Şimdi Ara

ekşi ve dhye girdikçe modu düşen varmı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
33
Cevap
1
Favori
1.174
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
12 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • şimdi diceksiniz ülkede kimin pisikolojisi sağlam ki

ama ben buna katılmıyorum arkadaş tamam ekonomi falan kötü yok yalnızlık var vs de

arkadaş bu internet siteleri harbiden yıkık yuvası olmuş yani söz meclisten dışarı

herkes hayata karanlık taraftan bakıyor hiç mutlu olmayan insanlar gelip buralarda yakınıyor bizede sanki hayat gerçekten berbat izlenimi doğuyor

ekşiye gitsen iki yüzlü herifler sürüsü adamlar ülkenin sadece ekonomi durumunu kötülüyor iyi bişey yapıldığında ise ortada açılan başlık falan yok ahhaha ölü taklidi yapıyo hepsi

aynı zamanda kadın düşmanları sevgilisi olmayan tipler ,insanlardan nefret eden tipler her türlü sorunlu insan var orda. herkes öyle diyip genelleme yapmak yanlış olur tabi, fakat birçok insan var bu tanıma uyan

biz de mal gibi gidip bu adamların yazdıklarını okuyoruz sonra modumuz düşüyor

halbuki gerçek hayatta yaşasak bi dışarı çıkıp nefes alsak herkesin aslında gayet normal hayatlar yaşadığını çoğunun mutlu ve aksiyon içinde oldugunu görebiliriz

yani aslında "GERÇEK" dediğimiz hayatta milletin sorunu sevgilisilye kavga etmesi barışması, yeni kızın bakmaması, arkadaş kazığı atıp ayrılmalar gibi dertler...ve bunun yanında ise milyon tane olumlu şey var tabi gerçek hayatı yaşayan adam hayatın nimetlerinden de faydalanır

yani şu internet aleminde kaç kişi bi bara gidip iki kadeh bişey içmiş arkadaşıyla, kaç kişi sevgilinin ailesiyle tanışma heyecanı yaşamış, kaç kişi arkadaş ortamında muhabbetin dibine vurma mutlulugunu yaşamış benim çok büyük şüphelerim var :)

ama sorarsan kimse kendine toz kondurmuyor, herkes mükemmel ama diğer insanlar suçlu, onlar pis kaka, yönetim kötü falan filan ahahha

valla bomboş insanlar topluluğu

işin kötü yanı ben bu gruptan olmamama rağmen ve bunun saçma bir tavır oldugunu görebilmeme rağmen diğer tarafa da geçemiyorum. öyle arada sıkkın bıkkın kaldım vallaha

evet bu yazdığım başlığı muhtemelen 6 kişi okuycak onlardan da 1 kişi anlıycak beni gerçekten. olsun sorun değil 1 kişiye bile ulaşmak mutluluktur benim için

teşekkür ederim

• Anonim ortamların tamamı toplumdan dışlanmış, asosyal insanların bulunduğu yerlerdir. Buna forum da dahil ekşi de dahil, 9gag-reddit-4chan gibi uluslararası platformlar da dahil.

Bu ortamda takılanlar klasik aşağılık psikolojisi ile instagramı twitterı falan küçümser lakin orada tanıdıklarınla küçük bir ortamın vardır kimin kim olduğu bellidir, buralarda herkes anonimliğinin arkasına saklanıyor.

Ben kalitesizler demedim bu insanlar kaliteli ve entelektüel olabilir. Forumda zaten sürüsüyle başarılı adam var. Googleda Microsoftta çalışandan tut da Harvard tıptan kabul alanlar Nasaya gidenler...

Konuştuklarımız tamamen zıt şeyler, aralarından bazılarıyla birebirde tanıştım hepsi de asosyaldi, sosyal yetenekleri sıfırdı toplum tarafından dışlanmışlardı. Bahsettiğin forumdaki kişiler bilgili ve kaliteli bireyler olabilir lakin eminim ki çoğu asosyaldir.

