Şimdi Ara

[ÇÖZÜLDÜ] EKRANDA GELİP GİDEN DİKEY RENKLİ ÇİZGİLER

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
1
Favori
5.020
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam dostlar, grafik kartım asus gtx660 dcu2 ekranın tamamını kaplayan gökkuşağı renkli dikey çizgiler saniyelik beliriyor ve gidiyor. Bu sorunu yaşama sıklığım belirli bir duruma göre olmuyor, bazen masaüstünde bazen oyunlarda çıkıyor neyin tetiklediğini çözemedim. Daha önceden aynı sorunu yaşamıştım asus driver yayınlamış olay çözülmüştü. Şuan eski sürüm driver ve güncel driver ile denedim sonuç yok. Sıcaklık 50derecenin üzerine çıkmıyor oyunlarda. Çözümle ilgili önerileri bekliyorum.

Temsili bi foto atıyorum buna benzer bir görüntü anlık belirip gidiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hyakutaro Ichimonji -- 5 Ağustos 2017; 1:39:2 >

• PLL voltajı: MSI Afterburner'da bulabilirsin ya da bellek hızını azalt.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mete Can Karahasan

PLL voltajı: MSI Afterburner'da bulabilirsin ya da bellek hızını azalt.

Biraz daha detay verebilir misiniz?
  • Hyakutaro Ichimonji kullanıcısına yanıt
    PLL voltajını yükseltebilirsiniz veyahut GDDR5 hızını düşürmeyi deneyebilirsiniz. Çekirdeğinizin bir kısım macunu kurumuş da olabilir.
  • quote:

PLL voltajını yükseltebilirsiniz veyahut GDDR5 hızını düşürmeyi deneyebilirsiniz. Çekirdeğinizin bir kısım macunu kurumuş da olabilir.

Memory -105 e kadar düşürdüm ancak sorun hala var. PLL voltajını nasıl yükselteceğimi bulamadım. Bir de hangi oranda düşürme, artırma yapmalıyım?

Seçeneklerde voltajları açma tuşu var. Kartınızın voltajları en üst durum için sizin kontrolünüzde olduğundan, eğer tasarruf özelliği açıksa ve P2'den başkasındaki voltajlarda hata varsa Nvidia inspector ile müdahaleye çözebilirsiniz.

• nvidiaInspector.exe -forcePState:0,2
    • nvidiaInspector.exe -setGpuClock:0,2,601
    • nvidiaInspector.exe -setMemoryClock:0,2,3240
    • nvidiaInspector.exe -setBaseClockOffset:0,0,143

Bu satırları Nvidia Inspector programını kurup, oluşturduğunuz kısayolunun adres mevkisine kopyalayın ve çalıştırın.
    Faz 2, Faz 1 gibi hız değişikline gitmiyor. Gpu saat hızı yine 744MHz, bellek hızıysa 810MHz. Bir düşük bellek aralığına geçmek için 775'e kadar düşürüp denemelisiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mete Can Karahasan -- 13 Temmuz 2017; 23:15:46 >
  • quote:

Seçeneklerde voltajları açma tuşu var. Kartınızın voltajları en üst durum için sizin kontrolünüzde olduğundan, eğer tasarruf özelliği açıksa ve P2'den başkasındaki voltajlarda hata varsa Nvidia inspector ile müdahaleye çözebilirsiniz.

• nvidiaInspector.exe -setMemoryClock:0,2,3240
    • nvidiaInspector.exe -setBaseClockOffset:0,0,143

Bu satırları Nvidia Inspector programını kurup, oluşturduğunuz kısayolunun adres mevkisine kopyalayın ve çalıştırın.
    Faz 2, Faz 1 gibi hız değişikline gitmiyor. Gpu saat hızı yine 744MHz, bellek hızıysa 810MHz. Bir düşük bellek aralığına geçmek için 775'e kadar düşürüp denemelisiniz.

Msi Afterburner seçeneklerinden voltajları açtım yükselterek denedim ama sonuç alamadım. Max +100 e kadar yükseltip denedim. Memory clock ise en düşük -502 ye iniyor. Onda da sonuç yok malesef :(

nvidia inspector programı kurulum gerektirmeyen bir program. Kısayol oluşturup hedef bölümünü aşağıdaki gibi değiştirdiğimde açılmadı malesef.

