Şimdi Ara

Ekranında Fiziksel Tuşu Olmayan Telefon Kullanmak!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
5.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar sürekli ekranında fiziksel tuşu olan telefon kullandım. Gerçi Samsung veya Apple gibi bunu bütün ürünlerinde koyan değil de daha çok Sony ürünlerini tercih ediyorum. En son da elimde Xperia Ray var.

Şimdi ben yeni bir telefon almak istiyorum ama Apple'ı dosya kurallarından dolayı Samsung'u da sarı ekran, plastik görüntü ve markayı sevmemekten dolayı eliyorum.

Yine Sony veya HTC almak niyetim. Ama nedense ana ekranında fiziksel bir geri dönüş tuşu olmayan telefonlar bana kullanışsız geliyor. Çünkü dokunma hassasiyeti bazen kayboluyor veya telefon şişiyor uygulamalar ile, böyle anlarda ana ekrana ani çıkış için fiziksel bir tuşa basmam dokunmatikten daha garanti. Sürekli kafamda dokunmatik ekranda hassasiyet kaybolduğundan fiziksel tuş da olmaz ise beni sinir eder bu meret diye bir kaygı oluştu.

Ne dersiniz bu konuda haksız mıyım, eğer haksız olsam Apple veya Samsung bu konuda neden bu kadar tutarlı ve olmaz ise olmaz fiziksel bir tuşu koyuyor illa.

Sizce Fiziksel bir tuşu olan telefon almak daha mı mantıklı? Görüşlerinize ihtiyacım var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 22 Nisan 2014; 11:11:50 >

• fiziksel tuş gerekli bence de. samsung ödün vermedi helal olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • inexo kullanıcısına yanıt
    Almak istediğim HTC One M7 ve Xperia Z Compact var ama fiziksel tuşları olmadığı için almak içimden gelmiyor. Ama bu adamlar da bir şeye güvenip fiziksel tuşsuz telefon yapıyorlar ise dokunmatiğe çok güveniyorlar galiba.

@inexo
  • cok uzun geldı tam okumadım al bır xperıa z yada z1 yeter
  • fiziksel tuş olayı benide g2 ile s4 arasında bıraktı
    g2 almak istiyorum ama düşündüren iki şeyden biri tuş ve microsd olmaması

halen kararsızım
  • quote:

Orijinalden alıntı: MonitörKertenkelesi

Almak istediğim HTC One M7 ve Xperia Z Compact var ama fiziksel tuşları olmadığı için almak içimden gelmiyor. Ama bu adamlar da bir şeye güvenip fiziksel tuşsuz telefon yapıyorlar ise dokunmatiğe çok güveniyorlar galiba.

@inexo

One M7' de zaten fiziksel tus var. Daha yeni modeli olan M8'de yok. Sanal tus olayinda ise google baski yapiyor ureticilere o yuzden.

• HTC One M7'de fiziksel tuş var mı ben göremedim?..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 22 Nisan 2014; 12:03:26 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • stevejones kullanıcısına yanıt
    Bırak okumayı adamın attığı başlığa bakma gereği bile duymamışsın kardeş.

O önerdiğin iki telefonda fiziksel tuş yok, al demenin mantığı nedir acep!

• quote:

HTC One M7'de fiziksel tuş var mı ben göremedim?..

Var ya hocam altta gormuyor musunuz. Sadece alisilagelmis 3 tus yerine 2 tus kullanmislar. Ben suan kullaniyorum telefonu evet fiziksel tus var ama telefonu sevmiyorum bence almayin. Ilk defa akilli telefon alayim dedim hic hosuma gitmedi telefon cok isiniyor, pembe kamera, kasa acikligi gibi sorunlari var. Garantiye verip yaptirabiliyorsunuz ama kim telefonunu alir almaz garantiye vermek ister ki?

• merhaba, ben de uzun süre fiziksel home tuşuna sahip telefonlar kullandım. ve fiziksel home tuşun çok önemli olduğunu düşünüyodum.

sonra discovery'yi çok beğenip almaya karar verdim. tek soru işareti fiziksel home tuşu olmaması, kapasitif home tuşu olması idi. aldım, hiç sıkıntı çekmeden alıştım hatta çok da hoşuma gitti. elle baskı oluşturmak zorunda kalmadan tuşa basmak çok iyi.

tek sorun uykudan uyandırma işi, onun için de auto screen on yükledim ve sorunu çözdüm. hatta daha da iyi oldu, auto screen on sayesinde telefonu cebimden çıkardığım anda telefon uyanıyor. harika bişey.

ekleme: telefon kasarsa dokunmatik hassasiyet kaybolursa, fiziksel home tuşu ile ana ekrana dönme komutunu gönderebilirsin. evet bu bir avantaj. ama şunu da düşün, telefon kastığı anda fiziksel home tuşu işe ana ekrana dönüş komutunu gönderebilsen bile işletim sistemi o anda kasıyor olduğu için dönüşün gecikecek.

bak ben S3 kullandım 7 ay, şimdi de 6 yadır falan discovery kullanıyorum. S3 de telefonun o anda kasmasından dolayı ana ekrana dönememe olayım çok olurdu. fiziksel home tuşuna basmak bi işe yaramıyordu. discovery ise çok çok daha hafif ve akıcı bir rom ile çalıştığı için dokunmatik home tuşuna rağmen ana ekrana dönememe olayına nadir rastlarım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 22 Nisan 2014; 12:18:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bottom feeder

quote:

HTC One M7'de fiziksel tuş var mı ben göremedim?..

