Şimdi Ara

Eksilen Yağı Tamamlamak

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
2.040
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • İyi günler arkadaşlar aracımın yağı değişeli 6000 km oldu 700 ml falan eksilmiş ustayı aradım sıkıntı olmaz dedi sizce tamamlamalımıyım bidonda 1 litreye yakın yağ duruyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Eksilen Motor Yağını Tamamlama

Motor yağı, aracınızın sorunsuz çalışması için hayati önem taşır. Motoru sürtünmeden korur, aşınmayı azaltır ve ısıyı dağıtır. Ancak zamanla motor yağı tüketilebilir veya sızabilir, bu nedenle seviyelerini düzenli olarak kontrol etmek ve gerektiğinde tamamlamak önemlidir.

İşte eksilen motor yağını tamamlamak için adım adım bir kılavuz:

1. Motor Yağı Seviyesini Kontrol Et

Motor soğukken ve düz bir zemindeyken yağ çubuğunu çıkar ve temiz bir bezle sil. Çubuğu tekrar tak ve çıkar. Yağ seviyesinin çubuğun alt ve üst işaretleri arasında olması gerekir. Seviye alt işaretin altındaysa yağ eklemeniz gerekir.

2. Uygun Yağı Seç

Aracınızın üretici tarafından önerilen motor yağı türünü kullanmalısın. Genellikle yağ çubuğu veya kullanım kılavuzu üzerinde belirtilir. En yaygın motor yağı türleri 5W-30, 10W-40 ve 15W-40'tır.

3. Yağı Ekle

Yağ doldurma ağzını aç ve yavaş yavaş, küçük miktarlarda yağ ekle. Her eklemeden sonra yağ çubuğunu kontrol et ve doğru seviyeye gelene kadar işlemi tekrarla. Fazla yağ eklemekten kaçın çünkü bu motora zarar verebilir.

4. Yağ Doldurma Ağzını Kapat

Doğru yağ seviyesine ulaşıldığında yağ doldurma ağzını kapat. Kapağı sıkıca sık, böylece yağ sızmasın.

5. Motoru Çalıştır ve Kontrol Et

Motoru birkaç dakika çalıştır ve ardından kapat. Birkaç dakika beklettikten sonra yağ çubuğunu tekrar kontrol et ve seviyenin hala doğru olduğundan emin ol. Gerekirse daha fazla yağ ekle.

İpuçları:

• Motor yağını düzenli olarak kontrol et, özellikle uzun yolculuklardan önce.
    • Aracını yağ değişim aralıklarına göre servise götür.
    • Sızıntı veya hasar açısından motor yağını düzenli olarak incele.
    • Eksilen motor yağını tamamlamak için sadece önerilen yağı kullan.

Motor yağını tamamlamak basit bir işlemdir, ancak aracınızın düzgün çalışması için önemlidir. Yukarıdaki adımları izleyerek ve düzenli kontroller yaparak motorunuzu koruyabilir ve önemli onarımlardan kaçınabilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Tamamlayabilirsiniz.Bende senede 1 kez tamamlarım.sikinti olmaz.tersine tamamlamazsaniz sıkıntı olur

O kadar detaylı ölçüm yapan çubuk mu var motorda?

Phanteks P360A Enermax RevDfx1350w // i5 13500 // GB z790 D // Patriot Viper 6000 // Gigabyte 9070xt Aorus Elite // Crucial P3 Plus 1TB // Samsung Odyssey G5 32// Logitech G213 + Razer Deathadder V2 X HyperSpeed // Creative G6 + Takstar GM200 // S24 Ultra 12/256 Tit Black //
    _______ Odtü Matematik-BÖTE-İktisat-Tıp Fakültesi + Ekonomi YL _______ Life is just life. No more expectation! /b]
  • Tamamlanır. Sıkıntı olmaz.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 4 lıtre yag yerıne 5 lıtre yag koyarsan fazla yag

yag cubugunda yarım cm lık artıs yapar buda sorun olmaz.motor ustaları genellıkle 1 lıtre fazla yag koyar sorun olmaz

senın fazla yag dedıgın 2 lıtre fazla yag o zaman sorun olur

Orijinalden alıntı: bace3434

4 lıtre yag yerıne 5 lıtre yag koyarsan fazla yag

yag cubugunda yarım cm lık artıs yapar buda sorun olmaz.motor ustaları genellıkle 1 lıtre fazla yag koyar sorun olmaz

senın fazla yag dedıgın 2 lıtre fazla yag o zaman sorun olur
    Merhaba.
    Bunu neye dayanarak söylüyorsunuz?
    Kişisel görüşünüz mü yoksa gerçek bir karşılaştırma, bir test verisi var mı elinizde?

Daha Fazla Göster
  • motor yagını degıstırdıgım zaman eve gelıp ertesı gun duz zemınde yaptıgım olcumde cubugun ust cızgısını azcık gecmesıne baglı olarak vede sonra ustalara gıdıp durumu sorarak

yanı deneyım ve dogru bılgılere dayanarak soyledım ama forumda atıp utan kendını usta sanan cok tabı

Orijinalden alıntı: ToggT12x

700 Ml eksildiğini nereden anladın hocam?

O kadar detaylı ölçüm yapan çubuk mu var motorda?
    Eksilen Yağı Tamamlamak

Tahmini hocam iki çizgi arası 1 litre yapıyor benim aracın yağı bayağı azalmış

Orijinalden alıntı: Cem_Alim

7000 kilometrede 700 ml yağ eksiltmesi neden normal?
    Şahsen hayatımda o kadar dizel ve lpg yakıtlı araç kullandım hiçbirinde düzenli yağ eksiltme yaşamadım.
    Ben normal mi demişim?

