Şimdi Ara

Ekranın ortasından dikey inen kırmızı çizgi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.708
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Asus vn247h monitör ve Asus R9 270x kullanıcısıyım. 4-5 ay kadar önce toplamıştım bu bilgisiyarı. Yaklaşık olarak yarım saat önce ekranın biraz sağ tarafında orta taraftan dikey inen bir kırmızı çizgi belirdi. Bilgisayarı resetledim ama bu çizgi hala orada öylece duruyor, sorun neyden kaynaklanıyor ne yapmam gerekli lütfen yardım.

ekran görüntüsü: tıklayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi trimbaler- -- 27 Temmuz 2014; 20:21:21 >

• Ekran kartının belleklerinde sorun var diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: H4PPY

Ekran kartının belleklerinde sorun var diye düşünüyorum.

Sorunun ekran kartında olduğundan açıkçası emin değilim. Eğer öyle olsa ekran görüntüsü aldığım zaman bu çizgi ekran görüntüsünde de görülmez miydi?
  • trimbaler- kullanıcısına yanıt
    Yok yok sıkıntı belleklerde diye düşünüyorum. Çevirici falan kullanıyor musunuz?
  • quote:

Yok yok sıkıntı belleklerde diye düşünüyorum. Çevirici falan kullanıyor musunuz?

Hayır çevirici kullanmıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: trimbaler-

quote:

Böyle sıkıntılar olabiliyor normaldir. Teknik servise gönderin veya Vatan'da denesinler. Yenisini vereceklerdir.
  • quote:

quote:

quote:

Böyle sıkıntılar olabiliyor normaldir. Teknik servise gönderin veya Vatan'da denesinler. Yenisini vereceklerdir.

Öyle yapacağım.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ekranda çıkan yeşil çizgi
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
    Yanlış bilmiyorsam

Bilgisayarda aldığınız Screenshot size direk ekran kartının o an yansıttığı görüntüyü verir. Eğer Screenshot'ta böyle bir problem yoksa, monitörünüzden kaynaklı bir sorun olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: csufeardir

Yanlış bilmiyorsam

Bilgisayarda aldığınız Screenshot size direk ekran kartının o an yansıttığı görüntüyü verir. Eğer Screenshot'ta böyle bir problem yoksa, monitörünüzden kaynaklı bir sorun olabilir.

Evet screenshotta kırmızı çizgi görünmüyor. Az önce ekran kartının kablosunu çıkarttım monitörü tek başına çalıştırdım kırmızı çizgi yine oradaydı. Problemin kaynağı monitör sanırım.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: csufeardir

Yanlış bilmiyorsam

Evet screenshotta kırmızı çizgi görünmüyor. Az önce ekran kartının kablosunu çıkarttım monitörü tek başına çalıştırdım kırmızı çizgi yine oradaydı. Problemin kaynağı monitör sanırım.

Evet, monitörden kaynaklanan bir problem. Ölü piksel gibi bir durum, fakat neden çizgi şeklinde olduğunu bilmiyorum

• çizgi üzerine parmağınızla bastırınca kayboluyor mu
    servise yollayacaksınız sizin yapabileceğiniz bir şey yok
  • panelin kenarına tam kırmızı çizginin olduğu yere birşey çarpmış yada damlamış olabilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: waltran

panelin kenarına tam kırmızı çizginin olduğu yere birşey çarpmış yada damlamış olabilir mi?

Bugün temizlik yapıldı su damlamış olma ihtimali yüksek. Vatan bilgisayar bayramda açık mıdır? Oradan satın almıştım, onlara götürmem gerekiyor değil mi?
  • Monitörde ses kablosu bağlımı, eğer öyleyse çıkarıp deneyin

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trewdx

Monitörde ses kablosu bağlımı, eğer öyleyse çıkarıp deneyin

Aslında monitörün hoparlörünü ilk aldığım zamanlarda hiç kullanamıştım. Ses kayıt aygıtlarında görünmüyordu. Bu süreçte HDMI-2'e bağlı olan kabloyu HDMI-1'e bağladım. Belki problem çözülür diye ama problem çözülmedi hoparlör çalışmaya başladı :)
    Bendede ses kablosu temassızlığından ortada mavi dikdörtgen çıkmıştı. Sorunu çözene kadar göbeğim çatlamıştı. Belki o yüzdendir dedim ama değilmiş.

• quote:

Orijinalden alıntı: trewdx

Bendede ses kablosu temassızlığından ortada mavi dikdörtgen çıkmıştı. Sorunu çözene kadar göbeğim çatlamıştı. Belki o yüzdendir dedim ama değilmiş.

ses kablosu dediğin nasıl bir kablo hocam?
  • Monitorle alakali bir durum ekran kartiyla akasi yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam monitörün arkasında hdmi ses çıkışı vardı. Hoparlörler oraya bağlıydı bende. Temassızlıktan amfiden geri besleme felan gibi bir şey yapmıştı herhalde monitörün ortada dikdörtgen çıkmıştı, kabloyu düzeltince sorun hallolmuştu. Sende durum farklı galiba, sen monitör üzerindeki hoparlörleri kullanıyorsun. Eğer onları devre dışı bırakıp denediysen sorun büyük ihtimalle monitörde.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: waltran

panelin kenarına tam kırmızı çizginin olduğu yere birşey çarpmış yada damlamış olabilir mi?

Bugün temizlik yapıldı su damlamış olma ihtimali yüksek. Vatan bilgisayar bayramda açık mıdır? Oradan satın almıştım, onlara götürmem gerekiyor değil mi?

sorun bundan kaynaklı.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.