Var ya hocam altta gormuyor musunuz. Sadece alisilagelmis 3 tus yerine 2 tus kullanmislar. Ben suan kullaniyorum telefonu evet fiziksel tus var ama telefonu sevmiyorum bence almayin. Ilk defa akilli telefon alayim dedim hic hosuma gitmedi telefon cok isiniyor, pembe kamera, kasa acikligi gibi sorunlari var. Garantiye verip yaptirabiliyorsunuz ama kim telefonunu alir almaz garantiye vermek ister ki?

arkadaşın fiziksel tuş derken söylemek istediği: "kapasitif olmayan tuş" yani eski usül basmalı.

• 01001101 kullanıcısına yanıt
    Ben anlamadım şimdi nerede bu HTC'deki fiziksel tuş? Dokunmatik tuş Apple ve Samsung'da olduğu gibi ana ekran üzerinde düğme gibi bir fiziksel tuşun olmasından bahsettim. Ekran üzerindeki dokunmatik cam üzeri tuştan bahsetmiyorum.

HTC'de nerede bu fiziksel tuş hala anlamış değilim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 22 Nisan 2014; 12:23:34 >
    Yani aslında dediğiniz şu ki, fiziksel home tuşu konan telefon kassa farkeden bir şey olmuyor! Yine de ne bileyim dokunmatik için parmak her zaman anında tepki vermiyor, ama fiziksel buton çok hızlı tepki veriyor ve telefon kendine daha hızlı geliyor gibi geliyor bana!

Acaba belirli programlar ile fiziksel tuşu olmayan telefona diğer tuşlar home tuşu olarak atanabilir mi bunu merak ediyorum şimdi. Mesela Camera tuşu olan telefona bunu home tuşu olarak algılatacak atayacak belki bir numara bir formül, uygulama vardır!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 22 Nisan 2014; 12:28:00 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

merhaba, ben de uzun süre fiziksel home tuşuna sahip telefonlar kullandım. ve fiziksel home tuşun çok önemli olduğunu düşünüyodum.

sonra discovery'yi çok beğenip almaya karar verdim. tek soru işareti fiziksel home tuşu olmaması, kapasitif home tuşu olması idi. aldım, hiç sıkıntı çekmeden alıştım hatta çok da hoşuma gitti. elle baskı oluşturmak zorunda kalmadan tuşa basmak çok iyi.

tek sorun uykudan uyandırma işi, onun için de auto screen on yükledim ve sorunu çözdüm. hatta daha da iyi oldu, auto screen on sayesinde telefonu cebimden çıkardığım anda telefon uyanıyor. harika bişey.

ekleme: telefon kasarsa dokunmatik hassasiyet kaybolursa, fiziksel home tuşu ile ana ekrana dönme komutunu gönderebilirsin. evet bu bir avantaj. ama şunu da düşün, telefon kastığı anda fiziksel home tuşu işe ana ekrana dönüş komutunu gönderebilsen bile işletim sistemi o anda kasıyor olduğu için dönüşün gecikecek.

bak ben S3 kullandım 7 ay, şimdi de 6 yadır falan discovery kullanıyorum. S3 de telefonun o anda kasmasından dolayı ana ekrana dönememe olayım çok olurdu. fiziksel home tuşuna basmak bi işe yaramıyordu. discovery ise çok çok daha hafif ve akıcı bir rom ile çalıştığı için dokunmatik home tuşuna rağmen ana ekrana dönememe olayına nadir rastlarım.

yukarıdaki troll görmesin bu mesajı

• MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt
    M7 de fiziksel tuş yok kapasitif tuş var.

bu tuşların isimlendirmeleri burda halk arasında uydurulduğu için bu sözcükleri kullanırken neyi anlattığımızı açıklayalım.

1- sanal tuş: android 4.0 ile gelen, ekran üzerinde yer verilen görsel tuşlar (örnek: LG G2) ekran kapanınca tuş da yok olur (doğal olarak)
    2- kapatifi tuş: ekran üzerinde olmayan, telefonun kasası üzerinde ekrandan bağımsız olarak yer verilen, ama içe doğru bastırılamayan ve dokunmatik olan tuşlar (örnek: discovery, ya da S3-S4'ün geri ve menü tuşları) bu tarz tuşların genelde arka plan ışıkları vardır kasa içerisinde.
    2- fiziksel tuş: ekran üzerinde olmayan, telefonun kasası üzerinde ekrandan bağımsız olarak yer verilen, ve fiziksel olarak içe bastırılma yöntemi ile çalışan klasik eski usül tuşlar (örnek: S3-S4'ün home tuşu)
    Ben nedense kapasitif yani ekran üzerinde görüntüsel olarak sabit ama yine dokunmatik olan tuşları da dokunmatik addediyorum, yani işlevi aynı ama dediğiniz gibi ekranın açılıp yerini belli etmesini beklemeye gerek kalmıyor bu tuş ile.

