Şimdi Ara

Ekranında Fiziksel Tuşu Olmayan Telefon Kullanmak! (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
45
Cevap
1
Favori
5.572
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt
    samsung da sanal tuş saçmalığına girerse çok kötü olur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 01001101 kullanıcısına yanıt
    Aslında Home tuşu Power tuşu ile regale edilebilir gibi geldi.

Home tuşu adı üzerinde ana ekrana dönme tuşu? Peki Power tuşu ilk basıldığında -ki eğer ana ekran dışında bir sayfada ise- telefonu ana ekrana getirse ve ikinci basışta ekranı kapatsa olabilir gibi? En azından seçmeli bir özellik olarak kullanılabilir gibi geldi bana.

Bunun için bir uygulama atama yapabilen bi şey var mıdır acep, vardır aranınca bulunur gibi geldi bana. Home tuşu takıntılı sadece ben olmasam gerek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 22 Nisan 2014; 12:51:49 >
  • inexo kullanıcısına yanıt
    Ya aslında Samsung veya Apple kullanıcısının Home fiziksel tuşunun kaldırılmasına muhalefet edeceğini bildiklerinden bunu kaldırmıyorlar bence. Bakınız Windows 8, Başlangıç ekranını kaldırarak girdikleri bilek güreşini müşterinin kazanması

Belki de bu tuş bu iki markanın patenti yüzünden mi konamıyor diğer markaların ekranına, bunu bile düşünmeye başladım. Bu derece kullanıcının alış verişini yönlendiren tuşu bu derece pahalı diğer markalar neden koyma gereği duymasınlar ki? Onların Apple veya Samsung'un elinden müşteri kapma derdi yok mu yani?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonitörKertenkelesi -- 22 Nisan 2014; 12:55:53 >
  • G2 İle Note 3 Arasında Kalmıştım Eğer G2 de sanal tuş olmasaydı g2 alırdım sırf fiziksel tuş sd kart yuvası ve çıkarılabilir.batarya için note 3 aldım g2 yerine

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: palego

fiziksel tuş olayı benide g2 ile s4 arasında bıraktı
    g2 almak istiyorum ama düşündüren iki şeyden biri tuş ve microsd olmaması

halen kararsızım

Böyle sorunlar çözülür bir tane OTG Flash bellek al 32 gb rahat edersin
  • lumia larda yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çetooooo

G2 İle Note 3 Arasında Kalmıştım Eğer G2 de sanal tuş olmasaydı g2 alırdım sırf fiziksel tuş sd kart yuvası ve çıkarılabilir.batarya için note 3 aldım g2 yerine

S4deki o tus bir sure sonra asinip sallaniyordu.umarim note3de de olmaz gule gule kullanın

• Vengace V kullanıcısına yanıt
    Henüz sorun yok teşekkürler

• Sanal tuş ekranı kapladığından kapasitif kullanışlı oluyor ama basmatik tuş mu kaldı? Rezillik...

• Htc One var kapasitif tuşlarından çok memnunum ama ekrandan çalan sanal tuşlara karşıyım bende

• Yıl olmuş 2014 muhabbete bak

• Lg g pro bi bakmanızı tavsiye ederim

• Yıl olmuş 2014, muhabbete bak diyen arkadaşın aklına şaşarım, sırf geyik olsun diye trollük yapmayalım.

Benim için fiziksel tuş önemli, ekranın dokunmatik hassasiyeti kaybolduğu anlarda, ki bunlar yağmurlu veya elinin hissedilmediği anlar oluyor, yazılımın kastığı anlar oluyor, telefonun algılamayıp donduğu anlar oluyor, böyle zamanlarda üzerindeki fiziksel buton onu harekete çok daha rahat geçiriyor bunu bilmeyen yok.

Ayrıca yıl olmuş 2014 de niye İphone veya Samsung bu fiziksel tuşu asla telefonlarından kaldırmıyorlar, gerekli görüyorlar demek ki bi bildikleri var kusura bakmayın.