Edit: Başka bir örnek vereyim, geçenlerde beyin göçü yapmış belçikada yaşayan başarılı bir abimiz üniversite sınavı bölümüne gelmiş oradaki liselilerle üniversite tartışıp sidik yarıştırıyordu. Kendi okuduğu üniversitesine laf edenleri alıntılayıp üşenmeden paragraflarca yazı yazıp çocuklara sövüyordu falan. Bak adam gayet başarılı, büyük ihtimal kültürlü ve entelektüel de lakin sosyal ilişki yeteneği sıfır. 30 yaşına gelmiş daha arkadaşı olmamış eline kız eli değmemiş asosyalin biri (kendi anlatmıştı bunları), burada üniversitede kulüpleri etkinlikleri kovalayanlara hakaret ediyordu üniversite ilim irfan yuvasıymış sadece çalışmalısınız falan diyordu. Demek istediğim buydu, forumun çoğunun böyle olduğuna inanıyorum.

• Kanka bu dedigime inanmiyor olabilirsin canin saolsun ama

Hayatim o kadar les ki bu sitelere gelip dertlesmeye calisiyorum

Ve o kadar sorunluyum ki buralardaki sorunlu tipler benden kaçıyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ekşi ve dhye girdikçe modu düşen varmı
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamza5806

Kanka bu dedigime inanmiyor olabilirsin canin saolsun ama

Hayatim o kadar les ki bu sitelere gelip dertlesmeye calisiyorum

Ve o kadar sorunluyum ki buralardaki sorunlu tipler benden kaçıyor

kaçıyor derken ne kastettin yorummu atmıyolar hocam konularına

bence herkesin derdi var ama çözüm üreten yok herkes sadece ağlamak istiyor bağırıp kin kusmak istiyor ama yardımlaşma dayanışma falan yüzde 1 oluyor sadece milletin amacı bambaşka artık bence bu platformlarda

arkadaş her 3 konudan 5i ağlama konusu eleştirme konusu 1 tane mi olumlu bişey olmaz valla sağlıksız ortamlar. gerçek hayat böyle değil yani

• quote:

Orijinalden alıntı: Zurnalog

kaçıyor derken ne kastettin yorummu atmıyolar hocam konularına

bence herkesin derdi var ama çözüm üreten yok herkes sadece ağlamak istiyor bağırıp kin kusmak istiyor ama yardımlaşma dayanışma falan yüzde 1 oluyor sadece milletin amacı bambaşka artık bence bu platformlarda

arkadaş her 3 konudan 5i ağlama konusu eleştirme konusu 1 tane mi olumlu bişey olmaz valla sağlıksız ortamlar. gerçek hayat böyle değil yani

Alıntıları Göster
    Aynen kanka

Derlesme konusu açıyorum 2 3 gunde bir kimse gelip dert bile yanmiyor

Bence biz fazla abartiyoruz var ya bu ağlayıp zirlayanlarin 10da 7si falan aslinda mutsuz vs degil bos bos zirliyor

"Sevgilim yok üüüüü" bu mu la derdin

Az önce kardesim yanima geldi abi topluca intihar mi etsek dedi ufacik cocuk bile ne kadar bunalmis hayatımızdan

Ben zaten kara delik gibiyim kanka etrafimdaki herkesin tum pozitif enerjisini yok ediyorum ve bu cok kisa surede oluyor babamla yarim saat disari ciktim adam mutsuzluktan sinirden kafayi yedi benim yuzumden halbuki gayet neseliydi

Yani yok olsam en temizi

• Malesef öyle, forum sırf gündem haberleri ile doldu. Eskiden 2-3 komik bir şeyler görmeye giriyordum şimdi öylesine giriyorum moralim bozuluyor çıkıyorum. Sosyal medya dan uzak durmamın sebebi buydu zaten, moralim bozulmasın, gerçeklerden kaçayım ve güleyim. Ama nereye baksam artık moralim bozuluyor yeter. Yavaş yavaş burdan da uzaklaşacağım yapacak bir şey yok. Gerçeklerden kaçmak zorundayım enerjimi ve yaşama isteğimi böyle böyle tüketmek istemiyorum.

• DH'yi anlarım da ekşi neden?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Anonim ortamların tamamı toplumdan dışlanmış, asosyal insanların bulunduğu yerlerdir. Buna forum da dahil ekşi de dahil, 9gag-reddit-4chan gibi uluslararası platformlar da dahil.

Bu ortamda takılanlar klasik aşağılık psikolojisi ile instagramı twitterı falan küçümser lakin orada tanıdıklarınla küçük bir ortamın vardır kimin kim olduğu bellidir, buralarda herkes anonimliğinin arkasına saklanıyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aberrant Warden

Anonim ortamların tamamı toplumdan dışlanmış, asosyal insanların bulunduğu yerlerdir. Buna forum da dahil ekşi de dahil, 9gag-reddit-4chan gibi uluslararası platformlar da dahil.

