Şimdi Ara

Eksilen yağı tamamlama detayı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
7.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    renault captur 1.2 araç kullanıyorum ve 5 binnkm önce yağ eklemesi yaptım. şimdi tekrardan "yağı tamamlayın" veya ekleyin diye ikaz verdi, araç 40 binde.

    Servis bunun normal olduğunu söylüyor ve servise gelmemi talep ediyor. 5 bin kmde 1 litre çok fazla değil bir de yağın 5v30 olduğunu düşünürsek çok da dert değil benim için. bir dahaki bakımda 5v40 gibi daha kalın bir yağ kullanacağım; fakat şu esnada yine bir ekleme yapmak durumundayım ve görüşünüze ihtiyacım var.

    öncelikle, eski faturaya baktığımda 5v30 RN720 yağ eklenmiş serviste fakat aracım benzinli olmasına rağmen dizel araçlar için önerilen yağ konulmuş. forumlarda gördüğüm kadarıyla bunun zararlı olmadığı belirtilmiş. viskozite değerleri aynı olan dizel/benzinli yağlar hemem hemen aynı teknolojide ve kullanılması sorun olmaz diye genel bir inanış mevcut.

    aynı yağdan alıp koyacağım fakat ne kadat ekleyeceğimi nasıl anlayabilirim? motor bloğunun hemen üzerinde bulunan sarı kapak anladığım kadarıyla yağ koyma yeri (clio4lerde de aynı yerde) buradan takribi bir litre kadar eklesem bu yağın yeterli miktarda olduğunu, yağ ölçüm için kullanılan müşürden mi kontrol etmem lazım?

    ikinci problemim ise; Renault elf markasının yağını kullanıyor. bulunduğum şehirde aynı marka yağdan bulamazsam, farklı bir markanın aynı viskozite değerine sahip 5v30 yağından ekleme yapsam sorun olur mu?

    muhtemelen 4-5 bin km sonra araç bakıma girecek, o esnada bu yağı komple değiştiip biraz daha kalın bir yağa geçeceğim fakat o zamana kadar servise gidip 100-150 lira bayılmak istemiyorum.


    ps: fotoda sarı büyük kapak gözükmekte
    Eksilen yağı tamamlama detayı



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi angelizer -- 20 Temmuz 2018; 11:28:51 >







  • 5bin de bir 1lt yağ kaybı normal mi ?

    Böyle birşey olamaz
  • 5bin de bir 1lt yağ kaybı normal mi ?

    Böyle birşey olamaz
  • pardon hocam orayı duzelticem her 5de değil önceki yağı 5 bin km önce eklemiştim.
  • Eger ekleme yapmak istiyorsan aynı marka ve vizkozitedeki yagdan ekleyin.Arac yetkili servis bakimliysa ucret almadan serviste yag eklemesi yaparlar.Litre basina para isteyenlerde var bakima sana gelmem diyince sorunsuz eklerler servise girmeden mudurle konusun.Ayni aractan var Bende.Kitapcikta 1000 km de 0,5 litre yag eksilebilir yazar.Ona guvenip normal diyorlar.Yaptiklari gizli ayıp niteligindedir.Benim aracin bu konuyla ilgili davasi var.Her servis aynı sartlari karsilayan farkli marka yag kullanabiliyor.Mesela ayni sehirde biri elf digeri petrol ofisi kullaniyor.
  • Fuji kullanıcısına yanıt
    çok sağ olun.
    fakat bunu servise desem çok umursayacaklarini sanmıyorum. ücrete tabi bir şekilde ekleme yaparlar diye düşünmekteyim.
  • Kendin yapmak istiyorsan 1 lt 720 onaylı 5 30 yağ al.

    Yarım litre koy
  • newtonmeter kullanıcısına yanıt
    yarım litrenin yetip yetmediğini nasıl anlayacağım belki 1.5 litre gerekecek?
  • Hangi ildesiniz,kac model,duzenli servis bakimli bir araciniz var mi bilmiyorum ama emin olun dedigimi soyleyin yaparlar.Serviste yapılan bakimlarda aracin garantisi olmasa bile yapılan islemler garanti kapsamindadir.Siz bunu soyleyin eger para isterlerse musteri ilisklerine sikayette bulunun hemen servis sizin islemi ucretsiz yapmak icin servise cagirir.
  • Yağ çubuğuna bakarsın veya sürmeye devam edersin tekrar yağ ikazı verecek mi diye

