Şimdi Ara

çizgili görüntü ve ekranda kayma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
2.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Buna benzer bir soruna forumda rastlayamadım o yüzden konu açıyorum. Pc de oyun oynarken tamamen tesadüf eseri bir şekilde bir sorun oluşuyor. sorunu tam olarak bilmediğim için anlatamam ama fotoğrafını çektim ordan göstereyim. screenshot aldığımda sorun gözükmediği için telefondan fotoğrafını çektim. sorun belli bir şey yaptıktan sonra olmuyor. bazen 5-6 saat oyun oynuyorum o zaman beliriyor. bazen pc yi yeniden başlatınca, bazen pc yi açıp oyuna girdikten 10 dakika sonra... tamamen rastgele bir sorun olduğunu söyleyebilirim. ha bir de monitöre kasadan bağlamak için dvi vga dönüştürücü kullanıyorum. acaba monitör ekran kartı uyuşmazlığımı acaba diye.

    **FOTOĞRAF LİNKİ**

    daha önce böyle bir şeye rastlayan var mı bilmiyorum ama fikirlerinize ve yardımlarınıza açığım.

    PC özellikleri

    Ekran Kartı: Ati Radeon PowerColor HD 6870 1 GB 256 bit

    İşlemci: İntel i5-3470 CPU @ 3.20 GHz 3.60 GHz

    RAM: Corsair Vengeance 16 gb ddr 3

    Ana Kart: GIGABYTE H77-D3H LGA 1155

    PowerSupply: 550 W xilence




     çizgili görüntü ve ekranda kayma







  • ekran kartında bir sorun var kardeş
  • alicansan A kullanıcısına yanıt
    Bağlantı kablolarınızda sorun yoksa sorunun ekran kartından değil, monitörden kaynaklandığını düşünüyorum. Teknik bilgisi olan arkadaş tam olarak nedenini söyleyebilecektir.
    Farklı bir monitör ile test edip sorunun monitörde olup olmadığından emin olabilirsiniz.
  • Benzer bir sorunu laptopta yaşayıp tamir ettirecem diye ana kartı yakmaya kadar götürmüştüm olayı. Sonra da bilgisayarı değiştirmek zorunda kaldım tabi Ama seninki masaüstü. Farklı bi monitörle test et, en azından sorunun kaynağını bulursun.
  • farklı bir monitörde daha önce denedim. yalnız şöyle bir olay var ki denediğim monitör de vga girişliydi. ekran kartı giriş slotları 2 tane dvi ve 1 tane hdmi dan oluşuyor. işin kötü yanı ben vga monitörümle mutluyum ve bu sorun tekrar oluşacak mı diye hdmi ve ya dvi girişli bir monitör almaya ne param yeter ne de bir arkadaşımın monitörünü alıkoyamam bu iş için. misal bu başlığı açtığım günde 3 kez bu sorunu yapmasıydı. bu başlığı açtıktan sonra bir kez bile olmadı sorun. belki bu sorunu tam olarak bilen birisi olur diye çözümlerinize her zaman açığım.
  • ekran kartı çipi bozulmaya başlamış muhtemelen. üzerindeki fanı kontrol etmek lazım. imkan varsa ekran kartını söküp onboard ekran kartı çıkışını bir süre kullanıp test etmek faydalı olur.
  • Hocam merhabalar şu an anlattığın problemin birebir aynısını yaşamaktayım ve 1 haftadır bu olay oluyor ve çözüm bulamıyorum. 7 yıl geçmiş ama çözdüyseniz nasıl çözdünüz anlatabilir misiniz. Ekran kartı almaya param yetmiyor. Umarım birileri bu mesajı görür ve bana yardım eder bu sorunda. :(
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.