Ama fiziksel tuş ayrı, onun dokunulabilir olması ve telefonun veya parmağınızın dokunmatik hassasiyetini kaybetmesine rağmen işlevini yerine getirmesi acil bir durum için gerekli gibi geliyor.

Açıkcası Apple tuşları ve tasarımı ile bir numara ama İOS ve esnek olmayan kuralları bana göre değil. Apple bir de aynı modelin Android'ini çıkarsa alırım bak:))
  • quote:

Yani aslında dediğiniz şu ki, fiziksel home tuşu konan telefon kassa farkeden bir şey olmuyor! Yine de ne bileyim dokunmatik için parmak her zaman anında tepki vermiyor, ama fiziksel buton çok hızlı tepki veriyor ve telefon kendine daha hızlı geliyor gibi geliyor bana!

aslında şöyle, fiziksel tuş sayesinde işletim sistemine home komutunu vermenin garanti altına alınması olayına muhalefet değilim. sizin de söylediğiniz gibi bu bir avantaj.

ama ben size diyorum ki: bu avantaja odaklanmayın.
    niye? çünkü bundan çok daha önemli olan şey sizin kullandığınız rom'un akıcı olması, yani hafif bir rom olması. ya da htc rom'ları gibi akıcı çalışan rom olması. asıl önemli olan konu bu.

quote:

Acaba belirli programlar ile fiziksel tuşu olmayan telefona diğer tuşlar home tuşu olarak atanabilir mi bunu merak ediyorum şimdi. Mesela Camera tuşu olan telefona bunu home tuşu olarak algılatacak atayacak belki bir numara bir formül, uygulama vardır!

yukarıda bahsettiğim nedenden dolayı bu çabanızın tamamiyle anlamsız olduğunu düşünüyorum, bence böyle bir kaygınız varsa asıl kullanmakta olduğunuz rom'a odaklanmalısınız. ama yine de tuşların işlevlerini değiştirecek bir yöntem arıyosanız eğer; şöyle bir yardımda bulunayım:

ben telefonun solundaki menü tuşunu son uygulamalar tuşuna dönüştürmek için böyle bir programa ihtiyaç duydum (normalde home'a uzun basılınca açılır bu son uygulamalar ekranı) ama böyle bir program bulamadım, var aslında button remapper var, ama temel tuşların yerlerini değiştiriyor (temel tuşlar= home, güç, geri vs vs..) ve bu program benim işimi görmedi, ama sizin işinizi görür (tekrar söyliyim, işinizi görse de bence bu anlamsız bi değişiklik olur)

bu da işinizi görmezse (benim işime yaramamıştı çünkü programda "son uygulamalar" tuşunun yerini değiştirme olayı yoktu) kendiniz elle de klavye config dosyasını düzenleyerek yapabilirsiniz ki burada anlattım:http://forum.donanimhaber.com/m_84599707/tm.htm

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 22 Nisan 2014; 12:39:10 >

• quote:

Orijinalden alıntı: 01001101

M7 de fiziksel tuş yok kapasitif tuş var.

bu tuşların isimlendirmeleri burda halk arasında uydurulduğu için bu sözcükleri kullanırken neyi anlattığımızı açıklayalım.

1- sanal tuş: android 4.0 ile gelen, ekran üzerinde yer verilen görsel tuşlar (örnek: LG G2) ekran kapanınca tuş da yok olur (doğal olarak)
    2- kapatifi tuş: ekran üzerinde olmayan, telefonun kasası üzerinde ekrandan bağımsız olarak yer verilen, ama içe doğru bastırılamayan ve dokunmatik olan tuşlar (örnek: discovery, ya da S3-S4'ün geri ve menü tuşları) bu tarz tuşların genelde arka plan ışıkları vardır kasa içerisinde.
    2- fiziksel tuş: ekran üzerinde olmayan, telefonun kasası üzerinde ekrandan bağımsız olarak yer verilen, ve fiziksel olarak içe bastırılma yöntemi ile çalışan klasik eski usül tuşlar (örnek: S3-S4'ün home tuşu)

+fiziksel tuş ekran kapalıyken çalışır. kapasitif tuş çalışmaz

Yorumlarınız çok güzel en azından Home tuşu takıntılı birinin isteyip alamadığı telefonlara yönlenmesine katkınız bir nevi cesaret nedenim oluyor.

Ama sormadan edemiyorum, Apple ve Samsung benim gibi kaygısı olanlar için mi Home tuşu konusunda ısrarına devam ediyor acep? Yoksa ilk düşündüğüm gibi dokunmatik telefonların dokunma algısının azaldığı anlarda bir can simidi olarak mı bulunduruyor bu tuşu?

• MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt
    niye geçelim ki? diye düşünüyorlardır.

ayrıca fiziksel home tuşu olmazsa telefonu oradanuuyandıramazsın. konck knock ya da auto screen on gibi çözümler gerekir.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.