Desktop\Guru3D.com\nvidiaInspector.exe -forcePState:0,2 -setGpuClock:0,2,601 -setMemoryClock:0,2,3240 -setBaseClockOffset:0,0,143

Nerede hata yapıyorum acaba

• Hepsini birden yazmıyorsunuz. 4 kısayol ile deneyin. Sizin ayarlarla aynı olması için size uyarladım asıl saçenekler bunlardı:

• nvidiaInspector.exe -setMemoryClock:0,2,3004
    • nvidiaInspector.exe -setBaseClockOffset:0,0,214

Bunların herbiri ayrı birer komut.
  • 4 farklı kısayol ile denedim. Kısayolları çalıştırdığım zaman herhangi bir program çalışmıyor sanırım olması gereken de bu. 4 ünü de yönetici olarak çalıştırdım fakat sonuç aynı malesef değişiklik olmadı.
  • Msi'da hangi voltajları açtınız ve yükselttiniz? Size kartın PLL voltajını yükseltebileceğinizden bahsettim. Bunu yaptınız mı? Kısayollar çalışırsa saat hızınızın sabit kalması gerekiyor. Bu da çalıştığına dair bir işaret çünkü otomatik hız aşırtma fazını pas geçiyorsunuz. Dediğim gibi kartın çipinde de macunun ısı iletiminden kaynaklı bir hata olabilir.
  • Mete Can Karahasan kullanıcısına yanıt
    Voltaj kontrolü - standart msi şeklinde açtım ve Core voltage değerini yükselttim. Değerler şunda bu şekilde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hyakutaro Ichimonji -- 14 Temmuz 2017; 0:3:29 >
  • up up up up up
  • Görüntü kablosunu değiştirin. Düzelmezse Ekran kartı sürücüsünü eski stabil versiyona döndürün.Sürücüyü güvenli klipte açıp proram ekle kaldırdan silin.Son çıkan güncelleme vs olmasın.Eski bir stabil sürüm kullanın.
  • okidoki64 kullanıcısına yanıt
    Yaptım bunların hepsini hatta win7 kuruluydu win10 kurdum hala sonuç yok.
  • Anlık gelip giden bu gibi şeyler genelde soğuklehim diye tabir edilen bir temazsızlıktan olur, yani GPU yada bir bellek modülünün 1 ayağındaki lehimin tam kaynamaması yada zamanla veya aşırı ısı kaynaklı yerinden ayrılması gibi bir durum olrk açıklanır, kısaca fiziksel bir arızadır.
  • GuvenDMRK kullanıcısına yanıt
    Cevabınız için teşekkürler. Fırınlama dışında bir seçenek yok gibi görünüyor o zaman doğrumudur ?

edit: bellek modülünden kasıt ekran kartı üzerindeki bellekler değil mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Hyakutaro Ichimonji -- 26 Temmuz 2017; 12:57:56 >
    Evet, kart üzerindeki bellek veya GPU nun ayaklarındada olabilecek bir durumdan bahsediyorum, fırınlama dışında çevrende bir tv yada bilgisayar servisi gibi bir yerde sıcak hava tabancasıyla ısıtmada uygulatabilirsin fakat işin ehli duruma hakim kısaca chip değişimi yapabilen bir bilgisayar servisi bu durumu çözebilir ancak yinede böyle çözümler genelde kalıcı olmuyor haliyle becerebilirsen kendin fırınlamayıda deneyebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi GuvenDMRK -- 27 Temmuz 2017; 4:22:10 >
  • Çok ilginç bir durum söz konusu. Kartı fırınlamaya karar verip söktüm. İşleme başlamadan önce pc yi onboard ekran kartına bağladım ve bir süre sonra aynı sorun orda da oluştu. Yeni kablo aldım yine de aynı. Monitörüm tamire gitmişti geldiği günden beri var. Monitörü tamir eden kişi böyle bir sorunun monitörden kaynaklanmayacağını söylüyor. Ne yapacağımı şaşırdım şuan. Bilgisi olan var mı konu hakkında??
    Ekran kartının farklı bir çıkışını kullanarak farklı bir münkünse sıfır kablo ile monitör veya tv de deneyin. Fırınlama geri dönüşü olmayan bir işlem.Kartı tamamen bozabilirsinizde tavsiye etmiyorum.anlık görüntü gitmesi ,görüntüde yeşillenme vs sorunu dvi kablo ile rx 480 kullanırken başıma geldi sonra kabloyu değiştirdim düzeldi.Monitörde tamir olmuş gene bozulmuş olabilir.farklı bir ekran kartı ve kablo ilede deneyin aynısı olursa kablodandır misal olarak.bu işlerde deneme yanılma ve yeter satıda tekrar çok önemli.Sorunu adım adım çözmek için adım adım işlem yapmanız lazım.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.