutanakta üstü açık şekilde kurulmuş cümleler yüzünden benim makas attığım izlenimi ortaya çıkmış bunu sonradan farkettim fakat böyle bir şey yok bildiğiniz arkadan çarpmış işte. Elimde kamera kayıtları mevcut. Tüm detaylar orada görünüyor. Şuan %100 kusurlu görünüyorum. Gerekçe de şerit değiştirme kurallarına uymamam. Yukarda da bahsettiğim üzere yol tek şeritli. velhasıl kelam videoyu tramer izlememiş beyana göre karar vermiş. itiraz etmek istiyorum izlemem gereken yol ve kazanma şansım nedir. sbm de komisyon kararı olduğu yazmış.

    Teşekkürler iyi çalışmalar.




  • Öncelikle herkese merhabalar. Ben 26 eylül tarihinde Fethiye'de 2001 model mazda 1.5 familia aracımla kaza yaptım. Aracın ön tarafı hasarlı. Kusur oranı da karşı tarafın %75 benim %25 şeklinde. Kaza gecesi telaşeyle bir usta bulabildik de aracı oraya çektirdik ve kaza ihbarını oradan yaptık. Kendim şu an görev icabı Denizli'deyim. Usta bana aracın 23.000 tl'lik masrafı var dedi. Sigorta şirketi de perte ayırmak için 22.000 tl teklifte bulundu onun da %25'ini keseceklermiş. Aracımı ocak ayının sonunda 29.000 tl'ye almıştım temiz ve daha km'si 107 bindeydi. Bana ne tavsiye edersiniz? Sigorta şirketinin araca bu kadar düşük değer biçmesi nedendir? Bir de aracı çektirip istediğim bir ustada yaptırma imkanım olur mu illa sigorta şirketinin belirleyeceği ustada mı tamir ettirmem gerekir. Şimdiden çok teşekkür ediyor ve aracın fotoğraflarını ekliyorum.

    (Not: Motorda sorun yok, şanzıman kırık)

     EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN.

     EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN.

     EKSPERE DANIŞIN; KAZA SONRASI YANLIŞ UYGULAMALARDAN KORUNUN.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • alpozan61 A kullanıcısına yanıt
    22 bin TL fiyat çekmesi ile alakalı pazarlık yapınız genelde piyasa rayicinin biraz altında teklif sunarlar, şirketin anlaşmalı olan ustası diyelim 25.000 TL ye yapıyorken bu işi siz başka bir ustaya en fazla 25.000 TL'ye kadar yaptırabilirsiniz üzerini hiçbir sigorta şirketi ödemez!

    Aracı bu hali ile kaça satabilirsiniz fiyat bakın diyelim 5000 TL Veren çıktı sigorta şirketinde de 22.000 TL'yi alırsınız öyle daha çok para elde edebilirsiniz belki. ÖZelden cep numaramı yazıyorum arayın daha detaylı anlatayım telde.
  • PowerHazard kullanıcısına yanıt
    SBM'De komisyon kararı verilmeden önce keşke yazsaydınız, en azından sigorta şirketine dilekçe yazardınız onlar müdahale ederdi.

    Komisyon video vs izleme zorunluluğu yok, yasal olarak tutanak ve kaza fotoğraflarına bakmak ile yükümlü. Çalıştığınız acente ile iletişime geçiniz, onlarda şirket üzerinden baskı kursunlar, onlarında işine gelir yoksa para onların kasasından çıkacak.
  • damneed D kullanıcısına yanıt
    Merhaba.

    Komisyon Kararı verilmeden önce itiraz etme şansım yoktu. Karşı taraf tutanak iptali için itirazda bulunmuş. biz daha sonra bir servis vasıtası ile ekspere ulaştık. eksper dosya iptaline itiraz etti. sonra sbm üzerinde dosya tekrar görünmeye başladı. yani işler nasıl bu kadar karıştı kimsenin bilgisi yok. karara itiraz edecek vaktim olmadı maalesef. yani mutabakatsızlık yazdı. 5 iş günü sonra komisyon kararı dedi ve kusur oranları göründü. sigorta şirketimle görüştük itiraz dilekçesi yazdılar. sonuç olumsuz. itiraz et butonu da aktif değil. söylenilenlere göre tek yol sulh hukuk mahkemeleri gibi görünüyor. bu bağlamda tek çözüm benim dilekçe vermem mi kusur oranının tekrar değerlendirilmesi için? sigorta şirketlerinin böyle bir yükümlülüğü var mı?

    teşekkürler iyi çalışmalar.
  • PowerHazard kullanıcısına yanıt
    hocam ben itiraz edin demedin, keşke karar verilmeden önce yazsaydınız dedim. bu kadar olay olurken acenteniz devreye girmedi mi?
  • .