    Yağ çubuğu kontrolu en iyisi, üst seviye çizgisini geçirme
  • 1 litre koymayin sakin cok gelir bence. 0.9 lt motor cok yag almaz diye dusunuyorum. 1 litre fazla gelir o yuzden. 300 400 ml falan koyup yag cubugundan kontrol edin. Benim eski arac da yag eksiltiyordu 5 40 buldugum markayi ekliyordum. Motor yagsiz kalmasin yeter.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Hypnotica

    1 litre koymayin sakin cok gelir bence. 0.9 lt motor cok yag almaz diye dusunuyorum. 1 litre fazla gelir o yuzden. 300 400 ml falan koyup yag cubugundan kontrol edin. Benim eski arac da yag eksiltiyordu 5 40 buldugum markayi ekliyordum. Motor yagsiz kalmasin yeter.
    Araç 1.2
  • bi sıkıntı var motorda.
  • kalın 10-40 tam sentetic kullanın
  • ultra zeki ve nüktevi kişiler geldiğine göre mevzuyu uzatmaya gerek yok. katkıda bulunanlara teşekkürler.
  • angelizer kullanıcısına yanıt
    Hocam öncelikle daha 40 bindeki yeni nesil bir motorda daha kalın viskoziteye geçmenizi kesinlikle önermem. Hani 150-200 bin olsa 5w40 için belki denebilirdi ama 40 bin daha sıfır sayılır.
    Kağıt üstünde ha 30 ha 40 gibi duruyor ama motor 5w30 yağa göre tasarlandığından 40 numara milimetrelik incelikte yağ kanallarına kalın gelir. Motorun yağlama performansı düşer ve uzun vadede ömrü azalır. O yüzden kitapçıkta ne yazıyorsa ona devam.
    Bir de şu var. Araba yağ eksiltiyorsa bunun sebebi yağ değildir. Ya bir kaçak vardır, ya silindirlere giriyordur, ya karter havalandırması tıkanmıştır vs vs. Yani araba yağın kendisi yüzünden yağ eksiltmez. Eksiltmenin çözümü yağı kalınlaştırmak değildir. Bozuk yeri tamir etmektir.

    Seviye ölçümünü düz bir zeminde araba en az 20-30 dakika bekledikten sonra yağ çubuğunu çekip, bir beze silip yerine tamamen oturtup tekrar geri çekilerek yapılır. Çubukta MIN ve MAX çizgileri vardır. Sizin araçta MIN ve MAX arasındaki miktarın kaç litre olduğunu öğrenin. Yağın mevcut seviyesine bakarak kafadan bir değer çıkartırsınız. Yine emin olamazsanız eklemeyi azar azar yapın. Ekledikçe sürekli çubuğu çekip (her defasında silerek tabii) kontrol edin.




  • nacker kullanıcısına yanıt
    hocam detaylı yorumunuz için teşekkürler.

    eksiltmenin nedeni bir şekilde dediğiniz sebeplerden olabilir tabiki. ama servisin iddia ettiği, dizayn olarak bir şekilde eksiltmesi gerektiği yönünde. haliyle 1.2 cclik bir motordan yüksek basınçla yüksek verim almak şüphesiz bir yerlerden fire verecektir.

    eksilmenin, kaçak vesaireden ziyade sekmanlardan olabileceğini düşünmekteyim. aracın turbo çekişinde sekmandan kaçırmasını, servis sağlıklı olarak adlandırıyor. bir de anladığım kadarıyla farklı markalarda da benzer problemler var. birkaç arkadaşa sorduğumda ise "benim araba daha çok eksiltiyor" tarzı yorumlar geliyor.

    atmosferik motorda bu ve benzeri bir eksiltme olsa biraz panik olurdum ama forumda da 10 kullanıcıdan 6 ya da 7'si benzer eksilmeden dert yanıyor.
    yarın servise gidip bu konuyla alakalı yardım isteyeceğim, konuyu geçiştirici bir çözüm sunacaklarını düşünmekteyim. olası bir durumda tekrar renault almayı düşünmüyorum. bu ikinci arabam ve ikisi de renault'idi. ama sanırım şu araba problemlerinden ve trafikten dolayı tekrar motorsiklet almayı düşünüyorum. orasıyla burasıyla uğraşmak ve sürüşünün biraz sıkıcı olması cidden çok kötü bir durum.




  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.