Hala fiziksel tuşu olan telefonların gerekli olduğunu düşünüyorum, en azından bir home tuşu görevi yapan bir şeye ihtiyaç var, telefonun hassasiyetini kaybettiği anlarda kendine getirecek fiziksel bir şeye ihtiyaç var.

İnsan bazen dokunarak değil bayağı dürterek harekete geçirecek duruma geliyor kuşku yok ki:))

• İster ekran tuşu olsun ister fiziksel ister dokunmatik tuş, Android dünyasında hepsi ayni komut satırlariyla ve ayni noktadan kontrol ediliyorlar. Yani dokunmatik bir tuşa baktığınızda işletim sistemine gönderilen sinyal ile ekrandaki tuşlara basarak gönderdiğiniz sinyal ayni noktadan çıkıp ayni noktaya gidiyor.

Kısaca yazılımdan kaynaklı bir kasılma/donma varsa hangi tip tuş olduğunun hiç önemi yok; almak istediğiniz tepki gecikecek ya da hic alınamayacaktır.

Samsung, Apple gibi markaların fiziksel tusta ısrar etmelerinin sebebi tamamen alışkanlıkla ilgilidir ve bu alışkanlık en başında, simdi burada da gördüğümüz gibi, dokunmatik algılamanın hata yapma olasılığına karşı daha güvenilir ve koklu bir sistemin varlığının vereceği güveni yaratmak içindir. Zaten iPhone kullanıcıları da artik ev tuşunu kullanmıyor gibi birşey..

• sistem donduğu zaman bile fiziksel tuş kurtarmaz
  • iphone kullanırken bile home tuşunu kullanmıyordum.fiziksel tuş sevmiyorum galiba.jailbreak yaparak home tuşunun işini activator sayesinde hallediyordum
    şimdide g2 kullanıyorum.elde olmadıgı zamanlar kullanımı daha kolay. bastırmaya gerek yok.arkasındaki tuşları bile boşuna yapmışlar kullanmıyoruz:)
  • Fiziksel tuşun tek avantajı ekranı daraltmaması. başka hiçbir farkı yok. 2 senedir galaxy nexus kullanıyorum. ekranda tuş olmasının ayrı bir avantajı var.eğer custom rom işine girerseniz tuş ekleyebilirsiniz.
  • MonitörKertenkelesi kullanıcısına yanıt
    galaxy ace 2den moto gye geçtim hem sanal tuş hemde samsunga göre ters dizilim olmasına rağmen anında alıştım hiç aramadım bile fiziksel düğme olmamasını hatta arkadaş samsunga göre ters demese farkına bile varmayacaktım moto gnin samsunga göre ters olduğunu
  • Yani aslında Dev telefon firmaları ve dünyanın en çok satan lider modellerinin fiziksel tuş konusunda ısrarlı ve olmazsa olmaz diye kaldırmamaları benim gibi takıntılı kullanıcıları kaçırmamak için, okuduklarımdan anladığım bu, yoksa kimse fiziksel tuşun avantaj olduğundan bahsetmemiş!

Acaba Iphone 6'da öndeki fiziksel Home tuşunu tamamen kaldıracaklarını söyleseler satışlar düşer mi meraklar içindeyim.
  • akıllı telefonda fiziksel menü tuşu mutlaka olmalı.kullana kullana kapatma tuşu bozuluyor basmamaya başlıyor ama ekranı kapatma tuşuyla açıp kapatmak yerine fiziksel menü tuşuyla ekran açılırsa kapatma tuşu eskimemiş olur.ekranı kapatmak için uygulamalar var screen off gibi.
    kapatma tuşunun bozulmasının kötü yanı telefon kapanınca bir daha açılamaması.garanti bitincede kapatma tuşunu tamir ettirmek problem.telefona neredeyse bi pc parası veriyor herkes.eski masaüstü pcler bile enaz 10yıl gidiyor benim pc nerdeyse 15yaşında.akıllı telefonlarda bilgisayar.bi tuş yüzünden telefon niye işe yaramaz hale gelsin.fiziksel menü tuşu bütün telefonlarda olmalı bu tuş telefonun ömrünü uzatır
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.