Katılıyorum, ama yine herkesin yaptığı hataya düşmüşsün genelleme yapmışsın.

Evet bence de bu internet aleminde yaşayan çoğu adam asosyaldir şöyledir böyledir falan

Fakat aramızda gayet düzgün hayatı olan bilgili, sevgilisi falan olmus gerçek hayatı yaşamış da bir dünya adam var. E tabi mekan da önemli.

Örneğin genel olarak DHyi ele alırsak belki %30 yıkıktır, (bu bile yüksek rakam aslında)

Ama konu dışını ele alırsak bu oran %95e falan çıkar

Redditin ana sayfasındaki tüm herkesi ele alırsan oran %20-30 falandır belki. Ama ne bileyim git oyun forumlarına bak, depresyon sayfasına bak, böyle tespit kasan elit takılan sublara bak yine %99 yıkık adam kaynıyordur.

Yani her kesimden adam var aslında. Ama ekşi ve konu dışını baz alırsak bu oran çok yüksek çıkar... çoğu adam sıkıntılı, gerçekten hayata normal bakabilen adam sayısı çok az.

• Ekşi linç kültürüdür orta doğudur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zodion

Ekşi linç kültürüdür orta doğudur
    Reis girip 5 6 sayfa basliklara bakiyorum

Aslinda var ya hepsi bos seyler bir de bunlari elit adam madam saniyorlar alayi 30 yasinda feminist teyze yada beyaz yakali köle alti üstü

Yani gelisime değişime para kazanmaya kendini gelistirmeye yonelik hicbir sey yok

Gerci ulke komple boyle abi atilim yapmak istiyorum hayata hirsla saldirmak istiyorum surekli ulke sartlari beni geri cekiyor

• Katılmıyorum, tek konu dışı değil her forumda geçerli bu dediğin. Takıldığım 4-5 forum var hepsinde geçerli gerisinde de geçerli olduğunu düşünüyorum, aynı kurallar orada da geçerli; anonimlik.

• quote:

Orijinalden alıntı: hamza5806

Reis girip 5 6 sayfa basliklara bakiyorum

Aslinda var ya hepsi bos seyler bir de bunlari elit adam madam saniyorlar alayi 30 yasinda feminist teyze yada beyaz yakali köle alti üstü

Yani gelisime değişime para kazanmaya kendini gelistirmeye yonelik hicbir sey yok

Gerci ulke komple boyle abi atilim yapmak istiyorum hayata hirsla saldirmak istiyorum surekli ulke sartlari beni geri cekiyor

Alıntıları Göster

Maymunlar bile ekşi sözlük yazarlarından daha zekidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zodion -- 3 Eylül 2020; 22:18:59 >
  • hamza5806 kullanıcısına yanıt

Yabancı bir karikatür vardı bulamadım, karikatürde sabah vakti metroda işe giden bir insan topluluğu vardı hepsi insanlara bakıp içinden aynı şeyi düşünüyordu: 'Şu insanlara da bak, hepsi modern sistemin kölesi olmuş ama ben her şeyin farkındayım sadece doğru zamanı ve fırsatı bekliyorum işte o zaman kurtulup farkımı göstereceğim.'

Sen de böylesin, senin forumda yazıp çizdiklerini emin ol birçok insan zaten farkında ve biliyor. Elit sanıyorlar demişsin eminim sen de kendini elit sanıyorsundur, beyaz yakalı köle demişsin eminim sen de öylesindir ya da öğrencisen de 5 sene sonra öyle olacaksındır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aberrant Warden -- 3 Eylül 2020; 22:20:0 >
  • Dh neysede eksiye girdikce triplere giriyorum.

• quote:

Yabancı bir karikatür vardı bulamadım, karikatürde sabah vakti metroda işe giden bir insan topluluğu vardı hepsi insanlara bakıp içinden aynı şeyi düşünüyordu: 'Şu insanlara da bak, hepsi modern sistemin kölesi olmuş ama ben her şeyin farkındayım sadece doğru zamanı ve fırsatı bekliyorum işte o zaman kurtulup farkımı göstereceğim.'