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PowerHazard -- 15 Ekim 2018; 9:39:53 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • damneed D kullanıcısına yanıt
    Hocam uğraşlar sonucunda sirket teklifini 163 tl ye çıkardı bende kabul ettim araci kurum aradi gerekli evraklari gonderdim 5-8 is gününde paramın yatacağını söylediler bu süreçte yardimlarinizdan dolayı teşekkür ederim size bir iki sorum daha olacak ama



    1- para elime gectikten sonra Bedele tekrar itiraz edeceğim çünkü rayic su gun fiyatiyla 170 bin lerde diyeceksinizki o halde 163 u kabul etmeseydiniz kabul ettim çünkü süreç sürekli uzuyordu öncelikle sigorta sirketine dilekçe kabul edilmezse sigorta tahkim komisyonuna başvurmayı düşünüyorum sizce de böyle mi yapmalıyım



    2- kasko ve zorunlu trafik sigortam kaza yaptiktan sonra iptal oluyor ( kelimeler dogru olmaya bilir ) ödediğim primin kazadan sonraki kalan gün kadarini alabilir miyim sigortadan ve kaskodan



    Teşekkür ederim tekrardan

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • hknaydin H kullanıcısına yanıt
    1) Mutabakatname imzalıyorsunuz okudunuz mu hiç hocam? orada 163.000 TL harici hiç bir hak ve iddia talep etmeyeceğinize kabul edip imza atıyorsunuz. Tahkim komisyonuna başvururken ne diye başvuracaksınız ki, süreç uzamasın diye kabul ettim yazdınız diyelim dilekçeye, bilerek ve isteyerek kabul etmişsiniz diyip reddederler. ayrıca 170 Bin TL'lik piyasada 7 bin TL normal bir rakam kazanma ihtimaliniz sıfıra yakın.

    2) evet gün bazlı olarak iptal edilir iade talep edebilirsiniz hocam.
  • damneed D kullanıcısına yanıt
    Evet hocam okudum imzalarken altına ileride tahkim komisyonuna dilekçe yazacağımı düşünerek “ Fazlaya ikiskin alacaklarımın saklı kalması kaydıyla kabul ediyorum” yazdım bilmiyorum ne kadar işe yarar ama ?



    Diğerleri yorumlarınız ve vaktinizi ayırdığınız içinde ayrica teşekkür ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Herkese merhaba arkadaşlar geçtiğimiz haziran ayında ufak çaplı bir kaza geçirdim,karşı taraf yüzde yüz kusurlu çıktı aracım onun sigortasından kendi kaskomun üzerinden tamir oldu ve değer kaybı için kendi sigortacım üzerinden değer kaybı davası açtık.Oda bu işleri yapan aracılara yaptırmış işlemi değer kayıp ücreti bana verildi fakat beklediğimden çok az bir meblağ,ben bana sigortadan ödenen komisyonsuz net tutarı sigortacı hariç nasıl öğrenebilirim bilgisi olan varmı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • voicess907 kullanıcısına yanıt
    merhaba hocam,

    aracı kurum komisyon kesip öyle ödeme yapmıştır. Sigorta şirketinin kendisini arayın hasar dosya numarası yada plaka ile bilgi rica edin.
  • damneed D kullanıcısına yanıt
    Karşı tarafın sigortasından mı bilgi istemeliyim ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: hknaydin

    Evet hocam okudum imzalarken altına ileride tahkim komisyonuna dilekçe yazacağımı düşünerek “ Fazlaya ikiskin alacaklarımın saklı kalması kaydıyla kabul ediyorum” yazdım bilmiyorum ne kadar işe yarar ama ?



    Diğerleri yorumlarınız ve vaktinizi ayırdığınız içinde ayrica teşekkür ederim
    Hocam parayı aldıktan sonra buraya başvuracaksınız..http://www.sigortatahkim.org/

    Sizin iyi yine benim 80 binlik arabama zorla 67 ye razı ettiler lanet olsun deyip kabul ettim yoksa tamir ettireceklerdi.. sonra avukatın biri aradı

    https://www.google.com.tr/search?ei=XLTEW-uOHanJrgSW1oLoCg&q=orhan+do%C4%9Fan+avukat&oq=orhan+do%C4%9Fan+avu&gs_l=psy-ab.1.0.0j0i22i30k1l5.3382.4381.0.5259.4.4.0.0.0.0.206.747.0j2j2.4.0....0...1c.1.64.psy-ab..0.4.745...0i67k1.0.VuIiFeXzmTs

    youtube da videoları felan var vekalet verdim aradaki 10-13 bin tl için tahkime başvurdular adıma takip no felan verdilerhttps://online.sbm.org.tr/sbm-tahkim/public/sorgu.sbm arada burdan sorguluyorum 3-4 ay oldu 6 ay felan sürüyormuş sanırım..

    düşünürseniz iletişim bilgilerini özelden atabilirim.




  • voicess907 kullanıcısına yanıt
    evet üstadım.
  • Merhabalar

    21/7/18 tarihinde kaza yaptım araçta 18.000 TL lik hasar vardı. Aracım tam 85 gün sonra teslim edildi. Aracın sol ön kısmından çarpmıştım. Aracı aldım fakat aracın direksiyonunu çevirirken tık sesi geliyordu yeniden yapan anlaşmalı servise götürdüm bu önceden yoktu dedim fakat bana bu kazadan dolayı değil kazadan öncede varmış diyor ama yoktu bende lanet olsun dedim bıraktım fakat arabayı alalı 3 gün oldu bu tık sesiyle beraber direksiyon da boşluk oluyor sizlere sormak istediğim 1)benim bu durumda yapabileceğim nedir

    2)aracı aldım ama 5.000 TL ödeme yaptım bana makbuz vs bişey vermedi almam gereken belgeler neler

    Yardımlarınızı bekliyorum

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 102103104105106
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.