Gerçek veri kullanım kitapçığında yazar. Benim aracımın kullanım kitapçığında 4.2 litre yazıyor. Ben 4 litre dolduruyorum. Sıkıntı olur mu bilemem ama motora 1 litre fazla yağ koyan ustaya ben usta demem. Sizin de bu konuda deneyim sahibi olmanız için en az 500 bin km yol yapmanız ve aynı motoru rektefiye'ye sokmadan 500 bin km ve her 10 bin bakımında 1 litre fazla yağ koyup bunu ispatlaya bilmeniz lazım. Aksi takdirde forumda sallayanlar ile aynı kefedesiniz. Her bakımda 1 litre fazla yağ koyma maliyetine hiç girmiyorum bile. Gerçek usta bunu da hesaplar.

Soruyu soran arkadaş için de yağ eksildiğinde üzerine ekleme yapabilirsiniz. Yanılmıyorsam tsi ve egea 1.4 motorlarda bu kronik bir sorun. Yağ yakan motor da sorunlu bir motor oluyor.

Orijinalden alıntı: Dreamerrrr

Gerçek veri kullanım kitapçığında yazar. Benim aracımın kullanım kitapçığında 4.2 litre yazıyor. Ben 4 litre dolduruyorum. Sıkıntı olur mu bilemem ama motora 1 litre fazla yağ koyan ustaya ben usta demem. Sizin de bu konuda deneyim sahibi olmanız için en az 500 bin km yol yapmanız ve aynı motoru rektefiye'ye sokmadan 500 bin km ve her 10 bin bakımında 1 litre fazla yağ koyup bunu ispatlaya bilmeniz lazım. Aksi takdirde forumda sallayanlar ile aynı kefedesiniz. Her bakımda 1 litre fazla yağ koyma maliyetine hiç girmiyorum bile. Gerçek usta bunu da hesaplar.

Soruyu soran arkadaş için de yağ eksildiğinde üzerine ekleme yapabilirsiniz. Yanılmıyorsam tsi ve egea 1.4 motorlarda bu kronik bir sorun. Yağ yakan motor da sorunlu bir motor oluyor.
    Aracım atmosferik motor yağ yakmıyor egzozdan duman falan atmıyor muhtemelen kaçak var külbütör kapak contasından şüpheleniyorum

• Literaryy L kullanıcısına yanıt
    Bu tür konularda erken teşhis her zaman ilerisi için daha avantajlıdır. Ekonomik durumunuz el veriyorsa contayı değiştirmeniz yararınıza. Yok şu an durumum müsait değil diyorsanız. Yağ çubuğunda bulunan alt çizginin altında indiğinde yağ ekleyin.

Bu tür konularda erken teşhis her zaman ilerisi için daha avantajlıdır. Ekonomik durumunuz el veriyorsa contayı değiştirmeniz yararınıza. Yok şu an durumum müsait değil diyorsanız. Yağ çubuğunda bulunan alt çizginin altında indiğinde yağ ekleyin.
    Tahminimce eksilme bundan dolayı çünkü yağ yaksa egzozdan duman atar diye düşünüyorum

Orijinalden alıntı: Literaryy

Tahminimce eksilme bundan dolayı çünkü yağ yaksa egzozdan duman atar diye düşünüyorum

Alıntıları Göster
    Sızıntı var ise kaputu kaldırıp motorun üstündeki plastik kapağı kaldırın sızma var ise görünecektir. Atmosferik LPG' li ise 10 binde 1 litre normal.

Dizel aracımda hiç eksiltme olmuyor.
    Lpg li aracım eksiltyor arada ekliyorum.
    Ben en üst seviyeye kadar yag doldurmam.

Mın max arasını 5 kademeye bolsek 4. Çizgiye kadar doldururum. 1. Çizgiye inince eklerim.
    O da yarım lt ye denk geliyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Sızıntı var ise kaputu kaldırıp motorun üstündeki plastik kapağı kaldırın sızma var ise görünecektir. Atmosferik LPG' li ise 10 binde 1 litre normal.

Alıntıları Göster
    Atmosferik benzinli lpg yok

Orijinalden alıntı: Alisilin07

Çabuktaki yag seviyesi normal sizin.
    700 ml ekleseniz max in baya üstüne çıkar.

Dizel aracımda hiç eksiltme olmuyor.
    Lpg li aracım eksiltyor arada ekliyorum.
    Ben en üst seviyeye kadar yag doldurmam.

Mın max arasını 5 kademeye bolsek 4. Çizgiye kadar doldururum. 1. Çizgiye inince eklerim.
    O da yarım lt ye denk geliyor
    Eksilen Yağı Tamamlamak

Normal değil hocam yağ ilk doldurulduğu zaman biraz daha üst seviyedeydi hatta usta bile eksilme var dedi onada fotoğraf attım

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.