Şimdi Ara

Menü tuşunu son uygulamalar tuşuna dönüştürmek ? (yaptım sonunda)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
18.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba, menü tuşunu nadir kullandığım halde uygulama değiştirme (son uygulamalar) ekranını sürekli olarak kullanmaktayım. home tuşuna uzun basmaktan bıktım artık, şu menü tuşuna uygulama değişim ekranını atayan, home'a uzun basınca da menü yü açan bi uygulama varmı bildiğiniz?

    xda va bununla ilgili bi konu var, arkadaşın biri kendi yapmış uygulamayı ama hem root istiyo hemde sanırım uzun basış olayını desteklemiyor. birde button savior diye bişey var markette ama o da root istiyo.

    cyanogenmod kullananlar bilir, cyanogenmod'da rom'un kendi içinde geliyor bu butonların özelliklerini değiştirebilme olayı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 5 Aralık 2013; 10:21:57 >



  • Nova launcherde home tuşuna istediğini atayabiliyorsun ben dediğiniz şekilde kullanıyordum
  • system/usrr/keylayout dosyasını elle düzenleyip 139 anahtar koduna sahip tuşu (kapasitif menü tuşu oluyor kendileri) son uygulamalar ekranını atadım (karşısında MENU yazıyordu, onu silip APP_SWITCH yazdım) oldu ve artık menü tuşuna basınca son uygulamalar ekranı açılıyor

    şuanda menü tuşum yok. şimdi güç butonuna menü yü atamayı deneyecem

    kaynak:http://forum.xda-developers.com/showthread.php?t=2340740



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 01001101 -- 5 Aralık 2013; 10:22:36 >




  • Dediginiz sekilde ben de menu tusuna son uyhulamalar fonksiyonunu atadim benim de simdi menu tusum yok menu tusuna bir çözüm buldunuz mu? Veya s5 note 4 deki gibi 3 nokta menu butonunu nasil acabiliriz cihazda? Action bar diye geciyor sanirim.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 34istanbul34

    Dediginiz sekilde ben de menu tusuna son uyhulamalar fonksiyonunu atadim benim de simdi menu tusum yok menu tusuna bir çözüm buldunuz mu? Veya s5 note 4 deki gibi 3 nokta menu butonunu nasil acabiliriz cihazda? Action bar diye geciyor sanirim.

    istediğim çözüm menü tuşunu home'a uzun basmaya atamak idi. ama bunu yapamadım.

    bu sefer de aynı yöntemle (yani yukarıda anlatmış olduğum yöntemle) bu kez menü tuşunu ses açma kapama tuşlarından birine atamak istedim, olmadı gene. nedendir bilmem ama bu yöntem menü tuşunun fonksiyonunu değiştirmede işe yaradı, ama ses tuşlarının fonksiyonlarını değiştirmede işe yaramadı.

    ben de son çare Button Savior adlı uygulamayı indirdim. bu uygulama telefonundaki tuşlarından biri yada bazılarının bozulması durumunda kullanılmak için yazılmış. ekrana bi popup koyuyo, oraya basınca butonlar çıkıyo.

    ekranda sürekli popup oalcak olması itici gelebilir ama popup'ın hem boyutu çok küçük hem de saydamlığını ayarlayabiliyoruz. ben %30-40 yapıyom ve neredeyse görünmez oluyo. dikkat çekmiyo hiç. basacağım zaman da popup'ın yerini ezbere bildiğim için ezbere basıyom direk.

    bu ideal bir çözüm değil. ama iş görüyor. sonuçta menü tuşu pek kullandığım bi tuş değil. son uygulamalar tuşu benim için çok çok çok daha önemli olduğu için bu kullanımdan memnunum.




  • Cok tesekkur ettim ilginiz icin.bugun cm 12 kurdum.romun kendisinde menu tusuna uzun basinca son uygulamalari gosteriyor.bir defa basinca menuyu aciyor.eger tekrardan stock roma donersem dediginiz yontemi deneyecegim.tekrardan tesekkurler

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: 34istanbul34

    menu tusuna uzun basinca son uygulamalari gosteriyor.

    uzun basınca son uygulamaları gösterme standart zaten, yıllardır olan bi özellik ama önceden home'a uzun basınca son uygulamalar gelirdi şimdi menü'ye uzun basınca geliyo, tek değişen bu. uzun basma benim işimi görmüyo, ben çok sık kullanıyorum son uygulamaları, ondan dolayı elimin altında olmnası gerek.

    cyanogenmod'da ayarlara girerseniz dokunmatik tuşların işlevlerini değiştirebilme seçeneği var zaten. ayarlardan direk değiştirebiliyosunuz.

    ben de cm'e geçerdim ama stock rom dan çok memnun olduğum için ellemiyorum (gmd)
  • Ben yapamadim yardimci olurmusunuz ayrintili anlatin lutfen

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bay altog

    Ben yapamadim yardimci olurmusunuz ayrintili anlatin lutfen

    yukarıda yazmamışı8m sanırım, system/usrr/keylayout dosyası düzenlemeye kapalı oluyodu sanırım. erişim haklarını değiştirsen bile düzenlenmiyodu. ya da onun var olduğu klasör yazmaya kapalı oluyodu. bu yüzden o dosyanın içeriğini değiştirip kaydedemiyoruz.

    bunun için buttonremapper programını indirdim. buttonremapper programı da buton işlevlerini değiştirmek için yazılmış bir program. bu program ile herhangi bir butonun işlevini değiştirirseniz, system/usrr/keylayout dosyasını yazmaya açıyor. ve bu dosyayı kendiniz açıp düzenleyebiliyosunuz.

    ben de buttonremapper ile herhangi bir tuş işlevini değiştirdim ve system/usrr/keylayout dosyası yazmaya açıldı, sonra system/usrr/keylayout dosyasını metin editör ile açıp kendi istediğim değişikliği yaptım.

    ancak her zaman bu kadar kısa yoldan çözüme ulaşılamıyabiliyor. mesela ben ses tuşlarının işlevlerini ne yaptıysam da değiştiremedim. sanırım system/usrr/keylayout dosyasının yerine kullanılan başka buton layout dosyaları da var, bilemiyorum. bazı telefon markalarında (romlarda) bunlar değişebiliyor.

    ben de çok yakında telefonuma format atmayı planlıyorum hatta belki bugün yarın atabilirim, o zaman bu işlemi tekrar yapmam gerekebilir. bakalım sorunla karşılaşacammı.

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Ya ben yanlışlıkla yaptım home tuşunu parmak izi ve ana ekrana dönmek için kullanıyorum uygulamalarım şifreli parmağı koyduğum anda son uygulamalar açılıyo nasıl düzelteceğimi bilmiyorum acaba yardımcı olabilir misiniz?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.