Sen de böylesin, senin forumda yazıp çizdiklerini emin ol birçok insan zaten farkında ve biliyor. Elit sanıyorlar demişsin eminim sen de kendini elit sanıyorsundur, beyaz yakalı köle demişsin eminim sen de öylesindir ya da öğrencisen de 5 sene sonra öyle olacaksındır.

Kapitalizm eleştirilerinin modası geçti zaten

• quote:

Katılmıyorum, tek konu dışı değil her forumda geçerli bu dediğin. Takıldığım 4-5 forum var hepsinde geçerli gerisinde de geçerli olduğunu düşünüyorum, aynı kurallar orada da geçerli; anonimlik.

şiddetle katılmıyorum, git bilim sanat bölümlerinde takıl teknik yardımda takıl otomobilde takıl

sen sanıyormusun ki bu adamlar yıkık? yani yıkık olduklarını gösteren herhangi bir şey yok, neden böyle düşünüyosun onu anlamadım...sadece internette takıldıkları için mi?

redditte milyon tane müthiş sublar var... gayet kaliteli adamlar belli...bu adamların da böyle gerçek hayatta yıkık ezik asosyal tipler olduklarını düşünmüyorum. ha belki bazıları öyledir ,kesin böyledir diye bişey yok ama durup dururken bi adamın neden asosyal oldugunu düşünürsün onu anlamadım.

ben bu tespitimi yaparken adamların yazdıklarına çizdiklerine ,bakış açılarına bakarak konustum. otomobil bölümünde yazan adam da böyle her şeye nefretle bakıyosa muhtemelen o da sorunludur, ama öyle bişey görmüyorum ben belli başlı platformlar dışında.

• Ben kalitesizler demedim bu insanlar kaliteli ve entelektüel olabilir. Forumda zaten sürüsüyle başarılı adam var. Googleda Microsoftta çalışandan tut da Harvard tıptan kabul alanlar Nasaya gidenler...

Konuştuklarımız tamamen zıt şeyler, aralarından bazılarıyla birebirde tanıştım hepsi de asosyaldi, sosyal yetenekleri sıfırdı toplum tarafından dışlanmışlardı. Bahsettiğin forumdaki kişiler bilgili ve kaliteli bireyler olabilir lakin eminim ki çoğu asosyaldir.

Edit: Başka bir örnek vereyim, geçenlerde beyin göçü yapmış belçikada yaşayan başarılı bir abimiz üniversite sınavı bölümüne gelmiş oradaki liselilerle üniversite tartışıp sidik yarıştırıyordu. Kendi okuduğu üniversitesine laf edenleri alıntılayıp üşenmeden paragraflarca yazı yazıp çocuklara sövüyordu falan. Bak adam gayet başarılı, büyük ihtimal kültürlü ve entelektüel de lakin sosyal ilişki yeteneği sıfır. 30 yaşına gelmiş daha arkadaşı olmamış eline kız eli değmemiş asosyalin biri (kendi anlatmıştı bunları), burada üniversitede kulüpleri etkinlikleri kovalayanlara hakaret ediyordu üniversite ilim irfan yuvasıymış sadece çalışmalısınız falan diyordu. Demek istediğim buydu, forumun çoğunun böyle olduğuna inanıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aberrant Warden -- 3 Eylül 2020; 22:37:36 >

• quote:

Benim olayim cok farklı

Ben zaten maddiyati sallamiyorum artık sorunlarim manevi

Bir de su var benim önümde hep cok ciddi secenekler oldu ama bunlari yapmak aileme zarar vericiydi bu yuzden yapmadim yapamiyorum yoksa ben bu dunyanin anasini aglatirim

• quote:

Ben kalitesizler demedim bu insanlar kaliteli ve entelektüel olabilir. Forumda zaten sürüsüyle başarılı adam var. Googleda Microsoftta çalışandan tut da Harvard tıptan kabul alanlar Nasaya gidenler...

Kaliteli adam oldukları konusunda hemfikiriz lakin ben toplumdan dışlandıklarını falan sanmıyorum. Çoğunun gayet normal hayatı vardır, internet aleminde zaman geçirmeleri ise bir eksi değil artıdır.

Bu davranış onları asosyal kılmaz.

Tam aksine asıl bu devirde hala interneti "yararlı" kullanamayan adam varsa o sorunludur bence. Sosyal hayatı olsa bile.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.